Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1894 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28198
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16818)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11380)
Diskusia Diskusia k článku (1)  [Verzia pre tlač] Tlač

MX a Enduro sezóna 2008 sa rozbieha

 Zdieľať

Pridané: 04.04.2008 Autor: Tomáš Hajduch - Awia
Čitatelia: 5459 [Šport - Motocross]

Po minulovíkendových dvoch regionálnych podujatiach v motokrose (Malokarpatský pohár v Stupave a Východoslovenský pohár v Krásnohorskom Podhradí) bude v nedeľu 6. 4. 2008 zahájený i seriál Slovenského pohára v motokrose.

Úvodné podujatie Slovenského pohára v motokrose – Gbelce, 6. 4. 2008

Po minulovíkendových dvoch regionálnych podujatiach v motokrose, ktorých sa zúčastnilo rekordných 170 a 124 jazdcov (Malokarpatský pohár v Stupave v sobotu a v nedeľu Východoslovenský pohár v Krásnohorskom Podhradí) bude v nedeľu 6. 4. 2008 zahájený i seriál Slovenského pohára v motokrose tried MX1, MX2, C-125 a C-open (hoby), v rámci ktorého štartujú i Medzinárodné majstrovstvá SR triedy MX4 a ČZ.

Podujatie, ktorého usporiadateľom je Vörex racing team Gbelce, začína v nedeľu 6. 4. 2008 dopoludňajšími voľnými a meranými tréningami, štart prvej finálovej jazdy triedy MX4+ČZ je o 12,45 hod. Predpokladané ukončenie bude o 18,15 hod. slávnostným dekorovaním víťazov.

Slovenský pohár v motokrose jednotlivcom získal pre súťažnú sezónu 2008 generálneho partnera, spoločnosť PNEUMOTO, s. r. o., oficiálneho dovozcu značiek FOX, SHIFT a SMITH na Slovensko. Po dohode s agentúrou PELIKÁN GROUP, s. r. o., ktorá je výhradným partnerom SMF na vykonávanie a zabezpečovanie marketingových, reklamných a propagačných aktivít v oblasti motokrosu na Slovensku, získal Slovenský pohár pre túto sezónu oficiálny názov "FOX RACING CUP 2008".

 Ilustračná foto
Ilustračná foto

Majstrovstvá sveta enduro – Sitges, Španielsko, 5. - 6. 4. 2008

Moto club Sitges v Španielsku je organizátorom tretieho podujatia tohtoročného seriálu Majstrovstiev sveta enduro, v ktorom má svoje zastúpenie i Slovensko. V triede Enduro 3 sa na prvých dvoch podujatiach MS predstavili dvaja naši jazdci Šefan Svitko a Juraj Dozsa. Štefan Svitko je v priebežnom poradí šampionátu v danej triede E3 na 11.mieste, kedy sa mu po úspešnej premiére vo Švédsku podarilo bodovať i na podujatí v Portugalsku (13 bodov). Juraj Dozsa je v priebežnom poradí na 22. mieste, nakoľko pre technickú poruchu motocykla Gas Gas pretek v Portugalsku nedojazdil, t. j. má l8 bodov len z podujatia vo Švédsku.

K uvedenej dvojici slovenských jazdcov sa v Španielsku pridá tretí Peter Králik, ktorý bol spolu s Dozsom a Novosádom členom strieborného Slovakia youn teamu v klubovej súťaži na minuloročnej šesťdňovej v Chile. Peter Králik bude štartovať v triede Enduro 2.

Výsledky jednotlivých súťažných budú zverejňované na oficiálne stránke promotéra šampionátu www.abc-wec.com.

 Ilustračná foto - MS Enduro Krompachy 2007
Ilustračná foto - MS Enduro Krompachy 2007

Majstrovstvá sveta v Motokrose MX1/MX2 – Valkenswaard, Holandsko, 6. 4. 2008

Počas nastávajúceho víkendu bude odštartovaný tohtoročný seriál Majstrovstiev sveta v motokrose tried MX1/MX2 a to podujatím v Holandskom Valkenswaarde. Slovensko na šampionáte bude v triede MX2 reprezentovať jazdec Jozef Kulhavý, ktorý je na permanentnej štartovej listine so št. číslom 33.

Program podujatia začína už v sobotu voľnými tréningami a kvalifikáciou a program vyvrcholí v nedeľu jednotlivými finálovými jazdami tried MX1 a MX2.

Priebeh šampionátu, spolu s výsledkami bude na stránke promotéra MS www.youthstream.org

Majstrovstvá sveta MX3 a Majstrovstvá Európy MX2 – Talavera de la Reina (Toledo), Španielsko, 5. - 6. 4. 2008

Obdobne ako triedy MX1, MX2 i svetový šampionát triedy MX3 má tento víkend svoje úvodné podujatie, ktoré sa uskutoční spolu s Majstrovstvami Európy triedy MX2 v Španielsku – Zalavera de la Reina. Na oboch týchto šampionátoch bude mať Slovensko svojich jazdcov:

V MS MX3 budú štartovať Tomáš Bučenec a Martin Tóth a v Majstrovstvách Európy MX2 Martin Kohút, Tomáš Šimko a belgický jazdec vo farbách SMF Tommy Rau.

Výsledky sobotňajšej kvalifikácie, ako i nedeľňajších finálových jázd budú taktiež priebežne uverejňované na oficiálnej stránke promotéra www.youthstream.org.

Zdroj: SMF, foto: Tomáš Hajduch - Awia

Pridané: 04.04.2008 Autor: Tomáš Hajduch - Awia Zdieľať

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (1)  [Verzia pre tlač] Tlač
yamaha-10-2024-main

Horúca jeseň s Yamahou

tuareg-09-side

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »