Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1540 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26141
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15799)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10342)

Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuLacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

Predchádzajúce | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 |

20.07.2010 9:13

Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

Na úplný začiatok chcem povedať, že situáciu okolo BT interkomov sledujem už cca 2 roky. Prvé modely toho moc nevedeli (Midland BT1, Scala rider), druhé generácie poskočili významne vpred (Midland BT2, Scala rider Q2, Hello Biker) a najnovšie kúsky (Interphone F4, Scala Rider G4) už takmer spĺňajú moje nároky, resp. požiadavky na plne funkčný BT interkom, ale rovnako ako prvé modely, aj tieto sa zabíjajú samé – CENOU. Ja osobne nie som taký cestovateľ, aby som bol ochotný za dvojsadu vycálovať 300-420e. Preto ma zaujal jeden „čínsky“ BT interkom s názvom BT Interphone z dealextreme. Inde ho predávajú pod inými názvami, eBay tuším Shark, inde zase Gigatron, AKE BT interphone, ale je to ten istý kus „železa“. Cena 82e. To je zaujímavé. Na stránke sú na to kladné ohlasy, rozhodujem sa či to risknem a kúpim. Nakoniec ma presvedčí recenzia na webbikeworld.com, sú tam recenzie na viaceré interkomy a iné motoveci.

www.webbikeworld.com/motorcycle-intercoms...

Idem do toho, za pár dní to mám doma. Fotky balenia som nerobil, je to presne to isté ako v spomenutej recenzii, až na pár drobností je to rovnaké balenie (v mojom balení je nabíjačka pre US, to riešim adaptérom za 1e, klip na pripevnenie k helme je inakší). Príjemne ma prekvapila kvalita spracovania, čakal som niečo horšie. Pribalený manuál v angličtine je síce stručný, ale jasný a zrozumiteľný.

Pozri obrázok
Pozri obrázok


Príprava

Najprv doma skúšam zariadenia „nasucho“ . Nabíjam predpísané 3 hodiny a viac a začínam sa hrajkať :-) . Spárovanie 2 BT jednotiek medzi sebou je bez problémov, spárovanie v mobilmi tiež (SE z520i, LG K550, HTC Touch HD). S navigáciou Mio c710 to ale nefunguje, nie je divu, je to už staršia navigácia a má iba profil headset, takže s druhým headsetom sa nespáruje (nevadí, navigácia na HTC mi do BT interkomu povely pekne šepká :-) ).

Takže čo to vlastne dokáže? V manuály to nazývajú BIM. Bluetooth, Intercom, Music.

Interkom je klasická komunikácia medzi 2 BT HF, či už ako jazdec a spolujazdec alebo jazdec a jazdec s dosahom 500m na voľnom priestranstve. (A že je to návyková vec...)

Music podporuje A2DP hudbu z mp3 prehrávača alebo mobilu. Teda za jazdy si môžete užívať svoje obľúbené mp3. :good:

Po spárovaní s mobilom sa BT HF využije ako klasické HF za ucho do auta. Funguje hlasová voľba aj automatický príjem hovorov.

Ako to funguje? Alebo manažovanie priorít.

Jednoducho a intuitívne. Po zapnutí oboch BT HF sa tieto navzájom nájdu, nájdu si aj „spriatelené“ telefóny. Ak chcem použiť interkom, tlačítkom „helmy“ nadviažem spojenie (asi za cca 5s) a môžeme kecať. Dáva to cestovaniu iný rozmer, aj obyčajný výlet na kupko prebieha príjemnejšie ak je bezproblémová komunikácia a nemusíme sa búchať po stehnách. Ak chcem interkom zrušiť, opäť stlačím tlačítko a je ticho. Ak chcem počúvať hudbu, spustím si z mobilu mp3 a počúvam. Ak chce spolujazdec (alebo jazdec) nadviazať hovor, stlačí „helmu“ a za pár sekúnd mi v helme pípne, zastaví sa prehrávanie mp3 a prepne ma to automaticky na interkom... keď druhá strana skončí hovor „helmou“, opäť sa mi spustí mp3 prehrávač.
Podobné to je aj pri príchodzom hovore. Ak počúvam mp3 alebo máme zapnutý interkom, v prípade hovoru mi začne v sluchátkach hrať melódia (nie zvonenie z telefónu) a hovor sa asi za 5s zdvihne (táto fičúrka mi celkom vadí), alebo ho môžem zrušiť tlačítkom „phone“. Ak hovor preberiem, po jeho skončení mnou alebo druhou stranou sa BT HF prepne automaticky na mp3 alebo interkom, podľa toho čo bolo aktívne pred hovorom.

Zabudovanie HF do helmy.

Klasická záležitosť ako pri iných BT interkomoch (stačí si prečítať články na motoride.sk, motorkari.cz), slúchadlá s mikrofónom sa dajú pod polstrovanie helmy. Samotné BT zariadenie sa pripevní zvonku ako „bradavica“ na helmu. Na výber je šróbovací klip alebo nalepovací (3M) klip. V žiadnom prípade netreba zasahovať do konštrukcie helmy! Klip sa nasadí medzi plast helmy a vnútorný polystyrén. Prípadne nalepí zvonku. Použil som obe metódy, na helmu LEM som použil klip so šróbmi, na moju Shark Evoline som použil lepiaci klip (polystyrén v helme mám dosť na pevno, myslel som si, že klip sa mi tam nevojde...až po nalepení som zistil, že som sa mýlil a helme by som neublížil. Každopádne to zatiaľ drží ako pribité, takže neriešim). Celá montáž zaberie cca 10 minút na jednu helmu.

Pozri obrázok


Zvuk

Pribalené slúchadlá sú dostatočne kvalitné a zvládajú vysokú hlasitosť. Hudba sa dá počúvať do 120-130 km/h, pri 150 km/h už mám v helme priveľký aerodynamický hluk, ale hudbu stále počujem. Nie je to príjemné, stačí sa prikrčiť za plexy a hluk ustane. V meste je to bez problémov. Počúvam Jánošíka od radošincov a uchechtávam sa na križovatke, vypadá to divne, šoféri áut nechápu a čumia mi na mikrofón pred hubou :-). Ako sa chystám schádzať z diaľnice do mesta, neplánovane mi zvoní mobil, prijmem hovor a pýtam sa druhej strany na zvuk. Vraj nič divné nepočuje a pýta sa na dôvod otázky. Idem akurát stovkou, ja počujem čistý zvuk, protistrana počuje čistý zvuk (žiadne praskanie vetra v mikrofóne), na skúšku ešte otváram plexy na helme, vyklápam bradu a robím si Jetku, zvuk stále čistý – telefonovanie zvládnuté na jednotku. Pomaly vchádzam do mesta, BT HF sa mi samé prepne späť na mp3 a užívam si jazdu.
Musím však spomenúť, že slúchadlám chýbajú basy. Pre interkom a telefonovanie je taký zvuk vhodnejší, ale pre „vážnejšie“ počúvanie hudby to nie je a basy môžu chýbať. Väčšine však pôvodné slúchadla budú určite stačiť, zvuk je naozaj dobrý a aj mp3 počúvateľné.
Mne však nestačili (cestou do chorvátska som si zvykol na basy zo slúchadiel Koss the Plug a už som bol rozmlsaný), tak som pôvodné slúchadlá „kuchol“, rozobral iné Kossy, pohral sa s letovačkou a môžem machrovať, že tie basy tam mám :-) .

Pozri obrázok
naľavo sú "basáky" s igelitovou membránou, napravo pôvodné s membránou ako kelímok od jogurtu :-)


Dosah

Dosah BT HF s mobilom je klasických 10m, obmedzených dosahom mobilu, čo plne postačuje na behanie okolo mašiny, pričom mobil môže byť zabalený bezpečne v kufri.

Dosah BT HF – BT HF je udávaný na 500m vo voľnom priestranstve a 300m v meste. V práci som sa vzdialil asi na 30m, zišiel o poschodie nižšie do vedľajšej miestnosti cca 50m, zvuk bol stále čistý, spojenie spadlo až keď som vyšiel von z budovy. Na záhrade idem na voľnom priestranstve asi 100m, spojenie padlo až keď som zašiel za rodinný dom. Dosah zatiaľ príjemne prekvapil, v premávke som ho ešte nemal možnosť plne otestovať. Predpokladám, že autá problémom nebudú, skôr autobusy a kamióny. Čoskoro otestujem aj to a dám vedieť.

Celkový dojem

Celkový dojem zo zariadenia je veľmi pozitívny, vzhľadom k cene mu odpustím aj malé nedostatky. Ako BT interkom sa osvedčil na 1*, zvuk je jasný bez rušenia, počas jazdy si teda môžeme so spolujazdcom dosýta pokecať o všetkom možnom, tak ako v aute (a o to mi predovšetkým šlo). Ako HF k telefónu to je tiež bez problémové (až na spomínaný automatický príjem hovorov, v roamingu „poteší“), konečne nebudem mať po jazde 8 neprijatých hovorov z práce...a keď budem chcieť, tak telefón vypnem nech mám kľud na jazdu :-) . Ako mp3 prehrávač je to tiež pohodička aj s pôvodnými slúchadlami, s Kossmi ešte väčšia :-) ).
Medzi sebou sa dajú spárovať 3 BT HF, avšak aktívne medzi sebou môžu komunikovať iba 2. Jednoduchým prepnutím si vyberiem, s ktorým BT HF „začnem“ interkom...nedokonalé....ale za tú cenu sa nesťažujem, toto nevedia ani niektoré strojčeky o 200e drahšie.

Nedostatky, problémy

Aj tie sú. Mne vadí automatický príjem hovoru, skôr by som uprednostnil, aby mi telefón zvonil cca 30 sekúnd a ak by som dovtedy ručne nezdvihol, tak by sa hovor odmietol. Podľa mňa je bezpečnejšie, ak si kľudne spomalím alebo zastavím a potom prijmem hovor, ako keď idem 130 a zrazu zistím, že už telefonujem. Lebo ak chcem hovor zrušiť, musím to stihnúť do 5 sekúnd, v opačnom prípade telefonujem v 150tke :-)))
Druhá vec súvisí s telefónom HTC, ktorý má BT profil headset a náhlavná stereo súprava. Ak mám aktívny headset profil, hlasová voľba funguje bez problémov. Ak mám však aktívne oba profily, po stlačení „phone“ tlačidla sa aktivuje mp3 prehrávač namiesto hlasovej voľby. Ak chcem telefonovať, môžem si číslo vytočiť cez menu telefónu, zvuk mi ide pekne do helmy. Neviem či je to problém HTC alebo BT HF, ale asi nepredpokladali, že A2DP profil pôjde z mobilu a nie zo samostatného mp3 prehrávača.

Pozri obrázok
moja "sharka" s bradavicou


Inak ale toto BT HF hodnotím veľmi pozitívne, vzhľadom k cene ešte pozitívnejšie. Na moje potreby dostačuje (sólo jazda s mp3/mobil, jazda so spolujazdcom/druhou moto ako interkom) a na nič sa nehrá, proste funkčný výrobok.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil duky5 (20.07.2010 9:14)


20.07.2010 9:41

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

brazel
 Kávičkár 

Ikona

duky5 [dobre] . človeče , tak toto je slovo do bitky .

Zistil som , že z času na čas by sa mi to aj šiklo , len ceny ma odrádzali , toto je véééľmi dobrý tip [dobre] .

Popísal si to veľmi dobre , počkám , čo napíšu iní a asi sa aj na to dám .
Len aby som nemusel kvôli tomu meniť prilbu :-( .

Upravené 1 krát. Naposledy upravil brazel (20.07.2010 9:42)


20.07.2010 9:44

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

pitaz
 Kávičkár 

Ikona

super napisane, az by som to doporucil poslat priamo awiovi, nech to hodi ako clanok [dobre]

predavame tuto istu sadu aj u nas, rozmyslal som nad kvalitou a tento home testik ma prijemne prekvapil [dobre]

rozmyslal som nad kupou takejto vecicky hlavne kvoli tomu, ze rad komunikoujem s kamosom na druhej moto. jediny nedostatok by som pri BT videl v tom, ze dosah je pomerne obmedzeny. pri PMR vysielackach, ktore pouzivame sa da na volnom priestranstve rozpravat aj na vzdialenost cez 1 km a viac..

ale na pouzitie jazdec/spolujazdec a hlavne telefon + mp3 je tento BT set super vec za dobru cenu [dobre]


20.07.2010 9:47

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

brazel
 Kávičkár 

Ikona

pitaz a to nevieš povedať , keď som bol u vás ? :-D

Zásadná otázka , keďže parametre už poznáme (duky5 [dobre] ) : Keľo ? >:-)


20.07.2010 9:53

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

yooz1
 Kávičkár 

velmi pekna recenzia,urcite za tu cenu je to velmi dobra muzika :-)


20.07.2010 9:55

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

dosah v premavke bude testovat behom par dni. dosah nasucho je v clanku.
cena je na nete 82e, mas ju uvedenu v prvom odstavci :-)
u nas to spelulanti ponukaju za 140-200e


20.07.2010 9:57

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

pitaz
 Kávičkár 

Ikona

duky5, ked sa nerozumies do cenotvorby kamenny obchod vs eshop, oznacenie "spekulanti" by som si vazne vyprosil :-(((((( ;-)


20.07.2010 9:58

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

brazel
 Kávičkár 

Ikona

duky5 :-))) , vidím čítať , len som sa pýtal pitaz-a , ale asi mu zavolám , aby nebolo , že kšeftujeme na cudzej pôde ...

Za 82 je ten intercom rozhodne oveľa lepší , ako za 140 ! [dobre] :-D



P.S. Ako už nie raz , znova sa potvrdilo , že autor by nemal komentovať vlastné články ... 8-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil brazel (20.07.2010 10:01)


20.07.2010 10:14

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

pitaz - ja som nemyslel teba. videl som to v niektorych inzerciach (sukromnych) na motoserveroch ponukat za tie ceny. kde som pisal o kamennom obchode, kde som pisal o eshope???

je mi jasne ze ked to chce niekto predavat oficialne a poskytnut na 2 rocnu zaruku atd, ceny budu ine. ale ak to ja kupim za 82e a predam bez zaruky (viem ze aj v bazare je zaruka 6 mesiacov) za 200e, tak som "sikovny" spekulant.

ja to nepredavam ani neponukam, iba som napisal svoje dojmy z lacneho interkomu....


20.07.2010 10:19

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

pitaz
 Kávičkár 

Ikona

... ok, presne tak [dobre] 8-)


20.07.2010 10:30

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

Vubo
 Kávičkár 

Ikona

duky5 a ako dlho to vydrží na jedno nabitie? prípadne dá sa to nabíjať aj za jazdy? a môžeš mi dať link, kde si to objednával? idem v septembri do chorvátska a už by som sa rád cestou s manželkou aj porozprával namiesto poklepávania po stehnách. :-))) dík.


20.07.2010 10:33

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

tiko
 Čoprák 

Ikona

pitaz: ale musis uznat, ze dakedy je ta cenotvorba fakt ze minimalne zaujimava...... ;-) ;-)

tot nedavno som kupoval umyvacku riadu...

cena na nete od 340-700 evri
cena v beznych kamennych obchodoch (nay, tpd, datart,technomarket...) 0d 500-800

nakoniec som to kupil v mensom kamennom tiez za 340... :-O :-O :-O :-O :-O


20.07.2010 10:40

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

pitaz
 Kávičkár 

Ikona

uznavam.. ale nic s tym aj tak neviem spravit :-(

rozumiem tomu, ze cez net sa daju kupit veci ovela lacnejsie, ako v "beznom" obchode.. sam tak niekedy kupujem.. horsie to byva zo zarukou

na druhej strane rozumiem aj tomu, ze niekto pride do kamenneho obchodu, porozprava sa, dostane radu, popripade montaz, atd.. a samozrejme reklamovanie pripadnej chyby je tak isto ovela jednoduchsie a hlavne pohodlnejsie (tak by to malo aspon byt)

cize zalezi od typu zakaznika


20.07.2010 10:42

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

eshop.hondamotorcar.sk/index.php?page=product... cenotvorba???? :-O, viac ako 100% :-((((((


20.07.2010 10:44

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

tiko
 Čoprák 

Ikona

to je jasne, ja tiez radsej nakupujem v kamennom shope, ak je rozdiel pri 500 eurach 30-50 eur, tak sa mi neoplati spekulovat pokutna nakupy cez internet.........

zase mam kamosa, co si veci objednava aj priamo z hong-kongu, alebo malajzije, cez kadejake jebnute stranky, ktorym ani nerozumie, dohovaraju sa len pomocou google prekladaca, aby nakoniec usetril 20 eur...toz lidi sou ruzni ;-)


20.07.2010 10:58

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

tiko - mne to prislo tiez z hong-kongu, overenej stranky pisanej po anglicky :-)


20.07.2010 10:59

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

poloko
 Kávičkár 

Ikona

duky5 kde sa to da kupit a tiez aka je vydrz tohto zariadenia na jedno nabitie? ako dlho trva nabitie?? :-)


20.07.2010 10:59

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

93842
 Turista 

Ikona

Pekná recenzia :-))) ja som po ňom poškuľoval ale som si nebol istý či vôbec funguje, ale takto ho vezmem, už len si paypal musím nejako vybaviť


20.07.2010 11:04

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

brazel
 Kávičkár 

Ikona

Tak som to mrkol a 82,- Euro je aj tak super cena :

shop.ebay.de/i.html?LH_AvailTo=77&_trkparms=65%253A1%25...


20.07.2010 11:12

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

tiko
 Čoprák 

Ikona

duky: ale z anglickej stranky a za tretinovu cenu oproti podobnym zariadeniam ;-) ;-)

brazel: tam tieto ceny vyzeraju este zaujimavejsie [dobre]


P.S. daj potom vediet ako to funguje v prilbe za jazdy.....ja mam zatial klasicky kablovy interkom, ten funguje tak do 80-ky, potom uz je sum brutalny....mame otvorene prilby :'(


20.07.2010 11:37

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

93842
 Turista 

Ikona

bude si to niekto objednávať? By som bol veľmi vďačný keby objednal 2 sady a ja mu pošlem peniaze samozrejme vopred ;-) :-*


20.07.2010 12:13

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

tiko - ako interkom a hansdfree k telefonu to uz mam otestovane, citaj pod odsekom zvuk. jedine co idem este testovat, je realny dosah v premavke, ked sa medzi 2 motorky postavi autobus alebo kamion a pod....


20.07.2010 12:19

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

owwidius
 Turista 

Ikona

nazdar duky, super testik! jak je to s tou vydrzou teda? skusal si uz nejak dlhodobejsie?

ja by som potreboval sparovat medzi sebou 3 kusy, ja s frajerkou a dalsi chalan na druhej moto. hovoris ze vzdy sa treba nanovo sparovat?


20.07.2010 12:26

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

brazel
 Kávičkár 

Ikona

owwidius two + one , čo na to hovorí frajerka ? :-D Súhlasila ? Perfekt . [dobre]


20.07.2010 12:48

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

brazel ber ho na Tridays.....(aj s frajerkou) ;-)


20.07.2010 13:34

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

owwidius
 Turista 

Ikona

jak si vychovas... ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil owwidius (20.07.2010 13:34)


20.07.2010 13:39

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

tiko
 Čoprák 

Ikona

duky: dikez [dobre]


20.07.2010 21:23

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

Express
Darca Krvi  Bahniak 

Ikona

rad by som si nieco taketo kupil ale namam ucet na e-bay a 200E honde za to nedam, mate niekto nejaku alternativu? aj 140E je dobra cena. Pomoze niekto?


20.07.2010 21:49

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

EDIT - takže testovanie dopadlo na výbornú. Vyskúšali sme si bežnú premávku v meste, medzimesto aj diaľnicu. Bežné štrikovanie mestom je bezproblémové, 3-4 autá medzi mašinami nerobia nič, keďže ponad autami sa drží priama viditeľnosť. Horšie to nebolo ani keď sme šli zo Šamorína do BA počas zápchy. Medzi nami bolo 8 áut a rušenie signálu stále nikde, osudná bola 9. vysoká dodávka, keď sa jazdec za ňu skoval, zvuk trhal ako keď mobil stráca signál a spojenie nakoniec padlo. Akonáhle sme sa obaja posunuli bližšie k stredovej čiare, obaja sme mali opäť čistý zvuk.
Dosah v meste medzi autami môže byť naozaj tých 300 udávaných metrov. Na cestovanie postačujúce. Obával som sa diaľnice a hlavne kamiónov, že signál hneď padne. Ale opak bol pravdou. Kamoš sa zaradil za kamión, ja som sa pohol dopredu, predbehol som najprv jeden, potom druhý kamión a bezpečne sa zaradil pred neho. Za celý čas žiadne rušenie signálu, pekne čistý zvuk. Čiže medzi nami boli 2 kamióny aj so skriňovými návesmi, medzi nimi bezpečná vzdialenosť.
Úprimne, čakal som že po prvom kamióne stratíme spojenie, o to príjemnejšie som bol potom prekvapený...


owwidius - nie, parovanie 3 kusov je jednorazova zalezitost. tlacitkom nadviazes interkom s pasazierom, ak budes chciet hovorit s druhou moto, tlacitkom sa prepnes na ten druhy interkom. ked dokecas, zase sa tlacitkom prepnes na spolujazdca.


20.07.2010 22:05

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

pal0
 Kávičkár 

Ikona

vyzera to velmi dobre, chystam sa to v priebehu tyzdna si objednat :-D
ak 93842 to chces aj ty objednat, ozvi sa mi.

duky5 kolko dni preslo kym ti to prislo?


20.07.2010 22:56

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

12-14 nepamatam si presne, iba viem ze som postarke hovoril ze ako ma potesila, ze som cakal ze to pride este o tyzden neskor...


21.07.2010 0:04

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

93842
 Turista 

Ikona

pal0 maš SS
duky5 ešte že su ludia ako ty, čo vymýšlajú a testujú díky [dobre]


21.07.2010 0:11

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

Rogid
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

zvuk sa prenasa nepretrzito? alebo sa prenos zapne len pri urcitej hlasitosti?


21.07.2010 10:00

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

zvuk sa prenasa nepretrzito od nadviazania spojenia az po jeho ukoncenie alebo vybitie baterie...


21.07.2010 10:35

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

paterlini
 Jogurťák 

Ikona

pitaz: chcel som kupit 1 kombinezu a ked som volal ku vam, tak by ste mi ju dali za 699E v akcii...za par minut hladania som ju nasiel za 399E + 10E doprava v akcii (DE).

toto je 1 z dovodov, preco na slovensku si kupujem velmi malo veci


21.07.2010 10:49

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

amper
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Tiež som odtestoval tento BT produkt www.touratech.sk/komunikacia/bluetoothove_komunikacne_z...

Dvakrát sme to skúšali, prvý krát sme museli tovar vrátiť predajcovi na reklamáciu, druhé jednotky už medzi sebou komunikovali skoro dobre, niekedy sa sami odpojili, bolo treba vipnúť a zapnúť.

Párovanie s mobilom fungovalo iba na jednom BT (s modrými písmenami) čiže asi jazdcove, spolujadzec (biele písmená), nešiel spárovať s mobilom, ostatné sme neskúšali párovať.
Pri jazde nad 80 km nebolo spolujazdca počuť, ovládanie hlasitosti "+" veľmi nepraktické až treba dať dole rukavicu.
Tovar sme ďalej radšej nepoužívali, mali sme ho jednu jazdu a išiel dole s prilieb, vrátili sme ho predajcovi, teraz čakáme cca 5 dní na vyjadrenie k vráteniu tovaru podľa obchodných podmienok.


21.07.2010 11:47

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

divne, urcite sa jednalo o Midland BT2? lebo to je kvalitny kusok, len ta cena....

viem ze Interphone F4 mal nejaky problem s parovanim s telefonom HTC, resp. spojenie padalo. ja na tomto cinskom BT HF s mojim HTC nemam problem, ci s parovanim alebo pouzivanim ako mp3 prehravac a HF telefonu, vsetko funguje ako ma...
ovladanie v rukaviciach je bezproblemove, aj male tlacitka na ovladanie zvuku mam na prvy hmat. problem mozu byt zimne hrube rukavice...


21.07.2010 13:15

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

Mad21
 Edvenčr 

Ikona

L&G

Neskusal niekto tuto BT sadu, mala by to byt vraj vylepsena sada co popisal duky5 ?

cgi.ebay.com/2-BT-interphone-bluetooth-motorcycle-helme...


21.07.2010 14:25

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

Shadowik
 Kávičkár 

Ikona

duky5 nenapisal si zatial ako dlho drzi baterka :-) popripade aka baterka tam je... vstavana alebo AAA atd...

inak velmi zaujimave to je :-)


21.07.2010 14:34

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

mad21- je to novsi model toho mojho, ale papierove hodnoty maju rovnake, vydrz aj dosaj

shadow - ma to li-pol bateriu, zatial som to nabijal druhy krat, tak realne cislo vydrze ti nedam. musi ti stacit povrdenie 7h vydrze hovoru z americkej recenzie zatial...


22.07.2010 11:12

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

dazdo
 Turista 

Ikona

fakt, z tohoto treba spravit clanok..
mam tiez dva kusky, trosku ine na stranke trvdili, ze new edition toho hore:
cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll...

2ks spolu s dopravou 120$

skusali sme s frajerkou dosah v premavke, a naozaj to bolo cca 400m, zvuk zacal "plechatiet" az ked nas rozdelil horizonzt - ona sla este hore prazskou, ja uz dolu
bol som prekvapeny, ze tie udavane parametre ako-tak sedia, cakal som ze to bude aspon 5x prehnane, v prilbe airoh sv55 je interkom realne pouzitelny (dlhodobo) do 120km/h, nudzovo do 150km/h, mp3 vydrzi hrat cely den, tiez mi vadi to automaticke prijatie hovoru, hlavne v zahranici

keby bolo niekomu 500m malo, vcera mi mailom prisla tato ponuka:

cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1...


22.07.2010 11:39

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

ja som tiez prijemne prekvapeny parametrami a hlavne ze sedia s tymi v papieroch...

neviem, nechcem zbytocne polemizovat, ale ten druhy link co si dal sa mi nezda...co som videl tieto BT HF s vacsim dosahom, tak to malo este srobovaciu pridavnu asi 5cm antenku, toto vypada presne ako tie s 500m dosahom. jedine ze by zmenili vnutornosti a dali tomu vyssi vysielaci vykon...lebo s rovnakym vnutrom a tou istou antenou si neviem taky skok dosahu predstavit....

ale je dost mozne ze to sedi, lebo ja mam vacsinou take stastie, ze nieco kupim a za par dni objavim nieco este lepsie za trosku vyssiu cenu, mam taky pech no :-)

clanok by to chcelo...ale do redakcie som ja toto neposielal, lebo cakat mesiac kym to sem daju sa mi nechce a neviem ci nemaju v podmienkach, ze to nesmie byt na inom motoservery...


22.07.2010 16:49

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

black333
 Kávičkár 

Ikona

;-) [dobre] [dobre] [dobre] ,treba to dať určite do testov [dobre]


22.07.2010 23:14

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

amper
Darca Krvi  Turista 

Ikona

duky 5, napísal som to čo som zistil u uvedeného produktu, ktorý sme si objednali a vzápatí vrátili (dnes nám napísali stanovisko, že nám vrátia peniaze).

Kamarát si kúpil SENA BT intercom set, a to je niečo úplne iné ako ten Midland BT2, SENU sme skúšali naostro v teréne smerom do Pezinku a spať, dosah píše výrobca 900 m, skutočnosť cca 500, ale v kvalite, párovanie z mobilmi bez problémov a podporujú ju obidve jednotky, cena u SENA sa pohybuje okolo 330 evri, čo je dosť, ale za kvalitu sa platí.
Dá sa povedať, že na ten Midland BT2 som sa ulakomil , cena bola od SENA 100 evri rozdiel, tak som vyskúšal ....a možem Vám aspoň poradiť.


23.07.2010 12:02

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

dnes som jazdil asi 6h v meste, den plny vybavovaciek, kazdu chvilku zosadanie z masiny a behanie po firmach a obchodoch.

velmi som ocenil, ze som neni omotany ziadnymi drotmi. pri kazdom odstaveni motorky som iba zatlacil "pause" na prehravani hudby (BT HF som teda nevypinal vobec), odlozil helmu do kufra a pri starte som si len zalozil helmu, stlacil opat "pause" a predieral sa mestskou premavkou s mp3 v usiach. ten kto pocuva radio/cd v aute, toto urcite tiez oceni. ak niekto argumentuje tym, ze je to blbost a nechce byt izolovany od premavky, mam protiargument. zvuk do helmy by som charakterizoval asi tak 60/40% kde prve je zvuk mp3 a druhe okolite ruchy premavky, dovolim si tvrdit, ze v aute sa citim od tychto ruchov izolovany viac...(jazdim so zatvorenymi oknami)


01.08.2010 0:55

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

EDIT k vydrzi - dneska som cca 10h jazdil, s prestavkami na 2 tankovania a jeden obed. interkom bol stale zapnuty, ked som nejazdil tak mp3 boli pauznute, ked som jazdil tak som si mp3 pustil...interkom sa stale nepodarilo vybit...som milo prekvapeny. je ale dost mozne, ze ked bude aktivne spojenie dvoch zariadeni, tak bude vydrz nizsia - predpokladam ze v tomto rezime je vykon BT jednotky vacsi....uvidime ked odskusam...


03.08.2010 18:41

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

EDIT 2
Dnes sme boli s bratom na Babe a samozrejme sme skúšali dosah. Opäť nastalo príjemné prekvapenie. Pokiaľ som sa stratil z dohľadu iba za jednu zákrutu, zvuk bol stále čistý, bez rušenia...ak som šiel ďalej, vtedy začalo drobné vypadávanie signálu, za druhou zákrutou to bolo ešte horšie, ale stále sa dalo rozoznať slová....po ešte väčšom vzdialení napokon spojenie padlo...akonáhle sme sa k sebe priblížili, spojenie sa automaticky opäť nadviazalo (bez nutnosti čokoľvek mačkať). Myslím že pri bežnom cestovaní vo dvojici, kde sa dodržiava bežný odstup aj pri cestovaní v kopcoch, bude dosah postačovať.

Vodotesnosť
Viem, že na nejaký záver je ešte skoro, ale dnes sme si vyskúšali aj pekný lejačik, či skôr prietrž mračien...zariadenia fungovali úplne bez problémov a zatiaľ vydržali :-).


11.08.2010 13:53

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

Express
Darca Krvi  Bahniak 

Ikona

Mozem napisat aj ja par postrehov s BT.
Otestovany na cca. 800km do CH a spat, celkovo 1600km.
Pocutelnost dobra do 120km/h +, potom je to uz horsie, ale tak rychlo ja moc nejazdim.
Cestou do CH 13h. fungoval BT super, potom boli baterky off. Cesta spat neviem preco BT vydrzal iba 10h. Ale aj tak milo prekvapení z baterie, pisu vydrz 7hod. Repraciky tak ako napisal dyku5 su bez basou ale osobne mi to nevadi, pocuvat hudbu na moto neviem, staci ked kecame s ladvinkou. Teraz si uz neviem predstavit dlhsiu cestu bez BT, je to super, rozpravat sa s niekym koho mas rad. Mozno vymenim aj ja reproduktory, uvidime. Parovanie funguje dobre, GPS, mobil vsetko ide.
Pre mna bolo vela zaplatiti 300,400E za BT a toto je uplne to iste, mozno je horsia kvalita zvuku, ale ked si porovnate cena a vykon tak je to na 1.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Express (11.08.2010 13:54)


14.08.2010 17:10

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

dazdo
 Turista 

Ikona

pozor na vodu! kratsi lejak to vydrzi, ale cestovanie v neustavajucom dazdi nie, natecie tam cez jack konektor a je to kaput.. otestovane 24. 7. na ceste BA-Liezen z toho 200km v dazdi.. blbe bolo, ze to bol 1. den 2tyzdnoveho vyletu a odvtedy sme sa cez BT uz neporozpravali :-(


14.08.2010 17:31

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

THeBaNDiT
 Kávičkár 

Ikona

na zaklade dukyho recenzie som si aj ja kupil tento set komunikatorov a nelutujem, za tie peniaze paradna kupa. [dobre]

vyrobca udava, ze su vodotesne, preto mam na dazda otazku, ci mal konektor v komunikatore zastrceny na doraz... pretoze ten konektor tam lezie pomerne neochotne a ked zaskoci prvykrat, tak sa da este potlacit a vlezie "este o jeden kusok" a potom "este o dalsi kusok" (mozno kamen urazu), tak mozno ze nebol uplne vnutri. Inac si neviem vysvetlit, preco by neodolal dazdu, ked sa tym na krabici chvali a predsa je ocakavatelne, ze cloveka/turistu na motorke zastihne i dazd... :-) (edit: resp. bude cestovat dlhodobo v dazdi, kedy je este potrebnejsie komunikovat o pravidelnych pauzach a pod.)

(netvrdim, ze je vylucene, aby premokol, mozno ma fakt takuto konstrukcnu vadu, ale chcem verit, ze je to iba zle zastrcenym konektorom, a ze ak je zastrceny dobre, tak je vsetko OK... testovat v pohari s vodou ho ale nebudem :-D )

Upravené 1 krát. Naposledy upravil THeBaNDiT (14.08.2010 17:32)


14.08.2010 23:19

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

antoni
 Turista 

Ikona

Duky5, dávam ti 9 bodov z 10 za tvoj skvelý príspevok...
Kiež by aj všetky články na MR boli napísané tak jasne a zrozumiteľne


15.08.2010 1:17

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

antoni vdaka :-)

k vodotesnosti - prezil som 3 lejaky, premoknuty do nitky. vlhkost som nepostrehol, brat 1x hlasil mokry jack ked ho doma odpojil....tiez som sa ho pytal, ci bol dobre zasunuty.

na fore motorkari.cz v mojej teme o tomto interkome tiez niekto pisal, ze mu cestou navlhol cez jack. interkom narezal, vybral vnutornosti, osusil, odstranil zacinajucu oxidaciu, strekol to lakom a vratil do puzdra...interkom funguje dalej a vdaka laku je vyriesene aj pripadne dalsie zatekanie, cez lak sa voda nefostane...


15.08.2010 9:20

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

daneli
 Turista 

Objednal som si tento vylepšený model BT Intephone:
image.made-in-china.com/4f0j00fMLTOYFhnDom...

ale keďže mám prilbu Airoh SV55 vyklápačku je problém s umiestnením mikrofóna do vnútorného polstrovania, pretože mikrofón je napojený cez ohybné rameno priamo zo základne. Vzájomné párovanie v poriadku, parovanie s mobilom tiež a má to i FM rádio. Predávam za nákupnú cenu 69€


15.08.2010 14:04

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

1. nerob mi tu prosim inzerciu

2. tomu hovoris vylepseny model???
ma to dosah 100m oproti 500m
vydrz 5h namiesto 7h ako pri mojom "recenzovanom"
ok ma to naviac radio, je to opajcnuty scala rider a HORSI model ako ten hore...to len aby sa niekto nedal napalit....

www.dealextreme.com/details.dx/sku.35614


16.08.2010 11:43

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duke5:
Je to certifikované Bluetooth® zariadenie? Nikde na ňom totiž nevidím oficiálne logo a obchodnú značku Bluetooth®.
Táto certifikácia je povinná pre výrobcov, ktorí chcú použiť oficiálne logo a obchodnú značku Bluetooth®; certifikácia garantuje, že zariadenie spĺňa štandardy bezdrôtovej technológie Bluetooth®.


16.08.2010 12:26

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

Express
Darca Krvi  Bahniak 

Ikona

Vadim, co si tym chcel povadat? Nema to znacku bluetooth tak to je smejd?


16.08.2010 12:30

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

deltoro5784
 Turista 

Ikona

Možno to nemá certifikát ale slúži mi to k mojej spokojnosti. A keď si zoberiem že ma to stálo len 79 € aj s poštovným a u nás sa predáva za 300 a viac € tak musím povedať, že za tú cenu úplna spokojnosť. Má zopár múch ale úplne mi to postačuje.


16.08.2010 13:30

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

vadim - to netusim a ani ma to netrapi, staci ze to sluzi k mojej spokojnosti, aj vzhladom tej cene...preco sa pytas?


16.08.2010 13:58

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

Express: nič som tým nechcel povedať. Len som sa pýtal.

Odpovedal mi duky5. Ja som taký lakomý, že by som si nekúpil výrobok, ktorý nieje certifikovaný a nedá sa reklamovať. Mal by som obavy, že ak sa mi pokazí, tak ho budem musieť vyhodiť a s ním aj 80 ewri. Asi to chce nejakú dávku zmyslu pre riziko...

deltoro5784: Čo mení na veci, či ho niekto iný predáva za 300 alebo za 1300? :-O
Keď ti ja budem núkať rozlámaný komunikátor za 1 ewri tak ho odomňa kúpiš, ak by ho niekto tak isto rozlámaný predával za 10 ewri?

www.meteleskublesku.cz/media/14/snd/12.mp3


16.08.2010 14:12

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

THeBaNDiT
 Kávičkár 

Ikona

Vadim, skor by som to na deltorovom mieste povedal tak, ze za 80€ (postovne zdarma) si to kupim z Hong-Kongu (za 10 dni bolo doma), a ak sa nadobro pokazi, za dalsich 80€ si to pripadne mozem kupit opat (pripadne novsi model), a este stale mi ostane 40€ vo vrecku na rozdiel od toho, ak by som si presne tuto istu sadu komunikatorov kupil trebars na Slovensku v obchode TU s dvojrocnou zarukou za 199€... ;-)

80€ (dodacia doba 10 dni + reklamacia do HongKongu mozna, i ked komplikovanejsia) vs 199€ za to iste (dodanie snad okamzite + 2 roky zaruky) - vyberte si... 8-)


16.08.2010 15:13

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

vadim - neriskoval som, doteraz som o kupe takeho lacneho zariadenia ani neuvazoval...nalomila ma ale nakoniec pozitivna recenzia na horeuvedenom serveri, kde som si predtym precital aj plno inych recenzii na midland BT2, vsetky scala ridery, interphone, sena a mnohe ine....

ja som zase taky lakomy, ze dam radsej 80e sikmookemu, ako prispiet na blahobyt nasemu rydzo slovenskemu podnikatelovi 199e za ten isty vyrobok :-)

teraz som si pozeral krabicu, je tam CE, to mam aj na krabici od mobilu :-)

skor ako ci to ma manejaky certifikat Bluetooth, ma zaujima funkcnost a ci som spokojny....ako som uz pisal, vzhladom k cene spokojny som....


16.08.2010 15:51

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

cipen
 Čoprák 

Ikona

Duky5:

Toto je to iste co mas ty? Model A46724?
www.primaceny.sk/lacne/BT-Interphone-Handsfree-Bluetoot...

Ak ano, ma niekto skusenosti s tymto internetovym obchodom?

Upravené 1 krát. Naposledy upravil cipen (16.08.2010 15:51)


16.08.2010 16:03

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

ano je to to iste...
ale je to podozrive! (ta stranka)
na obrazku mas 2 ks interkomu, ale v popise balenia pisu iba 1ks, co za 72e je dost...
navyse ak si pozries obrazok nabijacky, ta je urcena pre US trh a do nasej ju nedas, musis si k tomu dokupit adapter, ktory mas na dealextreme za cca 70 centov...


17.08.2010 16:47

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

dazdo
 Turista 

Ikona

THeBaNDiT: sklamem ta, konektor bol zasunuty najviac ako sa dalo.. mam to na sv55.. ked je prilba na stole, BT je vodorovne, ale za jazdy je to sikmo - sklonene antenkou dolu, co sa stalo osudnym.. potom som to rozrezal, odpojil som baterku, umyl zubnou kefkou a mydlom (overeny postup pri mobiloch - odstrani soli a ine mineraly) a neslo to.. ale to bolo mimo domu, este sa pozriem tomu na zubok v elektronickom labaku a uvidim.. inak po vybrati bol stav taky, ze na viacerych miestach - hlavne tam kde boli pri sebe napajacie napatie a zem - bolo vidiet vplyv elektrolyzy, cize rozne oxidy
este jeden postreh pre vyklapacky, kedze mi stale lezie do huby mikrofon, v zime asi skratim to ramienko az po uroven licnych vyplni, videl som to na Schubert C3 a talian tvrdil, ze mikrofon to zvlada
duky5: prosim napis ake repraky si tam dal namiesto origo, pises ze Koss, ale aky typ (cena?)


17.08.2010 17:02

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

konkretne tieto www.alza.sk/koss-kss-10-zaruka-24-mesicu-d165365.htm
na motorkari.cz zase doporucuje iny uzivatel tieto...cgi.ebay.com/ebaymotors/Motorcycle-Helmet-Speaker-w-MP3...


19.08.2010 23:46

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

dazdo
 Turista 

Ikona

nakoniec dobra sprava pre THeBaNDiT - po znuvu pripojeni baterky masinka nabehla (aj ked pri rovnakom pripojeni v Taliansku sa nestalo nic), tak aplikujem postup s lakom, silikonom dotesnim rozrezane miesta a malo by to frcat..


20.08.2010 0:35

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

THeBaNDiT
 Kávičkár 

Ikona

ja som s tym problem este nemal, v dazdi som s tymto komunikatorom este nemal tu cest ist... ale snad by sa to dalo preventivne poriesit i nejako inac, nez rozobrat, zalakovat a zlepit... napriklad nejaka gumicka na jack, ktora by to utesnila... :-)


20.08.2010 15:46

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

owwidius
 Turista 

Ikona

duky, jak sa to sprava vo vetre? myslim aerodynamicky odpor, piskanie, whatever... ci za plexi to vobec nepocitujes?


20.08.2010 16:20

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

v podstate ani neviem ze to na prilbe mam a myslim ze to nebude len tym plexi....


22.08.2010 11:17

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

ToKi
 Turista 

Ikona

Tiez som ho objednal na pretestovanie. Za tie peniaze to funguje v pohode. Mam to nahodene na Shark Evoline 2 a pri otvorenej prilbe / plexi dole / sa s priatelkou pocujeme v pohode do 110-120 km/h. Do do cca 80 - 100km/h sa pocujeme uplne cisto, nad 100ku sa pridava skreslenie, ale stále sa rozumieme. Nabudúce to skúsim so zatvorenou helmou...

Sada mi prišla s vadným mikrofónom / nizka citlivost /, vymenil som ho a funguje ok. Ak sa od seba vzdialime na viac ako 3m, tak zaciname pocut nejake rusenie / zatial som neskusal vacsiu vzdialenost /

Každopádne si myslím, že za tie peniaze spĺňa účel. [dobre]

Upravené 1 krát. Naposledy upravil ToKi (22.08.2010 11:22)


10.09.2010 9:06

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

kekso
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Včera to došlo idem sa hrať >:-)


10.09.2010 17:53

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

Aladzin
 Kávičkár 

pekny clanok , pekny , len akosi mi neda nepovedat ze som ho v presne rovnakom zneni nasiel este na dva inych motorkarskych serveroch., troska ako reklama... Ale to nic nemeni na tom ze je to pekne napisane

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Aladzin (10.09.2010 17:57)


10.09.2010 23:23

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

daval som to na 4 servery-fora, tie ktore navstevujem.
nie kvoli reklame (ja to nepredavam a ani neponukam, okrem ineho je to eshop v hong kongu...), ale aby som sa podelil o skusenosti s dalsimi podobne "postihnutymi"...ktori chceli takuto vecicku, ale znackove boli pre nich pridrahe...


13.09.2010 22:58

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

Aladzin
 Kávičkár 

sorry nemyslel som to tak.... Aj ked to TAK vyznelo


14.09.2010 8:23

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

ved ja som neodpovedal v zlom :-)


23.09.2010 20:59

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

Aladzin
 Kávičkár 

kupil som cosi take , len mi vobec neide sparovat s navigaciou , mal s tym niekto nejaky problem ? Garmin nuvi 1390


01.11.2010 20:24

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

fokus
 Turista 

Ikona

tak som to dnes videl naživo u mikio a ten si to teda pochvaluje a uživa,presvedčili ste ma ;-)


09.01.2011 19:35

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

100bubu
 Edvenčr 

Ikona

[dobre]


10.01.2011 17:45

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

mikio
 Čoprák 

Ikona

hej ale ja mam tiez tu hong kong srandu sa par evri ale zatial funguje a radio hlavne dopravny servis potesi


28.01.2011 11:02

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

chalani co ste si pokupili tieto interkomy, mate uz vyskusane, osahane? :-)


28.01.2011 12:39

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

majo540
 Kávičkár 

Ikona

Viete mi prosim daat na to link? Linky ktore su tu v teme su uz neaktualne :'(


28.01.2011 13:14

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

UKsLaVo
 Edvenčr 

ja planujem kupovat scala rider q4 single... co ma vsak sere, ze rozne zariadenia sa medzi nespoja. tym myslim, ked mam scalu tak sa spojim len s jadcom co ma tiez scalu. Nedokazem sa
spojit s tym kto ma ja neviem hello biker alebo midland alebo hocico ine...



