Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1290 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26077
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15768)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10309)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Richard Šikyňa, staronový „medzinárodný majster Slovenska“ v triede MX2

 Zdieľať

Pridané: 04.09.2017 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 3109 [Šport - Motocross]

Posledné podujatie Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v motokrose sa v konalo uplynulú nedeľu v starej tehelni na trati v Šenkviciach. Richard Šikyňa (#102) z tímu MX Slovakia, jazdiaci na motocykli KTM 250 SXF v triede MX2 potvrdil svoje vedúce postavenie v priebežnom hodnotení a po 4. a 1. mieste s veľkým náskokom (47 bodov) získal už po druhýkrát titul Medzinárodného majstra Slovenska.

Richard Šikyňa, staronový „medzinárodný majster Slovenska“ v triede MX2

Pri neúčasti českého jazdca Patrika Lišku sa na druhú priečku prebojoval Denis Poláš (#97) a bronzovú pozíciu si vyjazdil mladý Šimon Jošt (#53).

Richard Šikyňa (#102): „Včerajšie preteky nedopadli úplne tak ako by som chcel. Na trati som sa cítil dobre a užíval som si tréningy. V prvej jazde som jazdil na 3 mieste, trať bola dosť nakropená a tak som radšej jazdil prvé kolá opatrne, ale počas jazdy som urobil chybu na skoku a nasledoval veľký pád. Našťastie som sa rýchlo zdvihol a pokračoval v jazde, ktorú som nakoniec dokončil ako štvrtý. Bol som z toho trochu sklamaný a v druhej jazde som si chcel napraviť chuť. Odštartoval som znovu na 3. mieste, ale po pár kolách som sa dostal do čela štartového poľa a túto pozíciu som si udržal až do cieľa. Podarilo sa mi tak získať celkové víťazstvo v seriáli a stal som sa majstra Slovenska. Z tohto úspechu sa veľmi teším, ale do konca sezóny máme ešte zopár dôležitých pretekov, od čoho bude závisieť, ako sa celkovo umiestnim v Čechách a na ADAC. Chcem poďakovať všetkým ľuďom, ktorí mi pomáhajú, najväčšia vďaka patrí môjmu tímu MX Slovakia, trénerovi a rodine.“ 

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia: „Richard nastupoval na preteky do Šenkvíc s jasným zámerom získať celkové víťazstvo v seriáli. Po minulo víkendových ťažkých pádoch na ADAC v Gaildorfe bol stále ešte dosť ubolený a pred pretekmi mu musel s bolesťami medzi lopatkami pomôcť aj fyzioterapeut. Rišo je však bojovník a napriek chybe a následnom páde v prvej jazde tú druhú po krásnom súboji s Tomášom Kohútom vyhral a získal už tak svoj druhý slovenský titul v triede MX2. Na oslavy však nie je čas, sezóna stále beží a Riša čakajú veľmi náročné preteky v Čechách, na ADAC v Nemecku a tiež v Anglicku na „Motokrose národov“. Mali sme naplánované na najbližší víkend aj preteky MXGP v holandskom Assene, ale vzhľadom na bolestivé pády sme sa po dohode rozhodli tieto preteky vynechať, aby si Rišo mohol pred záverečnými pretekmi oddýchnuť a doliečiť sa. Chcel by som sa poďakovať všetkým Rišovým fanúšikom za ovzbudzovanie a morálnu podporu počas celého seriálu majstrovstiev Slovenska. Poďakovanie patrí aj všetkým organizátorom pretekov a novému promotérovi za výrazný posun v kvalite celého seriálu a jeho propagácii, taktiež športovej komisii a samozrejme všetkým členom tímu a hlavne našim partnerom a sponzorom.

Richard Šikyňa, staronový „medzinárodný majster Slovenska“ v triede MX2

Richard Šikyňa, staronový „medzinárodný majster Slovenska“ v triede MX2

Richard Šikyňa, staronový „medzinárodný majster Slovenska“ v triede MX2

Pridané: 04.09.2017 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Dzešec učinkoh šľivovici na hlopoh :...
1.- Perše poldeci : - prestaňe ci šmerdzec zos papuľi ...
2.- Druhe poldeci :- prestaňu ce ozjabac nohi ...
3.- Trece poldeci :- prestaňe ce boľec bruh ...
4.- Štrvarte poldeci :- prestaňu še ci kľepac ruki ...
5.- Piate poldeci :- prestaňu ci ciskac boganče ...
6.- Šeste poldeci :- prestaňeš še mračic ...
7.- Šedzme poldeci :- začňeš špivac ...
8.- Osme poldeci :- začňeš mladnuc....
9.- Dzevjate poldeci :- začňu še ci pačic druhe ženi ...
10.- Dzešate poldeci :- začňe še ci pačic Tvoja manželka ..

Ďalšie vtipy »