Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1682 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28183
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16812)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11371)
Hodnotenie: (2 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (2)  [Verzia pre tlač] Tlač

ME v Albacete, smolný pretek pre Jasenského, Černý obsadil siedmu priečku

 Zdieľať

Pridané: 10.10.2011 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 1762 [Šport - Cestné Motocykle]

Dvojica slovenských cestných motocyklových pretekárov cez víkend absolvovala finálové podujatie Majstrovstiev Európy cestných motocyklov v Španielskom Albacete. Jaroslav Černý a Lukáš Jasenský štartovali s voľnou kartou v triede Supersport.

V konkurencii 31 pretekárov z desiatich krajín sa obaja rozhodne nestratili a po kvalifikáciách obsadili ôsme, resp. deviate miesto na štartovom rošte. V samotných pretekoch sa lepšie darilo Jaroslavovi Černému (úspešnému účastníkovi Medzinárodných majstrovstiev Nemecka), ktorý spočiatku jazdil na deviatej pozícii, no v závere ešte dokázal zrýchliť a v cieli mu patrilo výborné siedme miesto.

Lukáš Jasenský (víťaz tohtoročného medzinárodného šampionátu UEM Alpe Adria) sa po štarte držal na miestach na konci prvej desiatky, no v druhom kole v snahe predísť jedného zo súperov spadol a preteky sa tak pre neho predčasne skončili, pričom sa tak pripravil aj o veľmi reálne umiestnenie na pódiu v hodnotení juniorov.

Jaroslav Černý, Bily Racing Team:“Boli to veľmi ťažké preteky, trošku som mal problém s pneumatikami a takisto motor nepracoval celkom ideálne. Celkovo som však spokojný, posunuli sme sa zasa o kus ďalej, túžil som síce po umiestnení v prvej päťke, vždy to môže byť o niečo lepšie, ale verím, že o rok budem ešte úspešnejší. Teší ma aj to, že som vybojoval najlepší výsledok zo všetkých česko-slovenských účastníkov. Siedme miesto je rozhodne úspechom a ja verím, že si to všimnú aj tí, ktorí by si to mali všimnúť a snáď príde aj pomoc, ktorú si náš tím určite zaslúži. Chcel by som poďakovať všetkým, ktorí nám umožnili zúčastniť sa týchto pretekov a dosiahnuť takýto výsledok.”

Lukáš Jasenský, JLT-motoracing Team:“Som sklamaný, predstavoval som si to samozrejme inak. Štart sa mi celkom podaril, šiel som asi na jedenástom mieste. Zdržovali ma dvaja súperi predo mnou a vedel som, že ak chcem zachytiť skupinu jazdiacu pred nimi, tak sa musím čo najskôr pred tých dvoch dostať. V druhom kole som to však v nájazde do prvej zákruty pri predbiehaní prehnal až príliš, dostal som šmyk prednej pneumatiky a skončil som na zemi. Celý víkend prebiehal výborne, bol som spokojný, žiaľ, preteky mi nevyšli, ale myslím, že sme predviedli potenciál nášho tímu a verím, že nabudúce bude lepšie. Chcem sa poďakovať nielen tímu, ale aj všetkým, ktorí nám umožnili absolvovať celú uplynulú úspešnú sezónu."

Pridané: 10.10.2011 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (2 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (2)  [Verzia pre tlač] Tlač
yamaha-10-2024-main

Horúca jeseň s Yamahou

tuareg-09-side

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »