Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 2865 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26250
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15854)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10396)

O čínskych moto - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuO čínskych moto - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 1 2 3 4 5 |

10.10.2007 16:56

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Ano, donedavna mali zakazane vyrabat moto nad 250cc.
A co sa tyka kopirovania - design sa dnes kupuje. Mas na svete firmy, ktore robia design na objednavku.
O tom ci sa tento Zongshen uz predava, zatial neviem, ale zistim.


12.10.2007 12:46

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

O tom Zongshene su nejake tajnosti, nenasiel som predajcu ktory by ho na nete ponukal.
Zato som nasiel ine - spolupraca Benelli a Qianjiang. Asi ste uz poculi, ze prava k znacke Benelli kupili cinania. A do talianskej fabriky investovali miliony dolarov.

No a tu je jeden z prvych produktov - Benelli ue 756. Moto bude ciastocne vyrabana v Cine, niektore diely a konecna montaz v Taliansku. Pozitivna sprava? Cena v Europe ma byt na urovni Hondy Hornet - cca 7.000 euro.

Pozri obrázok
Pozri obrázok

Upravené 1 krát. Naposledy upravil copy (12.10.2007 12:51)


16.10.2007 0:01

Re: O čínskych moto

ST125
 Turista 

Ikona

Yuki 125ST ,motard ...spokojnost :-) ;-)


08.01.2008 17:42

Re: O čínskych moto

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

asi mi date zapravdu, ze cinske motorky budu podobne kvalitne ako cinske auta. Nuz, tu je jeden dobry clanok o cinskych autach:
www.natankuj.sk/?go=magazin&clanok=2064
Cinanom ide o kopiu dizajnu a nie kvality. V tom videu si vsimnite,ze auto nesplna zakladnu pasivnu bezpecnost, ze sa zroluje ako papier a ze airbagy su uplne, ale uplne nanic, lebo idu bokom. Onedlho budu tieto auta na nasom trhu tak ako ich motorky...


08.01.2008 18:10

Re: O čínskych moto

RAON
 Čoprák 

... ked som to písal ja v članku Rande s motorkou, tak si to nikto asi nevšimol... Ty čo kupili Benelli vyrabaju KEEWAY.


12.01.2008 3:13

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

o nejakych hviezdickach za crashtesty sa mozeme rozpravat dlho. Zakaznici tuto pasivnu bezpecnost vyzaduju, pri nakupe auta zohladnuju vysledok z crashtestu. Samozrejme, myslienka je to vo svojej podstate perfektna. Porovnat pasivnu bezpecnost aut, pri rovnakych podmienkach narazu.

Euro NCAP, ktory "hviezdicky" (od 0 do 5) udeluje, sa uz ale parkrat sam zhodil.
Pridelovanie hviezdiciek niekedy nema logiku - napr. auto, ktore by ziskalo v crashtestoch plny pocet 5 hviezd, dostane len 4, ak nie je vybavene otravnym pipajucim pripominacom zapnutia bezp. pasov - a dalsie podobne sporne veci.
V pripade crashtestu cinskeho sedanu strednej triedy Brilliance BS4 , o ktorom sa na nete vela pisalo, padali aj obvinenia o vedomej manipulacii s autom - demontaz nejakeho podstatneho nosnika. Cinania nasledne doviezli ten isty typ auta - a za ich pritomnosti bol vysledok podstatne lepsi (myslim 3 hviezdy). Nemylit si s Landwindom, fuserskou kopiou stareho terenneho Opla Frontera - ten je naozaj zufaly.

Euro NCAP sa sprava ako slusne povedane "lahka deva" - co vidno na hodnoteniach aut od Renaultu, teda jedneho zo zakladatelov a hlavnych akcionarov v Euro NCAP. Ich posledne modely idu vzdy na 5 hviezd - zle jazyky tvrdia, ze neuvadzaju na kolko pokusov. Takisto niektore auta, ktore su v Europe na maxime, pri americkom NCAP nie su az tak uspesne. Zahada ?!

Ale k bezpecnosti cinskych aut: uvedomuju si. pracuju na tom. Aj oni maju crash testovu skusobnu. A testuju podla rovnakej metodiky. www.c-ncap.org



12.01.2008 3:46

Re: O čínskych moto

Jura
 Motarďák 

Ikona

no unikla vam asi jedna podstatna vec: v cine sa nebura ... :-D :-D :-D :-D :-D


12.01.2008 10:28

Re: O čínskych moto

Grizzly660
 Štvorkolkár 

Ikona

Yamaha na čínsky spôsob :
Pred časom ma "copy" presviedčal, že štvorkolky Yamaha Grizzly sa robia v Číne. Príliš som tomu neveril. Ale teraz musím uznať, že asi má pravdu. Môj starý Grizzly 660 mal kamuflážové plasty. Keď som ho pred dvomi mesiacmi posielal po 20 tis. km do servisu na GO, po umytí vyzeral ako nový. Na plastoch nebolo vidno žiadne škrabance či odreniny. Môj nový Grizzly 700 je tiež kamuflážový, ale v inom prevedení kamufláže /ten pôvodný kamuflážový vzor už Yamaha nerobí./ Už keď sme ho v garáži skladali, všimol som si, že tie plasty sú nejaké mäkšie. Po prvých cca 300 km sa objavili na bokoch pod nádržou žlto biele škvrny /na miestach kde sa nohy dotýkajú plastov/. Tá kamufláž jednoducho odchádza, ako keby bola nanesená iba na povrchu vodovou farbou. Dnes má nový medveď za sebou cca 2000 km a musel som ho polepiť stupídnymi nálepkami, aby som zabránil ďaľšiemu zväčšovaniu tých bielych miest. Paradoxom je, že tie papierové nálepky čo som tam nalepil sa derú menej ako tie originál plasty.
Som z toho mierne sklamaný. Ak číňania takto vylepšia plastové časti, čo potom, keď sa nebodaj pustia vylepšovať kovové časti stroja.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Grizzly660 (12.01.2008 10:37)


13.01.2008 4:35

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Grizzly660: neviem kde sa robi Grizzly 700. Ked sme sa bavili o vyrobe v Cine, rec bola o povodnom 660. Zeby uz bola aj cinska vyroba draha? Mozno to presunuli niekam do Indonezie, Indie..


13.01.2008 4:38

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Jura: tak co fotenie? Budu dnes fotky? Priamo vo Wuxi je motofabrika Futong /okrem ineho subdodavky pre Hondu), nemas to niekde blizko? To by ma celkom zaujimalo.


13.01.2008 13:34

Re: O čínskych moto

Grizzly660
 Štvorkolkár 

Ikona

copy : objednal som si aj original Yamaha príslušenstvo - plastové diely na rozšírenie blatníkov.
Prislo to vo velkej krabici s napisom "YAMAHA" . Dole v rohu bolo "Taiwan"


13.01.2008 14:16

Re: O čínskych moto

Grizzly660 > možno že len tie papierové krabice si dávajú vyrábať v Taiwane ;-)


13.01.2008 16:08

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Kawaman: aj to je mozne :-)
Grizzly: tak teraz uz len ci berieme Taiwan ako sucast Ciny alebo nie ;-)

"Taiwan je súčasťou čínskeho územia nielen z hľadiska histórie a reality, ale aj z hľadiska medzinárodného práva.
Následkom občianskej vojny, ktorá sa skončila v roku 1949, sa Taiwan síce dočasne od čínskej pevniny oddelil, no tým sa nezmenil fakt, že Taiwan je súčasťou Číny. V tomto čase má Čína nadviazané diplomatické styky so 167 krajinami, vrátane Slovenska, a všetky uznávajú, že na svete je len jedna Čína a Taiwan je jej súčasťou."


13.01.2008 16:41

Re: O čínskych moto

Jura
 Motarďák 

Ikona

no tie fotky... hmm trochu ma zabrzdila jedna vec... nemam kabl k fotaku a ani citacku.. ale uz sem poprosil jedneho tipke nech mi donese zdomu citacku.. tak neco poslu... jo do diskusie o tej vystave ve Vidni sem hodil nejake linky... trochen mimo temu ale neco co sem tu nasel.... no a naten Futong sa tu este popytam... inac neni oco stat .. fakt je tu samy skutr... ale ak sa scete namlsat skutru okay noproblemo ... neco mam uz pofotene a sete neco nafotim......
8-)


13.01.2008 19:14

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Jura hehe citacku z domu ti niekto ponesie? Ja som mal podobny problem - nabehol som do prvej trafiky, ukazal predavacovi pamatovu kartu, ze snad mi povie kde je nejaky PC obchod - a on vybral spod pultu s novinami a cigaretami krabicu, kde mal 2 gigovu kartu za asi 150 korun, kable, atd - a citacku na SD kartu (nieco ako USB kluc) za 12 juanov!! Skus, budes prekvapeny .. ze by to bolo tym ze to bol stanok oproti univerzite ? Obycajny stanok 2x2 metre podorys.


15.01.2008 4:31

Re: O čínskych moto

Jura
 Motarďák 

Ikona

no copy... z domu mi ju slubil donest mistny tipek... ale nestalo sa tak musim nejaku kupit....
mas pravdu daju sa tu kupit uplne secky veci nekte fakt zababku...

...dneska im tu napadel sneh po sedmi alebo vic rokoch...ale stale milion ludi na skutroch nacestach... :-D :-O


15.01.2008 4:55

Re: O čínskych moto

campa
 Veteránista 

Ikona

...ked iné nemajú, len tie skútre...celá rodina jeden :-(


18.01.2008 22:19

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Jura, tak co, podarilo sa?


18.01.2008 23:55

Re: O čínskych moto

Sani
 Turista 

Ikona

Táto diskusia nie je len o motorkách. Čína vie dodávať aj kvalitné a extrémne lacné výrobky. Už asi 10 rokov ma vytláčajú z európskeho trhu, takže o tom niečo viem. Predtým bola na prvom mieste kvalita, potom termín a napokon cena. Predajné siete filozofiu otočili. Ani odo mňa nechcú kvalitné výrobky, nech vydržia chvíľu, aby si potom kúpili zákazníci znova ďalšie. Naši obchodníci ich takto naučili. Dovážať čínske výrobky nie je problém. Sú na všetkých výstavách a expozíciách v európe. stačí tam zájsť a oni kontajner dodajú. Dovozcom nedochádza, že jeden čínsky dovozca, ktorý kupuje výrobky z triedeného európskeho odpadu 10 - ročnými deťmi a kopírovanými technológiami bez rešpektovania patentov a značiek kôli nízkej cene zruší 20 kolegov obchodníkov a výrobcov ponúkajôcich podobný tovar a zamestnávajúcich už potom zbytočných ľudí. Veď to je vraj obchod. >:-)
Nesadnem si na Čínsku motorku, aj keby bola tá najúžasnejšia. Som stará generácia, dodržiavam svoje zásady. Potreboval som vám to povedať.


19.01.2008 8:03

Re: O čínskych moto

Kmotr
 Kávičkár 

Ikona

Sani: Mas pravdu. Ja svojim sposobom takisto vyznavam stare, dobre a pretrvavajuce hodnoty.

copy: co sa tyka tych crash testov, tvoje stanovisko je zaujate, takisto ako aj moje, nakolko vlastnim Renault, ale prepokladam, ze ten rozdiel celych 5 hviezdiciek medzi cinou a renaultom ma svoj opodstatneny zaklad.


19.01.2008 9:45

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Sani: vcera som bol na gastro vystave v Inchebe.
Same super baliace linky, varne stroje pre velkokuchyne, nadupane elektronikou. Snad 20 ci viac firiem ktore vystavuju podobne technologie.
Lenze: zohni sa k niektoremu takemu stroju. Pozri na stitky. Made in P.R.C. - slovenska firma ti pritom v klude vysvetluje ze stroj je nemecky. Co z gastro technologii sa vyraba na Slovensku?
Tak to mas aj v inych komoditach.

Kmotr: stare dobre a pretrvavajuce hodnoty bohuzial uz nikto neuznava. Europa si svoje dobre casy preziera vdaka odborom, strajkom, socialnemu zabezpeceniu, dochodkom, dovolenkam, marodkam, milionovym platom manazerov, eurouradnikom atd. Samotne europske firmy vedia ze v EU to proste za tu cenu nevyrobia. A preto sa obracaju na trh s lacnejsou pracovnou silou. Same od seba - zozenu si partnera a postavia tam fabriku. Ale to iste mas aj v ramci EU - ved preco by sa vyrabali VW v Bratislave, ked sa predsa mozu vo Wolfsburgu? Sam si odpovedz.

a co sa tyka crashtestov - moje stanovisko je take, ze cinania sa UCIA. Zlepsuju, zdokonaluju, snazia sa. Zober si taku skodovku - minuly rok skandal s nefunkcnymi airbagmi v roomsteri. Dodnes s tym nic podstatne nespravili - a pritom jasna konstrukcna chyba.


19.01.2008 11:25

Re: O čínskych moto

Kmotr
 Kávičkár 

Ikona

copy: Mne to vysvetlovat nemusis, tomu rozumiem, len som tym chcel povedat, ze volakedy bolo podla mna lepsie, ludia viedli kvalitnejsi zivot aj ked sme nemali okolo seba 10 airbagov a namiesto mobilov sme si posielali telegramy. Nostalgia...
Neviem meno interpretky, ale spieva, ze naco su nam peniaze, aby sme spomalili zivot, mozes si kupit postel, ale nie spanok, mozes si kupit dom, ale nie domov.... Takto som to myslel. Takze ked ja pocujem nieco o expanzii priemyslu neviemkam, ci k nam, alebo aj do ciny, o zvysovani vyroby, znizovani nakladov, atd, atd, ide ma jebnut od zlosti, lebo toto vsetko nas kamsi tlaci, vsetkych spolu ako jedno stado, anio si to neuvedomujeme. Nie je to dobre. :-~

Chvilka filozofie, prepacte.


19.01.2008 12:19

Re: O čínskych moto

Stanley44
 Kávičkár 

Kmotr: más pravdu, aj ja to tak citim, je to zrejme tym vekom kedy mozeme porovnavat zmeny z dlhsieho casoveho obdobia . Dnesnym mladym to vsak pripada uplne samozrejme, tak ako nam pripadali roky 80-te a my v ,,najlepsom veku,, a starsí sa s tym musime len zmierit . To je proste vyvoj.
Otazka na teba : aku ulohu hraje fy. renault v EuroNcap-e ?


19.01.2008 12:32

Re: O čínskych moto

BAJO1977
 Turista 

Ikona

Kmotr pekne si to napisal,je to pravda,unika tu podstata zivota,cela spolocnost(svetovy tend) smeruje niekde do bludnej ulicky,zenieme sa vlastne ani nevieme za cim,ked k zivotu nam staci ovela menej,zistujeme,ze tej radosti zo zivota nejako ubuda.....(ospravedlnujem sa za odbocenie od temy) :-~


19.01.2008 12:53

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Kmotr: to suhlasim aj ja. Je to o spotrebe - o konzumnom sposobe zivota. Ludia kupuju co nepotrebuju, a vysledkom je vlastne len to, ze sa nahanaju za niecim, co ani sami nevedia pomenovat.
Masaz, ustavicna masaz - reklama a media. Chces tricko - snad si nekupis neznackove? Kup si predsa take co nosi nejaka sportova celebrita. Co na tom ze stoji 3x - 10x nez je jeho hodnota.
Dovolenka - no snad nepojdes na Siravu?
Kvalitnejsi zivot predtym - to je ale velky otaznik. Nie kvalitnejsi, skor taky menej aktivny. Robota - zahradka - pivo pri telke. Kutilstvo z nutnosti - v obchode nekupis, tak si musis vyrobit. Kto by dnes na dvore vyvaral 20 rocnu embecku? Kolko tu behalo motoriek na urovni? A ostatne veci - kolko deti pred 1989 videlo na vlastne oci more? teraz mi 10 rocny synovec po vystupeni z lietadla povia na otazku ako bolo v Egypte - ze aale, nuda.


19.01.2008 17:28

Re: O čínskych moto

Kmotr
 Kávičkár 

Ikona

copy: Ten zivot bol menej aktivny, ale aj kvalitnejsi. Lebo s rychlostou, akou nam pribudaju vsetky tie cinnosti (v praci, v sukromi, nakupy, dokonca aj v konickoch), pribuda aj povrchnost, s akou ich vykonavame. Nedokazeme uz ani zdaleka vydolovat z jedneho posedenia pri ohni tolko ako volakedy, lebo Majke sa na zemi zle sedi, Jozo nechce pit borovicku, lebo sa mu minul jeho oblubeny Jack Daniels a Mato si isiel radsej lahnut do svojho noveho SUV-cka, lebo je to cele strasna nuda. Rozumies? Osobne by som kludne bral, keby sa vyvoj (civilizacny a technicky) zastavil (mediciny by ale bola skoda, to je fakt), dokonca, keby sa doba vratila o peknych par desatroci naspat, niekam do cias prvej republiky, alebo este skor. A ze niektore deti nevideli more? No je tam toho, ja som tiez este nevidel Australiu. Deti nepotrebuju k stastnemu zivotu more, deti potrebuju oboch rodicov, lasku a starostlivost a ta im v dnesnej uponahlanej dobe chyba. Na toto raz doplatime...
Vcera som stal na krizovatke na Karadzicke vedla nejakeho typka v mercedese, dievcatko vzadu volne skakalo, ziadna sedacka, typek furt telefonoval a neustale okrikal to dievcatko, aby bolo ticho, pricom v chrape mal cigaretu a dym kludne pustal do kabiny. Takyto clovek nemoze mat zdravy rozum a uz ich je strasne vela. Mal som chut mu jednu prijebat, ignorantovi jednemu vypatlanemu. :-((((((


19.01.2008 18:00

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

kmotr: to mas relativne. S tou povrchnostou.
ked si vtedy prisiel na hotel, nicomu si sa nedivil. ponicena izba, kuchar uz podvecer odisiel - a? Vsade to bolo na jedno kopyto. Tak si drzal hubu a bol rad ze byvas.
Dnes? Klient ti zlezie o polnoci na recepciu a dozaduje sa - ja neviem - vcerajsieho Noveho casu. A este vynada personalu co je to za chatrc ked to nemaju.
deti zabijali cas kruzkami ktore ich nebavili, barsakym recitoanim o Leninovi a tak - nikdy sa ta take nieco nedotklo? A z toho co by ich bavilo, si mohli akurat tak lepit na stenu obrazky z casaku. Povedz ze si nemal oblepene steny motorkami?


19.01.2008 19:14

Re: O čínskych moto

kankoXF
 Kávičkár 

Ikona

S niektorymi z Vas, co tu piseme plne suhlasim... Mudre slova zo skusenosti a zo zivota.. :'(


19.01.2008 23:03

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Kmotr: parkrat ma napadlo, ze ktovie ako by sa to bolo u nas vyvinulo, keby fungoval internet uz v roku napriklad 1980.
Ze by malo doma tolko ludi PC, ako dnes (viem, vtedy PC este bola velka vzacnost u nas). A ked nie doma, tak v praci. Rezim by to nepostihal- zatvarat kritikov, alebo ich vyhadzovat z roboty. A nemohol by ani zabranit tomu, aby ludia debatovali o politike.
Takisto by nefungovali tie vymyvania mozgov o zobrakoch na zapade, o prekvitajucich kolchozoch a podobne. Naco nejake radio Slobodna europa? Na nete by si to mal aj s fotkami.
Podobna situacia je totiz teraz v Cine. Mocni jednoducho pochopili, ze informaciam v dobach internetu nezabrania. Ano, snazia sa cenzurovat, snazia sa to mat ako tak pod dohladom - ale proste nepostihaju to.
A zostat uzavreti hermetickymi hranicami - to je Severna Korea.


