Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1568 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26133
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15796)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10337)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Svet motocyklov 8-9/2015

 Zdieľať

Pridané: 05.08.2015 Autor: Tomáš Hajduch - Awia
Čitatelia: 4032 [Novinky - Čo nového v tlači]

Prázdninové dvojčíslo časopisu Svet motocyklov už nájde v novinových stánkoch. Ak chcete vedieť o čom sa v ňom dočítate tak pozrite.

Test: Kawasaki Versys 650

Malý Versys od Kawasaki bol vždy za svoju cenu až nečakane dobrý motocykel s naozaj všestranným využitím. V poradí už tretia generácia s neprehliadnuteľným dizajnom je po všetkých stránkach citeľne lepšia. Aj keď nestratila nič zo svojej hravosti, vďaka silnejšiemu motoru, vylepšenému odpruženiu, pohodlnejšiemu posedu a pestrej ponuke doplnkov má oveľa väčší cestovateľský potenciál.

Svet motocyklov 8-9/2015 - Test: Kawasaki Versys 650

Ducati day 2015

Stalo sa už pekným zvykom, že Ducati Slovakia organizuje svoj okruhový deň pre všetkých majiteľov a priaznivcov talianskej značky. Po minulé roky, bohužiaľ, bolo nepekným zvykom, že počasie nebolo práve ideálne okruhové. No tento rok to vydalo so všetkou parádou, slnečným počasím i vyhriatym asfaltom!

Reportáž: Wheels & Waves Biarritz

Na kultovom motorkárskom zraze Wheels & Waves, vo francúzskom letovisku Biarritz, sa uskutočnilo veľké finále súťaže Battle of the Kings o najlepšiu prestavbu modelu H-D Street
750. Európskym Kráľom Customov sa stal pražský díler Harley-Davidson.

Svet motocyklov 8-9/2015 - Reportáž: Wheels & Waves Biarritz

BIKE EXIF: FASTER SON

Tentokrát máme v rubrike jedinečných customov niečo skutočne zaujímavé. Jedeno z najväčších mien na súčasnej scéne – Shinya Kimura dostal do ruky sériovú motorku od
Yamahy. Obyčajnú, tuctovú MT-07. Zadanie japonského výrobcu bolo bez obmedzení, a tak mal Shinya slobodné ruky, pod ktorými vznikol tento jedinečný kúsok. Faster Son.

Svet motocyklov 8-9/2015 - BIKE EXIF: FASTER SON

TEST: Moto Guzzi V7II Racer

„Dnes mám rande s minulosťou, nenaháňam sa, len tak sa vozíííím...“ Snáď mi textár Sarvaš a spevák Ďurinda odpustia, že som skomolil slová ich hitu. V sedle starej dobrej motorky sa mi ale akosi automaticky vynárajú staré dobré songy...

Svet motocyklov 8-9/2015 - TEST: Moto Guzzi V7II Racer

BMW MOTORRAD DAYS

Stalo sa už dobrým zvykom, že väčšina motocyklových výrobcov si ctí svojich zákazníkov a fanúšikov aj organizovaním spoločných podujatí. Jednu z najväčších a najznámejších akcií tohto druhu ma na svedomí bavorský výrobca, ktorý už viac ako desaťročie pravidelne okupuje známe lyžiarske stredisko v rakúsko-nemeckom pohraničí.

Test: Suzuki GSX-S1000F ABS

Medzi priaznivcami Suzuki má legendárna GSX-R 1000 K5 povesť najlepšieho superbiku značky, ktorý valcoval konkurenciu nielen svojou silou a obratnosťou, ale taktiež spoľahlivosťou, čo potvrdzoval pri nasadení vo vytrvalostných pretekoch. Práve motor K5 poslúžil ako základ horúcej novinky GSX-S1000F, ktorá vďaka športovým génom rodiny
GSX-R dokáže sprostredkovať výnimočný zážitok z jazdy po bežných cestách.

Svet motocyklov 8-9/2015 - Test: Suzuki GSX-S1000F ABS

ISLE OF MAN Tourist Trophy

Testovanie novej Suzuki GSX-S1000F sa uskutočnilo na malom kúsku zeme ležiacom v Írskom mori na polceste medzi Írskom a Anglickom. Čím je Ostrov Man pre motorkárov tak výnimočný? Storočná tradícia, extrémne náročná trať a veľký záujem fanúšikov robia z podujatia Isle Of Man TT neprestížnejší pretek planéty.

Test: Yamaha NMAX

Flotila skútrov Yamaha je už poriadne početná, no stále je ešte príležitosť pre nejaký nový model. Či už ide len o zmenu dizajnu, či menšie technické inovácie, alebo úplnu novinku ako v prípade modelu NMAX, vždy sa nájde cieľová skupina, ktorú stroj osloví.

TEST: DUCATI 1299 PANIGALE S

Čo si môžete kúpiť za 25 litrov? Tak napríklad garzónku vo Zvolene. Alebo 100 dňovú cestu okolo sveta loďou pre dvoch. Ďalej za 25 tácov môže byť vaše ojazdené 15 ročné Maserati. Alebo niečo, z čoho padne sánka všetkým no okruhu aj mimo neho. Nadupaná Ducati 1299 Panigale S!

Reportáž: V. SUZUKI Slovakia Tour

Mototuristická akcia SUZUKI Slovakia Tour má za sebou už päť úspešných ročníkov. Tentoraz jej účastníci prežili štyri dni plné jazdenia a družnej zábavy s výbornou partiou v lone krásnej prírody severovýchodného Slovenska.

Test: Honda Forza 125

Keby sme dopredu nevedeli s akým vozidlom máme dočinenia, s čistým svedomím by sme novinku Forza 125 mohli zaradiť medzi maxiskútre. Tento elegán v športovo zostrihnutom kabáte ponúka držiteľom vodičských oprávnení skupiny B, ale i mladým jazdcom, to, čo ešte donedávna bolo výsadou luxusných skútrov s oveľa väčším objemom.

Motozraz sveta motocyklov, zemplínska šírava 2015

Aktuálne sú prípravy na 14. ročník Motozrazu Sveta motocyklov v plnom prúde a podľa nabitého programu je jasné, že sa máte opäť na čo tešiť. Aby ste si predĺžený víkend naplno užili, začíname už vo štvrtok.

TEST: TRIUMPH TIGER 800 XCx

Ako vyzerá vyvádzanie na trojvalci na zaprášenej ceste? Je osemstovka Tiger dobrou hračkou len na asfalte, alebo v novej verzii XCx zvládne aj nejaký ten offroadík? Vyskúšané, otestované. Zobrali sme anglického Tigra na cestu i do prachu.

Test: KTM 1050 Adventure

Rodina oranžových dobrodruhov sa tento rok poriadne rozrástla. Okrem vlajkovej lode KTM 1290 Super Adventure ponuku v dnes tak obľúbenej kategórii cestovných endúr rozšíril základný model 1050 Adventure. Jeho úlohou je prilákať hlavne mladých jazdcov, ktorí chcú zo sedla motocykla spoznávať svet, lebo v ponuke je i uškrtená verzia s výkonom 35 kW, určená držiteľom vodičských oprávnení skupiny A2.

JAZDENÁ KAWASAKI ZX-6R NINJA

Kawasaki oslavuje v roku 2015 rovných 20 rokov od narodenia svojho superšportového modelu strednej triedy ZX-6R Ninja. V priebehu dvoch dekád sa z tohto motocykla
vyvinulo perfektné jazdecké náradie, ktoré je dnes veľmi obľúbené aj medzi ojazdenými motocyklami.

Svet motocyklov 8-9/2015 - JAZDENÁ KAWASAKI ZX-6R NINJA

OFF ROAD SPECIAL

Test: AJP PR5

So značkou AJP sme sa na Slovensku začali intenzívnejšie stretávať až tento rok. Na jar ste si
už mohli prečítať test modelu PR4 a na prvý pohľad sa môže zdať, že motorka s označením PR5 bude v podstate to isté. Omyl, ide o celkom odlišný stroj.

Svet motocyklov 8-9/2015 - Test: AJP PR5

TEST: Linhai 400 4x4

Niet pochýb, že jedným z najdôležitejších kritérií pri výbere štvorkolky je u nás cena.
Vďaka tomu už dlhé roky profituje značka Linhai, ktorej distribútorom pre SR sa nedávno stala „stará známa firma“ ASP Group.

Predstavenie: EAMoTo

K najväčším predajcom štvorkoliek na východe Slovenska nepochybne patrí firma EAMoTo. Nájdete tu nielen štvorkolky, ale oveľa viac. Nehľadajte však na starej adrese, EAMoTo
odteraz sídli v nových, väčších priestoroch.

TEST: Journeyman Gladiator X8

Keď sa fabrika CF Moto rozhodla zájsť aj do sveta „veľkých“ štvorkoliek, mnohí to brali ako nevydarený žart. Mýliť sa je ľudské a prevratná X8 prakticky hneď od uvedenia na trh žala jeden úspech za druhým. Dvojvalcový agregát plnený vstrekovaním zaujal, osvedčil sa a čo je tiež dosť dôležité, nekatapultoval cenu štvorkolky do závratných výšin. V „prémiovej“ kategórii sa patrí ponúkať aj elektronický posilňovač riadenia a práve ten je jednou z najnovších modernizácií populárnej X8-čky.

Svet motocyklov 8-9/2015 - TEST: Journeyman Gladiator X8

Predstavenie: Journeyman Gladiator X450

Journeyman so svojim modelom Gladiator 510 spôsobil ošiaľ, štvorkolka vynikala atraktívnou cenou ponúkala dobré jazdné vlastnosti a v neposlednom rade veľkú výdrž. Všetko sa raz končí, no pre tento príbeh sa črtá sľubné pokračovanie.

Pridané: 05.08.2015 Autor: Tomáš Hajduch - Awia Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria