Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 2368 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26244
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15851)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10393)

GPS na moto za 115Eur - máte to niekto? - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuGPS na moto za 115Eur - máte to niekto? - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

Predchádzajúce | 1 2 |

26.02.2014 17:06

GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

123talis
 Turista 

Ikona

Čaute,
Keďže na poslednej dovolenke ma iPhone ako GPS sklamal hneď z dvoch dôvodov(najprv teplota, potom "vodotesnosť" obalu) , rozhodol som sa, že najmúdrejšie bude vymeniť ho, resp. nahradiť ho plnohodnotným GPS na moto. Keď som si klikol na Heureku, tak sa mi z tých cien zatočila hlava, pýtať za takú kokocinu 350-600Eur je fakt choré, no našiel som zaujímavú alternatívu.
Jej názov je Rage GPS alebo Peaklife GPS alebo proste Motorcycle all terrain GPS. Je to čínsky výrobok a podivuhodné je, že sa od normálnych GPS za XY Eur nelíši parametrami takmer vôbec. Jediný problém je, že neobsahuje mapy hneď po rozbalení a musíte si ich doň nahrať vy (kúpiť, alebo proste nahrať pirátske, ľubovoľnú značku).

Niekoľko som zachytil aj u nás v eshopoch, samozrejme za dvojnásobnú cenu, tak mi napadlo, či náhodou niekto nemá doma tento typ navigácie. Fakt seriózne zvažujem, či si ho zadovážiť na naozaj výnimočné používanie, možno 5x počas sezóny. Tak ak to niekto má doma podeľte sa o skúsenosti, alebo ak to niekto nepotrebuje, možno by sme sa aj dohodli :-)

Review na Amazone sú veľmi kladné, keďže ja chýbajúci sw nepovažujem za nedostatok. Ak niekto chce rozoberať tému "kvalita čínskych výrobkov" rovno nech ušetrí čas a dá tomu pokoj. Mám plno vecí z číny a v niektorých typoch produktov sú rozdiely minimálne. Alebo si skúste obrátiť svoje GPS za 500 hore nohami, a prečítajte si kde sa vyrába :-) Jediný rozdiel je fakt záruka, ktorú by som v prípade objednania priamo z číny riešil len veľmi komplikovane a draho. Tiež ma nezaujíma, kto používa aký telefón ako GPS, ja som to robil posledné 3 roky a proste už to pre mňa má množstvo nedostatkov. Strčiť do vodotesného obalu autoGPS je blbosť - pre mňa, takže to nepripadá do úvahy (najmä kvôli prehriatiu a komplikovanému nabíjaniu). S objednávaním z ebay a alibaby mám bohaté skúsenosti, takže nejaké dohady o dôveryhodnosti sú tiež zbytočné.

Tak čo má s tým niekto skúsenosti? alebo záujem? ak by som objednával, tak by sme možno mohli ušetriť na poštovnom (dodanie do 10 dní - DHL)

Link je tu: www.aliexpress.com/item/Rage-Waterproof-Motorcycle-GPS-...

Pozri obrázok

Upravené 2 krát. Naposledy upravil 123talis (26.02.2014 17:08)


26.02.2014 17:20

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Vavro
 Kávičkár 

Nazdar.Nemam nic proti cinanom.Rok dozadu som riesil tento isty problem.Kupil som Garmin zumo 350.Som nadmieru spokojny na mot a pouziva ho cela rodina v aute.Nespochybnujem lacnejsie vyrobky,len ak ti pomoze moja skusenost budem rad.


26.02.2014 17:37

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

KaTeM
 Edvenčr 

Ikona

Talis, sledujem.... tiež som zvažoval nejakú navigáciu na moto, čo by som aj do auta dal a tak, ale dať nekresťanské peniaze za to nie som ochotný dať, ak by tu pribudli nejaké pozitívne skúsenosti, zvažoval by som...
Tiež som to doteraz riešil ako ty s mobilom... a tiež ma zradil zrovna na dovolenke už druhý deň odišiel na iný svet... :'(


26.02.2014 17:47

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

karburator
 Turista 

Ikona

Tiez nad nou uvazujem. Mam Tomtom ridera 2,ale absolutne nema podklady MNE,SRB ani BiH,tak isto nepozna jazdu mimo cesty,teda offroad. Garmin zas nema funkciu "Kľukaté cesty" ktoru dost casto vyuzivam... V tomto vidim vyhodu,nainstalujes dve,tri navigacie do jedneho pristroja relatavine zadarmo >:-) a podla potrieb prepinas. Ciny by som sa tiez nebal,mam tak isto kopu veci a funguju skvele ;-)

Dôvod úpravy: uprava

Upravené 1 krát. Naposledy upravil karburator (26.02.2014 17:48)


26.02.2014 17:55

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Mne dve veci udreli hned do oci. Tienitko na displej, cize ten displej bude cez den ma motorke nepouzitelny.

Druha vec, tie konektory z boku. Lacna cinska navigacia asi nebude mat boh vie ako baterku. To nema ani garmin, ale ma,aspon normalny konektor v zadu, cez ktory sa da nabijat, pripojit hadsfree...

Mne tie navigacie pridu tiez predrazene...
Pouzivam mobil, obcas na riaditkach, ked neprsi. Ake vacsinou vo vrecku. Mobil mam pripojeny k sluchadlam v prilbe....


26.02.2014 17:58

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Vavro
 Kávičkár 

karburator-ta novsia verzia zumo 390 ma moznost klukate cesty a mozno aj 350tka sa da updatovat na klukatie , ale este som neskusal.Cena je nekrestanska to je pravda,ale uz som nemal nervy na gps v telefone na moto -legalne zakupene sygyc.Potom som dal aj nahrat nove mapy do starej gps z auta ze budem ju pouzivat na moto.Stalo to za h... Nechcem presviedcat o vyhodach,len keby som ju kupil hned usetril by som hodne € ,nervov a casu.Z mojej skusenosti android a auto navigacia sa nemoze rovnat moto navigaciam.
www.garmin.sk/garmin-zumo-350lm-lifetime_d3254.html


26.02.2014 17:59

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

dreamer
 Skútrista 

Ikona

Kvalita navigacie nie je len v samotnej navigacii, ale najma v mapach a podpornom softwari. Dobra navigacia zial nie je lacna. Napr. najlacnejsia Garmin moto navigacia (Zumo 340) stoji tych cca 350€ ako spominas, ale v cene je uz dozivotna aktualizacia predinstalovanych map (aktualizovane minimalne 4x v roku). To je hodnota 90€, takze samotna navigacia je 260€ a za to dostanes pristroj vhodny na motorku (vodesnost, odolnost voci vibraciam, narazom a vysokym teplotam). To nie je zla cena za kvalitne GPS. Ako nechcem tu Garmin vychvalovat, ma svoje muchy, ale ako jeden z mala ma kvalitnu podporu aj na PC a Mac (tu ma tusim ako jediny), skvely software na planovanie tras na PC/Mac atd. Chcel by som vidiet ako si na tej cine budes planovat niekolkodnovu cestu po Europe. Ak nema SW na PC + nasledny upload tras do GPS tak na to zabudni. Lacne veci su casto preto lacne lebo su... nuz, lacne.


26.02.2014 19:19

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

PetoSpirit
 Čoprák 

Ikona

mám garmin zumo 350 a nemá chybu, cena asi 280 eur


26.02.2014 19:32

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

DODOzDK
 Edvenčr 

Ikona

Ja som kúpil bazárovú navigáciu Garmin zumo 350 za 260€, zatiaľ som ju testoval len v aute a spokojnosť. S telefónom sa to nedá zrovnávať (tiež mám v iPhone zakúpený sygic).

Zumo má doživotnú aktualizáciu máp, sw na plánovanie trás (aj win aj mac), držiak na moto (keď do neho zasuniem zumo automaticky sa nabíja), toto sú všetko výdaje navyše čo ťa pri číne budú čakať. Aby si sa v tom potom viac nešpáral ako používal...

Ak k tej číne - nie je čína ako čína... Renomované značky sa síce vyrábajú v číne, ale sú používané trochu iné materiály a je tam trochu iná kontrola výstupnej kvality ako pri no name výrobkoch...

Ja osobne by som za taký šunt bez sw 115€ nedal, priplatíš okolo 100€ a máš bazarové zumo, hrozí tam veľa rizík (zle čitateľný displej, mrznutie (je tam starý win), záruka, za vode odolnosť by som tiež ruku do ohňa nedal)

Ak to kúpiš daj vedieť skúsenosti


26.02.2014 20:44

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Sano
 Edvenčr 

Ikona

Neda mi nezareagovat.. Vcera som si kupil v sportservise BA paradne vode-prachu odolne puzdro na mojho nexusa za 23evri. Samozrejme aj s drziakom na rajdy. Mam aj kadejake cinske drziaky, ale tento je uplne naparadu. A co sa toho sygica tyka, tak teda neviem ci ste podaktori take fajnovky, alebo sa len neviete v rychlosti orientovat v mapach bez kadejakych bluetooth sad v helmach. Mam v telefone najnovsie sygic mapy a neviem co ine by som mohol potrebovat. Podotykam, ze mam aj navigaciu, sice do auta, ale s drziakom na motorku ale sygic mi uplne staci.


26.02.2014 21:00

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

DODOzDK
 Edvenčr 

Ikona

Sano: včera si si kúpil držiak... Si si istý, že keď zasvieti slnko tak na displeji mobilu niečo uvidiš? A si si istý že ti ho po hodine v letnej horúčave nevypne, že je prehriaty? Dá sa ti sygic na mobile ovládať v rukaviciach? Bluetooth audio navigáciu určite nebudem používať, ide len o to čo uvidím a je dosť možné že na mobile toho moc neuvidíš. A nevravím o tom keď ti niekto náhodou cestou centrom mesta zavolá a namiesto navigácie uvidíš na displeji 30s meno volajúceho... :-D


26.02.2014 21:04

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

123talis
 Turista 

Ikona

Ja som mal peroblém s tým, že sa mi v Rumunsku asi 10x za deň prehrial telefón a stále to bolo presne v momente, kedy sme potrebovali prejsť na nejaký výjazd. Ďalšia vec bola nabíjanie, hlavne keď začalo pršať, tak som sa bál nechať do zapojené, neskôr som prestal veriť aj tomu vodotesnému obalu, lebo sa rozpršalo ešte viac. No a napokon ak vyskočila hocijaká blbosť, napríklad vítame vás v Maďarsku alebo slabá batéria, či hocijaké upozornenie, s rukavicou bolo nemožné zrušiť to, tak som musel zastať... časom som síce už s priateľkou mal nacvičené to, že mi za jazdy dá dole rukavicu a potom mi ju dá nazad na ruku a tiež malý stylus zavesený na nej, no ale robte to pri 150km/h na diaľnici... Predsa telefón za pár sto Eur je škoda stratiť pre lacný vodotesný obal. A hlavne bez navigácie sa dá fungovať, no bez mobilu v cudzine ak sa vyskytne problém asi ťažko.

Čo sa týka úvah o zapojení a nabíjaní tak niekoľko informácií od majiteľov navigácie z amazonu:
www.amazon.co.uk/gp/product/B0062EAGP2/ref=s9_bbs_bw_d0...

V skratke - slabé hodnotenia súvisia buď s tým, že nie sú predinštalované mapy, čo ako som spomínal nie je pre mňa problém a treba s tým počítať alebo s pochybením pošty. Keďže ale z alibaby vychádza DHLko na 20E (a dokopy to je 115E), tak sa mi to oplatí, pretože viem, že to bude doručené a že to príde omnoho skôr než čínsky air mail.

A také všeobecné info je, že baterka vydrží cca 2 hodiny používania (alebo niektorí to odhadovali pri medzimeste na cca 180 míľ) a konektor pre nabíjanie je prekvapivo vbudovaný do dokovacej stanice na riadidlá. je to klasický prikladací konektor

Pozri obrázok

Aktualizácia máp bude síce možno pracnejšia, ale určite nie nemožná, keďže pirátske mapy sa na nete objavia do týždňa od oficiálneho vydania. A aj keby nie, stačí zmeniť navigáciu za inú značku.

Tienidlo mi príde ako kladný prvok, často som si musel mobil zakrývať rukou, nech niečo prečítam.

A posledné, celá výbava, ktorú človek dostane obsahuje: prísavku do auta, držiak na riadidlá na moto (klasický rozmer), dock, ktorý sa môže pripojiť na jedno alebo na druhé, autonabíjačku s vodotesnými konektormi, motonabíjačku s vodotesnými konektormi (rozdiel je, že moto nabíjačka končí + a - káblom a môže sa permanentne zapojiť do motorky). Posledná vec je mini usb kábel do PC.

Pozri obrázok

Baterky sú vymeniteľné a samotná batéria sa dá vybrať odšrubovaním 2 skrutiek vzadu na navi.

Keby to obsahovalo všetky tie nedostatky, ktoré sa tu spomínajú, neuvažoval by som nad tým.. :-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil 123talis (26.02.2014 21:06)


26.02.2014 21:04

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

DODOzDK
 Edvenčr 

Ikona

Môj dôvod bol aj že som sa bál používať mobil za 700€ na vibrujúcom jednobuchu, že sa rozsype, tiež mám vodotesný obal na moto, nakoniec ho asi použijem na bicykel, zumo môže byť stále pripnuté na moto a mobil môžem používať na veci na ktoré ho používam - telefonovanie, sms, maily, fotky, videá. Neustále odopínanie a vyberanie z puzdra by bol strašný vopruz :-~


26.02.2014 21:16

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Sano
 Edvenčr 

Ikona

Volakedy bola mapa v tankvaku a stacilo to. Vypisane zachytne body a no problem. Cim je dokonalejsia technologia v navigaciach tym menej clovek rozmysla kde vobec je. Len ide a viac ako na cestu cumi do navigacie. Kedze nie som za taketo otupovanie zmyslov, tak ostanem pri sygicu, ktory samozrejme nemam zapnuty nonstop na cestach. A DODOzDK, pisal som, ze mam nove puzdro a nie ze nemam aj ine s ktorymi mam tiez hafo skusenosti ;-) , inac mas samozrejme pravdu vo vsetkom. Nech zije zumo a tomtom rider :-)))


26.02.2014 21:22

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

kiko11
 Turista 

Ikona

no, ja by som nekúpil,
alebo si taký bohatý, aby si kupoval lacné čínske šmejdy?


26.02.2014 21:24

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

no ten konektor ma prekvapil [dobre]
ked to kupis, daj vediet, ci je ten displej citatelny na slnku, mozno nakoniec aj ja vymenim telefon za cinske GPS. Aj ked moj telefon je uz tak stary, ze uz ani nejaku hodnotu nema :D


26.02.2014 21:35

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

123talis
 Turista 

Ikona

kiko treba si uvedomiť, najmä v mojom prípade, že navigácia je pomôcka používaná fakt do 5x ročne. To zas nie je až taký záhul, že by to číňak nevydržal podľa mňa. Ak si kúpiš čínske rádio do auta, ktoré baví 365 dní v roku, je to určite rozdiel.

janoval, na to slnko sú dvojaké ohlasy, ale prevažujú negatívne. Ale ktorá navigácia naozaj krásne zobrazí aj na priamom slnku? podľa mňa žiadna.

Škoda, že sa zatiaľ nenašiel nikto kto ju má. Vyzerá to ale zatiaľ tak, že ak sa ani nenájde, tak to risknem a napíšem aspoň recenziu...


BTW má to bluetooth a dá sa to spojiť s intercomom. Jedine z niektorými telefónmi to má problém spárovať (podľa recenzií). Ja ale intercom nemám a s telefónom to určite spájať nebudem...

Dôvod úpravy: doplnenie

Upravené 1 krát. Naposledy upravil 123talis (26.02.2014 21:37)


26.02.2014 21:35

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Vavro
 Kávičkár 

Sano- ved nech si kazdy pouziva co mu je lepsie.Moto gps je pohodlnejsia-na mna urobila najviac dojem ked som hladal ubytovanie v Norsku o 10 vecer a vsade po ceste mali obsadene,vonku + 6 stupnov.V gps mas zoznam ubytovania a tel cislo.Pozhodlne som si zavolal a opytal sa a isiel na istotu.Je tam hodne takychto vychytavok.Neni to o len o bluetooth :-D .Sano tam by si s tou mapou mohol akurat ... [dobre]


26.02.2014 23:49

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

owwidius
 Turista 

Ikona

prispevkov dost, ale odpoved na otazku ziadna :-) asi to budes muset risknut a potom dat recenziu ci sa to oplati, alebo nie.. nieco ako duky tuto: Len Tak: Lacný BT interkom - prvé dojmy...&ORDER=v

a pak bude kludne mozne, ze ako to tebe staci 5x do roka, tak to bude uplne postacujuce. mal som Becker Crocodile, a bol nie ze zle viditelny na priamom slnku, bol dost ze neviditelny. a ani nie dokonale vodotesny, a ani mapy nemal na 100% update-nute. ale kedze niesom donaskova sluzba, s rozumom sa to (tych 5x do roka) dalo uplne bez problemov prezit. v dolezitych momentoch som si lavou rukou pritienil (neni to az tak casto), vo velkom lejaku schoval (sak ajtak sa v dazdi nekochas vedlajsimi cestickami) a ked bol namiesto krizovatky novy kruhac, tak tiez pochopis kade mas ist ;-) zaklad je mapa a gps je len pomocka.

takze da sa to prezit aj s lacnymi vecami, ak nie si na ne odkazany. ale, pomaly zvazujem si priplatit za komfort (vodotesnost, kvalitny displej, updates) a kupit jednu poriadnu navigaciu a neriesit tieto 'ale, skoro a takmer'.. jedine ze by si ma presvedcil o opaku ;-)


27.02.2014 6:31

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

luktak
 Kávičkár 

Ikona

123talis .. mozno trosku mimo temy ... mam navigaciu z ciny za .. uz ani neviem kolko do 50e .. navigacia ma naviguje uz par rokov a bez problemu .. hodil som tam igo a ziadny rozdiel medzi drahou navigaciou. Problem ma akurat v slabej baterke a zlomil sa mi kabel na nabijacke .. takze nabijacka za 5e a pohoda.. pouzivam ju ale v aute co je trosku rozdiel od moto...Ja by som ju na tvojom mieste vyskusal pri najhorsom ju predas za 70e.


27.02.2014 7:19

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

barko
 Turista 

Ikona

Dobre citatelna na slnku a aj vodotesna bola navigacia NavRoad 320. Ma otvoreny system a mozes si z nej spravit navigaciu aku chces. Mam ju uz treti rok a mapy si davam pred letom nove. Balkan dam mapy domacich vydavatelov a mam nazvy ulic aj Mostare (uz pred 4 rokmi to dobre islo). Je jedno aku mas "skrinku", dolezite su mapy.
Hladal som ci sa este predava, tak jedine asi v PL. No na SK ju niekto predava na Bazosi:
pc.bazos.sk/inzerat/33655521/NavRoad-NR320BM.php


27.02.2014 8:33

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

brazel
 Kávičkár 

Ikona

Hm , takže jedno z najväčších dobrodružstiev súčasnosti by bolo ísť do Rumunska len s papierovou mapou , bez navigácie a mobilného telefónu , ktovie , či by tam (do Rumunska) niektorí aj potrafili ... 8-)

Ale adventúra riadna . [dobre] :-)))


27.02.2014 9:16

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Pennywisse
 Turista 

Ikona

Na internete mas plno nazorov a skusenosti na navigacie z ciny do auta. To su navigacie povacsine v cene 50-80e a vacsina uzivatelov je spokojnych. Ak ti nerobi problem si tam nahrat co potrebujes tak sa podla mna nemas coho bat. Je to to iste ako ked si niekto do mobilu nahra sygic a odnaviguje sa s tym na dovolenku alebo mu to plne nahradza navigaciu v aute. Takisto je to len navigacny program vlozeny do externeho hardweru-mobilu , a takisto aj ty vlozis Navigon alebo Igo do hardweru usposobeneho na pouzivanie na moto.

A este taka drobnost co si sem daval fotky zadneho dielu tak su to dve rozdielne navigacie, zadny diel je z navi o velkosti 3.5 palca a s vymenitelnou bateriou, a druha foto navi ktoru chces ty je 4.3palcova so vstavanou bateriou a dokovacim konektorom na boku nie v strede.


27.02.2014 9:58

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

123talis
 Turista 

Ikona

Dobrý postreh, myslel som, že tá 4.3 je len upgradovaná 3.5 ka, tak či tak sa podľa mňa viac oplatí tá väčšia, ešte to prezriem a risknem to... Ale s tou baterkou,to som si naozaj neuvedomil...

Čo sa týka navroad, na tú som tiež pozeral ale je to trochu zastaralý model a cenu tomu spravila len širšia distribúcia.


27.02.2014 10:02

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Marino
 Kávičkár 

Ikona

Ahoj,
www.ebay.co.uk/itm/3-5-Touchscreen-MOTORCYCLE-Car-Weath...

tu mas jednu "recenziu"... aj ked nevieme preco mu neide...(pre tých, čo to budú čítať neskôr... "bola" tam nefunkčná tá china za 9 lib. na diely :-D ....)
Najrozumnejšie by bolo nájsť niekoho , kto Ti odpočíta DPH a kúpiť so zárukou najlacnejšiu značkovú NAVI trebarz od Garmina... a si na 250 Eurach za novúúú >:-)
www.ediscomp.sk/garmin-zumo-220-europe-3-5-bluetooth-35...


27.02.2014 10:48

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

dreamer
 Skútrista 

Ikona

Neverim, ze si tu nevyberies, aj do 100€. Skor ako tu cinu by som radsej bral uz nejake Mio za 70€. S tym e-shopom mam dobre skusenosti, aj mojho Garmina som kupoval tam: www.mp3.sk/gps-navigacie-c-791.html

Upravené 1 krát. Naposledy upravil dreamer (27.02.2014 10:53)


27.02.2014 11:25

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

jans
 Turista 

Ikona

Celá tá sranda má len 486 MHz procesor a 128 RAM čo sa ti bude podľa mňa prehrievať tak isto ako obyčajný mobil a ešte nemáš záruku, či to bude rozprávať s intercomom. Mal som ten istý problém a nebol som ochotný vyhodiť ťažké peniaze za drahú navigáciu, ktorá nakoniec nemá ani len plnohodnotné mapy niektorých balkánskych štátov, tak som to vyriešil vodotesným mobilom s 1 GHz procesorom a 512 MB RAM za približne tú istú cenu čo stojí toto čínske čudo, mám tam nahraté 3 navigácie a odvtedy svätý pokoj a ešte mi to komunikuje aj s Interphonom F5. Malý nedostatok vidím v Androide, nebolo na bezplatné mapy od Nokie, len tá nutnosť vodotesného obalu a následné prehrievanie.


27.02.2014 11:39

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

zooo
 Edvenčr 

Ikona

Ak by to niekoho zaujimalo v Blave v Avione (Elektroworld) maju Tomtom Rider 3 za 129 eur. Je tam jeden vystaveny kus za tuto cenu.

A tym predrazenym navigaciam len tolko, ze som za telefon + navigaciu dal menej ako niektory len za telefon. Rozdiel viac ako 100 euro. Telefon ma vsetko co dnesne moderne smartfony ponukaju. A navi je "strasne predrazena" Zumo 350, ktora ma vsetko co potrebujem a urcite vydrzi este par rokov. Poznam ludi co pouzivaju Zumo 550, ktora sa zacala vyrabat niekedy okolo roku 2007 a dodnes spolahlivo funguje. To chcem vidiet kto dnes pouziva 7 rocny telefon k plnej spokojnosti. A dalsia nezmysel je ako navigacia otupuje zmysly a podobne kraviny o mapach. To chcem vidiet ako sa podla mapy naviguje v niekolkomilionovej metropole. To si ani neviem predstavit ako by sme sa orientovali podla mapy v Helsinkach, Stockoholme, Osle, Mnichove a pod :-~ . Mne by bolo luto obist take mesta po obchvate a nepozriet si ich. Mapa ma urcite svoj vyznam ale ja sa nechcem stahovat do jaskyne, lebo kedysi tak ludia bezne byvali.


27.02.2014 12:32

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

brazel
 Kávičkár 

Ikona

zooo a z centra BA sa vieš dostať na výpadovky aj bez pomoci navigácie ?
Ak áno , malo by to ísť aj z Mníchova , Štokholmu , Osla , atď , stačí čítať dopravné značenia .

Raz si nejakí "cestovatelia" vybľakovali cez celé Námestie svätej Trojice v Banskej Štiavnici (aby ich všetci počuli a nemali ich za ľudí z jaskýň) , že : Jak ty fúngovalo džípiéésko ?

Asi dobre , keď tam dorazili až z takej diaľky . 8-) :-)))

Na druhej strane musím navigácii poďakovať za to , že som bol na takých miestach , kde by som sa normálne určite neocitol , aj na akýchsi lazoch v Rakúsku , aj som prešiel nocou akousi "pašeráckou stezkou" cez hranice Čiech a Nemecka , aj som sa previezol v noci *** do Klosterneuburgu povyše Viedne kompou cez Dunaj z Korneuburg-u (hoci som šoférovi vozidla hovoril nech ideme z Viedne pekne-krásne po pravej strane Dunaja , ale navigácia povedala , že ľavou stranou , tak som si zamrmlal , že ho mám v pi.i , že ja to neplatím , tak ma kľudne môže vodiť ako slepé kone šťať) , aj ... , aj ... , skrátka , je tých neplánovaných miest neúrekom . :-D

*** vysvetlivka v noci - po dlhom prehováraní chlapov www.donaurollfaehre.at/ , kde sa jasne píše , že koniec prevádzky je bei Einbruch der Dämmerung - za súmraku , takže sa nám vlastne podaril husársky kúsok (a v civilizácii 8-) )

Dôvod úpravy: Ak by niekto nevedel , ktorý je ľavý a ktorý je pravý breh rieky , viem mu to vysvetliť . 8-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil brazel (27.02.2014 12:35)


27.02.2014 13:09

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

zooo
 Edvenčr 

Ikona

Pozri obrázok

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil zooo (27.02.2014 13:10)


27.02.2014 13:23

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

brazel
 Kávičkár 

Ikona

Nó , tam asi nebude rieka , či ?
Ale mapa a kompas (a ani kompas nie ja až taký potrebný , tam asi nebude zamračené , ale pre istotu) by mohli pomôcť .

Možno sa mi ľahko rozpráva , robil som za socíku istú odnož geológie (nie geodézie) a dosť som sa natúlal rôznym terénom , tak mi čítanie z mapy nepríde nejako cudzie (dokonca ani pojem magnetická deklinácia >:-) ) , aj keď raz som hľadel do rakúskej turistickej mapy a rozmýšľal , či som ko.ot , alebo ľadový medveď , ľadový medveď nie , tak potom to prvé , nič mi nesedelo a ... bola orientovaná na juh .


27.02.2014 13:36

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Menton
 Skútrista 

Ikona

Zooo: od vrchu dole:
Qaisurah
Um El zamul
Khorin Ati
bez jazykov nelez do sveta, to ti ani hypersuper navi nepomoze 8-)

navigacia napomaha blbnutiu civilizacie, z vodicov sa stavaju roboty plniace prikazy :-~

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Menton (27.02.2014 13:40)


27.02.2014 13:45

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

brazel
 Kávičkár 

Ikona

Menton [dobre] [dobre] [dobre] [dobre] [dobre] [dobre] [dobre] [dobre] [dobre] [dobre] [dobre] [dobre] [dobre] [dobre] [dobre] ...


27.02.2014 13:55

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

egres2
 Bahniak 

Ikona

A potom keď sa ide z BA do Bojníc tak z desiatich motorkárov osem začne nahadzovať do navigácie cieľ -Bojnice :-D :-D :-D


27.02.2014 13:56

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

demmoo
 Edvenčr 

Ikona

najhorsie je, ze nazdemu vyjde ina trasa.. :-~


27.02.2014 13:57

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

AMIS
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Mentolka si zabil :-D :-D :-D


27.02.2014 13:59

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

brazel
 Kávičkár 

Ikona

Kua egres2 , tak hádam nie sú zo zemľaniek . >:-) :-))) 8-)


27.02.2014 14:02

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Pennywisse
 Turista 

Ikona

jans - da sa to riesit aj mobilom ako je xperia Go a pod alebo Samsung xcover. ide ale o to ako z neho spravit odolny aj pri nabijani? Ako si to riesil Ty ?
Novsie xperie maju kontakty na dokovaciu stanicu tak neni potrebne vytahovat krytku usb ale ostatne telefony maju vodeodolnu krytku ktoru ked vytiahnes a chces napajat telefon tak uz je moznost vniknutia vody.

Suhlasim s tym ze gps otupuje , trasu prejdenu bez gps v pohode zopakujem, ale ked nieco prejdmem s gps tak som si neni druhy krat isty ako keby som si dostatocne nezapamatal zachytne body a pod. Ale to neubera gpsku to ze je to vynikajuci pomocnik ked treba.


27.02.2014 14:09

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

egres2
 Bahniak 

Ikona

brazel:
To je osobná skúsenosť . A niečo podobné výjazd zo svadby z Nových Zámkov do BA . Tri navigácie, 6 x blúdenie až som sa naštval a išiel po ose sám do BA.
Mrknem do mapy kde je Saint Laurent Des Arbres a idem a prídem len podľa pamäte a tabul za 15 hodín. Kolegovia s navigáciou prišli po dvoch dňoch :-D


27.02.2014 14:42

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

kiko11
 Turista 

Ikona

no páni, mne to vychádza tak:

blbec = zlá navigácia, zlá mapa
normál = normálne zmýšľajúci živočích používajúci mapu, popr. v súčinnosti s navigáciou


27.02.2014 14:43

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

brazel
 Kávičkár 

Ikona

Veď aj tie moje skúsenosti sú vlastné . Raz si kamarát nahodil , že Salzburg (ten rakúsky , ten čo sa dá trafiť aj s previazanými očami) , ibaže akýsi Salzburg je aj v Nemecku , môžeš jedenkrát hádať , ktorý si navolil . :-D
Furt sme akože išli zle , ale došli sme dobre . >:-)

Dôvod úpravy: reagujem na egresov príspevok

Upravené 1 krát. Naposledy upravil brazel (27.02.2014 14:44)


27.02.2014 14:56

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Saturn
 Turista 

Ikona

Menton : ked uz, tak zdola nahor a nie opacne :-P
zbytecne by si Zoo-a doplietol v Emirátoch ;-)

jazyky su fajn vec ... ostatnym moze pomoct ImageSearch 8-)
www.panoramio.com/photo/31107002

Dôvod úpravy: nedalo mi .... :-}

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Saturn (27.02.2014 15:01)


27.02.2014 15:09

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

owwidius
 Turista 

Ikona

tieto teorie o ohlupovani..

s kazdou technologickou novinkou sa to prebera.. kym som nemal mobil, pamatal som si cez 50 telefonnych cisiel naspamat. teraz viem tak 2-3, a?

s vynalezom knihtlace sa tiez niektori obavali ze ludia ohlupnu, lebo si nic nebudu musiet sami zapisovat/pamatat.

nevsimol som si, ze by niekto oznacoval gps za jedinu a najlepsiu pomocku, ktora hodi mapu do kosa... je to o tom, ako clovek vie pouzivat a spracovat info. presne tak je to aj s mapou a gps-kom. s kazdym technologickym vynalezom sa najde zopar ludi co uvidia jeho chyby. a pre triesku v oku...


27.02.2014 15:23

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Saturn
 Turista 

Ikona

no ved to ... ako pomocnik je to super vec ... za 6 rokov pouzivania nasla trasy, vyjazdy, obchadzky, skratky, ubytovania, bankomaty, pumpy , ... len ju treba vediet pouzivat .

egres - som sa chcel spytat, ze ako sa da pri vyjazde zo Zamkov do BA 6x zabludit .... ale potom som si spomenul na Jozinsa a jeho volnu zostavu po NZ-krizovatkach a kruhacoch ..... takze uz verim :-D


27.02.2014 15:58

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Menton
 Skútrista 

Ikona

Saturn: mas pravdu, poplietol som poradie. Inak, nevedel som, ze sa da googlovat po obrazkoch, to si musim nastudovat, nech nehlupnem ;-)

Owwidius: na temu hlupnutia existuje mnoho relevantnych vyskumov...


27.02.2014 17:47

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

123talis
 Turista 

Ikona

Tak samozrejme na jazdcov okolo komína som určite nenarážal s tou navigáciou :-) Mapa je tiež fajn, ale ako tu ktosi povedal, vo veľkomeste v plnej premávke ťažko budete študovať mapu. Ja používam GPS ako spríjemnenie cesty, nech som is stále istý, že idem dobre. Riadim sa najmä značkami. No ak už prídete do mesta, kde budete spať a pod, tak skúste nájsť podľa značiek ulicu... no asi sa vám to nepodarí. A vysvetlenia od miestnych sú dobré tak na 3 odbočky, ak máte pred sebou toho viac, zabudnete, čo vlastne povedal. Ak si niekto nechce kúpiť žiadnu GPS a chce si radšej stočiť do pravého výfuku na F800GS kopku máp, nech tak robí a nech nepyskuje na GPS ;-) Mne tiež netreba gitaru za 1000E a nezazlievam nijakému majiteľovi to, že si ju kúpi :-)

GPS treba používať so zdravým rozumom a sledovať značky. Ak nie je človek zaslepený, tak sa nestratí. Ak je, môže skončiť napríklad na druhej strane Dunaja 8-)

PS: Ten TomTom ma zaujal, len nadávajú na nemožnosť nabíjania počas jazdy, čo je pre mňa absolútne neprípustné.

Načo tomu dávajú taký veľký stojan, keď doň nenatrepú jeden kábel?

[
Video: www.youtube.com/watch?v=ZBglMfBmh4M ]

Opravte ma, ak som to doplietol..


27.02.2014 18:07

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

zooo
 Edvenčr 

Ikona

123talis: aby predali toto samostatne
www.motops.cz/navigace-goclever-gorider-tomtom...


27.02.2014 18:09

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

123talis
 Turista 

Ikona

Jasné, hneď mi bolo divné, že tam sú konektory ale nedáva to zmysel..

A keď tak pozerám na ceny toho držiaku, že 35-100Eur, tak tá navigácia je vlastne na kkt. Dokopy ťa to tak, či tak výjde na 250 Eur minimálne...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil 123talis (27.02.2014 18:16)


27.02.2014 18:44

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

KaTeM
 Edvenčr 

Ikona

Talis tá cena by bola až príliš dobrá na to aby to bola pravda...


27.02.2014 18:58

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

egres2
 Bahniak 

Ikona

Nie je to síce o činskej navigácii ale objednal som si u činskej firmy astroďalekohľad za 450,-€ + poštovné 35,-€
Po dvoch týždňoch mi prišiel mail od slovenského obchodníka, že on je na slovensku zástupca americkej firmy a ponúka mi objednaný ďalekohľad za 1350,-€ z výhodnou 1% zľavou.
Takže číňanko to vyrába, predáva to mimo krajín. kde má americký " VÝROBCA" obchodné zastúpenie za 450,-€ a americký " výrobca" cez svojich obchodných zástupov za výhodnú cenu 1350,-€
Aj spišské párky vyrabajú v číne. :-P


27.02.2014 19:13

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

risomas
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Navigaciu si neviem vynachvalit hlavne v mestach ale najradsej to mam aj tak ze dva dni na zapad potom jeden den na juh. Na presnej ceste nezalezi. S navigaciou sa casto pozriem na miesta kam by som v zivote nesiel :-D Najradsej mam Najkratsiu cestu to su uplne chutovky.
Ja som zacinal na telefone Samsung s win mobile a igo. Igo bolo super telefon uz menej (tiez sa obcas prehrieval) 8-) Igo vedelo pekne navigovat cisto hlasom. Dal som si ho do prilby bez HF a iba som pocuval.
Teraz ficim na Sygicu (20e dozivotna aktualizacia). S pociatku fakt zla najme hlasova navigacia. Velmi malo vyprava aj ked clovek zle odboci. Ale postupne sa aktualizaciami zlepsuje. Teraz som zacal pouzivat aj Open maps nakolko Sygicu chybaju niektore auropske krajiny.
Telefony mam dva Xperia ray a cinsky Jaju G3s oba funguju vinikajuco aj BT do prilby.

Moj dalsi telefon bude urcite nejaka cina - kvalita uz u mnohych dohnala tie "zapadne" navyse maju zvacsa dualsim a velke baterky.


27.02.2014 21:27

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

123talis
 Turista 

Ikona

Popravde veľa vecí sa predáva v USA ako komerčné blbosti (GoPro, Apple a pod.) za nehorázne love a všetko to pozostáva zo súčiastok z číny. Problém je ten, že pri Apple a Gopro produkcii sa pred predajom veci ešte testujú a sú tam prísne podmienky za akých je možné predať to. Tie čínske klony sa predávajú priamo z tovární bez overenia funkčnosti a nedostatkov. Preto sa z Číny neoplatí často brať celé výrobky (keďže je tam veľká šanca rôznych porúch), ale diely. No GPSko si ťažko poskladám z dielov z Alibaby :-)
Druhou alternatívou k tej nagivácii bol ešte prednedávnom tento mobil:

Pozri obrázok

odtiaľto: www.aliexpress.com/item/Hummer-H1-Dual-Core-Rugged-smar...

Avšak tým by som problém s prehrievaním určite neodstránil, plus by som musel navigačný SW dokupovať v Android markete. A navyše by som musel vyrobiť nejaký držiak a vodotesná nabíjačka by bol asi tiež problém.

Je to telefón, ktorý má najlepšie hlasy spomedzi všetkých čínskych "waterproof" telefónov (discovery a pod.)

Bohužiaľ je súčasný človek veľmi zaťažený na hlúpe brandovanie a tak častokrát nadáva na Čínu, ale poviem vám tajomstvo... aj značkové výrobky sa kazia ;-)
(samozrejme je ich jednoduchšie reklamovať)

Možno ten mobil ale niekoho zaujme, tak som sa o to dovolil podeliť.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil 123talis (27.02.2014 21:29)


27.02.2014 21:51

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

dreamer
 Skútrista 

Ikona

Problem s prehrievanim neodstranis, rozdiel je v tom, ze napr. Garmin ma pracovny teplotny limit do 55 stupnov Celzia, kdezto telefony vacsinou do 35 stupnov. Telefon sa ti na moto prehreje aj ked ho nebudes pouzivat, staci ked na neho bude svietit slnko. Garmin sa mi nevypol este ani raz, ani v najvacsich horucavach, pouzivam ho uz asi 5 rokov na kazdom vyjazde.


27.02.2014 22:27

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

123talis
 Turista 

Ikona

Áno to je pravda, no telefón v gumenom obale v závetrí má určite väčšiu šancu na prehriatie ako GPS bez obalu niekde kde sa okolo nej aspoň trochu víri vzduch. Nehovoriac o tom, že telefón pri GPS využíva aj srandy ako AGPS a pod. ktoré aktivujú WiFi, mobilné dáta, vkuse musí bežať aj GSM anténa a pod. GPS navigácia sa nestará o nič z toho.


27.02.2014 22:56

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

arny206
 Kávičkár 

Ikona

123talis, nerieš problémy s prehrievaním,nepremokavosťou, Na tvojom Varadere skryješ lacnú čínsku navigáciu za štít tak že na ňu neprší ani počas jazdy ani keď stojíš. Ak na nej nastavíš jas na maximum budeš vidieť obstojne aj na slnku.
Keď ju náhodou zničíš alebo ti ju ukradnú tak si za 50e kúpiš druhú >:-) :-)

PS: kedy prídeš pozrieť môj držiak GPS?

Kvalita mapových podkladov nezávisí od značky navigácie alebo sa mýlim?



27.02.2014 23:04

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

123talis
 Turista 

Ikona

Mapy ako kompletný SW si môžeš nahrať ľubovoľný... takže skôr od vydavateľa tej.ktorej navigácie. Mrzí ma to, tento týždeň som mal veľmi plný, takže to, aj keď nerád, musím stále odkladať... :-( určite sa včas ozvem


28.02.2014 9:30

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

arny206: "nerieš problémy s prehrievaním,nepremokavosťou, Na tvojom Varadere skryješ lacnú čínsku navigáciu za štít tak že na ňu neprší ani počas jazdy ani keď stojíš."

- s nepremokavosťou máš možno pravdu. Ale prehrievanie určite riešiť musí. Lebo práve vďaka fajnovému veľkému Varavedrovému štítu v Rumunsku na jablkový telefón ani nefúklo a preto sa neustále prehrieval.
;-)
A nakoniec tak bolo jak som hovoril. Treba nám mapu! Mapa je mapa! Keby sme mali mapu...! :-P :-D
...ale treba aj GdePičaSú. To je veľmi dobrý pomocník. ;-)


28.02.2014 10:20

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

egres2
 Bahniak 

Ikona

Tie "outdoorové" mobily majú väčšinou pracovnú teplotu od - 20 do 55 C.


28.02.2014 11:25

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Laci38
 Turista 

Ikona

Mudrovat nechcem, len moja skuseost napisem: 7-8 rokov dozadu som kupil prvy mobil s GPS, v aute ich pouzivam kazdodenne, ale zatial som nemal problem s prehriatim, ani pod celnym sklom. Skor sa vypne ked mate moc zatazeny procesor, kopec app spustenych v pozadi...to je moja skusenost.


28.02.2014 13:43

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

123talis
 Turista 

Ikona

V aute máš ale klímu a príjemných 20°C, tam nie je šanca na prehriatie, pokiaľ ju nenecháš visieť na skle na parkovisku pol dňa. Na moto na ňu proste praží...


28.02.2014 14:22

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

demmoo
 Edvenčr 

Ikona

na moto na nu praží, ale aj fúka (pokial nemáš obyvačku od Hoňdy a podobne)


28.02.2014 14:28

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Menton
 Skútrista 

Ikona

123talis: neverim, ze ti na SK parkovisku vydrzi navi na skle auta pol dna... :-D


28.02.2014 18:27

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

123talis
 Turista 

Ikona

No hej demmoo, len my, čo jazdíme na obývačkach...:D
A Menton, to je už druhý problém :-)


28.02.2014 21:25

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

losminos
 Turista 

na youtube sa daju najst nejake videa.
Toto napr sice v spanielcine, ale nieco ti to ukaze

A potom klikni na meno toho co pridal to video, ma ich tam aj viac


Video: www.youtube.com/watch?v=v4qNpcWfoc0

Upravené 1 krát. Naposledy upravil losminos (28.02.2014 21:29)


01.03.2014 12:48

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

123talis
 Turista 

Ikona

Vďaka, celkom som sa z toho dozvedel veci... obehnem ešte obchody, nech si pochytám tie drahé a potom možno objednám už cez týždeň.. tak teda uvidíme.


01.03.2014 19:26

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

XXHONDAL
 Turista 

Ikona

Tiez som sa v tychto dnoch rozhodoval aku navi na moto, a dnes som si kupil Garmin zumo 390LM -cena 357euro,zatial vyskusana len v aute - spokojnost [dobre]


02.03.2014 7:52

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

jojkoz
 Turista 

Ikona

Ja tuto 4,3" vodotesnu motorkovu navigaciu mam cca 2 mesiace (doteraz som pouzival cinske auto GPS vo vodotesnom drziaku)

Ja som tam mal naistalovane iGO8 - ale asi to nebude koser verzia - zalezi od cinana od ktoreho to kupis.

Preberal so to na inom fore dam to aj sem.

Mne osobne na auto-GPS v obale najviac vadilo :
- ze musi byt ten obal - LCD su celkovo slabe na slnku a ta folia obalu to len zhorsuje odleskami
- Nabijanie vacsinou cez miniUSB coz sa velmi casto casom otrasmi poskodi
- utesnenie nabijania - v respektive zasuvky ...
- No a samozrejme odpajanie od moto od nabijanie zo zasuvky ....


No tato cinska motocyklova GPS mi predchvilou dorazila.

(tento typ - goo.gl/9EByXO - da sa kupit uz od 136 USD s postovnym)



Prvy dojem velmi dobry. Prevedenie vyzera velmi dobre - pogumovany plast a celkovo sa zda velmi tuha, prekvapilo ma ze velmi dobre reaguje na dotyk, reakcie rychle - aj v iGo.

Svietivost vyzera fajn - uvidime este na slnku - ale tam to udajne neni dobre so ziadnou navi - ale kedze ma na drziaku striesku tak to bude snad dobre pouzitelne).
Je leskle LCD tak asi dokupim antiglare foliu (mam dskusane uz na auto GPS co som pouzival doteraz.

Ako som pisal drziaky su dva - jeden do auta na prisavku - a aj objimka na motorku.

Ide trocha ztuha do a z drziaka - coz je sice nevyhoda pri vyberani ale zase je to dobre pri jazde na moto ( a ma aj vzadu poistovaciu skrutku ).

Niezeby zrovna mne na tom zalezalo ( budem to pouzivat len cisto ako GPS) ale navi ako taka ma aj Slovencinu (cestinu som nenasiel - ale kedysi som robil uz preklad a isto by sa dalo aj v tomto upravit) - mne osobne by stacilo aj ENG - kedze budem pouzivat hlavne iGO - a to ma jazyk zvlast.

Je v tom uz nahrany iGO8 ( primo este odskusam) aj s nasimi mapami - ide bez problemov.
Prvy studeny fix na SAT cca 1 min.

No poskusam este PRIMO a uvidim - zatial som nadseny - spracovanim je to asi najlepsia cinska GPS co som mal v ruke.

Je to WINCE 6.0 - takze nieje problem na tom spustit hocijaku navi na WINCE.

--------------------------

Inac robil som test vydrze na najslabsom osvetleni LCD. Mal som pustene iGO PRIMO a mal som ju na okne aby mala chyteny signal.

za 2:37 hod zacala obcasnym pipanim upozornovat ze je slaba baterka (v PRIMO mi ukazovatel ukazoval 20 %).
Co ma ale dorazilo :-) - takto to bolo dalsiu 1:53 hod.
Cize komplet doba od zapnutia do uplneho vypnutia bola rovnych 4,5 hodiny.
Je ale jasne ze vysoky Jas LCD dost znizi vydrz - ale aj tak som bol milo prekvapeny.

----------------

Sparovanie s cinskym starsim aj novsim modelom intercomu bez problemov ( momentalne pouzivam R4)

Sparoval som si GPS na tlacitko dalsieho jazdca - u mna pod C. Telefon mi ostal pripojeny - ale uz pise ze bez medii - cize z telefonu nejde uz pustat hudba. Najpr ma to trocha mrzelo - kym som nezistil ze bezproblemov ide prehravanie hudby z GPS :-) - coz ma aj velku vyhodu ze sa mi nevybija mobil a GPS je napajana za jazdy) :-).

Priamo iGO PRIMO ma v sebe prehravac MP3 - takze paradne funguje prehravanie hudby aj stisovanie pri poveloch navigacie.
Telefon je stale pripojeny takze pokial niekto vola prepne sa automaticky nan.


Inac svietivost ma tiez vcelku milo prekvapila - je jasne ze za priameho slnka sa dost znizi ale aj tak som vzdy videl potrebne informacie.
Prikladam obrazok porovnanie s obycajnou lacnou cinskou auto GPS na plny jas

Pozri obrázok

V iGO primo je trosku citit spomalenie kvoli slabsiemu HW ale nic kvoli comu by to bolo nepouzitelne.
Podla mna za tie prachy je to paradna GPS. -Co sa tyka odolnosti a zivotnosti ukaze az cas - ale vyzera prevedenim odolna dost.

Upravené 3 krát. Naposledy upravil jojkoz (02.03.2014 8:01)


02.03.2014 13:51

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

123talis
 Turista 

Ikona

jokoz super, veľmi pekne ďakujem za recenziu z praxe... naozaj ma to veľmi potešilo a teda na 99% si ju v priebehu týždňa objednám. Anti glare fólia je samozrejmosť pri taktomto využívaní. Vďaka ešte raz, nech drží :-)


02.03.2014 16:52

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

123talis
 Turista 

Ikona

btw predáva sa to aj Poľsku ako značka Lark, tá slabšia, 3.5 palcová verzia. A vychádza to na ešte menej, než 115E, takže ak by niekto mal možnosť objednať z Poľska... a možno sa na to bude pozerať pozitívnejšie, keď na to Poliaci vytlačili nápis... >:-)

www.alarmycentrum.pl/pl_PL/p/sklep/1394


02.03.2014 19:02

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

milan600
 Turista 

Používam 2 roky garmin zumo 220, tak tu trošku opíšem svoje skúsenosti.......iste bude niekto namietať, že má to či ono a niečo zas nemá a že je drahý (290 E je fakt dosť !). Ale konečne som skoncoval s pokusmi používať mobily, auto navigácie v rôznych "nepremokoch", ktoré aj tak premokli. Nehovoriac o nepraktických držiakoch. 220-ka nemá vyumelkované zobrazenie, ale je praktická, jednoduchá a ovládateľná v rukaviciach, má perfektný a pevný držiak. Keď doslúži batéria, čo určite časom doslúži, dá sa nahradiť inou + možnosť používať pamäťovú kartu. Trať si naplánuješ doma v programe pri PC. Nevadí, jej ani lejak. Skrátka mne vyhovuje. Teda tá cena stála za to v tom, že budem mať niekoľko rokov pokoj.
123talis, dobre vyberaj ak môžem poradiť.


02.03.2014 19:43

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

jojkoz
 Turista 

Ikona

Inac nejake info (ak si chce niekto pocitat v eng :-) ) o tejto RAGE som nasiel na tychto forach

www.adventurebikerider.com/forum/64-about-gps-and-gps-r...

www.advrider.com/forums/showthread.php?t=906910


02.03.2014 20:08

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

BrAtKo
 Turista 

Ikona

Ahojte, k navigaciam, za cenu okolo 120€ už kúpiš TomTom do auta s dozivotnymi mapami ale aj auto Garmina. Čiže rozhodne nemôžem odporučiť čínske lacaky nabité funkciami budete sklamaní.

A kto neskúsil plánovanie cesty "kľukaté cesty" čiže "winding roads" v TomTom tak prišiel naozaj oveľa, plánuje dokonale trasy. Toto je tak vymakané funkcia, že stojí za to zaplatiť si TomTom Rider (v Louise za 250). Verzia TomTom pre iPhone ma tuto funkciu tiez v sebe (pozor Android nie), takze za 70€ som kúpil celu EU a krochkam blahom. K tomu osvedčený kvalitný držiak Interphone (www.interphonef5.cz/kategorie/drzaky-a-pouzdra-1...). Zatiaľ som s touto kombináciou najazdil asi 5000km.


02.03.2014 20:25

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

jojkoz
 Turista 

Ikona

Naco mi je lacny TOMTOM ?
A kto tu pise o cine nabitej funkciamy ? - Bere sa to tu ako HW - SW si tam das aky len chces.

Lacna cina GPS ( 40-50 EUR) mi spravi to iste ako lacny TOMTOM - pouzival som ju cca 4 roky ( cca 20 000km) ( a kludne si na nej pustim SW z toho TOMTOMa ;) ).

Mala ale muchy ineho razu - HW - tie iste ako lacny TOMTOM.

- neni vodotesny - treba vodotesny obal - ktory len zhorsuje viditelnost
- nema aktivny drziak - nabijanie
- ma slaby LCD

A prave to riesi tato cinska RAGE GPS - ta sice stoji 115 EUR - ale "znackova" GPS aby mala podobne vlastnosti zacina povedzme na tych 250 EUR ...

Ja tu nehanim znackove GPS ked je niekto ochotny dat tie peniaze a vyuzije teda funkcie ktoremu to ponuka - tak mu prajem nech je spokojny - ved preco nie - mne je to v podstate jedno.

Ja sa tu len vyjadrujem ku konkretnej cinskej GPS. Mimo ine ten HW je dost na jedno kopyto u vsetkych GPS.

A co sa tyka planovania tras - neexistuje nic dokonale - ani dokonala trasa.
Aj ked uznavam ze to zla funkcia nieje - ale nieje to pre kazdeho a uz vobec nie dokonale.
Trasa je taka ako si ju spravis - ked ides do neznama neni nad to si o tom nieco na nete najst - a spravit si ju taku ako sa tebe paci - ci uz klukate cesty, ci rychla, ci kochacka, ci dobry asfalt, ci sutolina - ...... to ti ziadna automatika nespravi.


03.03.2014 13:55

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

123talis
 Turista 

Ikona

bratko ja som jazdil s iphonom 3 sezóny vo vodotesnom obale a pobehali sme zopár štátov. Proste nech si každý hovorí čo chce, mne to nestačí. Stále to je len telefón s funkgiou GPS, nikdy nie plnohodnotná GPS navigácia. A čo sa týka lacných ale značkových autonavigácií, o to tiež nemám záujem, pretože to nei je stavané na moto-zaobchádzanie. A vezmi si to na protiváhu:
Koľko musí byť reálna hodnota TomTom lacnej navi, keď sa predáva za rovnakú cenu (pritom je brandovaná) ako nejaký číňak?
V podstate sa názorom stotožňujem s jojkozom.


03.03.2014 14:19

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Menton
 Skútrista 

Ikona

jojkoz: ja len k tomu tvojmu "testu" vydrze baterie v navi stale polozenej na okne... samozrejme, ze to nema ziadnu vypovednu hodnotu, lebo v realnej prevadzke budes mat podstatne viac vytazeny procesor, pamat, display bude mat stale zmeny v zobrazeni... to je vsetko "energeticky" narocne, k tomu este zataz okolitymi teplotami (zle su nizke teploty, aj vysoke)... takze v realnej prevadzke bude vydrz baterie niekolkonasobne kratsia...

123talis: ak som to spravne pochopil, tak ta cinska moto navi stoji 120 eur bez map, pri zasunuti napajania prestane byt vodeodolna... znackove moto navigacie zacinaju cca na 250 vratane map a dozivotnych updatov (nove, alebo vyssie modely pouzite)... takze ak si k tej cinskej dokupis porovnatelne mapy, tak cenovy rozdiel je na urovni poldnoveho vyletu okolo komina, maximalne jednodnovej turistiky bez prespania... k tomu podpora, zaruka, servis znackovej a uz naozaj nechapem, co riesis... ;-)


03.03.2014 14:20

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

egres2
 Bahniak 

Ikona

Mám navigáciu ( asi plnohodnotnú za 580,-€ do auta(.
Teraz skúšam Sygic v Samsungu aj v aute a včera aj na motorke.
Aký je rozdieľ medzi uvedeným?
Ja žiaden nevidím.


03.03.2014 14:32

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

jojkoz
 Turista 

Ikona

2 Menton

Mne je jasne ze za jazdy je to inac - nemyslim si ale ze to bude niekolkrokrat menej - dokonca si nemyslim ani ze to bude menej ako polovica - ale ako som pisal jas bol na minime - to spravi daleko viac ....
(co som mal cinske auto GPS vydrzali okolo 1 - 1,5 hod na plny jas - toto je v podstate to iste len v odolnejsom obale)

Presne som popisal test vydrze aby to bolo kazdemu jasne - mne osobne vydrz nejak netreba - na moto je to napajane stale, akurat ked si to doma nastavujem nemusim to pripajat na kabel - aj ked usb mam z PC na stole vyvedene furt ;)

Napajanie to ma ( okrem samozrejme cez miniUSB) zozadu z drziaka ( coz bol jeden z hlavnych dovodov pre kupu) takze to nema s vodeodolnostou nic ;)

S cinskou auto GPS mam najazdene cca 20 000km - a co sa tyka uzitku som spokojny - preco som siel do tejto drahsej su len tie dovody co som uviedol :

- vodotesna - netreba obal ktory navyse znizuje viditelnost
- napajanie z drziaka
- a bonus je ze ma aj jasnejsi display, a bez problemov komunikuje s mojim cinskym BT interkomom

Co sa tyka SW - pouzivam uz vela rokov iGO8 ci na nej, ci v tablete, ci v telefone a som s nim max. spokojny a nemam dovod menit ;-)

Pre istotu este zopakujem - nikoho nepresviedcam na kupu - je mi jedno kto si co kupi - ja tu len davam informacie a moje osobne prakticke skusenosti s touto NAVI. ;-)

Upravené 2 krát. Naposledy upravil jojkoz (03.03.2014 14:39)


03.03.2014 14:50

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Podľa mňa dosť záleží aj na tom, na čo a kde chceš GPS používať.
Ja som bol dlho proti GPS. Dnes už som si trocha poopravil názor. V žiadnom prípade nemám GPS pustenú stále. Ohlupuje. Mapu si natlačím do hlavy, pár orientačných bodov si napíšem na prave spätné zrkadlo a idem. GPS zapínam už iba na dohľadanie konkrétneho miesta, pri zložitých prechodoch mestom, alebo ak sa niekde stratím. Ak sa len tak túlam, ani nesledujem kde a na koniec zapnem GPS a čarovnú funkciu "Domov". Ale GPS mi len pomáha, všetko by som zvládol aj bez neho.
V takomto prípade je úplne jedno akú GPS používať.

Ak ale niekto nemá navigačne schopnosti, nevie čítať mapy a ľúbi sa stracať až pričasto, a naviac sa chce púšťať do veľkého sveta mimo hlavných ciest, bude zrejme od GPS dosť závislý. Potom by mal zabudnúť na Čínu a ísť do spoľahlivosti značky. Tie eura naviac sa mu vrátia.

GPS bez napájania je dobra na hranie, ale nie na važnu turistiku.


03.03.2014 14:53

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Menton
 Skútrista 

Ikona

jojkoz: napisal si: "nemyslim si ale ze to bude niekolkrokrat menej"
kolko vydrzi tvoj telefon v pohotovostnom rezime, cize siet ta registruje, ale nevolas, neposielas spravy, neztahujes data ? predpokladam, ze to bude aj niekolko dni...
kolko vydrzi tvoj telefon telefonovania, ci intenzivneho browsovania na webe (ak je to smartphone) ? predpokladam, ze to bude doslova par hodin... je to niekolkonasobne menej?
za telefon si kludne vymen notebok a jeho vydrz na bateriu, ked si citas na nom jednoduchy text a potom to porovnaj s vydrzou pri hrani online strielacky... je to niekolkonasobne menej? 8-)


Pilgrim: vystihol si to [dobre]

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Menton (03.03.2014 14:55)


03.03.2014 15:22

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

jojkoz
 Turista 

Ikona

2 menton

TO co pises o telefone je HLAVNE o display kedy je zapnuty a kedy je vypnuty ;)
GPS mala pri teste Display zapnuty - ten je aj najvacsi zrut energie.
Taktiez bol zapnuty navigacny SW a bola taktiez pripojena na GPS - jediny rozdiel bol ze sa nemenila poloha a teda to tvoje vykreslovanie - nic ine tam za jazdy ine nieje.

Ale ak si spomeniem pre pokoj niektorich dusi mozem odskusat aj to na moto - aj ked zrovna to je pre mna nepodstatny udaj.

Ja pouzivam GPS hlavne preto ze nemam rad hlavne tahy, Natukam si trasu jako ja chcem - atiez nemusim ist striktne podla nej. Navyse sa mi paci ze tam mam udaje o zostavajucich KM a case prichodu ......

Nehovoriac otom ze vsetky GPS su na jedno kopyto vratane GARMINOU a podobne - cize ak ma ten rovnako velke telo je pravdepodobne ze ma aj podobne velku bateria - a ak ma aj nebodaj lepsie svietivy LCD - tak jednoducho vydrz nemoze byt extra rozdielna.
Navyse ako vravim je to napajane z drziaka takze aspon teda pre mna je to dost nepodstatne.

Neviem co mate s tymi GPS bez napajania ? - tu sa jedna od zaciatku jednu konkretnu GPS a ta napajanie z drziaka ma.

Taktiez by ma zaujimalo v com je jej nespolahlivost ?
(aj ked tuto konkretnu mi tu asi tazko niekto popise ked ju mam zatial asi iba ja) - ale celkovo s cinskymi GPS ? ( za tu dobu co som pouzival cinsku auto GPS som jediny problem mal s miniUSB konektorom po dlhsich otrasoch - to u tejto odpada.


03.03.2014 15:25

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

risomas
Darca Krvi  Turista 

Ikona

napr ja casto pouzivam gps bez napajania. Zvacsa su to ale situacie ked sa stratim alebo som uz nikde blizko ciela a neviem kde to presne je. Stary Xperia Ray vydrzi na gps asi 5 hodin ak je full nabity, to na tieto veci bohato staci.


03.03.2014 15:31

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

jojkoz
 Turista 

Ikona

A nejaky rozumny dovod preco pouzivas bez napajania na motorke ?

Viem len o jednom - ze je ostara ho pripajat na nejaku nabijacku.
Toto je ale motocyklova GPS ktora je po vlozeni do drziaka na motorke napajana stale.

Pravdupovediac ale uz ma nudi omielat stale to iste dokola. :-~

Taktiez musim zopakovat - mne je uplne jedno co kto pouziva - ja to nepredavam a ani z toho nic nemam.
Ked niekomu nieco staci - tak fajn - ale 123talis tu riesi napr. aktivny drziak a podobne veci asi preto, ze mu telefon na toto nestaci - co aj napisal hned na zaciatku. (som na tom podobne)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil jojkoz (03.03.2014 15:33)


03.03.2014 15:33

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

egres2
 Bahniak 

Ikona

pilgrim:
Od slova do slova [dobre]


03.03.2014 15:35

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Menton
 Skútrista 

Ikona

jojkoz: kokso, tebe da clovek jednoduchu otazku a ty napises pol strany seckeho mozneho, len priamej odpovede sa vyhnes... z teba musi mat zena doma radost... :-D
posledny pokus... moj telefon v pohotovostnom rezime - display nesvieti, ked telefonujem, svieti chvilu, potom zhasne, takze tvoja poznamka, ze pri navi ti isiel display je irelevantna... je to niekolkonasobny rozdiel vo vydrzi baterie, ci sa ti to paci, alebo nie... sprav pokus a dovtedy radsej nic nepis, potom rychlo pochopis, aj ked asi tazsie to bude verejne priznat... a hlavne jednoduchou vetou :-P


03.03.2014 15:37

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

jojkoz, Garmin chcel dať na trh turisticke GPS s dlhou dobou životnosti batérii. (Rada eTrex) Okrem iného to riešil polovičným taktovanim procesora, čo má za následok pomalšie prepočítavanie a zobrazovanie mapy. Takže asi práca procesora pri zmene vykresľovych údajov má pre životnosť baterie dosť podstatný vplyv. (eTrex 30 vydrží s dvoma AA bateriami cca 25 hodín)

Inak každy tu píše iba svoje skúsenosti, očakávania a nároky, ktoré na GPS má. Presvedčiť iného o svojej "pravde" sa pokúšaš iba ty ;-) :-)))

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Pilgrim (03.03.2014 15:41)


03.03.2014 15:57

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

jojkoz
 Turista 

Ikona

2 menton ja sa v ziadnom pripade nechcem hadat hlavne ked to zacina byt uz dost OT.

Moj posledny prispevok k vydrzi baterie.

Ja nepotrebujem nic priznavat - ty porovnavas mobil kde sa vypina LCD ( a vacsinu casu aj je vypnuty) a ja navi na ktorej LCD bezalo stale - aj ked teda bez pohybu.

Dal si mi otazku o vydrzi smartfonu coz je podla mna uplne mimo.

Ako som uz napisal predtym mam dost velke skusenosti aj s vydrzou za jazdy s inou cinskou auto GPS (bez napajania) - tu som aj napisal vyssie.

Toto je to iste len v odolnom obale a je zbytocne to porovnavat s telefonmi, NTB a pod.
Taktiez nejakymi inymi turistickymi navi ...

Ja som nikde ani nepisal, ze to vydrzi viac ako znackova moto navigacia ( aj ked by ma teda zaujimalo kolko teda vydrzi na bateriu nejaka ta motorkova znackova GPS) - pretoze to je jedine s cim sa to da porovnat.

2 pilgrim

Ale ved ja nikoho nepresviedcam o svojej pravde - tema bola zalozena 123talis-om o jednej konkretnej cinskej vodeodolnej motorkovej GPS RAGE.
On napise ze 3 roky pouzival IPHONE a ze jednoducho navigaciu v mobile nechce - ale aj tak polovica ludi tu bude pisat o tom ako im navigacia v telefone vyhovuje - kto tu potom teda pise odveci ?
Ja sa vyjadrujem k danej teme a neporovnavam jablka s hruskami.

Keby tu niekto pisal o Garmine ZUMO ci TOMTOMRIDER a podobne tak sa da porovnavat.


03.03.2014 20:00

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

123talis
 Turista 

Ikona

Chlapi upokojte sa
budem sa trochu opakovať, keďže sa tu točíme okolo jedného. Načo vyťahujete výdrž na batériu, keď je to absolútne nepodstatný údaj keďže má tá navigácia aktívny držiak? Keby mi vydržala na baterku 20 min, čo postojím alebo si pred cestou nastavím trasu, bohate mi to stačí.

Keď som si do iphonu šupol nejaké navigačné SW tiež som bol úplne hotový z toho, ako to super zastúpi všetky moderné prístroje. Hovorte si čo chcete, pravda to v mojom prípade nie je. Mobil, ktorý aktívne využíva okrem GPS chipu aj WIFI, anténu, 50 aplikácií na pozadí a samotné telefónne rozhranie sa proste bude nevyhnutne v gumenom obale bez odvetrávania s káblom v zadku prehrievať. Či je to iPhone, či Xperia, či samsung. Za ďalšie si nevložím telefón za 500 do lacného a údajne vode odolného držiaka. Našťastie som mal len raz problém s dažďom pre ktorý som nemohol použiť GPS a aj to v diaľničnom úseku, no stále to je oproti tejto čínskej GPS nevýhoda - tú by som odložiť nemusel. Ak by do nej mal udrieť blesk, je mi to jedno, lebo stála málo a bez nej sa zaobídem (kdežto bez telefónu je to horšie)

A okrem iného baviť sa o mobilných GPS software je v tejto téme zbytočné.

jojkoz mi ako jediný napísal v podstate výbornú recenziu na presne ten konkrétny typ GPS, o ktorý mám záujem a to mi v spojení so zahraničnými recenziami stačilo ako dôkaz o tom, čo som si myslel. Nikto tu nikdy nepovedal, že sa kvalitou táto navigácia rovná značkovým za 450Eur, riešime tu len to, či je dostatočne kvalitná aspoň na bežné používanie. Keby som nevedel bez GPS vycúvať z dvora alebo by som jazdil po Srbských lesoch a poľných cestách asi by som tiež išiel do inej navigácie.

A na margo "dokúpenia" software sa nikto nemusí obávať o moje peniaze. Nechystám sa nič dokupovať.


a na závere si neodpustím doplniť fakt, že všetci sa tu naháňajú za Lidl moto akciami a podobne a pritom to sú rovnaké čínske šmejdy, ak nie horšie. A Koľkí ich majú doma a už roky im slúžia? (napríklad taká moto nabíjačka). Prečo si nekúpite na to jedno použitie ročne nejakú poriadnu značkovú, za 150 Eur? ;-)

Takže ďakujem všetkým za pomoc a názory a zbytočne sa tu nehádajte o nepodstatných veciach, na ktoré sa nikto nepýtal.


03.03.2014 20:51

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

kiko11
 Turista 

Ikona

123talis
téma je síce tvoja, ale odpovede tie bavia nás...........ostatných

ale jedno Vám poviem, kúpte si každý - čo len chcete...... :-)))


03.03.2014 21:11

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Menton
 Skútrista 

Ikona

123talis: chapem, ze ak si doteraz pouzival ako navi tlf, tak vydrz baterie bola pre teba menej zaujimava. Ale ked budes na dlhsom vylete a vecer na penzione si budes chciet natukat komplikovanejsiu trasu, tak zistis... Lebo to je ina zataz, ako ju mat na okne ;-)


03.03.2014 21:18

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

123talis
 Turista 

Ikona

Večer na hoteli si pozerám ako pôjdem na ďalší deň na notebooku alebo tablete na Google maps. Ak je to komplikovaná trasa, tak si do GPS hádžem stále len úseky (napríklad po 300-500km). Nikdy mi to nerobilo problém a nikdy som nezadával trasu s predpísanými 20timi prechodnými bodmi mimo nej..pri telefóne sa mi stlao, že bol taký horúci, že som s ním po vypnutí moto ešte zo 2-3 minúty nemohol telefonovať (prepol sa do ochranného módu)

Kiko hej no, ale splnila účel.. teraz sú len všetci nadržaní, lebo už začína sezóna, takže je to napätie... :-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil 123talis (03.03.2014 21:19)


03.03.2014 21:27

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

jojkoz
 Turista 

Ikona

Vecer na penzione mozem ( pri najhorsom ) pouzit takuto strasne drahu vec - ktoru aj tak nosim stale so sebou kvoli intercomom.
(ale na cinsku GPS som ju za tie roky pouzit nemusel)

Pozri obrázok

Neviem ako komu zacina sezona - ale u nas nejak neskocila stara :-) ( sneh bol u nas 2x a aj to tak 2-3 dni)
Bol som jazdit aj cez vianoce a tento rok uz skoro 1000 km mam ;)

Inac menton zaujimalo by ma aku navigaciu pouzivas ty ?

Ja som na tom podobne ako 123talis, odskusal som mobil, lacnu auto GPS a dopracoval sa k tomuto co mi max. vyhovuje.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil jojkoz (03.03.2014 21:30)


03.03.2014 21:41

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

MistrGp
 Jogurťák 

vykon tej navigacie v spojeni s windowsom ta odkaze na stare navigacne programi s "jednoduchymi" mapami


03.03.2014 21:45

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

jojkoz
 Turista 

Ikona

Co su to jednoduche mapy ?

Ja pouzivam teda len iGO (8 aj najnovsi PRIMO 2.4) s poslednymi mapami ci od teleatlasu, ci navteq ..
Je tam aj napr. oznamovanie dopravnych znaciek, radary, prekrocenie rychlosti, ... navadzanie do jazdnych pruhov ...

Co maju zlozite mapy a v akom programe ?


04.05.2014 12:57

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

KaTeM
 Edvenčr 

Ikona

Talis - kúpil si tu navigáciu ? Testoval si ju ? Podeľ sa so skúsenosťami.


04.05.2014 13:39

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

jojkoz
 Turista 

Ikona

Ja mam s nou uz asi 3000 km - mavam ju zapnutu takmer vzdy - aj ked nenaviguje - lebo mam v iGO nastavene ukladania trasy ( da sa pekne pozriet napr. na google earth)

Zatial sa nic na mojich pocitoch nezmenilo - som spokojny - a za tie prachy uplne ;)

Trasa do iGO sa da nahodit priamo z GOOGLE MAPS - ale ma strasne vela prejazdnych bodov.
Alevo sa da vytvorit v ITN CONVERTER ci ROUTE CONVERTER - ktory tiez pracuju s online GOOGLE MAPS a robia trasy len s par prej. bodmi - tak ako si clovek navoli.

A vlastne jeden nedostatok pre mna ma -co sa chystam nejako odstranit -
Ta poistovacia skrutka zozadu co je v tom drziaku - strasne hrkove ked tam nieje priskrutkovana GPS.
Akoze fakt ma to vytaca natolko ze si tam radsej naskrutkujem aj vypnutu GPS.
Su dve moznost bud ju vytiahnut (ona GPS drzi dobre aj len za tou plastovou packou - alebo nejak uchytit tu skrutku - este to budem musiet premysliet.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil jojkoz (04.05.2014 13:54)


13.02.2017 12:44

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Undefined
 Turista 

Ikona

Čaute, troška nadviažem :-)

Objavil som "novinku" na SK eshopoch a to moto navigaciu Navitel G550

www.alza.sk/hobby/navitel-g550-moto-gps-lifetime-d43693...

Na alze sa dá kúpiť za 149 Eur s lifetime kompletnými mapami (aj vrátane východu ako Rusko, Ukrajina, Bielorusko atď) s bezplatnou aktualizáciou 4x ročne ...

Nenašiel som však na ňu žiadny "normálny" test ... Testovali ju vo veľkom len poliaci a na ich weboch má od užívatelov v 99 percentách prípadov najvyššie hodnotenie.

U nás bola vraj testovaná v motomagazíne vo vidaní 09 / 2016

www.motomedia.sk/motomagazin-9-2016/

K tomu sa ale neviem dostať, nemá niekto kúpené vidanie tohto magazínu, že by vedel daný článok odfotiť ? Prípadne nemá niekto osobnú skúsenosť ?


13.02.2017 13:15

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

jojkoz
 Turista 

Ikona

Je to uplne ta ista cina o ktorej sa tu bavime - len s inym natlacenym nazvom.

Bez softu sa da kupit uz nas okolo 108,- EUR, so softom okolo tych 150,- eur.

goo.gl/X84w0a

Upravené 2 krát. Naposledy upravil jojkoz (13.02.2017 13:18)


13.02.2017 18:18

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

bodusTE410
 Geriatrik 

Ikona

Z Aliexpressu ju mam od Vianoc za 95eur vcetne map a SW.Ale bola uz aj za 87e.Otestovana zatial len v aute a to vydrz,prepocitavanie trasy,vyhladavanie a rychlost spojenia na satelity a samotne aktualizacie map.Z Alie....su nahrate este stare mapy,tipujem tak z roku 2014,kedze niektore kruhace na ceste Nitra -Sturovo chybaju.Paradoxne polne cesty,hoci len take tie druzstevne spojovacky vyjazdene od traktorov su tam :-) Ja som predajcu poziadal o nahratie map celej Europy.Navigacny soft je tam I.Go.


14.02.2017 9:04

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

Frzer
 Turista 

Ikona

Re: Undefined:

Jo toto je presna ta NAV, co som o nej rozmyslal. Nemate ju niekto ? Kua ked nad tym tak rozmyslam, ze som sa nakoniec rozhodol pre alt. kupit vodotesny drziak na mobil za 40 eur a pouzivat sygic a citam tu o tych komplikaciach s mobilom asi sa na to vy....m a predsa len kupim tuto macku vo vreci :-D


14.02.2017 9:17

Re: GPS na moto za 115Eur - máte to niekto?

jojkoz
 Turista 

Ikona

Aka macka vo vreci ? - ved je tu o nej cely tento thread - lisit sa to moze len v tom navigacnom softe ktory v tom ktora firma ponuka.

Ja roky pouzivam a som spokojny s IGO PRIMO.


Predchádzajúce | 1 2 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.