Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 2153 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28177
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16810)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11367)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

V Moste spoznali prvých šampiónov Alpe Adrie

 Zdieľať

Pridané: 20.07.2016 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 1898 [Šport - Cestné Motocykle]

Severočeský Autodrom Most hostil počas uplynulého víkendu viac ako dvesto pretekárov z trinástich európskych krajín, ktorí bojovali o body v rámci motocyklového šampionátu Alpe Adria. Organizátorom seriálu je slovenská agentúra Slovakia Racing, ktorá pre súťažiacich jazdcov aj tentoraz pripravila dvoje pretekov. Navyše sa na mieste jazdilo aj o umiestnenia do niekoľkých národných šampionátov a IMRC Cupu.

Keďže podujatie v Moste bolo predposledným v seriáli, už s predstihom sme spoznali niekoľkých šampiónov, pričom o tých zostávajúcich sa bude rozhodovať v septembri na Slovakia Ringu. Jednou z tried, kde už poznáme majstra pre rok 2016, je trieda 125 Sport Production. Talian Danilo Digiorgio, ktorý tento rok nepoznal premožiteľa, zvíťazil oba razy aj v Moste a potvrdil tak, že si tohtoročný titul šampióna rozhodne zaslúži. Dvomi druhými miestami si rovnako druhé miesto aj v celkovom poradí upevnil domáci pretekár Radek Lamich, o tretie miesta na pódiu sa podelili domáci Petr Endršť a Slovák Peter Rauch.

V sobotňajších pretekoch triedy 125GP/Moto3 zvíťazil britský jazdec Cameron Horsman, ktorý sa ale v nedeľu musel uspokojiť s druhým miestom za domácim Martinom Gbelcom. Ten k smútku fanúšikov na tribúnach pre pád nedokončil sobotňajšie preteky. Na čele priebežného hodnotenia je český pretekár Oliver König, ktorý sa ale podujatia v Moste nezúčastnil, no je naďalej najväčším favoritom na titul šampióna Alpe Adrie.

V triede Superstock 600 akoby sa opakoval situácia z vlaňajška, kedy o titul šampióna bojovala dvojica maďarských jazdcov, David Juhász a Alen Györfi, ktorí sa aj tentoraz v Moste podelili o víťazstvá. Pred posledným podujatím sú aj tentoraz obaja hlavnými favoritmi na celkové prvenstvo, pričom väčšie šance má predsa len obhajca titulu Juhász, ktorý na Slovakia Ring príde s 15-bodovým náskokom.

Aj napriek tomu, že víťazstvá v triede Supertport v Moste vybojovali Poliak Sebastian Zielinski a domáci Michal Chalupa, na čele priebežného hodnotenia zostáva český jazdec Igor Kaláb, ktorému sa však pred posledným podujatím mohlo dýchať oveľa lepšie. V nedeľných pretekoch ale spadol a jeho náskok na čele tabuľky pred Chorvátom Marinom Ivanovom sa znížil na 20 bodov. S ďalšími len dvomi bodmi straty je potom víťaz z nedele Chalupa. Na Slovakia Ringu teda môžeme byť svedkami veľmi dramatického finále.

O všetkom rozhodnuté je naopak v triede Superstock 1000, kde svoj vlaňajší titul šampióna obhájil český pretekár Michal Prášek. Jeho najväčší súper z úvodu sezóny, Jaroslav Černý, sa pre následky zranenia z Pannonia-ringu neobjavil ani v Moste, kde tentoraz zvíťazili Poliaci Marcin Walkowiak a Daniel Bukowski. Práškovi nakoniec k zaslúženej obhajobe titulu stačili v Moste len druhé a tretie miesto.

Najdramatickejšie preteky na finálovom podujatí v septembri na Slovakia Ringu nám sľubuje kráľovská trieda Superbike! Rozdiel medzi vedúcim Rakúšanom Julianom Mayerom a Čechom Lukášom Peškom je len sedem bodov a keďže v hre je ešte 53 možných získaných bodov, majú sa motocykloví priaznivci na čo tešiť! Obaja navyše zvíťazili aj v Moste, pričom v sobotu museli byť preteky predčasne ukončené už po ôsmom kole, čo bolo ľúto hlavne Peškovi, ktorý sa nechcel uspokojiť s druhým miestom, na ktorom v tom čase jazdil. Zaujímavosťou je, že na pódium ho v sobotu sprevádzal aj mladší brat Karel, ktorý skončil tretí.

O záver vydareného víkendu sa postarali pretekári IMRC Cupu. V triede do 600 cm3 zvíťazil Chorvát Martin Vugrinec, no radosť v cieli mal aj druhý v poradí, Slovák Milan Murgaš, ktorý tak urobil rázny krok k celkovému víťazstvu v seriáli.

Vo vyššej triede, nad 600 cm3, zvíťazil Poliak Rafal Lyko. Na poslednom podujatí sezóny sa rozhodne o celkovom prvenstve, na ktoré si brúsia zuby hneď traja jazdci, Slováci Štefan Cirbus a Juraj Knezovič
a takisto víťaz z Mostu Lyko, ktorých delia v tabuľke len štyri body. Posledné podujatie seriálov Alpe Adria Road Racing Championhip a IMRC Cupu sa uskutoční 23. - 25. septembra na Slovakia Ringu, kde sa môžu fanúšikovia tešiť na boje o zostávajúce tituly šampiónov, pričom tým najväčším lákadlom bude práve kráľovská trieda Superbikov.

Kompletné výsledky z Mostu nájdete na tomto odkaze.

Pridané: 20.07.2016 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač
yamaha-10-2024-main

tuareg-09-side

stelvio-09-side

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »