Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1815 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26281
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15868)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10413)

Ako to naspackať.... - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuAko to naspackať.... - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 1 2 | Nasledujúce

24.02.2010 8:43

Re: Ako to naspackať....

Johnny55
 Edvenčr 

Ikona

Egres a na aky di?lebo su dva a je tam rozdiel.teda ak sa chces odvolat.


24.02.2010 13:48

Re: Ako to naspackať....

77speedy
 Kávičkár 

Ikona

Egres, jedinu poznámku Ti tu chcem ešte dať. Ty si výklad paragrafového znenia robíš sám - však? To ťa nenapadlo, že si ho robiš nesprávne??? Ale to je vlastne jedno. Ešte k Tebe by som chcel. V akej oblasti robíš a kedy si bol naposledy preskúšany z pravidiel v cestnej premávke. Ja som bol naposledy preskúšany 9/2009 a s týmto zákonom pracujem dá sa povedať denno denne. S inštruktorom sme sa bavili práve na tému jazdy v jazdných pruhoch. Keby len trošku si chcel, tak by si si svoje tvrdenia už dávno overil a nie tu robil výklad, ktorý môže v konečnom dôsledku nekomu poškodiť. To že máš právo odvolania ešte neznamená, že máš pravdu vo výklade zákona a § znenia.
Ozaj a preskúšany som nebol pre moje nejaké priestupky, ale kôli periodickému preskúšaniu. Pekný deň prajem


24.02.2010 14:09

Re: Ako to naspackať....

egres2
 Bahniak 

Ikona

77speedy:
Som len jeden z mnohých, ktorí tu prezentujú svoje názory.Ani v jednom prípade som tu nedával návod aby sa niekto podľa nich riadil a ani netvrdím že sú správne..Nech si každý vyberie z prezentovaných názorov čo chce.
Tak isto sa tu prezentuješ ako člen motoride a tvoj výklad zákona je taký istý "laický" ako aj môj.
Na druhej strane mám zopár praktických skúseností s nesprávnym uplatňovaním zákonov zamestnacami štátnej správy včetne Polície a zopár prípadov uplatňovania práva na správnych orgánoch a súdoch.Zatial prevažujú rozhodnutia v môj prospech takže asi do toho trochu "vidím. Neber to ako útok na Políciu,alebo tvoju osobu, ale mňa si zatial nepresvedčil o tom, že na trojprúdovej dialnici nemôžem použiť na jazdu dva pruhy od pravej krajnice a že zákazová a príkazová značka sa vzťahuje na všetky jazdné pruhy na ceste v jednom smere.
Nič osobné v tom nie je. ;-)


24.02.2010 15:18

Re: Ako to naspackať....

kiko11
 Turista 

Ikona

77speedy: Egreš2 má pravdu v jednom a to že ak nejaký zákonodarca vyžaduje plniť nejaké podmienky, tak tie musia byť jasné a zreteľné. Vždy som porušoval nezmyselné zákony a to aj za šokializmu. Mimochodom pravidelne ich porušujeme všetci, ani si to neuvedomujeme.
napr. z dopravy, prečítaj si len znenie pre smerovky a porovnaj s praxou a hlavne so skutočnou potrebou dávať znamenie. V praxi je to často len proforma a zákonodarca s tým nič nerobí - ovšem hovadím, čo dokáže vymyslieť ..........

Upravené 1 krát. Naposledy upravil kiko11 (24.02.2010 15:19)


24.02.2010 16:17

Re: Ako to naspackať....

77speedy
 Kávičkár 

Ikona

kiko11, som rád že sa zapojil do diskusie aj niekto iný ako egres. Tu sa ale riešil iný problém a nie polemika ohľadom toho, koľko vecí je nezmyselných v zákone - zákonoch. To mi je tiež jasné, že všetci porušujeme predpisy na úseku CP - vedome aj nevedome. Tiež by som vedel uviesť príklad, ktorý si odporuje a to priamo v zákone o CP. Dnes som oslovil jedneho pána ktorý sa tomuto venuje aby zaujal k tejto téme, k tomuto problému stanovisko. Dal som mu link, nič iné som mu nepísal, tak dúfam, že sa na to pozrie a pokiaľ mi vyjadrenie pošle na mail, tak to sem hodim, ale požiadal som ho, aby sa zapojil aj on do tejto diskusie priamo na motoride.


24.02.2010 16:24

Re: Ako to naspackať....

Johnny55
 Edvenčr 

Ikona

EGRES uz si sa niekedy odvolaval voci rozhodnutiu ODI? ako to dalej postupovalo? rad by som to od teba pocul.


24.02.2010 16:27

Re: Ako to naspackať....

pedro3
 Kávičkár 

Ikona

dnes som siel s nakladakom BA-NR-BA.sa rozculujem furt.v pravom je 80km/h.cisterna sa gulala predomnou 77km/h.mudrlant packa povedal ze v takom pripade treba volat policiu.ha,ha.pokim pridu,tak ja uz budem v BA.aj som predbiehal.aj skodovecka si to rubala 72km/h predomnou.nepomohlo blikanie ani trubenie-zas som predbiehal.TOTO je problem.na moto si to svihnes kde chces a kolko chces.ja predbiehat nemozem.MOZEM ak mam vela euri.packat,nepackat,packat???


07.03.2010 11:52

Re: Ako to naspackať....

egres2
 Bahniak 

Ikona

77speedy:
Už sa vyjadril ten pán?


07.03.2010 20:32

Re: Ako to naspackať....

CB750
Darca Krvi  Geriatrik 

Ikona

77sppedy
daj vedieť!


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.