20.01.2008 0:00

Re: O čínskych moto

BAJO1977
 Turista 

Ikona

Ked to tak citam, tak ma aspon tesi,ze si tie zmeny uvedomujeme(aspon vacsina),kam to speje.... :'(


20.01.2008 12:03

Re: O čínskych moto

Kmotr
 Kávičkár 

Ikona

copy: Samozrejme, ze v dobe, ktoru Ty opisujes, nad vsetkymi pozitivami prevazovalo jedno obrovske negativum - totalita, ktora ovplyvnila zivot kazdeho a ovplyvnila aj prirodzenu snahu byt lepsi medzi hotelmi, ako si spominal, alebo vseobecne vo vsetkom, co sme robili a preto sa vraciam ku este skorsim casom, prva republika, alebo este skor. Uz som to pisal hore. Cize ´48 az ´89 vypustam.
Ked vidim, ako si v dnesnej dobe ide cavo, alebo picenka v nedelu sadnut do auparku na kavicku za 80.- v znackovom tricku, len aby vyzeral/a "in" a presedi tam bezcielne niekolko hodin, je mi nanic. S malou tam idem obcas do kina, ale aj to mi je proti srsti, musis prejst okolo vykladov s hrackami, dalej na teba uz zdaleka svieti box s pukancami, ktore tam mimochodom maju nehorazne drahe a chladiaca vitrina s este drahsou limcou. Samo, ze to nemozes obist. O tomto hovorim, ze vsetko je nasilu, volakedy ked chcel zivnostnik nieco predat, postavil sa raz za tyzden na trhovisko a vykrikoval dokolecka. Dnes to je vsetko uz cielene vymyvanie mozgov. ked vidim v reklame L.casei imunitas, ide ma jebnut, lebo je to chujovina, aku svet nevidel, alebo tam este dovolia pustit hlasku, ze POHYB DETI NA CHLADNOM VZDUCHU ZNIZUJE ICH IMUNITU, co je taka nehoraznost, ze by som za to zatvaral, no a preto samozrejme sa maju dzgat tym prijebaym actimelom za 50.- 1 dcl flasticka. O tom, ze ciste je podla nich iba to, co je dezinfikovane, tu radsej uz ani nebudem pisat.
Volakedy bol sice tazsi zivot, ale jednoduchsi, ucelnejsi a akysi spokojnejsi. Ludia nemavali depresie, buzeranti a lesby sa skovavali, pricom dnes je skoro az v mode byt bukom, ludia mali na seba cas, mali ho na vsetko, dnes uz mas po kokot terminov, nestihacky, nahanacky a ked si aj niekam uz konecne sadnes, zvoni ti mobil, alebo sa hras s notebookom. Robotu si nosis domov, lebo sa chces pred sefom ukazat, vzdelanie ti hovno pomoze, lebo dnes je uz "ina doba" a hore idu iba tupci, ktori sice hovno vedia, ale za to su bez vlastneho nazoru a tupo posluchaju, co su dne tie prave a ziadane vlastnosti zamestnanca. Ides na ryby, ale nemas sancu, lebo kazdy kokot chce co najviac chytit a preto najebe do vody 10 kilo vnadiacej hnusnej zmesi, je hnily si doma vykopat po dazdi zo zeme poriadneho cerva, preto si ho ide kupit do rybarstva, uz sa mu dokonca ani nechce cakat na zaber a preto si namontuje automaticky hlasic zaberu, atd, atd, atd, atd, atd, atd, atd, atd,......jednoducho zivot je uplne iny a akysi absurdnejsi. Toto som myslel.


20.01.2008 12:22

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Kmotr: v tomto s tebou bez vyhrad suhlasim.


20.01.2008 13:25

Re: O čínskych moto

Satancek
 Kávičkár 

Ikona

sice ste sa od cinkych moto dostali kamsi uplne inam,ALE som nesmierne rad ze si tu clovcek moze nieco duchaplne precitat....
DIKI,pani!!!
ja sa tazko mozem zapojit do debaty o casoch spred 89 mam 21 rokov,takze tu dobu vnimam len z toho co mi rodicia ci strasi kamarati rozpravju,takze nejaky najzor na to urcite maju aj ludia ktori to nezazili,len o tom pocuvali.Na druhu stranu si myslim ze tou dobou je dotknuta aj moja generacia.
O konzumnom zivote tejto doby niet pochyb,ale myslim ze to nieje take cierno biele.
Hodnoty ktore clovek uznava nam nediktuju celkom len media,ci reklama...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Satancek (20.01.2008 13:40)


20.01.2008 15:53

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Kmotr: ano, dnes je z kazdej strany obrovsky pretlak informacii.
na jednu stranu nove technologie - mobily, internet, dostupnost knih a tlace, mnozstvo TV a rozhlasovych stanic.
Ides si kupit casopis o motorkach - a v stanku nevies, ktory si vybrat, lebo ich maju 10. Chces sa s kamosom dohodnut trebars na pivo - brnknes mu na mobil, mozno uz tam sedi, a za 5 minut s nim pijes pivo aj ty. Nieco ta zaujima - zadas do googla a za par minut vies podrobnosti.
okrem toho prelak ponuky a konkurencia: ides do obchodu a kupis aj to co si neplanoval - lebo sa ti to zapaci na pohlad. AJ ked to trebars prave nepotrebujes. Je dolezite naucit sa tomu odolavat - co sa priznavam, nie vzdy sa mi to dari. Casto kupim v podstate zbytocnost, alebo zabijem vela casu sledovanim alebo citanim niecoho, bez coho by som sa kludne zaobisiel.
Horsie su ale na tom ti, ktori prezili "v istotach" podstatnu cast svojho zivota. Dochodcovi dojde domov letak - vyhrali ste milion, len si objednajte toto za 500 korun - a on objedna, lebo predsa to "ma aj na papieri". Alebo sa pohada o niecom - lebo predsa to davali v televizii.

Pred 1989 boli tie komunikacne technologie totalne zastarane. zavolat niekomu na mensie mesto ci dedinu - bezne sa to robilo tak, ze telefon mal len sused o byt/vchod/ulicu dalej. takze poprosit majitela telefonu, ci by neodkazal, ze budes volat o pol hodiny znova, nech tam dotycny pri telefone pocka.. pamatas? Medzimesto? zavolal si na ustrednu - ze objednavam si hovor napriklad do kosic - a potom si cakal 15 minut pri telefone, kym ti z ustredne zavolaju ze ta prepoja. To uz dnesne deti vobec nechapu, ani neveria ze to tak bolo.

No a ostatne veci - nedostatok informacii. Nie ze si kupil aj to co nepotrebujes, ale mal si problem vobec zohnat, co potrebujes. Nakup topanok stylom: "prosim si zimne topanky cislo 8 a pol" - a odpoved "nemame, skuste na buduci tyzden, mal by prist tovar". Kdeze nejake vyberanie z farieb alebo dizajnu - dostali tovar, tak si kupil. Alebo ti znama musela odlozit pod pultom. dnes - chlieb v obchode.. aha taky, hentaky, x druhov, zvazujes ktory kupit.. predtym si si musel v sobotu privstat, lebo o deviatej uz nemali. Nie ze riesit aky chces - isiel si kupit proste "chlieb".
Hobby a konicky - nieco ta zaujimalo? chces rogallo? vyrob si. Chces motorku pre syna? vyrob si. Na jednej strane to ludi ucilo k manualnej zrucnosti, aj premyslaniu a sikovnosti,, ale napriklad oprava skodovky stylom - nepoznate niekoho co ide do ostravy ? ze vraj tam maju predne reflektory v mototechne.. ten nedostatok informacii, tovaru, slobody v cestovani a rozhodovani bol strasny, aspon pre mna.

Ano, dnes ti hlasia v telke reklamne bludy. Napriklad ze bez lactimelu mas zle travenie. Ale tomu sa da odolat. A ked si ten lactimel kupis, neohrozi ta to inac nez tym ze vyhadzujes peniaze.
Pred 1989 ti nepovedali ani skutocne podstatne informacie. vybuchol Cernobyl? aaale co, nic sa nedeje, to zapadni stvavi imperialisti..





20.01.2008 16:26

Re: O čínskych moto

TL11
 Kávičkár 

Ikona

no k tym cinanom v Nemecku.Uz ich tam niekto nasypal.A drviva vacsina uz nie je funkca.v niektorej discusii to tu bolo.Ze sa hromadia niekde na skladoch a idu do srotu.to len k tej stupajucej kvalite cinskych vyrobkov.neviem si spomenut co cinske kvalitou prevysovalo nieco co sa vyrobilo inde.Ved material pouzivaju druhotriedny.Ved lacne je to preto,lebo aj ten material je lacny.Ved kg zeleza alebo hlinika stoji zhruba rovnako vsade.A teraz iste niekto zacne ze pracovna sila je v Cine lacna atd.Aj oni ziju s penazi.Ale su anonimny.a ze ti to niekde ostane?To ich vobec nezaujima.stare skutre este aj teraz jazdia po cestach.a nie su to cinske

Upravené 1 krát. Naposledy upravil TL11 (20.01.2008 16:32)


20.01.2008 18:27

Re: O čínskych moto

Kmotr
 Kávičkár 

Ikona

copy: spominas "predzamatovorevolucnu" dobu. Ja som ale ako tu "zdravu" uviedol viackrat predvojnovu, alebo este skor.
K tym informacnym technologiam - mne osobne mobil skutocne pomohol iba 3x v zivote. 1. ked som az po napravu zapadol s autom kdesi panubohu za chrbtom na rybach a zvysne 2 razy, ked mi moja zena volala, ze uz ideme rodit. Inak by som sa vcelku rad bez neho obisiel. Ale hlavne, teraz ti niekto vola a nie vzdy ti to pride vhod, mnozstvo informacii, ktore si ludia medzi sebou vymienaju znizuje ich hodnotu. Ktory chalan, alebo holka si dnes odkladaju vonave zalubene listy, ako my kedysi? A citaju si ich stale dokola? Asi aj nikto. Na vojne som cakal par dni, nez som sa zase dozvedel nieco nove z listu, ktory som dostal. Dnes si ludia vymenia desiatky sms-iek denne, stale telefonuju, prezvanaju sa furt ako drbliny a vecer si aj tak hovno pamataju, co si povedali. Ja mam napriklad listy od frajerky (teraz manzelky) odlozene dodnes.
No a k tym nakupom co pises (toto sa ale bude tykat aj totalitnej doby), ano, clovek si musel privstat, aby kupil chleba, alebo na bonpary sa stali rady, ale ked si kupil chleba, tak to bol chleba a nie nejaka guca cohosi zabaleneho v igelite, maslo bolo zlte a poctive, takisto aj mlieko, po tom dnesnom mi veru neostane horna pera biela, ale to uz sa opakujem a pisem znova to iste ako v teme o treske ...
Proste, doba sa vali dopredu, valcuje nas a drvi, ze sa ani nestihame obhliadnut do minulosti a uvedomit si rozdiely a veci, co robime zle.


21.01.2008 5:51

Re: O čínskych moto

Jura
 Motarďák 

Ikona

...pjeeekneee zamyslenia...
no spatky k cinancom... konecne sem sa dostal k temu abych si kupil tu citacku na karty...v prepocte mna vysla neco pod sto korun...tak tu je par fotek co tu jezdi...lentak propoteseni 8-)
[URL=www.pic-upload.de/view-356648/CIMG2392.JPG.html][IMG]www.pic-upload.de/21.01.08/zaj55w.JPG[/IMG][/URL]


21.01.2008 5:54

Re: O čínskych moto

Jura
 Motarďák 

Ikona

este....Pozri obrázok


21.01.2008 6:09

Re: O čínskych moto

Jura
 Motarďák 

Ikona

doperdele nejak mi to vkladani obrazku nejde. xi... tak este jednuc...

[IMG]www.pic-upload.de/21.01.08/286bi.JPG[/IMG]


21.01.2008 6:15

Re: O čínskych moto

Jura
 Motarďák 

Ikona

este jeden taky lonely rider :-D
www.pic-upload.de/21.01.08/lgdbzv.JPG


21.01.2008 6:26

Re: O čínskych moto

Jura
 Motarďák 

Ikona

tusim dvjestepade...aleboco aleboco...
www.pic-upload.de/21.01.08/wqkcf6.JPG


22.01.2008 0:14

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

jura: super! co ma prekvapilo - na tej poslednej fotke je sneh??


22.01.2008 5:02

Re: O čínskych moto

Jura
 Motarďák 

Ikona

@ copy... na ja cece ... po deseti alebo vic rokoch tady nasnezilo... dvakrat, aj sa to potom roztopilo... nicmoc ... nasnehulaka to nebylo.... :-D

www.pic-upload.de/22.01.08/xm623r.JPG
www.pic-upload.de/22.01.08/j9kut.JPG


22.01.2008 18:38

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Jura: a ja som myslel ze ked my tu mame desat a viac nad nulou, tak to vy tam pri Shanghaji prijemnych jarnych 20 st. C .. a vy zatial sneh.


27.01.2008 14:13

Re: O čínskych moto

Jura
 Motarďák 

Ikona

takze v sanghai bylo vcera asi takto a dneska je to este horsi... komooosi sa rozhodli, ze zavru dalnice a basta....

www.pic-upload.de/27.01.08/8pcrgw.JPG
www.pic-upload.de/27.01.08/56twv9.JPG

no ale to uz je trochen mimo temu... 8-)


27.01.2008 16:49

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

vsetci cestuju na oslavy noveho roku, ze? pocul som ze ani letenky ani listky na vlak sa vobec nedaju zohnat .


28.01.2008 7:32

Re: O čínskych moto

TL11
 Kávičkár 

Ikona

copy.Ktej predrevolucnej dobe.Nebolo to tak ako je to teraz.Ale zimne topanky som si vyberal.A vlastne aj tramky pumy som si kupil.Nebolo ich sice az tolko druhoiv ako dneska,ale stale pozeram po obchodoch,ci nemaju akurat tie co som si kupil pred dvadsat rokmi.Neospevujem minulost,ale nie je to tak ako sa to prezentuje v mediach.A boli aj topanky a aj motorky.Aj farebna telka a akurat zobraci neboli.A bezdomovci tiez.Mne nebolo zle a nie je mi zle ani teraz.Bezdomovcov nezastavam.A vela tunelarov a bohatych moze dakovat len tomu co tu bolo pred tym.Nemali by z coho zbohatnut.A myslis ze tolko bytov by kto postavil?


28.01.2008 10:35

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

TL11: Pumy si si kupil v obchode? Za koruny? Nie nahodou Prestige - tie ceske biele kozene, co ich vyrabaju dodnes?
Pumy jedine tak v Tuzexe.. aspon co ja si pamatam. Alebo od kamionistu, alebo v Juhoske..


28.01.2008 18:37

Re: O čínskych moto

TL11
 Kávičkár 

Ikona

vies co?Pumy som si kupil riadne v obchode.A boli take modre s zltym pasom naboku a potom asi o rok neskor tie iste ale s pasom svetlomodrym.A kupil som si tiez pumy topanky kozene .Tie tramky stali 350.sk.To len aby si vedel.A tie topanky 600sk.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil TL11 (28.01.2008 18:40)


29.01.2008 1:09

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

tak to ja som potom asi zil v nejakom inom Ceskoslovensku. U nas sa bili aj o tie ceske Prestige.

Pozri obrázok


01.02.2008 12:46

Re: O čínskych moto

Satancek
 Kávičkár 

Ikona

copy: sice trochu odveci,ale preco mala cina zakaz vyrabat väcsie motorky ako 250ccm?


25.02.2008 4:03

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Satancek: neviem preco, asi aby sa navzajom nepozabijali. Ja som teraz znova v Cine, momentalne v Shanghai, a vcera som sa presne na to pytal. Predavac v obchode mi nevedel povedat, ze preco - povedal len, ze do mesta netreba velku motorku. Inac v Shanghaji su motorky zakazane - resp. potrebujes nejake povolenia na to, aby si mohol na motorke jazdit. Zas na druhu stranu, keby si videl tu dopravu v meste, ani by si sa necudoval. To je o zivot.


25.02.2008 4:30

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Zoberiem dnes so sebou fotak, a skusim nejake motofotky nacvakat. Tu sa da vidiet naozaj hocico. Do Vadima tu nedavno rypali, nieco ohladne prevozu maminej chladnicky. Tu to riesia jednoducho - naco nakladne taxi, staci bicykel >:-)
Pozri obrázok

Upravené 1 krát. Naposledy upravil copy (25.02.2008 4:36)


25.02.2008 9:55

Re: O čínskych moto

Jura
 Motarďák 

Ikona

@ copy... zdravím do číny... vidím že si užívaš dopravy v Shanghai... mnels videt ked tam byl sneh to byla inačí sranda... ale skútristi valili aj v 30 cm snehu... xi .... jo cesta ze shanghai do wuxi co je asi 150 km trvala cez šest hodin... au au


26.02.2008 19:14

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Jura: no to si teda uzivam, hlavne tie zapchy, sediac v taxiku. Z Pudongu na druhu stranu sa dostat, to ti taxikar bud povie, ze ale za 50 juanov, alebo ze pojde dookola po moste, nie cez tunel. Co sa tu bude diat, ked si raz bude moct kazdy cinan kupit auto, to teda neviem. Ved uz teraz maju niekde aj trojposchodove cesty nad sebou, a aj tak uz nestaci..


26.02.2008 19:19

Re: O čínskych moto

Copy: keby mal ten činan s ladničkou rozum ,mohol by v nej voziť aj ludi,poprípade by z toho mohol spraviť mobilnu telefonnu búdku :-D


26.02.2008 19:31

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

cazzo, s kamosom sme sa prave nad tym zamyslali, ze ako sa da vobec rozbehnut s tou chladnickou na bicykli? ved taka chladnicka vazi minimalne 50 kil.. schvalne si to skus predstavit, nepoveim keby mal dve, symetricky po stranach, ale takto.. ved aj isiel v takom naklone, vidno aj na fotke. a musel kazdu chvilu zastavovat na krizovatkach. VYzera ze v tom ma prax, podla toho nosica na ktorom mal chladnicku polozenu, zrejme ma firmu na prenajom ci opravy chladniciek,, a rozvaza ich takto bezne ;-)


13.03.2008 15:24

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

dnes som videl motorkara, co viezol za sebou na moto manzelku a 7 velkych plynovych bomb, takych asi 40 litrovych. Po dve na kazdom boku a tri za spolujazdcom. A potom ze cinska 125-ka nic nevydrzi.


13.03.2008 21:12

Re: O čínskych moto

bordo
 Skútrista 

Ikona

ja osobne si myslim ze pomali vsetky motorky sa robia v cine kamos ma cinu a je spokojny najazdil uz 3000 km a nemal ani vypalenu ziarovku mozno nakoniec kupim aj ja cinu


15.03.2008 14:23

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Tu, kusok pod Shanghaiom, je mesto plne motoriek. Vsetko kubatury 125 az 150, sem tam nejaky skuter 50-tka , tie uz ale len zriedka, ovela viac je elektrickych.

Motorky cinskej vyroby, vyrobcov nekonecne vela. Motorky od 0 do 10 rokov veku, v rozlicnom technickom stave, niektore udrziavane, niektore vyvalane a ocesane. Ale co je najdolezitejsie . denne jazdia. Cez den, v noci, ci je leto ci zima. Vlacia na tom neskutocne naklady, sem tam na moto styria, traja uplne bezne. Pokazi sa - opravia ti na kazdom rohu. Defekt - ziadny problem, takisto. Ak v niecom Cinu jakziv nedobehne ani Europa, ani Amerika, tak to su motorky malych kubatur.


06.04.2008 1:16

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

V 2006 som v niektorej z tem pochvalil moto znacky Zongshen GS 250 (jazdia sa na nej v Cine poharove preteky amaterov). Teraz pozeram, ze do Ciech ju zacala dovazat Kentoya, pod nazvom Winner 250 4T. Za 69.900 ceskych, jednovalec s 13 kW, mne osobne sa dost paci. Ako moto na denne jazdenie, po meste behat na litri je dost od veci. Co vy na nu?

Pozri obrázok

Upravené 1 krát. Naposledy upravil copy (06.04.2008 1:19)


06.04.2008 16:00

Re: O čínskych moto

condor
 Turista 

Ikona

copy:
dovolenka? no ano, ja idem prave na Siravu! :-) zahada...?


06.04.2008 16:57

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

condor: ja som medzitym uz naspat doma, v BA. Na Siravu? Co tam? kupat sa tam neda..


06.04.2008 18:00

Re: O čínskych moto

condor
 Turista 

Ikona

neviem, kde si bol, aha tusim v cine vidim teraz. ja som len reagoval na nejaky tvoj vypocet (hore) sucasnych klisé, aj ohladne miesta dovolenky.. ludia su stadoviti a obchodnici (aj ty tusim) z toho ziju, to je vsetko. ak ma jednotlivec silu sa tomu vzopriet a konzumovat fakt len to, co ozaj chcel a potreboval, tak ma stastny zivot.


07.04.2008 13:34

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

condor: tie klise su v ludoch fakt hlboko. A tu Siravu som spomenul prave preto, ze ludia casto cestuju niekam len preto, aby mohli povedat - bol som na Mallorke.. znie to lepsie nez Sirava, napriklad - ale ze mal vyhlad na smetisko a nie na more, a prezil na konzervach, to uz nespomenie..

Sirava, Zlate piesky atd su ale zas opacne priklady. Keby tieto nase jazera, zimne strediska atd. mali lepsich gazdov, tak by to aj inac vyzeralo. Nie ze na Sirave lezies do vody cez bahno, a na Zlatych su wecka z roku 1970..


14.05.2008 5:35

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

niekto spominal Jialing JH600, tak tu je link na vyrobcu: www.jialing.com.cn/newjl/en_web/600_sx01.html


14.05.2008 10:27

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Novy Lifan LF125-9J
moto vazi 115kg bez naplni, motor 7 kw, cena v Cine maloobchodna 7700 RMB (1RMB = 3 SK)


Pozri obrázok


01.07.2008 15:40

Re: O čínskych moto

davidspace
 Kávičkár 

Zdravim.
Vie mi niekto poradiť či sa dá kúpiť výkonová sada na Keeway speed 150?
Prípadne sadol by mi do rámu bez nejakých extrémnych prestavieb iný motor od Keeway alebo pod?
Dik.


02.07.2008 8:28

Re: O čínskych moto

Ronin26
 Kávičkár 

Čaute, ak by vás náhodou ešte zaujímalo koľko čínskych motocyklových značiek sa u nás predáva a hlavne za koľko tak si ich môžete pozrieť na online.aad.sk/use/kg-mo/index.php

je ich tam veľa veľa veľa :-O


02.07.2008 9:18

Re: O čínskych moto

Devildriver
 Čoprák 

Ikona

Keď som tak rozoberal svojho číňana (totižto sviečka je asi v jadre skútra :-D )....tak som našiel na motore napísané Made in Japan :-O a to aj na niektorých menších súčiastkách :-O neviete čím to môže byť? :-))) :-))) :-)))


02.07.2008 9:20

Re: O čínskych moto

CUCKA
 Kávičkár 

Ikona

Devil, ja ked budem rozoberat svojho japonca tak tam najdem Italy a tipujem ze aj China..
S globalizaciov níc nenarobis..


21.10.2008 14:24

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Uz som sem dlhsie neprispel, a noviniek je plno.
Po uvolneni zakazu cinania vyrabaju cim dalej viac motoriek s kubaturou nad 250cc. Tak nejake prihodim.

Najprv ale taka specialitka - 125ka, pri ktorej netreba dlho hadat, cim bol dizajner inspirovany - a vyrobca to sam priznava :-)

Pozri obrázok


21.10.2008 17:14

Re: O čínskych moto

manana
 Edvenčr 

Ikona

hlavou Meduzy? >:-)


21.10.2008 20:45

Re: O čínskych moto

pito1145
 Edvenčr 

Ikona

cinske moto maju spolocne z moto asi len 2kolesa,mozno vyzdrzia nieco... radsej by som kupil ojazdeneho varana ako new cinu cena vyjde cca rovnako,a kvalita sa neda porovnat,aj ked sa nejaka moze podarit ale nevidrzia tolko co kvalitnejsie moto....


21.10.2008 21:56

Re: O čínskych moto

Ronko
 Čoprák 

Ikona

Spider-kuk foto v mojom profile...


25.10.2008 20:39

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Dalsia novinka: Zongshen ZS250. Oproti povodnej (predavanej v Cechach ako Kentoya 250 Winner) vela zmien - elektrika, predna vidla, vykon motora, plasty, budiky, atd. Takto vyzera povodny GS250:

Pozri obrázok

A toto su fotky novej modelovej rady. Spravne, aj mne to nieco pripomina ;-) Cena v Cine +/- 26.000 Sk v maloobchode.

Pozri obrázok

Pozri obrázok

Pozri obrázok


25.10.2008 21:11

Re: O čínskych moto

Astronaut
 Edvenčr 

Ikona

Co bola KIA???? Dnes ju ma pol europi.Dobry prispevok,na prebudenie a uvazenie.


25.10.2008 21:11

Re: O čínskych moto

JuriK
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Ta kopia BMW Scarver je fakt dobra. [dobre]
Keby sa u nas za cenu 26 litrov predaval taky super dizajnovy cukrik ako je ta nova GS250, ziadnemu mlademu by nevadilo, ze je to Cina. >:-) Urcite by to malo uspech aj unas.


25.10.2008 21:26

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

ten "Scarver" 125 je fotka este prototypu, ked mal mat vpredu povodne 19" koleso. Preto ten predny blatnik nesedi. Teraz uz tu moto vyrabaju, predok prerobeny ako ma byt, fakt je to dobre okopcene.


25.10.2008 21:28

Re: O čínskych moto

Ronko
 Čoprák 

Ikona

copy-pekne :-O ps.včera som bol v činskom bufete na polievku,velmi sa podobala na tu čo vari moja babka :-D


25.10.2008 22:16

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Ronko: to co davaju u nas v cinskych restikach a cinskych bufetoch, akoze "cina" to sa len malo podoba na stravu priamo v Cine. Nemaju tu suroviny ako treba.


27.10.2008 10:52

Re: O čínskych moto

Jura
 Motarďák 

Ikona

@ copy: nevjerím že henty motorky spravili číňanci sami.. mosá tem mnet nejaké "dlúhe nosy" kerí im tam stým pomáhajú...

a k tým jedlám no cement, už sem v pár reštikách byl ale ked čínu tak v číne...

ps. čínske fejky mojích Tag Heuer hodinek právje skončili po roku aj trištvrte svoju životnost... uvidíme co nanich povjeďá hodinári, ked ich budu scet opravit... :-)


27.10.2008 11:04

Re: O čínskych moto

JohnyXXX
 Kávičkár 

Ikona

konecne niekto vyraba motorky na jedno pouzitie


30.10.2008 18:52

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Zongshen GS250-20 - fotky vyssie - sa este nepredava, az na jar 2009. takze tu cenu berte s rezervou.
Vraj by mala prist na trh aj jej 2-valcova sestra 400cc / 25kW, a ta by mala vyzerat priblizne takto. Cenu a datum zaciatku predaja neviem.

Pozri obrázok
Pozri obrázok


30.10.2008 19:40

Re: O čínskych moto

SADLATY
 Geriatrik 

Neviem, preco by cinsky majitel nejakej europskej znacky mal snahu o znizenie kvality -skorej je to opacne. Vsetci vo fabrike ostavaju, iba peniaze idu inam - za pasmi nie su cinania. Aj anglicke kluby vlastnia rusi ci indovia a aka je kvalita ( a aka je kvalita idickeho futbalu? :-D ) majitel -je trapny argument -to nic nedokazuje


03.11.2008 22:25

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

prihodim sem nejake novinky, co sa objavili na vystavach.
125ka na sposob CBR125 - ale vzduchac:

Pozri obrázok


03.11.2008 22:31

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Chopper 150 a 200cc
Pozri obrázok


03.11.2008 22:46

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

enduro 250
Pozri obrázok


03.11.2008 22:48

Re: O čínskych moto

Jura
 Motarďák 

Ikona

@ copy: zapár dotazú - furt si v číne či co?? - kde prodaávajú číňanci ty svoje stroje? už povolili vječí kubatúre v mjestách?


03.11.2008 22:54

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

Cinania maju novy motor 400cc. Od jednej motorarne ho kupuju viaceri vyrobcovia motoriek, a tak jasne ze sa vyrojila kopa motoriek s tymto novym motorom. Tu su niektore z nich.
Pozri obrázok

Pozri obrázok

Pozri obrázok

Pozri obrázok

Pozri obrázok

Pozri obrázok

Pozri obrázok

Upravené 1 krát. Naposledy upravil copy (03.11.2008 23:03)


04.11.2008 19:18

kapotovana 500-ka

copy
 Skútrista 

Ikona

prvy model s novym radovym dvojvalcom 499cc, chladenym vodou. 40kW, 6-kvalt.
Pozri obrázok


04.11.2008 22:19

Re: O čínskych moto

Tomcat
 Kávičkár 

Ikona

copy este ta to bavy sem davat prispevky o moto si dealer ci co


04.11.2008 23:54

Re: O čínskych moto

iaieiuuo
 Turista 

Ikona

nahodou, len tak dalej [dobre] mna celkom zaujima, co vsetko cina kopci od zvysku sveta .. a ako sa to bude vyvijat dalej (napriklad, co s tym zvysok sveta v buducnosti spravi)


05.11.2008 8:43

Re: O čínskych moto

Tomcat
 Kávičkár 

Ikona

ved to je na tom to najlepsie ze nech sem da cokolvek aj tak je to moto ktora uz davno existuje ale pod inou znackou :-D cize nic nove


05.11.2008 9:00

Re: O čínskych moto

Chlapci, ale copy je v obraze [dobre]


05.11.2008 9:04

Re: O čínskych moto

čo vam to tu j***be s tými čínskymi motorkami ? za 25 litrov nevyčaruje kvalitnú motorku ani Rumburak ... vývoj, technológie, testy, presné a kvalitné komponenty niečo stoja ...

to sú naozaj motorky iba na oko a jedno použitie, ako tu správne podotkol kolega JohnyXXX


05.11.2008 9:15

Re: O čínskych moto

bebop
 Kávičkár 

Ikona

prosim ta boze ochranuj europu pred touto cinskou pomstou


05.11.2008 12:14

Re: O čínskych moto

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

a preco ochranuj, nech to sem dovalia a ked budu xcet japonci predavat, pojdu dole aj cenou (dufam ze nie kvalitou) ale ked motorku, tak japonsku a ked japonsku tak hondu :-D


05.11.2008 12:30

Re: O čínskych moto

tombar
 Skútrista 

Ikona

Uz aj GSko vyrabaju ... matvej .. hmmm.... nemusi to byt spatne ... dufam ze aj do UK privezu tie grcalky... len neviem ci by ich tu niekto kupit...


05.11.2008 13:11

Re: O čínskych moto

copy
 Skútrista 

Ikona

tomcat: nie, nie som dealer cinskych moto. Obcas ku mne dojde info o nejakej novinke u nich, tak to sem zavesim.
Myslim si to iste, co Matvej - ked prisli k nam cinske skutre, zliezli tie japonske, talianske a francuzske aj na polovicu cien, co pytali predtym. Tak to bude aj s vacsimi motorkami (aj ked, supersporty a tie najvacsie kubatury asi az uplne posledne).


| 1 2 3 4 5 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.