28.01.2011 13:20

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

Menton
 Skútrista 

Ikona

duky5: jasne, vsetko v poriadku... neskusal som ich spojit medzi sebou, lebo jazdim sam, ale spokojnost... presne ako si opisal... na teba dam aj nabuduce... >:-)


28.01.2011 13:34

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

Limod
 Kávičkár 

Ikona

osobne mam interphone , mam pocit ze to ma vsetko ako hore popisane zariadenie az na to ze mam model len s jednym sluchadlom , no myslim ze uz su aj stereo verzie no oproti spominanemu zariadeniu to ma lepsie domyslenu vodotesnost . no cena je vyssia . len max vydrz plne nabitej sady sme este neskusali pri komunikacii 2 moto..


28.01.2011 16:13

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

ukslavo - to sere asi kazdeho, problem je vo vyrobcoch a v nas, ze na nich netlacime :-) Q4 je dobry kusok :-)

menton - tak nech sluzi :-) dorobil si si sluchatka ci si nechal povodne?


28.01.2011 16:38

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

Menton
 Skútrista 

Ikona

duky5: nechal povodne... nechce sa mi s tym hrat, aj ked to hudbu hra dost zle... ale ja som velmi rozmaznany z domu a aj v aute mam 10 reprakov a nie som spokojny... hudbu som si pustal obcasd pri dlhsich presunoch len ako pozadie, pri vyssich rychlostiach to je problem... mam sice tichu prilbu, ale aj tak... chyba mi dynamicke zvysovanie hlasitosti v zavislosti od rychlosti/hluku ako mam v aute, ale to by som za tie peniaze chcel vela... kazdopadne vyuzivam to hlavne na telefonovanie, ked je moznost, ze mi niekto potrebuje surne volat... a na to to funguje super... este keby som vedel sparovat naraz dva telefony na jeden set... ale to uz chcem asi vela... >:-) ak mas este dake vychytavky na moto, tak sem s nimi...


28.01.2011 16:53

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

njn, dva telefony k tomu nepripojis naraz, to zmaknu az drahsie kusky, interphone F4 a scalara q4, rovnako dynamicku hlasitost.
ale na tie telefony mam riesenia, bud sa ich zbavit a mat iba jeden telefon, alebo druha moznost, dualsim telefon :-)

vychytavky este nejake mam, ale to je skor na skuter :-)


28.01.2011 20:50

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

dufi
 Turista 

Ikona

nebude to niekto objednávať mal by som záujem .


29.01.2011 7:30

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

postovne sa neplati, tak si to mozes smelo objendat aj sam 1 kus priamo z Hong Kongu :-)


29.01.2011 9:23

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

dufi
 Turista 

Ikona

Objednať z E bay ?


29.01.2011 10:18

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

dealextreme
ale kupis to aj na ebay, mas viac moznosti...


29.01.2011 12:13

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

owwidius
 Turista 

Ikona

akurat kukam ze na dealextreme sa da len cez paypal platit? bo dumam ci ju nezoberem.

cital som dake recenzie o scala g4, sena smh10... kua za 4x vyssiu cenu, mat navyse radio, mozno trosku vyssi dosah a pri g4 aj moznost conf-callu..


29.01.2011 12:35

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

tam ide paypal uz dost dlho...kartou ked das platit, presmeruje ta to na paypal, tam si zaregistrujes kartu a platis...
ja osobne som za to rad, moje udaje ma iba paypal a cez neho platim na dealextreme, ebay a inde, nikde uz nezadavam udaje karty...


29.01.2011 12:48

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

snehuliak
 Turista 

Ikona

pozor v dazdi BT interkom mne aj manzelke zmokol a obidva boli v prdeli. po oprave sa mi podarilo ulomit konektor na sluchadka - vobec nie je upevneny v doske ....
aj tak som si objednal novy par lebo za jazdy som maximalne spokojny.
akurat sa k nemu musim spravat slusne


29.01.2011 18:32

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

johnys
 Kávičkár 

Ikona

Silno uvažujem o jeho kúpe, len musím niekoho zohnať, kto mi pomôže s jeho objednávkou, troška nedôverujem neznámym stránkam, ale to je asi strach z neznámeho :-~


30.01.2011 0:37

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

Ja som v daždi zatiaľ nemal problém a to som zmokol viackrát :-)
Na českom fóre to ale riešili, vybrali vnútornosti a dali na to lak čo sa používa na plošné spoje...


30.01.2011 13:24

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

Menton
 Skútrista 

Ikona

Tiez som nemal ziaden problem s intenzivnym dazdom...


31.01.2011 20:58

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

owwidius
 Turista 

Ikona

takato otazka pani, 3 komunikatory:

A-ja
B-ladvinka
C-kamos na druhej moto

ak si dobre pamatam, tak sa to sparuje takto: najprv A+B, potom B vypnem a sparujem A+C, je tak? skusali ste to uz?

a zaujima ma jedna vec, dajme tomu ze kecame A a B. moze mi C dat nejaky signal, ze 'ziada' o spojenie? (ze by mi to napr. piplo, nieco ako prichadzajuci hovor). resp ako ma on sancu nadviazat so mnou spojenie, inak ako len ze ja sa prepnem na neho?


31.01.2011 22:35

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

duky5
 Skútrista 

Ikona

ja tak jazdim, ja A, ladvinka B, brat na druhej moto C.
ja som master A a prepinam sa medzi B a C. C mi myslim ze signal ziadny neda do sluchatka, brat mi mavne rukou a ja se prepnem :-) vacsinou teda kecam iba s frajerkou a s bratom len upresnujem cestu alebo prestavky.
ale jeden cas sme to mali sparovane tak, ze ja som kecal s frajerkou, na brata som nemohol prepnut, ale on na mna ano...
ono ked chces plnohodnotne vyuzit viac zariadeni, treba ist do niecoho ineho xkrat drahsieho, alebo prizmurit ocko a uskromnit sa :-)


01.02.2011 9:35

Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti

majo540
 Kávičkár 

Ikona

owwidius: Moze ti zavolat cez telefon:D




Predchádzajúce | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.