Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1451 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26135
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15797)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10338)
Hodnotenie: (8 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (21)  [Verzia pre tlač] Tlač

Otestovali sme oblečenie Touratech Compañero v Maroku

 Zdieľať

Pridané: 05.04.2011 Autor: Tomáš Hajduch - Awia
Čitatelia: 14695 [Testy a predstavenia - Oblečenie]

Naša januárovo-februárová cesta po Maroku nebola len o jazdení, ale aj o testovaní doplnkov, príslušenstva a oblečenia. Mali sme príležitosť vyskúšať jeden z prvých prototypov nového oblečenia z dielne firmy Touratech.

Predstavenie Touratech Compañero:

02.12.2010 - Redakcia Motoride.sk Čitatelia: 16306 [Bleskovky - PR bleskovka]

-

Adventure oblečenie Touratech Compañero

Nemecká spoločnosť Touratech prichádza na trh s novinkou v oblasti výbavy jazdca a to s revolučným oblečením Compañero. Ide o inovatívnu kombináciu ľahkého letného obleku so špeciálnym goretexovým trilaminátom.

 

Na úvod treba povedať, že Compañero, ktoré som dostal k dispozícií, bolo jedno z prvých predprodukčných prototypov ušitých na mieru. Okrem mňa dostali dva kusy Simon a Lisa Thomas, ktorých možno poznáte z projektu www.2ridetheworld.com, niekoľkoročnej cesty okolo sveta. Hlavným cieľom týchto prototypov bolo otestovať ich v praxi v náročnejších podmienkach a odhaliť ich prípadné slabiny ešte pred sériovou výrobou.

Maroko na prelome januára a februára dokázalo poskytnúť skvelé testovacie podmienky. Na severe v pohorí Rif nás kvalitne preverili prívalové dažde, ktoré v niektorých mestách spôsobili aj záplavy. S presunom do púšte na juhu sa síce vyčasilo, no teplota sa pohybovala od bodu mrazu až po viac ako 25 stupňov. Cez deň sa dokázal marocký "svet" vyhriať aj na viac ako 20 stupňov, no po západe slnka teplota za 30 minút klesala na 5 stupňov a do rána až pod nulu.

V Maroku sme natočili video, ktoré vám nové oblečenie dokonale predstaví z každého pohľadu. Compañero totiž prináša niekoľko jednoduchých, ale o to revolučnejších ideí, ktoré si je lepšie ukázať formou videa. Video má takmer 14 minút, ale dozviete sa v ňom a názorne uvidíte všetko, čo toto oblečenie odlišuje od goretexových riešení známych doteraz, všetky výhody aj nevýhody.

Video:

Video: Test oblečenia Touratech Compañero v Maroku

Záver:

Compañero považujem viac za oblečenie pre rally jazdca alebo presnejšie povedané pre jazdca, ktorý má aj offroadové ambície. Je veľa kvalitných oblečení ktoré uspokoja jazdca na asfalte, no len málo z nich poskytuje dobrý tepelný komfort aj pri pomalšej jazde v teréne, pri prípadných pádoch a dvíhaní alebo vyhrabavaní uviaznutej motorky.

Aby som to upresnil, lepšie oblečenie na tieto účely som zatiaľ nevyskúšal. Je tak vzdušné, že som v ňom šiel dokonca na dno jaskyne Grotes de Frioauto, kde vedie 520 schodov a následne aj vystúpil na povrch bez potreby dať bundu dole. Je to typ oblečenia, ktorý nebudete zo seba zhadzovať pri každej zastávke. To samozrejme ocení každý jazdec, kdekoľvek. Možno poznáte ten pocit, ako sa vozíte pekný slnečný deň v Alpách a následne zídete do väčšieho mesta a v zápche ste za päť minút totálne mokrý od potu.

Cena oblečenia nie je zrovna ľudová a každý jazdec si musí toto vyriešiť sám. Treba ale zvážiť použité materiály. Treba sa pozrieť aj na to, koľko stojí kvalitná GoreTex bunda pre horolezectvo alebo outdoor. Compañero má naviac vysokoodolné materiály pre prípad pádu, zabudované chrániče a je navrhnuté a vymyslené na použitie na motorke. Za svoje peniaze dostávate 4 kusy oblečenia a vrstvu do dažďa využijete aj bez motorky. Samozrejme je tu aj konkurenčné oblečenie s membránou GoreTex, ktoré rovnako nie je najlacnejšie.

Plusy a mínusy

extrémna vzdušnosť materiálu, kvalitné masívne zipsy, ľahkosť obliekania nohavíc na motokrosové čižmy, skvele riešenie dažďovej vrstvy, nohavice do dažďa - zips až do výšky stehna, výrazné farebné prevedenie a dizajn, možnosť využiť GoreTex vrstvu na bežné alebo outdoor nosenie, dostávate štyri kusy oblečenia rozmery vrstvy proti dažďu v zbalenom stave a jej hmotnosť pri nosení na chrbte, krátky suchý zips na popruhoch okolo pása, mohutnosť a tvrdosť dažďovej bundy, dve bundy na sebe je cítiť, cena

Viac o Motoride Tour de Maroko 2011

24.02.2011 - Tomáš Hajduch - Awia Čitatelia: 11509 [Bleskovky - Novinky]

-

Video: Zostrih Motoride Tour de Maroko 2011!

Uplynulo doslova len niekoľko dní odkedy sme sa vrátili z Maroka a už máme pripravenú malú video-ochutnávku.

 

22.01.2011 - Tomáš Hajduch - Awia Čitatelia: 25661 [Mototuristika - Afrika - Cestopis]

-

Live: Sleduj Motoride Tour de Maroko 2011 naživo

Živé sledovanie výpravy do Maroka. Krátke správy, poloha na mape a fotky pribúdajú každý deň.

 

Téma o kvalitnom goretexovom oblečení je naozaj obšírna. Ak sa chceš dozvedieť viac, pozrieť si aj video, ako to všetko funguje, pozri si stránku slovenského zástupcu Touratech: www.touratech.sk, kde je tejto téme venovaný naozaj vyčerpávajúci článok.

Pridané: 05.04.2011 Autor: Tomáš Hajduch - Awia Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (8 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (21)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku: