Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1438 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26129
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15795)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10334)

4.6.2011, BA Ružinovská - Diskusné fórum - Nehody

Sú chvíle v živote strážnych anjelov, keď nedokážu pohotovo reagovať prípadne nestihnú dôjsť na určené miesto včas. Preto sa nespoliehajte na šťastie či náhodu a jazdite vždy tak, aby ste vedeli pohotovo reagovať a bezpečne zastaviť.

Nech je toto fórum miestom tichej spomienky na tých, ktorí nedošli do cieľa, ale aj miestom varovania pre tých, ktorí sa chcú učiť na vlastných chybách.

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiu4.6.2011, BA Ružinovská - Diskusné fórum - Nehody

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 1 2 3 4 |

05.06.2011 23:56

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

MarekZ
 Stuntrajder 

Ikona

eNeMova turkišdojč :-D [dobre]


06.06.2011 0:05

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Krakatau
 Kávičkár 

Ikona

sushi7474: ale mne ide o slovenčinu, nie o nemčinu...sme na slovenskom fóre ;-)

...a aby to nevyzeralo, že sa tu niekoho zastávam, eNeM-a osobne nepoznám...iba mám naňho svoj názor z jeho početných príspevkov...


06.06.2011 0:10

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Stowasser
 Turista 

Ikona

Neda mi nedopisat par veci. Cez ten prechod chodim takmer denne. Napriek mojmu veku a reakciam, casto stojim a cakam dlhsie a hladam vhodnu medzeru, ktoru vyuzivam na prejdenie, resp prebeh cez prechod. Motorku vo vysokych otackach bolo pocut velmi kratko (urcite nie zvuk z turovania na krizovatke). Zaregistroval som prudke ubratie plynu a zvuk narazu, neviem ci medzi moto a tou pani, alebo moto a obrubnikom. Podla stop sa chlap zuvalo snazil vyhnut zrazke prudkou zmenou smeru jazdy do protismeru cez prvy z dvoch prejazdov cez elektrickovy pas. Pohlad z balkonu najskor nevestil az taku fatalnu nehodu, cez zarastene stromy bolo len trochu vidno moto. V prvom momente som nechapal co sa stalo, bolo vidno postavu v kratasoch leziacu na ceste, nemala prilbu a len ciastocne som videl druhu postavu leziacu pri prechode pri kerametale. Nechapal som kabelku leziacu vedla postavy. Siroko daleko nebolo ziadne auto, co ma zarazilo, lebo prve co ma napadlo bolo, ze mu vybehlo auto z bocnej ulice, alebo ho prehliadlo auto otacajuce sa na elektrickovom pase. Chlap bol ocividne vdaka vlastnemu adrenalinu dost kludny, ziadne velke stonanie, so zdravotnikmi normalne komunikoval. Pomyslel som: si ty pekny chuj, v kratasoch a s ladvinkou za chrbtom machrovat po meste.. Ked som po par minutach postrehol, ze druha postava je prikryta, vedel som, ze je to zle.. Nemam rad frajerov na moto ci autach, ktori si v meste dokazuju, aki su hrdinovia. Na Ruzinovskej je to na dennom poriadku.
Kedze nie som veriaci a na karmu neverim, mozem si dovolit povedat, ze chlapovi-vrahovi zelam, aby kazdy den, az do smrti, zazival dusevne muky. Si obycajny spinavec, ktory zabil ludsku bytost. Ta pani ti nemohla dat prednost, lebo si jej nedal sancu, aby ti ju dala! Podla bodky svetla je aj pre mna tazke presne odhadnut rychlost bliziacej sa moto. Ty hajzlik, co keby to bola tvoja matka!?


06.06.2011 1:09

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Bielyorol
 Čoprák 

Ikona

Tí, ktorí tu točíte debiliny o revúcej motorke a že to mala počuť 64ročná pani, nemyslíte vážne! :-O I-GRR Kamarátova dcérka má 12 a chudera je hluchá! A čo teraz? Ešte si stále myslíte, že mala počuť rev motorky?! [zle] Čo keď bola hluchá alebo nahluchlá?

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Bielyorol (06.06.2011 1:10)


06.06.2011 6:20

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

juraj36
 Kávičkár 

Ikona

na starych ludi treba davať väčši pozor !! hluchota , zhoršená motorika pohybu , šede, zelené zákaly na očiach, problémy z dýchaním človek do človeka nevidí , a ako som už tu čítal že ešte na červenú pálil gumu na križovatke no nemám slov .....kweni neprajem ti nič také zažiť ale predstav si že máš 10. ročné dieta ktoré vbehne na piechode takému mamlasovy vyhulenému , vygumovanému do cesty , ktorý vedel že je v obci , vedel že sa tam nachádzajú ludia , tiež by si ho obhajoval ??


06.06.2011 6:37

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

bolko
 Čoprák 

Ikona

Kweni [zle] Zle napísané a určite aj zlý názor.
Raptor [zle] Z toho čo Kweni napísal si pochopil, že neovláda predpisy? Nenapísal nič, čo by bolo proti predpisom.


06.06.2011 7:39

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Lado72
 Kávičkár 

Ikona

Dobre všetci viete (aspoň väčšina z vás), že takmer každý zákon je nedokonalý (a cestný určite je). Aj keby sme všetci žili a konali presne v medziach zákona, tak to nie je zárukou dobrej spoločnosti.
Môžem do bodky dodržiavať všetky pravidlá cestnej premávky a aj tak môžem byť arogantný vodič.
Preto dávam [dobre] "enemovi" lebo s dodržiavaním pravidiel úzko súvisí aj predvídavosť, slušnosť a tolerancia voči ostatným účastníkom cestnej premávky.
Na našich cestách drvivá väčšina vodičov buď pravidelne alebo občas porušuje predpisy , ale keby sme boli aspoň o 50% ohľaduplnejší, tak by nemuselo byť toľko nehôd.
Tak ako som nedávno v inej téme, ale v tejto rubrike spomínal, v cestnej premávke sa pohybuje veľmi veľa účastníkov, ktorí majú minimum skúseností alebo sú indisponovaní, napr. starší ľudia, začiatočníci, deti, neskúsení vodiči, atď. voči ktorím by sme mali MY, ktorí sme aspoň absolvovali úbohý vodičský kurz alebo máme viac skúseností byť tolerantný a nie arogantný.
V každom prípade si myslím, že jazdec prekročil rýchlosť dosť značne vzhľadom k faktu, že v obci platí 50 a na väčšine Ružinovcskej je 40.
Tak ako sa tu už spomínalo, tak porušil min. ďalšie tri ustanovenia zákona o cestnej premávke.
ALE NAJDOLEŽITEJŠIE JE TO, žE SA SPRÁVAL AROGANTNE A NEOHĽADUPLNE VOČI OSTATNÝM ÚČASTNÍKOM CESTNEJ PREMÁVKY.
Treba si uvedomiť fakt, že chodci a cyklisti nemusia robiť vodičák a aj tak sú účastníkmi cestnej premávky. Určite tu padne argument, že neznalosť zákona neospravedlňuje.....znamená to, že ich môžme sundávať?...


06.06.2011 7:41

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

bolko
 Čoprák 

Ikona

kweni myslel asi toto : Chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel
nemôže cez vozovku bezpečne prejsť. / Zák. č. 8/2009 / [dobre]

Určite s ním však nesúhlasím a samozrejme, že je vinný motorkár, to neznamená, že mu budem nadávať do ko....v. Keby si chalanko prečítal tému najvačšie hriechy na moto, možno by sa nevysekal. [zle]


06.06.2011 7:56

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

pekny flamewar sa podarilo kwenimu svojimi nazormi retardovanej kopy strku zapalit

ze on je biturbokokod ma uz nehecuje, ale ze sa najdu dalsi ludia ktori ho dokazu podporovat, resp spochybnovat kolko naozaj isiel ten motorkar tak to cumim v nemom uzase
ono je to v konecnom dosledku vlastne dost jedno kolko isiel, - zabil cloveka na prechode pre chodcov - to je dosledok spravania ludi ktori si kupia supersporta aby na nom jazdili v kratasoch po meste a ohurovali okolie zvukom

bolko ano presne tak s toho co kweni napisal som pochopil ze neovlada predpisy

totiz keby tvoja mama stala na tom prechode a tam kde je MPR 40 km/h a kweni by vypalil zo semaforu 150km/h a sepalil by ju tak podla jeho vykladu zakonov by to bola jej vina lebo "nemala vstupovat na prechod blablabla"

cvak!!??

koncim v tejto debate, nema zmysel sem prispievat, idiot si tu lesti brko lebo sa stava stredobodom pozornosti bez ohladu na to ze sa mu uspesne dari nasierat desiatky ludi

p.s. viete si predstavit dosledky takehoto konania jednotlivca pre nas vsetkych kebo to bola Spisiakova, Dzurindova, Palkova, Ficova mama?


06.06.2011 7:57

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Lado72
 Kávičkár 

Ikona

Áno...ja som ho pochopil.
Ale je to pohľad obhajoby motorkára na súde.
Vždy sa snažíme chybou druhých ospravedlňovať svoje činy.
Nebolo by slušnejšie začať od seba?....to som písal ja
Pani určite neovláda zákon o cestnej premávke, ale predpokladám, že nebola hlúpa.....bola len stará a chcela prejsť cez cestu.
Určite aj medzi chodcami sú čierne ovce, ale ako hovorím....nehľadajme chybu u druhých.
Keby šiel predpisovo a SLUŠNE, tak by sa to nestalo......Stačilo by slušne.....


06.06.2011 8:12

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Zase nerobte zo 64 ročnej ženy starú babičku o bakuľke.

Lado: "Pani určite neovláda zákon o cestnej premávke" - domnienku vydávaš za fakt? Možno mala viacej najazdené ako dotyčný "tiežmotorkár".


06.06.2011 8:15

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

poznamka: R.I.P. sa nepraje pozostalym, ale mrtvemu...


06.06.2011 8:19

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

jarick nemusia ho doma cakat zrovna zena a deti.
V jeho veku by este kludne stacilo keby ho doma cakal tatko a mamka, a hned z prichodu mu jednu alebo lepsie viac takych vzduchom chladenych ustedrili. Hned by mu opadli tie internetove svaly.
Malo by to mimoriadne pozitivne ucinky na jeho samotneho a v neposlednom rade asi aj na toto forum.

Ale to sa asi nestane. Kedze mu kupili busu (v jeho veku si neviem predstavit ze si na nu zarobil sam), tak su radsej ze ma chlapec hracku a neotravuje.


06.06.2011 8:30

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

fredy137
 Skútrista 

Ikona

...ok...jeden nekvalifikovany odhad - ze kolko mohlo mat to moto po 240m ked tomu nalozil plny?...

...na sprintoch v Bolkovciach robili SS a moto specialy trat 201m dlhu za 6,2-10s+...rychlost na paske bola od 140-196km/h...

...to len na okraj...v BA to bolo 240m...predstavit si to mozete sami...


06.06.2011 8:39

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

raptor :
"totiz keby tvoja mama stala na tom prechode a tam kde je MPR 40 km/h a kweni by vypalil zo semaforu 150km/h a sepalil by ju tak podla jeho vykladu zakonov by to bola jej vina lebo "nemala vstupovat na prechod blablabla" " - preco prave mna spominas ?? daj si tam svoju osobu a nie moju ..

tu nehodu co som sem dal tiez si uplne pototo svojim blbymi komentmi ala ze sa chcem zviditelnit a co ja viem co .. a pribudlo X dalsich nehod a ty si nic podobne nenapisal .. zaujimave [zle]

Biro : ano instruktor ti povie ze mas radsej zastavit ..

uprimnu sustrast rodine ..

Upravené 2 krát. Naposledy upravil kweni (06.06.2011 8:42)


06.06.2011 8:43

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

SADLATY
 Geriatrik 

superflanker ...suhlas [dobre] - ako keby bol 64 rocny clovek cisty debil :-((((((

vek nebohej pani nie je relevantný - kludne mohla ist o slepeckych okuliaroch so psom

vek jednotlivych prispievatelov nie je relavantny tak isto a nema suvis s váhou ich prispevkov - teda kludne moze chalan, co ma 20 rokov, vygumovat v diskusii rozumnymi argumentami toho 40 rocneho ( kweni - tvoj pripad to bohuzial nie je [zle] ). Taktiez nie vzdy plati, ze s vekom ide rozum. Davat vahu prispevkom podla toho, kto ma aku motorku, je prizemne, lebo ak ma pravdu niekto, co jazdi na 50-tkovom skutri, tak ju raz ma a "velky motorkar" sa moze aj roztrhat a poukazovat na nedostatok skusenosti...

takze to poviem teraz ako chlapom na stavbe: je cisty kokot, ten kto vyklada zakon tak, ze chodec musi odhadnut lubovolnu rychlost vozidla a iba podla toho vstupit na vozovku. Rychlost vozidla je totizto urcena zakonmi - teda v obci 50km/h a ziaden sud v tejto galaxii nada vinu chodcovi. Keby sa taketo nieco udialo, tak by sme nemohli vychadzat z vedlajsich ciet, nikdy by sme nepresli cez cestu - lebo by sme museli predpokladat, ze sa moze vyrutit kweni rychlostou 280km/h a aj ked ho nevidime (lebo on prejde za 1s 77m), tak to mame predpokladat - to som musel predpokladat, ze po meste moze kazdy jazdit na F1 napr 350km/h a bolo by to uplne v pohode. Vyklad zakona niektorych jedincov je jednoducho chory, jeden z nich ma na svedomi zivot cloveka. Teda ak letim 150 po meste a myslim si, ze maju chodci predpokladat, ze sa takto budem rutit a uskakovat, tak si zasluzim jebnut taku, ze na mne bude hned vidiet, ze patrim do ustavu alebo do zoo a tam si honit bambus v klietke so simpanzami....


06.06.2011 8:48

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Lado72
 Kávičkár 

Ikona

superflanker..............fakt je ten, že ja by som mal ovládať zákon o cestnej premávke a nezaoberať sa pri jazdení, či ho chodec ovláda a hlavne sa nespoliehať, že ho ovláda ktokoľvek okrem mňa.


06.06.2011 9:02

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

fredy137
 Skútrista 

Ikona

...off-topic...aj Helenka Vondrackova ma 64 rokov a jake ma nohy... ;-) >:-) ...


06.06.2011 9:08

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Biro
 Veteránista 

Ikona

kweni: nepovie ti ze "mas radsej zastavit", ale povie "musis zastavit, ak tym neohrozis bezpecnost cestnbej premavky"(nebudes brzdit z 50 na 0 na 2 metroch ked mas na riti nalepenu daku tatrovku, ze..)


06.06.2011 9:42

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

jaroa
 Kávičkár 

Ikona

fredy123 [dobre] [dobre] [dobre] :-D


06.06.2011 9:48

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

peeticek
 Turista 

Ja sa normalne cudujem, ze nas na krizovatkach nelincuju ludia z aut dpc.

Mame krasnu vizitku - zoberte si, ze syn tej pani je na krizovatke v zapche a predbehne ho nejaky motkar a stoji pred nim :-). Ani bych sa mu necudoval..

Na tejto ulici si davam psycho pozor - je tam milion chodcov a hlavne ked sa snazia stihnut elektricku tak mnohokrat hlava nehlava bezia krizom/krazom - robim to rovnako, ked som neni na moto.

V tychto pripadoch by som dal plne pravo nad zivotom vinnika na stranu rodiny obete. Ak by mu odpustili a vysiel by bez trestu je to ok, no ak by sa rozhodli proste smrt/smrt, tak by mali na to pravo. Tvrde, ale kto jemu dal pravo zobrat zivot niekomu kto Vam dal zivot a vychovaval vas, staral sa atd.

p.


06.06.2011 9:53

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Lado72
 Kávičkár 

Ikona

Neviem na margo akej pripomienky sa tu rieši vek nebohej tety, ale mohol to byť aj 30-ročný zdravý chlap alebo 6-ročné dieťa.
Ja len že som nepochopil pointu ohľadom veku a nohy H.Vondračkovej ma nezaujímajú 8-)
Nič to nemení na fakte, že dotyčný motorkár je pridrbaný kokot.


06.06.2011 9:56

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Lado72: teraz to už znie lepšie ;-)


06.06.2011 10:02

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

delfark
 Edvenčr 

Odstupom casu som si precital diskusiu... A len aby sme sa drzali faktov. To co sa dialo na krizovatke to som napisal v tretom prispevku a vsimal som si ho na tych ~50,70 metrov ked to dal naplno potom uz neviem nic. Bol to zlomok sekundy + hluk krizovatky atd... To ze ci neskor znizil rychlost povedzme na 80 po vystartovani, alebo to dal az na 150km/h a ako skoro brzdil pred zrazkou - nikto z nas nevie. Kazdopadne URCITE nesiel 40km/h, vzhladom na to co sa stalo + vzdialenost motorky od miesta zrazky (ja som to tipoval 50-60 metrov a pacho74 to ocividne aj odkrokoval na 86 metrov.). Na mieste som taktiez pocul inych hovorit o hlucnom naraze + niekto to tiez spomynal v diskusiu. Co som si vsak isty je ze isli za nim auta z krizovatky (asi 5-6) a aj sa mi zdalo ze tie iste stali za miestom nehody neskor o tych 2-3 minuty ked sme tam prisli peso. Oni to videli asi najlepsie + mozno svietit jeho brzdove svetlo v dialke a dufajme ze tam ostali kym prisla policia aby mohli svedcit. Tym padom sa dozvieme neskor presnejsie co sa stalo a radsej tu nefilozofujme... Taktiez by som chcel vyvratit dalsi TV mytus ze bolo poprsane co je blbost - rozprsalo sa az ~ 10 min po nehode takze cesta bola sucha.

K fenomenu "kweni", kedze z neho sa stala diskusia v diskusii. Kazdy z nas isto zazil ze nam "vbehne" chodec na prechod skoro pred auto. Myslim si ze MY - slovaci sme v tomto o dost neohladuplnejsi oproti inym zapadnym krajinam. Chodci menej beru ohlad na motoristov na prechode (neprechadzaju v skupinach, skakaju pred auta atd...) . A motoristi menej zastavuju na prechodoch. Takze pochopitelne, ze potom sa hneva poctivy motorista na neohladuplneho chodcu alebo poctivy chodec na neohladuplneho motoristu. To je proste nasou mentalitou a vychovou... Vo vseobecnosti teda akceptujem co pise kweni o nepozornosti chodcoch - kazdy ma s tym isto osobne skusenosti ALE v tejto nehode nie - lebo nevieme detaily este a ani zo zakona sa ich nedozvieme!

Tot fse + RIP este raz!

Upravené 1 krát. Naposledy upravil delfark (06.06.2011 10:04)


06.06.2011 10:13

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

MarkoLM
 Turista 

Ikona

RadoR6- a nebol by ti umozneny vstup ani pod inym nickom.
A to sa dá? :-O


06.06.2011 10:27

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

bolko
 Čoprák 

Ikona

raptor : Je úplne jedno, kto stál na tom prechode ! Aj tá pani mohla byť niekoho mama. Samozrejme, že je na vine motorkár a musí niesť za to následky! Ja som len chcel povedať, že kweni chcel poukázať na povinnosti chodca / ale ďalej to už nedomyslel, zle si to vyložil a hlavne s tým vlakom to totálne zabil / Celkovo debata o ničom, myslím že všetci vieme, kto je vinník a nemusíme si kôli idiotovi nadávať.


06.06.2011 10:28

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

marko353ZE: samozrejme, ban sa dá nastaviť hocijak, buď na nick, na emailovú adresu, na IP adresu, na časť IP adresy, na krajinu pôvodu atď, atď..


06.06.2011 10:41

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Goldy
 Geriatrik 

Ikona

Ďalšia zbytočná obeť syndrómu "majstra sveta". A žiaľ, z niektorých príspevkov vyplýva, že syndróm sa nebezpečne šíri.


06.06.2011 10:49

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

szmiki
 Turista 

Ikona

[zle] [zle] [zle] podľa veku motorkára by som očakával viac rozumu........ [zle] [zle] [zle]


06.06.2011 10:55

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

GixxerPP
- načo blokovanie, je dobre keď sa môže každý voľne prejaviť - výhoda je v tom, že je vidieť to množstvo k....v, čo sa vozí na moto a chceš nechceš musíš dať zapravdu ľudom v ich názoroch na motorkárov, ak by takéto niečo nestačilo, tak sa stačí pozrieť na kategóriu ľudí na všelijakých zrazoch, akciách a pod. [zle] [zle] [zle]
všetka česť zriedakavým výnimkám [dobre]


06.06.2011 10:56

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

plechovkar: [dobre] súhlasím, ja som len odpovedal na otázku, či sa to dá.


06.06.2011 10:58

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Trojan
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

siron : neviem či kto by dopadol horšie, či ten kôň, alebo Kwe...

Kwe... si tu dlhšie ako ja, ale za celý ten čas, čo som tu, aktívne "prispievam" svojimi vedomosťami a názormi, dúfam, že som na niečo užitočný, a že som už niekomu niekedy pomohol alebo poradil. No nikdy nepochopím teba, nikdy, už som stretol veľa jedincov ako si ty, no ty si jediný, exemplár, ktorý stojí fakt zato. Nevieš si predstaviť, ako by som si ťa vedel dosadiť na miesto tej babky, ako by si ty reagoval, špina zasraná !!! SZIA ty HURKA !!! [zle] [zle]

Posielam jedno veľké R.I.P. babke, snáď už tam hore nestretne takého ko_ota ako ju zrazil :-(((((( :'(

kwe... modli sa, ak ťa raz trafí šľak, aby si šiel do pekla, a nie do neba, lebo v nebi ťa strašne ujebe igelitkou zosnulá babka ...

Zruš účet, predaj motorku, spáľ svoje VO, choď do pivnice, tam sa zamkni, pripni sa na reťaz a tam šťastne ži, vo svojom sne... nerob tu peklo, tvoj komentár nasral také veľké množstvo ľudí, že ťa musí ešte doteraz svrbieť riť... [zle] [zle]

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Trojan (06.06.2011 11:05)


06.06.2011 11:04

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Trojan: krásne napísaná óda na sprostosť! Podpisujem sa pod to.


06.06.2011 11:18

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Nehody sa žiaľ stávajú. Aj smrteľné. Hocikto z nás môže mať tú smolu, že niekoho zrazí a je jedno, či autom, alebo na motorke. Alebo niekto zrazí jeho. Väčšinou ide o hlúpu nepozornosť... :-~
Málokto z nás, je taký svätý, aby neprešvihol rýchlosť, neprešiel cez plnú, alebo nezdvihol v aute telefón...

Gumovať na červenú, po zadnom odpáliť z križovatky a trojnásobnou rýchlosťou zostreliť človeka na prechode - TO NIE JE NEHODA!

Teraz neriešim toto konkrétne zabitie, ale rozdiel medzi nehodou a úmyslom.


06.06.2011 11:25

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Trojan
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Vadim - jednoducho ak prekročíš rýchlosť, už si v podstate vrah ... aj keď potencionálnym vrahom si v momente keď sadáš do auta alebo na motorku ...

Ale do riti, fajn jazdite rýchlo, mne to osobne nevadí, vomne to tiež vrie (pozitívne) keď vidím ako si to nejaká mašina valí plný ... obieha ma ako by som stál, ale mimo mesta ... načo je tá po*ebaná 50tka ... načo ... nato aby sa dodržiavala ... Prirovnám to k škole .. v areály školy je zakázané fajčiť, no sú takí ktorí kľudne fajčia v škole, cez prestávky dobiehajú to čo pravdepodobne cez hodiny zameškali ... neuvedomujú si to, že po škole môžu fajčiť koľko chcú, a aj komu chcú ... že si tú cigaretu aj tak "nevychutnajú" ... je to presne to isté ako pri motorke ... k čomu je rýchla jazda, keď si ju nemôžeš vychutnať ... [zle]

Motorkár si môže zato sám ... čo sním bude, ma nezaujíma ...


06.06.2011 11:35

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

slave
 Edvenčr 

Ikona

Babicke --> RIP :'(

Jazdim v meste 50 a zastavujem vzdy ked niekto stoji na prechode a nie je tam semafor.
Ano pripadam si ze viacej stojim ako jazdim ale nikam sa nenahlim, vsetko ma pocka. Nic nie je tak dolezite aby to par minut nepockalo.
Ked nejde o zivot ide o hovno.

Napisem Vam jeden kratky pribeh.
Isiel si motorkar predpisanou rychlostou 50km/h, (mal absolvovanu zdravotnu prehliadku kde zistili ze jeho zrak je vporiadku), a tak na tu vzdialenost co ho delila od najblyzsieho prechodu pre chodcov mal dost casu si uvedomit ze sa tam vyskytuje chodec ktory pripadne bude mat zaujem prejst na druhu stranu a podla vyzoru to vyzera na starsieho obcana ktory nemusi mat 100% zrak a moze motorkara na tej ceste prehliadnut. Motorkar ubere plyn (este nebrzdi pretoze len ubratie plynu ho spomali o 10km/h), a vravi si "V najhorsom pripade pribrzdim/zastavim alebo urobim jednoduchy uhybny manever (mysicku)". Chodec vosiel do cesty a kedze motorkar to vsetko predvidal tak pekne a plynulo spomalil a zastavil. Chodec presiel bezpecne na druhu stranu a motorkar pokracuje vo svojej jazde.


Aspon tak myslim ja ale mozno mam len moc "obmedzene" myslenie.


06.06.2011 11:51

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

tukan66
 Kávičkár 

Ikona

je to smutna a uplne zbytocna smrt a nestastie v rodinach, primitivne spravanie sposobilo nestastie a bolest nevinnym ludom - ale bohuzial toto sa deje denne - teraz je na rade spravodlivost a sudy a zakony, ktore by mali naparit vinnikovi nekompromisne a natvrdo hornu sadzbu, a aj to sa mi zda malo - 2 az 5 rokov za zabitie cloveka (vid. v minulosti pripad zitny a mnoho dalsich) je smiesne, ked napr. za vytrhnutie bankomatu je trest 10 rokov - priblble zakony v sprostej krajine a korupciou prezrata justicia - to je zial slovensko
smutna sobota, uprimnu sustrast pozostalym... strasny rok tento 2011-ty :'(


06.06.2011 11:53

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Maxi
Darca Krvi  Geriatrik 

Ikona

Kukám že sa tu vedú, ťažké debaty, ale podstata konania každého jednotlivca je v HLAVE jasné že určitým činiteľom je aj vek a skúsenosti no to až následne !!!
Ak to niekto nemá v hlave v poriadku a najprv KONÁ a až tak PREMÝŠĽA nad svojím konaním tak to v drvivej väčšine prípadov dopadne presne takto !!! Rodine tej starej panej prajem úprimnú sústrasť. ........... a nespratným chalanom na motorkách zopár poza uši, aby sa konečne spamätali !!! :-((((((
... a ešte jednu modlitbu motorkára (aj keď nie som veriaci mám to na chladničke a prečítam si to vždy keď sadám na moto) :

Modlitba motorkáře

Bože, můj Otče,
svoji motorku musím řídit já sám,
ty však řiď mé srdce a mou mysl,
abych se bezohledně nesnažil dostat vždy vpřed,
abych neriskoval příliš rychlou jízdou,
dej mi klidnou mysl, bdělý zrak a pevnou ruku.
Připomínej mi často, že ohrožení života,
ať mého či druhých,
je příliš velká cena za moji lehkovážnost.

Pošli mi svého anděla,
ať mne provází na všech mých cestách
a moje cesta životem ať jednou skončí u Tebe.
Amen.



Upravené 2 krát. Naposledy upravil Maxi (06.06.2011 11:58)


06.06.2011 11:54

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

MatoTheOne
 Čoprák 

Ikona

Byval som v Ruzinove presne oproti miestu nehody na exnarke 1, 2 roky. V lete tam za vecer bolo pocut niekolko krat na plny vykon vytocenu masinu rozneho druhu, letiacu cez vsetky tie prechody na koniec ruzinovskej :-O I-GRR ...tak bolo, tak je a tak nadalej bude [zle]


06.06.2011 12:20

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

123talis
 Turista 

Ikona

Preletel som si to (skoro cele) a musim povedať, že tu je jeden základný problém

že do kweniho začal každý *ebať pre jeho prístup a nie názor (blabla "nebudem ripovať" blabla), ale mne sa vidí, že si to on sám vysvetlil zle a začal sa oháňať chujovinami zo zákonov... toho sa vie chytiť každý... a kritizovať znenie zákonov je u nás úplne jednoduché.

Z jeho prístupu ho hodnotím ako idiota, lebo normálny človek nemá taký prístup k mrtvej starenke. NERIEŠIM ČI BOLA NA VINE ALEBO NIE + každý vie, čo starší "vystrájajú" na prechodoch... ale kde sa mali naučiť prechádzať cez cestu keď v ich 20tich rokoch bolo v meste 5 aut a aj tie išli najviac 60 z kopca.

Tu je to skôr o etike a slušnosti a nie o zákonoch (reakcia na prvý kweniho post).

K téme sa vyjadrovať nebudem, ale po meste sa určite 150 nejazdí...


06.06.2011 12:32

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

datadive
 Kávičkár 

www.navratdoreality.cz/?p=view&id=9200


06.06.2011 13:13

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Maxi
Darca Krvi  Geriatrik 

Ikona

Presne jak som nižšie písal, Kweni patrí k tej skupine nešťastníkov, ktorí najprv niečo trepnú a až potom im zapaľuje čo vlastne povedali (alebo v jeho prípade ani potom nie) !!! Prajem Ti Kweni, aby si žil dlhý život aj keď s tvojimi názormi ... no neviem neviem ???


06.06.2011 13:30

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

yakato
 Kávičkár 

to all: kweni jazdí bez prilby, tak mu niečo vyfúkalo z hlavy...


06.06.2011 13:50

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

datadive: Veľmi užitočné video. Všimnite si prosím, ako rýchlosťou v ňom išiel motorkár a kam doletela motorka. Potom si uvedomte kam doletela motorka na Ružinovskej a získate orientačný odhad o rýchlosti chuja z Ružinovskej.


06.06.2011 13:53

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Vadim: Lenže v tom videu bola "Terminator" babka (tá vo fialovom).. zastavila motorku a šla ďalej "cez mŕtvoly" ..

Upravené 1 krát. Naposledy upravil GixxerPP (06.06.2011 13:53)


06.06.2011 14:13

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Cendina
Darca Krvi  Turista 

Ikona

škoda, že půlku takovýchto "závodníků" nikdy nepotkám. Takový na okruh nejezdí.... mají okruh a cvičné "střelby" na Ružinovskej... [zle]


06.06.2011 14:28

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Benny ...
 Kávičkár 

Ikona

to Kweni: vies ono zakon je jedna vec a realita druha vec. aj ten najvacsi frajer by mal pocitat s tym, ze niekde v dialke moze byt na prechode clovek, ktory ked sa narodil, tak sa este jazdilo na paru, a ktory uz mozno ani dobre nevidi a nepocuje. a nikto nemoze od takehoto cloveka cakat, ze dokaze odhadnut rychlost priblizenia stroja vyrobeneho v 21. storoci. prave kvoli takymto ludom (a vlastne aj vsetkym ostatnym) mame semafory, zakazove a prikazove znacky, pozdlzne znacenie, obmedzenu rychlost atd. atd. Zakony su zvacsa postavene tak, aby chranili slabsich pred silnejsimi (obrazne povedane). Mozes si to predstavit ako taky "potravinovy retazec". Tym som ti chcel povedat, ze ked hocikto zostreli chodca, ci uz aj byciklista, v prvom rade sa nebude posudzovat miera zavinenia toho chodca, ale toho druheho (silnejsieho), ci dodrzal vsetko co mal, ci spravil vsetko preto, aby nehode zabranil... atd.atd.
Ano, samozrejme ze vyhlaska hovori o tom, ze chodec ma vstupit na vozovku, ked je presvedceny, ze moze bezpecne prejst a bla bla. A mozno ta pani aj bola na 100% presvedcena, ze moze. A ako myslis by sa toto dokazovalo pri sude? hm? Ak by vsak boli dodrzane ostatne okolnosti zo strany motorkara, tak by pani pekne presla na druhu stranu, po nej by presiel motorkar a vsetci by pekne pokracovali svojou cestou... Predpokladam ze paragraf o chodcoch a bezpecnom prechadzani cez vozovku v tomto pripade nebude mat ziadnu vahu.

to all others: najprv som si chcel trochu slovne ulavit na Kweniho adresu, potom som vsak pozrel jeho profil a ponal to trochu inac. chlapec ma 20 rokov a v podstate este hovno zazil (bez urazky kohokolvek). Takze v ziadnom pripade by som od neho neocakaval ziadne velke zivotne mudrosti. Ved jeho zivot nauci sam, len dufam, ze pri jeho zivotnych lekciach nikomu neublizi, ani sebe...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil BennyOpel (06.06.2011 14:39)


06.06.2011 14:52

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

hlad
 Čoprák 

síce neskoro, ale predsa sa vyjadrím.
Kweni je taký typický Slovák - aj keď z NZ.
Z fleku vie povedať 1.000 vecí, čo je povinný spraviť ten druhý, o tom že aj on má nejaké "povinnosti" tíško mlčí.
Kweni - je niekde vo vyhláške napísané, že chodca, ktorý sa nepresvedčil, či môže vstúpiť (tak ako to tu dookola omielaš) môžeš bez výčitiek svedomia (a bez trestu) zabiť ???????

Vieš čo sa stane ?
Dôjdu policajti, spíšu čo zistili - t.j. OKOLNOSTI nehody (čo spravil, mal spraviť, nespravil jeden aj druhý účastník nehody), napíšu správu a súd ZHODNOTÍ MIERU ZAVINENIA a určí trest.

Ten chlapec na motorke sa bude čudovať (presne ako ty) prečo mu vyrátavajú všetky paragrafy, ktoré porušil on a prečo budú pri paragrafe, ktorý porušila tá babka ako "poľahčujúcu okolnosť" spomínať jeho rýchlosť.

Prajem ti skoré vytriezvenie.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil hlad (06.06.2011 14:53)


06.06.2011 14:58

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

PetoDL
 Turista 

Ikona

benny, ale čo je moc, to je moc ... a stále dokola? :-O nemám na mysli len túto tému ... pohár už dávno pretiekol ... [zle]


06.06.2011 15:00

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Benny ...
 Kávičkár 

Ikona

Peto nerozumiem, o com mi pises teraz


06.06.2011 15:04

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

PetoDL
 Turista 

Ikona

o jeho príspevkoch, ktoré sú stále ako z inej planéty ... koľko šancí mu ešte treba dať kým sa zobudí?? zrejme ti unikli, ver tomu, že na prvý raz ( možno ani druhý a tretí ) by mu to tu zrejme takto nikto asi nenapísal ...


06.06.2011 15:09

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Benny ...
 Kávičkár 

Ikona

aha uz rozumiem. prepac, myslel som, ze si sa vyjadroval k tomu, co som napisal. ano, cital som viacero jeho prispevkov a tiez ma pri nich trhalo, snazil som sa to vsak napisat bez emocii. hold skusenosti neziskas za rok, takze predpokladam ze tie prispevky budu este nejaky cas pokracovat.


06.06.2011 15:11

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

PetoDL
 Turista 

Ikona

a asi aj reakcie na ne :-} tiež som sa snažil ovládať, ale donekonečna to nejde ... :-(((


06.06.2011 15:16

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Benny ...
 Kávičkár 

Ikona

verim... kazdy ma svoj pohar trpezlivosti. ten moj je dost hlboky, ale tiez ma svoj okraj


06.06.2011 15:43

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Trojan
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Ono ten paragraf by sa dal vziať do úvahy, KEBY, šiel motorkár predpísanou rýchlosťou. Potom by tu nikto necekol na tvoju adresu nič, KWENI.


06.06.2011 15:48

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Trojan : motorkar isiel 50kmh


06.06.2011 15:50

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

kweni: jasné a babka mu spoza buka vyskočila pod koleso, on ju zrámoval a od nervov odhodil motorku 86m od miesta nehody, nie?


06.06.2011 15:55

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Trojan
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Kweni ? A tú poslednú NULU si kde zabudol ? :-)
Ale možné to je za predpokladu, že bola cesta potretá hrubou vrstvou vazelíny, zaliata v oleji a moto bola deklovaná gumou ... :-D [dobre]

Upravené 2 krát. Naposledy upravil Trojan (06.06.2011 16:04)


06.06.2011 16:03

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Benny ...
 Kávičkár 

Ikona

PÁNI, ironia a haldy rehotajucich sa smajlikov asi nebudu na mieste v tejto teme


06.06.2011 16:10

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Vacsinou sa v takychto diskusiach zastavam motorkarov, ale toto je moc aj na mna...
Zrazit chodca na prechode je vzdy pruser, bez ohladu na to, ci tam skocil, alebo neodhadol rychlost bliziaceho sa auta/motorky..
V tomto pripade je to pruser ktory pada na hlavu vsetkym motorkarom, lebo nemotorkarska spolocnost si povie "hovada na motorkach" a tak sa k nam aj budu na ceste spravat.


06.06.2011 17:04

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Fredy095
 Jogurťák 

Ikona

prepáčte mi to ale nemám na to aby som si všetky tie príspevky čítal... je smutné že stále MY SS sa ukazujeme ako vrahovia/zabijáci a potom nás ludia nemajú radi... na prvej stránke som čítal niekoho komentár že "125cc a skútre nie sú motorkári" (alebo v tom slova zmysle) sorry ak mám 125-ku SS a považujem sa za motorkára... niekedy sa hambím že som práve SS-kár a to kôli takýmto strelcom, ja sám nespravím dobré meno SS-sákom a teda môžem len brať od ludí aký som hazardér, darca orgánov, k.kot, d.bil a pod. lebo jazdím za 1. na motorke a za 2. hlavne na SS. babičky mi je lúto (R.I.P.) a trhá mi to len srdiečko ked vidím čo sa to deje, a dúfam že ja nebudem čeliť niečomu takému aj ked nebudem vinný... s chodcami mám už ako také skúsenosti vďaka ZM a ich cestou a chodcami... cez dediny, obce, mestá chodim prepisovo a hlavne bezpečne... pokial som už na ceste (povolená 90km/h) a je to bezpečné tak idem aj viac :-} ešte tu niekto spomínal ešte že kôli takýmto sprísňujú zákony ma tiež hnevá... kôli nezodpovedným vodičom doplatíme všetcia na to...


06.06.2011 17:11

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

dafi
 Skútrista 

Ikona

No neviem, ale nerobí nám to ten Kweni naschvál? Ved takéto hlody čo on zo seba vypúšťa to asi ani nie je možné. :-O Čo príspevok to perla ducha. :'( Mne to pripadá akoby chcel všetkých nasrať a dobre sa na tom baví a zopár expertov ho v tom aj podporuje. [zle] Zo začiatku mi prišli jeho hlody smiešne ale čo je moc to je moc. [zle]

Upravené 1 krát. Naposledy upravil dafi (06.06.2011 17:14)


06.06.2011 18:28

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Oháňanie sa predpismi je jedna vec, realita druhá. Za posledný rok boli už dve rozhodnutia súdu v neprospech vodiča motorového vozidla, ktoré išlo na zelený svetelný signál a zrazili chodca, ktorý mu vbehol pred vozidlo na prechode na červenú. Podĺa znalca v prvom prípade, ak by sa vodička dostatočne venovala vedeniu vozidla, mohla zrážke včas zabrániť, v druhom prípade to bolo rozhodnutie z dôvodu prekročenej rýchlosti v obci, aj keď mal vodič motorového vozidla zelený signál. Takže toľko o povinnostich v cestnej premávke.


06.06.2011 18:34

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Kiwi, aj ked viem, co si chcel napisat, napisal a podal si to velmi zle + debilna poznamka. Nebudem na Teba nadavat, myslím, že ti ostatni nadávkami nadbehli na 2-3 roky dopredu.

Vieš čo ma štve viac? Že namiesto obhajoby vopred prehratej "vojny" a záchrany už "zotretého" nicku si mohol ustúpiť a verejne sa ospravedlniť tým, kt. si nasral svojimi komentármi


06.06.2011 20:38

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

expertos za to co si povedal nakoniec [dobre] .Ale bohuzial ten chalan si to neuvedomuje.No....snad na to raz pride.


06.06.2011 21:38

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

jorgo
Darca Krvi  Jogurťák 

Ikona

kweni - Tebe niekto raz dá po hube :-~


06.06.2011 21:52

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Trojan
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

On nieje sprostý, on to len hrá...


06.06.2011 22:29

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

asi nie....nehrá...


06.06.2011 22:31

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

MarkoLM
 Turista 

Ikona

gixxer- čiže mi chceš tvrdiť, že po vymazaní ma sa už nikdy nezaregistrujem? :-O


06.06.2011 22:44

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Trojan
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

marko353ZE : nato aby ťa administrátor vymazal by si musel narobiť veľký bordel... možno niečo s rasizmom a podobne ... ak robíš bordel, dostaneš BAN na dobu určenú administrátorom ... ja som pred mesiacom schytal týždeň za vulgarizmy ... rozhorčoval som sa nad tým, ako tomu veteránistovi vbehli cyklisti do protismeru ... následne ho uEbali ... a potom sa nič neriešilo ... :-)

za debilitu sa ľudia nemažú ... takých tu treba viac ... je tu väčšia haluz ... [dobre]


06.06.2011 22:47

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

asi by tu ostala tretina prispievajúcich....však....


06.06.2011 23:06

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

pacho74
 Kávičkár 

jorgo:
nebude treba on si da aj sam .


06.06.2011 23:07

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

MASAKER
 Geriatrik 

Ikona

zaujimave... ked je tema nehoda a neprispeje do nej kweni tak su tam 3 x R.i.p....
prispel kweni a su tu tri strany.
Kweniho tato určite MR nečíta ,lebo by mu už busu dávno zobral :-)))
RIP babke , najhoršie je , keď frajer z frajeriny niečo spôsobí a nerozjebe sa len on ale zobere so sebou aj niekoho , kto mal len smolu že tam bol :-(


07.06.2011 1:34

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

chooki
 Edvenčr 

Ikona

Je to tragedia, bola to totalna hlupost od jazdca, ze tam (s najvacsou pravdepodobnostou) letel, na takejto rusnej ceste, kde su prechody, krizovatky a pod..Prebehol som si diskusiu. Sa cudujem za sa tak rozculujete. Zene to zivot nevrati, jedine si kazite naladu, treba na tieto veci pozriet v tom zmysle, ze sa z toho poucime a myslime na to napr. aj pri jazde a pridavat rozumnejsie. Skor mam pocit, ze si tu zas niektori jednotlivci masirujete ega...
Jedina vec mi nejde do hlavy, kde vy, skoro vsetci, co tu kritizujete porusovanie predpisov, hlavne max.rychlosti, na tych 100 a viac konovych motorkach vlastne jazdite. Nejak Vas na slovensku nie je vidiet. 27 rokov som byval v petrzke nad jantarovou cestou (medzi drazdiakom a technopolom), miestni vedia, 9 z 10 silnejsich motoriek tam odjakziva od polovice 90tych rokov az doteraz vytoci na tej ronej, ale uzkej a rozbite ceste minimalne 1 a 2 skoro do max, co je urcite cez 150...su tam 2 prechody, krizovatky, minimalne jeden smrtak tu uz pred casom bol, dalsie 3-4 nehody na motorkach som videl doslova live z balkona..Pri spolocnych jazdach so znamymi aj neznamymi nie som rozhodne najrychlejsi, skor naopak , medzi obcami chodim 100-150, takze tak.
Skor si myslim, ze ludia, hlavne anonymne, velice radi kritizuju druhych ale ked sadnete na moto, tak Vas sa to netyka. Nieco podobne sa moze stat kazdemu z nas, aj ked to nemusi byt na prechode, alebo az taketo tragicke. Treba na tieto veci mysliet, co vsetko sa moze stat, pri jazde, a nie hadat a dokazovat si veci anonymne na forach


07.06.2011 6:11

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Martin091
 Edvenčr 

Ikona

este spomeniem preco kazdeho napadlo, ze ta babka isla pomalicky cez prechod, co ak akurat prisla elektricka a v poslednej chvili zacala bezat a vbehla na prechod . . .


07.06.2011 7:07

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

sHARk1
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

K teme: sudi sa tu co nikto presne nevidel (nikto rychlost nemeral). Mali by sme ostat pri vyjadrovani svojich nazorov a nie vynasat sudy. To spravi vysetrovatel, znalec, ...
Ja si z toho vezmem dalsie ponaucenie, nielen preto ze dopravaci to tak isto nenechaju.

Ku Kwenimu (a pod.): udivuje ma ked si niekto mysli, ze ma skoro kazdu temu cim "obohatit", aj ked na fore ma na to pravo.


07.06.2011 9:22

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

marko353ZE: Áno, teoreticky sa to dá tak nastaviť.


07.06.2011 9:40

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

GixerPP vdaka ze si to marko353ZE vysvetlil.Takze aj za mna...ano marko353ZE,da sa to ;-) .


07.06.2011 9:52

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Trojan
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

dá sa to, len nato musí mať administrátor dôvod ... taký BAN sa nedáva každý deň ... :-D


07.06.2011 9:59

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Trojan,taky magor ako kweni sa tiez nenarodi kazdy den :-~ .


07.06.2011 10:02

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Trojan
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

RadoR6 - on si BAN nezaslúži, má špecifické vlastnosti, prispieva do fóra, vyvoláva konverzácie, mení postoje ľudí, a tak, takže to z tohto hladiska nieje možné ...


07.06.2011 10:11

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

lazysnail
 Čoprák 

Ikona

Ludia, ved ho nechajte. Hovori Vam nieco slovo troll a z toho vyplyvajuca flame war? Najlepsie je takehoto trolla ignorovat. Bez akehokolvek komentara a odpovede.
palo


07.06.2011 10:18

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

hazard16
 Jogurťák 

Ikona

GixxerPP:
marko353ZE: Áno, teoreticky sa to dá tak nastaviť.

ale ozaj len teoreticky ;) na to aby to mohol spravit by musel admin vynakladat velmi vela usilia ;)


07.06.2011 10:24

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Trojan
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

hazard16 - prečo ? Myslíš, že je problém zablokovať fyzickú IP adresu, alebo podľa najnovších trendov sa blokuje hociktoré ID hardwaru z PC ... najčastejšie HDD... Ja som skúšal vytvoriť účet Trojan1 a nemohol som ... vyčíhal ma ten beťár 8-)


07.06.2011 10:28

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

hazard16
 Jogurťák 

Ikona

Trojan: myslim, ze keby si siel cez proxy tak adminovi to bude tak u riti aby zistoval z akej IP sa cez dany proxy islo....da sa tak okaslat registracia na kazdom fore, pochybujem ze toto forum bude vynimkou :-) teda zatial ja osobne som s takymto stylom registracie problem nemal, nehovorim, ze sa to neda vystopovat ovsem, len by to bolo dost pracne... ;-)


07.06.2011 10:29

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Trojan
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

ťažko povedať ako fórum pracuje, takže sa môžeme len domnievať, ale v tejto dobe to problém nemôže byť, ak by bol nejaký člen fóra natoľko neprispôsobivý, tak by si ADMIN dal tú prácu, aby už nemohol prispievať ... chápeš


07.06.2011 10:35

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

hazard16
 Jogurťák 

Ikona

Trojan: ja to velmi dobre chapem, ale predstav si, ze sa pripojis cez nejaky uruguajsky proxy server. bude ti tam svietit IP toho servera, teda potom IP nemoze brat ako hlavny identifikator toho, koho zablokuje alebo nie :-) . poviem to tak, ze ak sa registrujes pod IP: xxx.xxx.xxx.xxx tak z toho isteho pocitaca sa mozes registrovat vdaka proxy serveru aj pod adresou yyy.yyy.yyy.yyy ;-)


07.06.2011 10:36

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Trojan
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Áno, preto sa používa blokovanie pomocou ID hardwaru ... používa to napríklad Gamepark.cz ...


07.06.2011 10:40

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

hazard16
 Jogurťák 

Ikona

Neviem ako funguje gamepark, ale pokial viem, tak najprv si musis stiahnut nejakeho klienta, aby si mohol vyuzivat ich sluzby...cize uz stahujes software tretej strany tak je jasne, ze na pozadi toho klienta mozu bezat rozne skripty, ktore ti zistia ID hardwaru odoslu serveru a ulozia do DB, to je ale iny pripad ako toto.

sorry za offtopic ;)


07.06.2011 10:45

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

DDD452
 Kávičkár 

Ikona

MAC adresa sa da zmenit. Na vylucenie proxy sluzia white/blacklisty (komercne +- ucinne). Ban na IP adresu je neucinny, na IP range zase moze trafit "nevinnych". Atd.


07.06.2011 10:45

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Trojan
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

To nieje offtopic ... :-))) MR = Oftopic :-D občas ... :-) neriešiť ... pokial nemáme bany ... tak je to v suchu ...


07.06.2011 10:47

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

hazard16
 Jogurťák 

Ikona

DDD452: co sa tyka proxy blacklistov tak myslim, ze to nieje velka vyhra, ked denne ti vzniknu dalsie stovky proxy serverov.... no ale podstatne je to, ze to az take jednoduche nieja zabanovat usera :-) o to nam slo ;)


07.06.2011 10:50

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Trojan
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

hazard16 - niekedy treba usera vyradiť psychicky ... nie softvérovo - fyzicky ... :-D Len ten Kweni sa nejak nechce dať ... :-D


07.06.2011 10:51

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

hazard16
 Jogurťák 

Ikona

Trojan: alebo fyzicky, nie elektronicky :D take zausisko by mu mozno pomohlo :D


07.06.2011 10:53

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

DDD452
 Kávičkár 

Ikona

hazard16: tvrdim to iste, aj ked sa to mozno nezda ;)


07.06.2011 11:42

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

kitter
 Kávičkár 

Ikona

k téme:
takýto čin nie je možné ničím ospravedlniť, len prevziať zaň plnú zodpovednosť, Človek by sa mal asi v prvom rade riadiť vlastným rozumom, zvyklosťami, všeobecnými morálnymi zásadami a až nakoniec nejakými zákonmi.

Ja napríklad nekradnem. Nie preto, že je to trestný čin popísaný niekde v zákone, ale preto lebo to mám asi v hlave dobre usporiadané.

Mimo tému:
Prosím všetkých diskutujúcich, aby nenazývali 64r. ženu babkou, babičkou, starenkou a podobne. Je to maximálne nedôstojné.
Ďakujem


07.06.2011 12:33

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Trojan
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

kitter - prečo je to pre pani nedôstojné ? Babka, babička, starenka, a podobne... je to milé, a človeku to dôjde skôr, ako keď napíšeš, 64 ročná žena, tak to môže byť len v televíznych novinách ... tu sa nechováme formálne, ale prirodzene. Napríklad premňa bolo vždy normálne, keď som stretol nejakú pani s nákupmi, a spýtal som sa jej : teta, starká, baby ... nepotrebujete pomôcť ? Príde ti to nedôstojné ? Mne nie, mne nie.


07.06.2011 12:45

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

kitter
 Kávičkár 

Ikona

trojan - to myslíš vážne? že oslovíš 64r ženu na ulici, že "Starká (babka) nepotrebujete pomôcť?" By si dostal tým nákupom akurát po hlave kamarát. Uvedom si, že pri dnešnej hranici odchodu do dôchodku sú to ľudia v produktívnom veku, takže oslovenie tohto druhu nie je absolútne adekvátne k veku.

oprava: Ja len, že toto je už úplný off-topic a nemá zmysel to rozmazávať

Upravené 1 krát. Naposledy upravil kitter (07.06.2011 12:50)


07.06.2011 14:20

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

yoffo
 Geriatrik 

Ikona

Prečítal som len prvú stranu, ďalej nevládzem..........

kweni: si poľutovaniahodný hlúpy mladý /!/ človek (???)

ty nechápeš, že bola, len tak, z rozmaru, z frajeriny, ZABITÁ nevinná pani...........

ŽIADAM REDAKCIU O VYMAZANIE REGISTRÁCIE TEJTO OBLUDY, ODETEJ V "ĽUDSKEJ" KOŽI

Upravené 1 krát. Naposledy upravil yoffo (07.06.2011 14:24)


07.06.2011 14:42

Re: 4.6.2011, BA Ružinovská

Trojan
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

kitter - a o tom presne hovorím ... ako si hovoril svojej babke keď mala 64 rokov ? Pani v produktívnom veku, spravíš mi puding ? Alebo, pani v produktívnom veku, dá sa mi kakať, ale pán v produktívnom veku sedí na toalete a nemám kam ísť ? Spamätaj sa. 64 ročná žena, patrí už dávno domov, má odpočívať a užívať si zaslúženého dôchodku, a ty ešte hovoríš o produktívnom veku ?! Chcem vidieť teba, ako budeš ty "produkovať" v 64 ke !!!

Nehádajme sa... aj tak sú to prkotiny 8-)


| 1 2 3 4 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.