Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1658 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26200
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15829)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10371)
Hodnotenie: (1 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (18)  [Verzia pre tlač] Tlač

Potulky severným Maďarskom

 Zdieľať

Pridané: 30.12.2004 Autor: pallika777
Čitatelia: 10436 [Mototuristika - Európa - Výlet]

Výletík pod krycím názvom „Potulky severným Maďarskom“ sme nijako zvlášť neplánovali. Návrh padol z dodoKE-ovej strany, že nás bude sprevádzať severnou časťou Maďarska. Dohodli sme sa telefonicky a o 11:00 sme sa pomaly zbierali na čerpacej stanici pri hraniciach s Maďarskom.

Stretnúť sme sa mali ako som už písal o 11:00. Dodo tam bol prvý, Ja a Phoebe sme došli pred jedenástou , nasledoval nás Zayo na Fazeri. Čakali sme na Awiu, pretože troška meškal a po nevydarenom atentáte z Dadinej strany došiel v pohode. Po preukazaní sa na hranici sme razili cestu smer hrad Fuzér (Fazer podla Awiu).

 Hrad Fazer
Hrad Fazer

Odparkovaním motoriek, nás čakal výstup na hrad. Po krkolomnom vyškrabaní sa na hrad, sme si poobzerali okolitú prírodu, a Awia začal aplikovať svoje foto-botanické chúťky, neskôr aj adrenalínovo- sebevražedné (asi má vyoperovaný strach z výšok).

 Skalná ruža
Skalná ruža

 Skočíme si
Skočíme si

Fotenie, fotenie, fotenie, a už žhavíme tátoše a režeme smer Pálháza. Zatiaľ čo si ja, Phoebe a Zayo obzeráme okolitú prírodu a okupujeme maďarské reštauračné WC, Awia zapĺňajú pamäťovú kartu fotoaparátu a Dodo sa pokúša uspokojiť svoje kaskadérske chúťky. Pokračujeme smer Gonc-Goncrusyka-Toscsva- Boldokovaralja. Cestou stretávame Harlyho s Largeom.

 Dodo kaskadér
Dodo kaskadér

Najbližšia zastávka je nejaký hrad. Zatiaľ čo som si ja vegetím na parkovisku ostatná časť výpravy je na exkurzii. Odtiaľ putujeme smer Gonc-Hranica a s pomocou našeho navigátora sa nám darí troška poblúdiť.

 Ďalsí hrad
Ďalsí hrad

Pred opustením maďarského územia si ešte spestrujeme náš výjazd enduro vložkou v pieskovcovej aréne a pracujeme na „natunovaní“ Awiovej CBR-ky. Naše potulky končíme už na slovenskej strane pocmurkávaním nealkoholických nápojov.

Pridané: 30.12.2004 Autor: pallika777 Zdieľať

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (1 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (18)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria