Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 2015 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28287
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16862)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11425)
Diskusia Diskusia k článku (28)  [Verzia pre tlač] Tlač

Slnkom zaliata Sydney

 Zdieľať

Pridané: 11.01.2006 Autor: madmax
Čitatelia: 5382 [Mototuristika - Austrália - Výlet]

Týmto článkom asi naštvem pár ľudí, ale zdravo si zaspomínajte na krásne chvíle slnka a nekonečných ciest.

Mal som tu možnosť zajazdiť si aj uprostred zúriacej zimy. Je to síce 18000 km od sladkého domova, ale stojí to tu za zážitok, s ktorým sa chcem podeliť aj s vami.

Miesto určenia Sydney

Teplota dosiahla o 7.00 25 °C. Dnes ráno ma pozvali miestni motorkári a môj brat, ktorý tu žije, na malú „ride“ okolo Sydney. Požičali mi Suzuki TL 1000R a hor sa do sedla.

Trasa viedla od Parramatta road smerom von zo Sydney. Kúsok sme išli cez mesto a ďakujem, že jazdím na Slovensku. Cez celé mesto je maximum 60 km/h, policajti majú kamery úplne všade a miestni to dodržujú. Nikto ťa nenamerá, ani nezastaví, ale domov ti príde pokuta. Nezaplatíš prvú výzvu, pošlú druhú a keď ani tú nie, tak ti zastavujú vodičák na rok. Potom kompletné skúšky, jazdíš pol roka s veľkým „P“ a to znamená, že nikde, ale ani na diaľnici, nemôžeš ísť viac ako 80 km/h. Takže som sa krotil, predsa je to od nich mašinka. Také veci ako sú nálepky na značky zabudni, prvý strážnik ťa nahlási.
Dostali sme sa mimo mesta a tam už je to balada. Lapajú tam len cez víkendy. Prvá zastávka po 100 km bola v Mount White, raňajky v ROAD WARRIORS CAFE. Malá motorkárska krčmička v lesoch.

Dosť mi to pripomínalo Pezinskú Babu, nie výzorom, ale štýlom. Samé tiahle zákruty a na konci reštika.

Ďalších 100 km bola lesná kľukatá cesta, úplne prázdna. Stretli sme 4 autá a 2 kamióny. Priemerná rýchlosť 100 km/h a úplne krásne cesty = smrť našim cestárom.
Zastávka Broke, malá pumpička vo vinohradníckej oblasti. Odtiaľ sme nabrali smer naspäť takou väčšiou okľukou, cez famóznu cestu. 150 km v kuse tempo 180 - 240km/h. Nádhera, nikde ani živáčika, 3 autá a úplná balada. Celý rok tu majú teplý asfalt, takže žiadne podšmykovačky. Nekonečné tiahle zákruty. Cesta široká, lebo tadiaľ tiahnu dlhé kamióny, také ako u nás, len majú o dva návesy viac.

Smutný návrat do veľkomesta, ktoré má viac obyvateľov ako celé Slovensko. Pomalý príjazd do garáže a krásny deň za nami. Ale dosť ma potešili, lebo na zajtra mi požičiavajú Hondu VFR 800 a ideme na dvoj dňový výlet do Canberry. Je tam zraz tuning auto a moto!

Pridané: 11.01.2006 Autor: madmax Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (28)  [Verzia pre tlač] Tlač

stelvio-09-side

Horúca jeseň s Yamahou

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »