Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1809 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26284
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15869)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10415)

Riskantná jazda - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuRiskantná jazda - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 1 2 | Nasledujúce

27.08.2010 2:01

Re: Riskantná jazda

fox001
 Turista 

Ikona

Okrem tém, čo ťa niečo naučia, alebo poradia toto už fakt nemá význam ani čítať I-GRR
To fakt každý "poriadny motorkár" jazdí stále predpisovo??? a tu len j*b* ostatných akí sú frajeri???
A potom najviac rozumov rozdávajú tí, čo motorku v telke videli???? :-D :-D :-D

Na Papiho určite nemám, ale ako 6 ročný (pred 34 rokmi) ma otec posadil na Stadiona, a jedeš!!! a odvtedy jazdím!!! A motoride a ripovanie ešte nikde nebolo, keď som kamaráta, suseda, motorkára pochovával... stáva sa, život je taký, niekto má smolu, niekto precení svoje schopnosti, niekto natrafí na debila, alebo je ním sám. Ale!!!

Načo tu fakt riešite ostatných, nech si každý jazdí ako chce, keď svojím štýlom, rýchlosťou neohrozuje iných???
Tých, čo tu sväto-sväte tvrdia akí sú "predpisoví" úprimne z celej duše ľutujem, väčšina z vás tu fakt zatracuje druhých len a len preto, lebo sám na to "gule" nemá. Jasné, že nejazdím ako 20 roční na R1 -ke, ale keby ma bavilo jazdiť predpisovo, kúpim si skútra :-((((((

Neviem kto to tu písal o adrenalíne, ale leziem aj po skalách a skáčem aj padákom :-D :-D :-D s motorkou to veľa spoločného nemá :-D
HOWGH!

p.s.: novel84 - a tebe je prosím ťa načo motorka??? ostaň pri kompe a rozdávaj svoje múdrosti tým "menej skúseným" :-D :-D :-D

Upravené 2 krát. Naposledy upravil fox001 (27.08.2010 2:06)


27.08.2010 9:44

Re: Riskantná jazda

vlcik
 Kávičkár 

Ikona

mayo, vodka11 [dobre]

noveL84: citujes tu veci, ktore ani sam nechapes - sranda. A ano, myslim si, ze clovek ktory sa chce vyjadrovat k tejto teme by mal mat aspon cosi (na velkej) odjazdene...

Pozorujem, ako sa (skoro) vsetky prispevky pohybuju po okrajoch nazoroveho spektra. To fakt neexistuje nic medzi? Bud idem 10km/h pod limitom a vtedy "mam rozum"/"som posera", alebo idem 200 na okreskach a som "blazon"/"pravy motorkar"???

A vy co tvrdite, ze ten kto porusuje predpisy je automaticky hlupak, mate, hmmm, ako by som to slusne nazval - znacne priamociare uvazovanie. Treba si dat pozor, aby zlodej nekrical chytte zlodeja.


27.08.2010 9:46

Re: Riskantná jazda

Minerva
 Turista 

Ikona

Vcera som sa vracala z prace (autom), vo Velkych Levaroch ma dobehli dvaja motorkari. V obci sme sli predpisovo, za obcou som zrychlila na 100km/h a urobila im priestor na predbehnutie, prvy dvaja s rakuskymi SPZ ma plynulo obehli, potom som si vsimla aj tretieho, tento "motorkar" v tricku, kratasoch a bez helmy sa prirutil a odhadom cca. 140km/h rychlostou len presvistal... Hoci je levarska siroka a rovna cesta, zdobia ju pomnicky a takymto hazarderom ja uprimne R.I.P. nikdy nevyjadrim.


27.08.2010 10:15

Re: Riskantná jazda

riki1
 Kávičkár 

Vzdy sa najde par sekund, ked je volna cesta a mozem pridat, napriklad ked predbehnem niekoho a volna cesta predomnou ,podrzim plyn par sekund a stratim sa a ani predbehnuty nebude provokovany , lebo vidi ze sa neda ... mierne ohrozujem seba, keby nejake zviera skocilo pod kolesa, preto je vhodne mat prehlad aj okolo cesty, nepocitujem pritom adrenalin (nemam ho rad), len radost zo zrychlenia , nikdy nejdem rychlo do neprehladnej situacie, lebo tam moze stat pokazena V3S, nie kazdemu sa krutia kolieka v mozgu rovnako rychlo , o tom to je,pre niekoho aj dej prebiehajuci okolo pri 120 km/hod je uz neusledovatelny, a pre niekoho aj .... >:-)


27.08.2010 11:18

Re: Riskantná jazda

fox001, na papiho má každý, lebo papi je už je starý umiernený dedo, už to má za sebou. Navyše nikdy žiadnym veľkým závodníkom som nebol. >:-)
Ja tu mudrujem len preto, lebo som veľmi-veľmi smutný z toho, že každý týždeň tu niekoľko šikovných-nešikovných chlapcov odíde.
Niektorí tu občas začiatočníkom dávajú rady, že prečo by ako prvú motorku nezvládli hoci aj tisícku... Keď to má v hlave usporiadané...
Ja len, že kto si kupuje motorku, podľa "prísediacich" už apriori to nemôže mať v hlave moc usporiadané, vypočul som už o tom svoje tiež... >:-)

No a novell84? Kedysi sral aj mňa - veď ak niekto len číta o tom, ako vonia fialka, ale ju nevonia - tak musí to mať v hlave hodne vykolajené, aby cítil nutkanie furt o tej vôni prednášať tým, ktorí žijú vo fialkovom háji... Jeho príspevky už dva mesiace preskakujem, nečítam. Som presvedčený, že som o nič neprišiel... ;-) >:-)

Pre všetkých z nás ale platí: fialky radšej očuchávať zhora, ako odspodu >:-) >:-) >:-)


27.08.2010 11:25

Re: Riskantná jazda

Jura
 Motarďák 

Ikona

z času na čas, valím "porádnú kládu" aj já ... šecko ale enem tak, aby sem sem fialky nemosel odspodu ňuchat, a keby sa aj náhodú stauo, tak nech mňa tam šupnú hubú dúle, nech mňa može každý bozat v riť :-D >:-) :-D :-D :-P


27.08.2010 11:27

Re: Riskantná jazda

Jura [dobre] veď aj ty môžeš, keď teba môžu... >:-) >:-) >:-)


27.08.2010 11:34

Re: Riskantná jazda

Jura
 Motarďák 

Ikona

jak rýkaua moja bývalá zubárka: "aj velká riť, vie očariť" :-D :-D

btw. ... je trasa Nové Mesto n/Váhom - Holíč za 34 min. riskantná jazda ??? >:-)


27.08.2010 11:36

Re: Riskantná jazda

:-)))naco sa tu ponekery rozculujete,sak kazdy si jazdzi jak sce,dosledky musi znasat sam,ripuvat,naco,ked nekdo leci jak k.... po nehode moto od neho 200metrov,kto je navine,vodic co ho nevidel.ze magor leti 150-200 v meste,som zato aby sa takyto debili pozabijali sami,aspon sa to tu precisti neeee :-D >:-)


27.08.2010 13:10

Re: Riskantná jazda

klima
 Kávičkár 

Ikona

anoro za ten tvoj prijebany prispevok by som ti kludne strelil otcovsku, aj ked si starsi.
hold, starsi, nezanamena rozumnejsi


27.08.2010 16:04

Re: Riskantná jazda

noveL84
 Kávičkár 

Ikona

anoro [dobre] plny suhlas, konecne dalsi ktory vidi realitu a neje slepy co sa na cestach deje a nepristupuje k nehodam lahojstajne. vy co napisete RIP, to je taka lahostajnost a pokritectvo ze to az boli. To je len akysi trend to pisat? namiesto toho aby ste chodili rozumne a sustredili sa na to tak vy napisete "dufam ze na druhy vikend uz nikto neumrie" Ale co preto robite ? NIC, vobec nic.

papiboy, na to aby som videl ako jazdi 90 percent motorkarov ktorych stretavam nepotrebujem mat odjazdene na ceste 200tisic km na motorke. Keby som sa tu registrival a dal som si do profilu ze mam nejaku motorku brali by ste moje prispevky inak? pochybujem. A ver tomu ze aj ked raz budem mat odjazdene vela na motorke moj nazor sa nezmeni. A vzdy budem jazdit tak ako na aute aj na motorke, bez ohladu na to ci budem sediet v 400 konovom aute (ktore si mimochodom idem kupit na druhy rok) alebo budem sediet na R1dnotke 200konovej. Je to zmyslani, nie o tom ze sedim na niecom vykonnom tak nemozem ist pomaly. Toto vaze zmyslanie ja nikdy nepochopim. A vy asi moje. cize sa nikdy v strede nestretneme lebo vy tu realitu nevidite. Ja nechapem cim to je. Co prinuti motorkara ist rychlo pri com vie ze sa to zo100nasobi moznost ze sa uz domov nevrati. Je to nejaka neuspesnot v zivote?, nema dostatok lasky okolo seba? nevazi si zivot? neje stastny? neje zdravi? ma az take problemy v zivote ze nestoji mu zato zit? alebo co to je preboha? Ved ked sa chcem vybesnit idem na okruh a neriesim nejaky kamion v protismere. ale prehanam sa co to da a podla toho naco sa citim.

naozaj mi niekto realne vysvetlite co prijme motorkara pretocit ten plyn na tolko ze riskuje svoj zivot. Hovorim o motorkaroch ktory idu cez mesto 100 a viac, hovorim o motorkaroch ktory mimo mesta v obci idu 200 a viac a takych je hodne... Riskuje svoj zivot tak, ze si rovno moze zobrat revolver, dat do neho jeden naboj, a ma z 6 moznosti 1 ze umrie! (ruska ruleta, poznate to) niektory to hrate na ceste kazdy den... ale co ak to raz "vystreli?" NECHAPEM TO!


27.08.2010 16:35

Re: Riskantná jazda

klima-poznas to ,ze trafena hus zagaga :-))) neber si to osobne,ale ak budes mat tolko odjazdene co ja ,nemyslim moto,potom by som to bral od teba vazne,ale tymto si mi potvrdil,ze mam pravdu,statistika hovori,ze 90% vaznych nehod zapricinuju vodici do 30rokov,nekdo dozreje uz v 20,nekemu aj v 50ondzi :-D stym nenarobi nigdo nist,je to v ludoch,ved kazde vozidlo ide tak,ako mu vodic dovoli,ne >:-) kazdy sa raz musi vydrbat,aby si zacal vazit svoje zdravie,lebo inak to nikdy nepochopi,skoda,ze obcas nato doplatia aj nevinny ludia,ale je to proste osud,kazdy ho ma,nevyhne sa mu, :-( kto chce kam,pomozme mu tam,tazky frajeri,vzdy zle dopadnu,Minuli rok som bol videl na jednej vystave v anglicku znameho kaskadera,motorkara,na vozicku,bol tam ako reklama,na nejake tuningove doplnky,doslo mi ho velmi luto,ako dopadol,nechcel by som tak skoncit,ludia si od neho brali autogramy,fotili sa,ale ja som v nom nevidel,ze by bol stastny,tiez rad by zmenil vsetko ,keby sa to dalo,ale bohuzial,to nejde,ludia su nepoucitelny,proste hazarduju zo svojim zdravim,ci ohrozuju inych,musia sa popalit,aby na to prisli sami.je zbytocne vlastne o tom pisat,naco, >:-)


27.08.2010 16:50

Re: Riskantná jazda

noveL - tiež som nechápal, keď som mal 10, prečo ľudia furt a furt sexujú keď chcú mať len dve deti. Ale kua, keď som to potom raz vyskúšal, odvtedy by som len furt trtkal a trtkal... >:-) >:-) >:-) Darmo mi nejaký farár o tom bude kecať, že to sa nemá... Nech je aj stokrát múdrejší, vie o tom hovno >:-)


27.08.2010 17:44

Re: Riskantná jazda

majo540
 Kávičkár 

Ikona

novelnaozaj mi niekto realne vysvetlite co prijme motorkara pretocit ten plyn na tolko ze riskuje svoj zivot. Hovorim o motorkaroch ktory idu cez mesto 100 a viac, hovorim o motorkaroch ktory mimo mesta v obci idu 200 a viac a takych je hodne...

Ked si kupis to 400 konove auto tak ta pozdravim. V obci ked ma budes predbiehat 220 pricom ja pojdem svojich 130.


27.08.2010 18:09

Re: Riskantná jazda

noveL84
 Kávičkár 

Ikona

majo540, ja mam teraz hodne konove auto, ktore da pohode cez 200 s prehladom ale tolko neidem. maximalne co som isiel na nom na dialnici to bolo 170 viac proste nie. a nebude to ine ani ked budem mat 400 konove ci bugaty veyron (skarede auto, ble). nemam dovod ist, aj keby som mal neviem jake vykonne auto ci motorku v obci viac ako 50 + dajme tomu 10-20 ked sa velmi ponahlam. co je 70.
Opat pises to tak ze "podla seba sudim teba" tak ako to pise kazdy. Hovoria mi, "ked budes mat motorku, potom pochopis" KRAVINA. tak ako napisal hore anoro, vozidlo ide tak ako mu vodic dovoli.

naozaj mi niekto realne vysvetlite co prijme motorkara pretocit ten plyn na tolko ze riskuje svoj zivot. Hovorim o motorkaroch ktory idu cez mesto 100 a viac, hovorim o motorkaroch ktory mimo mesta v obci idu 200 a viac a takych je hodne...to si rovno moze zahrat uz mnou spominanu rusku ruletu.

papiboy, podla veku co mas v profile si zjavne clovek co ma uz nieco za sebou v zivote, co pisem take zle? Ano so sexom je to moc fajn, ja tiez by som len trtkal, aj trtkam ale co s tym ma spolocne to co som sa pytal?


27.08.2010 18:59

Re: Riskantná jazda

majo540
 Kávičkár 

Ikona

novel Vzdavam sa. Prajem vela stastnych a bezpecnych kilometrov.


27.08.2010 19:34

Re: Riskantná jazda

fox001
 Turista 

Ikona

majo540: asi mášpravdu, s debilmi si nepomôžeš :-D

novel: "ja mám dosť koňové auto, a budem mať 400 koňové, a k tomu R1!!! " a pôjdem 50 + - 10" kamarát ty si fakt brzda. A riadna!
Papi má pravdu, tvoje príspevky treba ignorovať. I-GRR

anoro: veľmi sprosté od motorkára, ale tvoja vec

papiboy: [dobre] [dobre] [dobre]


27.08.2010 19:37

Re: Riskantná jazda

noveL84
 Kávičkár 

Ikona

majo540, prajem aj ja tebe vela happy km a stale navrat domov.
fox001, ano pojdem 50 + 10 tzn 60km/h a co teraz? myslis ze to neje mozne?
fox aj tebe prajem vela happy km a stale navrat domov.


27.08.2010 19:49

Re: Riskantná jazda

Rogid
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

novel - ser nato... nech si jazdia 130 po meste... raz aj na nich dojde :-)


27.08.2010 19:52

Re: Riskantná jazda

clay
 Turista 

Ikona

novel, agoro, niekedy mam problem stravit Vase prispevky, hlavne novelove, ale skor kvoli sposobu, ako pisete, nie ani tak kvoli obsahu, obcas kvoli kontextu, ked silou mocou vychovate tam, kde staci vyjadrit pietu a lutost (hoci nad blbostou cloveka), ale teraz s Vami bez vyhrad suhlasim.

Je mi luto mladych, rozumej nedospelych (nezavisle na veku), ktori prisli o zivot kvoli nerozumnej jazde. Vtedy radsej mlcim a jedine co poviem, je, ze mi je luto.
Ale v diskusiach, kde sa hovori o sposobe jazdy, ziadna lutost nema miesto. Ani pocity z jazdy (typu adrenalin rulez). Mas rozum alebo nemas.

Mate moj respekt, chlapi.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil clay (27.08.2010 19:53)


27.08.2010 21:56

Re: Riskantná jazda

pal0
 Kávičkár 

Ikona

ja som siel minule v obci 120 a mimo mesta 200+. nieco asi v hlave nemam v poriadku :-D
len tak mimochodom, kazda jazda (ci auto, motorka, bicykel) je riskantna. tym ze sa jazdi rychlejsie sa len zvysuje riziko nehody (nestastia). myslim ze kazdy z nas vie do co isiel ked si kupoval motorku. poucovat dospelych podla mna uz nema velky zmysel. mozte sa kludne aj vsetci zabit, pokial sa ma to osobne netyka, je mi to jedno.


27.08.2010 23:30

Re: Riskantná jazda

bajo6
 Kávičkár 

Ikona

ale clovek si precita mnoho nazorov. hlavne noveL84 to mu naklada ;-)


27.08.2010 23:38

Re: Riskantná jazda

fox001
 Turista 

Ikona

pal0 : [dobre] úplne stebou súhlasím, asi ani ja to nemám v poriadku v hlave... ale nejak ma to nesere :-D

rogid : taká istá sprostá poznámka ako mal anoro... ale neboj, vyrastieš z toho :-D

Dal som si tú namáhu:

Náš "veľký radca" novel84 sa pchá ako odborník všade. A to doslova. Toľko založených tém tu nemajú ani odborníci, ktorých fakt uznávam, a aj vo svojom veku som sa od nich na týchto stránkach stašne veľa naučil. Nebudem menovať, všetci ich poznáte, robia nám recenzie, články. testy a pod. A potom ďalšia skupina, ktorých príspevky čítam s radosťou, zo smiechom s pokorou... ( pozrite si tému "40tnici a starší, ste tu?" a viac).
Sú tu odborníci, starí vlci od ktorých sa človek fakt stále niečo naučí.

40 budem mať o pár dní, t.j 4.9.!!! Do fóra 40+ som sa práve z tohto dôvodu ešte nepridal, len so záujmom ho sledujem od jeho založenia. Práve z toho rešpektu sa tam ozvem vtedy, keď tých 40 ozaj budem mať!

ALE!!! Náš "odborník" sa už aj tam objavil, a vôbec ho nesere, že po prvej poznámke (ktorú on nechápe) je odpísaný, ale jednoducho je tam, lebo on jazdí pomaly!!!

Prepáčte mi za výraz, ale jebne ma! >:-)

Howgh!

Upravené 1 krát. Naposledy upravil fox001 (27.08.2010 23:40)


28.08.2010 0:24

Re: Riskantná jazda

noveL84
 Kávičkár 

Ikona

fox001, popraj aj mne vzdy happy cestu a navrat domov a nespekuluj. Ale ked uz si si dal namahu, tak si ju dam tiez. Toto je forum, a forum je o tom vyjadrit svoj nazor, aj ked je pre niektorych chujovi. Ja som nikdy na nikoho nenadaval bezdovodne, neosocoval, ani nerozpraval o mrtvich neuctivo. Ja len sa snazim konstatovat veci, pozerat sa na nich realne a nejakym sposobom pomoct inym vidiet to co ja. Niektory to vidia, a niektory nie. Cim viac ludi to bude vidiet, tym viac ludi sa vrati domov.
Temy nove nezakladam takmer vobec, ale pisem tam kde mam co povedat, niecim prispiet. A vzdy sa to kruti okolo jednej jedinej veci, a to rychlost, stale dookola, rychlost, nehoda, nasledky, pripadne smrt. Nemusi to tak vobec byt.
pal0 napriklad napisal len tak mimochodom, kazda jazda (ci auto, motorka, bicykel) je riskantna. ja s tym absolutne nesuhlasim, lebo jazda autom, motorkou alebo bicyklom je uzasny zazitok, skvely pocit atd. ale nerozumnost ci uz v aute, motorke alebo na bycilky, robi z tohoto vozidla pojazdnu rakvu. To je moj nazor. a to ze ma pal0 iny je jeho vec, a nebudem mu preto nadavat ze je kkt alebo pouzivat ine skarede slova, ako to robia iny mne a bez dovodne, len preto ze vyjadrim svoj nazor!

este k tomu co si pisal, 40ciatnici su mi sympaticky ludia kvoli tomu lebo maju vela rozumu, ver ci never ale ja si viac rozumiem so starsimi ako s mladsimi. a starsi ma aj beru medzi seba. mam plno zakaznikov v starsom veku s ktorymi mame vyborny kamaratski vztah, su to napriklad nemenovany ludia z ministerstva, majitelia celosvetovych firiem a podobne. Pisat tuna (okrem pisania do nehod, kde sa snazim byt uctivy) je viac menej take zabijanie casu a svojim sposobom aj hra. V skutocnosti neviete aky som, Mozem vam ale povedat ze pomaham vela ludom a ty ludia su mi za moju pracu vdacny. rano sa obleciem elegantne sportovo, nekedy aj seriozne do obleku, sadnem si do svojho luxusneho auta a idem do prace. To som JA! nie to co som TU! Tuna moja snaha nema zmysel, kazdy si bude jazdit ako chce. a mna to mrzi ze vela ludi zomiera len preto lebo nedostatocne rozmyslaju na tej ceste a doslova hraju rusku ruletu ktoru som uz popisoval neviem ci v tejto teme ci inej.
No vela som sa uz rozpisal, ale snad chapete co som tym chcel povedat.
Ak nie, tak chcel som tym povedat to ze moja snaha otvarat oci neskonci vasimi nadavkami na mna. aj ked to zachrani jeden zivot, a 300 z vas ma bude chciet ukamenovat. stoji to za to! je to moja praca, moje poslanie. pomahat!
Dobru noc


28.08.2010 0:29

Re: Riskantná jazda

noveL84
 Kávičkár 

Ikona

este dodam, ze precitajte si temu Re: 22.8.2010 R.I.P. Martin co tam pisal uzivatel menom miro65. ma absolutne pravdu. odpocutam si to kazdemu precitat


28.08.2010 0:31

Re: Riskantná jazda

bajo6
 Kávičkár 

Ikona

to si zabil :-)


28.08.2010 9:23

Re: Riskantná jazda

DuriMoto
 Kávičkár 

Ikona

papiboy [dobre] [dobre] [dobre]

novela naozaj radsej preskakovat. Priatelu ak raz zazijes to, ze za tri styri sekundy mas na tachaci 100 a v bedni stale jednotku, potom nam prid odprisahat tu plus/minus 50-ku.... R1-ka so svojimi skoro 200 konmi, ma skoro taky vykon aku ma vahu. To je ako keby si mal 1500kg bmw a 1500 koni... a zase som pri tom ako uz papiboy povedal ze "farar hovno o tom vie.."


28.08.2010 10:29

Re: Riskantná jazda

coffeeracer
 Veteránista 

Ikona

..najprv vsetci svorne "chceme okruh"..je okruh skoro nikto tam nechodi..zacina mi to pripadat,ze motorkari su banda zebrakov bez prachov,lebo svoju jazdecku kvalitu si musia dokazovat na ceste..pomalicky,ale iste zacnem pisat do prispevkoch nehody nie R.I.P ,ale velkym KOKOT,lebo v 90 percentach pripadov vzdy je za tym rychlost alebo bezohladne predbiehanie motorkara..


28.08.2010 16:09

Re: Riskantná jazda

noveL84
 Kávičkár 

Ikona

coffeeracer, mas pravdu, konecne dalsi co neje slepy ale vidi realitu. K mrtvim ale treba mat uctu a nenadavat im do kokotov. urobili chybu a nebolo im umoznene poucit sa z nej. zial.
Ono vela prispevkov alebo videi je typu ako tu pisu strelci ktorym sa nikdy nic nemoze stat. No je aj vela videii a prispevkov (aj na markize bol nedavno jeden) ktory mal take iste zmyslanie., teraz je navoziku a to co tyto strelci tvrdia, on uz vie za sa mylil. Zial ale musel zaplatit tazku dan a to taku ze uz z toho vozicka nikdy nezlezie. Niekto to pochopi az ked na takyto vozicek si nasadne a stravi na nom den.
Pre Vas strelcov by to bolo vyborne ponaucenie, stravit na vozicku cely den a nemoct sa postavit na nohy, mozno by vam to potmo otvorilo oci a bol by som si isty ze na druhy den keby s te sa z neho postavili spravali by ste sa na ceste inak, a bozkali by ste zem po ktorej mozete kracat...


28.08.2010 21:06

Re: Riskantná jazda

cofeeracer: troska je tento rok problem nestablne pocasie. Bol som 2 x na skringu, ale teraz v lete je to tak ze tu nalozis masinu, po ceste ta osti a este aj na okruhu. preto som ako sa povie neisty troska. Ale ja som celkobvo na ceste na gser najazdil tento rok cca 3000 km a na ktm na cetnych 1500, takze uz som neni to riziko na cestach. Hrkam sa offroad, napriek zakonom. A velmi ma to baviiii :-)


28.08.2010 21:16

Re: Riskantná jazda

Spidy56
 Kávičkár 

Mne to uz nedalo :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D



FANKLUB

Upravené 2 krát. Naposledy upravil Spidy56 (28.08.2010 21:20)


31.08.2010 10:19

Re: Riskantná jazda

MAYYA
 Kávičkár 

Ikona

Človek sa delí na zodpovedného a nezodpovedného.A tak to vždy bude, s tým nič neurobíš nikde na svete..

Hlúpaci si vždy budú držať svoju teorie o "svojej pravde".. [zle] :-~


31.08.2010 11:28

Re: Riskantná jazda

100RM
 Turista 

Ikona

To co tu citam za posledny mesiac, to sa uz ani neda nazvat motorkarskym pokecom, ale len stale nejakym fnukanim nad rychlostou. Ja sice motorku zatial nemam, planujem az buduci rok a teraz nedavno som sa zaregistroval a zatial zbieram teoreticke skusenosti, rady s vyberom a podobne. Ale citat tu KAZDY den minimalne dva-tri prispevky od nejakeho pana s nickom operacneho systemu o tom ze sa ma jazdit 50, ze vsetci rychli jazdci su tupci a podobne, to je fakt unavne a miestami az otravne. Ano, netvrdim ze osveta nieje potreba, ale toto uz nieje osveta, to je vnucovanie svojho nazoru za kazdu cenu na kazdom jednom moznom mieste, a to mi uz silne vadi. Neda sa nejak nastavit ze by sa mi tie jeho prispevky nezobrazovali ? Toto mi totiz nakup motorky normalne znechucuje (aj ked som strachopud a nepredpokladam uz seba ziadu rychlu a smrtiacu jazdu).


31.08.2010 11:56

Re: Riskantná jazda

treba kukat clanky a motoporadnu, ostatne bud vobec, alebo nejak nereagovat.


31.08.2010 15:29

Re: Riskantná jazda

majo540
 Kávičkár 

Ikona

Kazda nehoda sa vzdy zvrtne na to iste. O moralizovani nad tym ze je motorka nebezpecna a vzdy sa tu najdu ludia s nazormi ktori obhajuju to ze oni sami obcas riskuju ale iba vtedy ked mozu a ti ktori tvrdia ze nikdy neriskuju ale vlastne ked mozu tak si tomu daju. No a potom samozrejme tie extremy ktore tvrdia ze nikdy alebo ze stale jazdia nad 90/150/200.

Som tu novy ale z toho co som stihol precitat tak sa mi zda ze prave ti starsi a povacsinou aj skusenejsi sa snazia pomoct mladsim aby si zbytocne neznicili zivot. Pritom sam neverim ze ked oni boli tiez mlady este s "horkou" hlavou tak nerobili blbosti, neskusali veci, nesnazili sa ohromit baby alebo proste blbnut s kamosmi . Ano nemali ste litre pod prdelou, nedalo vam to z 0 na 100 za 3 sekundy, nebola taka premavka. Sam to vidim na dedovi ked ho chodim obcas kuknut na moto. Ustarosteny vyraz v tvari a vzdy poucovanie o tom aby som si hlavne daval bacha. Ale ked mi on rozprava prihody z jeho moto lifu tak si hovorim ze ten clovek nebol v tom veku normalny. A myslim ze ak by sa tu niekto z tych starsich a skusenejsich rozrozpraval o jeho prihodach tak by isto vela ludi ktori jazdia riskantne krutilo hlavou ze takyto hazard uz nie je pre nich.

Na druhej strane zasa stoja prave ti povacsinou mladsi ktori nemaju tolko skusenosti maju rychlu a krasnu moto s perfektnym dizajnom, lakaju ich prave slova ktore citaju v roznych Moto magazinoch. Napriklad si len tak zoberte tento clanok tu na motoride ( nesnazim sa nejak utocit, ten clanok sa mi velmi pacil ) .

Japonská nevesta – Suzuki GSX-R1000 kde pisu napriklad
Bez prilby, bez oblečka, len tak na ľahko aspoň po ulici. Viem, veľmi nezodpovedné, ľahkovážne a úplne bez chochmesu z mojej strany. Ale nechali by ste takúto krásku čakať, kým sa pripravíte? Alebo by ste dokonca nedajbože odmietli jej ponuku? No to sa proste nerobí!
No a potom popis pri mape A je uplne perfektny [dobre] . Tieto slova by sa mi presne vybavili pri kupe tejto moto. A hadajte co by som spravil po par dnoch na nej? Mladi uz neriesia ze nemaju tolke skusenosti, taky cit pre moto ako redaktori a jazdci ktori tie clanky pisu. A vlastne sak ked mozu oni preco by sme mi nemohli vsak?

Podla mna prave vacsina nehod je ze jazdec nemal dostatok skusenosti a k tomu mal prilis velke mienenie o sebe.
Podla mna ani jeden jazdec nechcel zomriet ked zacal tocit ten plyn, kazdy jeden pocital ze to zvladne, ze to pozna, ze tolkokrat to predtym uz spravil a ved uz jazdi druhu sezonu a uz bol aj na babe/sturci...

Na druhej strane aj tu su taki co moralizuju v jednej teme a potom v druhej ich clovek najde ako mu kamosi pisu ze "ale ta svrbela pravacka na obchvate [dobre] "

No troska som sa rozpisal, neplanoval som to takto :-} nejak to prislo.

Asi je to novacikovska dan a presiel si tym kazdy ale pomalicky som si vybral ludi ktorim tu verim, ktori vedia co kedy povedat a povedat to normalnym sposobom ze si z toho aj velakrat zoberiem ponaucenie.

No a k teme ak to este niekto vobec vie o com bola na zaciatku. Treba zacat od nas urcite.
Namiesto toho si tu nadavaju ludia do kktov a kazdy presadzuje svoj nazor ( + jeden uplne extremne vyhraneny ) ako ten najlepsi. Naco sme prisli v tejto teme? Nanic...


Video: www.youtube.com/watch?v=TvC6RryUn0Y

Toto by podla mna zabralo na vacsinu slovenskych frajerov na motorke ak by to verejnost zacala pouzivat :-D

Vela ludi s ktorymi som bol pojazdit mi prave vravelo, jaaaj motoride - to ja uz necitam iba pozriem vyjazdy ostatne nema moc cenu.


31.08.2010 15:50

Re: Riskantná jazda

richo
 Jogurťák 

Ikona

cenim si kazdeho kto uprimne pripaja svoje nazory o bezpecnosti na ceste, o predvidavosti, ohladuplnosti k ostatnym atd... to vsetko je ok [dobre] tak to ma byt, ale ist vsade predpisovo a dodrziavat maximalku sa asi ani neda... >:-) :-)))


31.08.2010 20:22

Re: Riskantná jazda

najviac neohladuplnych motorkarov je na pezinskej babe,ja tam rada jazdim ale len cez tyzden a doobeda ked su vsetci v robote ale cez vikendntam ani len nepachnem ...samy debili do protismeru vybehuju a pritepleny rakusaci :-~ no konec...tolko mrtvych co tam je ze tolko ani krizikov tam neni :-( ...fakt pravda niektory su neohladuplny,arogantny....


31.08.2010 22:12

Re: Riskantná jazda

majo540
 Kávičkár 

Ikona

Na babu ani cez tyzden radsej neliezt :-D :-D


31.08.2010 22:15

Re: Riskantná jazda

M+M Motoraj
 Turista 

Ikona

noveL84 ďakujem,

zaujímavá téma ale stále platí, že radšej v živote stratiť sekundu, ako v sekunde život


01.09.2010 14:39

Re: Riskantná jazda

Mikey
 Kávičkár 

Ikona

jedneho času som mal nejake pr.povinosti v PO,odkial pochadza L84.
A tamv nemenovanom podniku,viselo na stene:
radsej o 6 doma,ako o pol 6 v nemocnici.Urcite tam L84 nema nema žiadne pravomoci,pretože by tam viselo o pol 6 v marnici. :-D


01.09.2010 17:18

Re: Riskantná jazda

izirajder
 Kávičkár 

Ikona

Dodrziavat MPR je ako byt zadany a nepozerat sa na ine baby :-}
MPR beriem ako odporucanie. Rychlost prisposobim podla zdraveho rozumu.


02.09.2010 20:36

Re: Riskantná jazda

NRmoto
 Motarďák 

fox001 Plne sa stotoznujem s tvojimy prispevkami [dobre] Kazdy si je strojcom svojho stastia ja tiez milujem rychlu jazdu a vsetko co ktomu patri ci som to bol za mladi ako spolujazdec alebo ako dnes.. Jasne ze cim ides rychlejsie tym vacsie riziko na seba beries , ale volaktori sa uz prebuďte ked ma niekto supersport tak nebude jazdit 50 cez dedinu alebo cez mesto to napadne kazdeho so zdravim rozumom.. A ty co rozpravaju ze sa na okruhu da najvac vyblaznit tak asi v zivote tomu poriadne nepridali cez mesto (ja uprednostnujem jazdu v nocnych hodinach) alebo mimo mesta je to raz tak vacsi adrenalin ako na okruhu. Urcite tu budete na mňa viacery nakladat ale je mi to jedno...


03.09.2010 0:09

Re: Riskantná jazda

Opyciak
 Kávičkár 

Ikona

Neska ma s priateľkou ohrozila svojou bezohľadnou jazdou staršia pani. Vchádzal som menej než 50kou do obce, keď tu z ničoho nič vybehne sviežim tempom na bicykli spoza porastu už aspoň 70 rokov živá pani. Vedomie že je na priechode pre chodcov ju povzbudilo natoľko že krížila cestu bez váhania a bez akéhokoľvek nazretia spoza porastu či náhodou niečo nejde. Tak som si teda vyhodil ľadvinku na plecia, spolu sme si otreli predným blatíkom pot z prilieb, a pokračovali sme svojou cestou s dobrým pocitom že dráha núdzového brzdenia vie byť kratšia ako tri metre. A chlapci, jazdite s prilbou, ináč by vám pri takomto manévri mohlo predné koleso vytrhať ofinu :DDD


03.09.2010 2:46

Re: Riskantná jazda

queric
 Kávičkár 

bajo6: no jo pekne si to napisal a suhlasim...ale musim uznat ze niekedy taky mensi ulet si spravim aj tie mysicky medzi autami su bomba vec :-D ale jak sa hovori vsetko s mierou zase to nerobim kazdy den...a tak jak spominal vlcik neni to o rychlosti ale otom pocite ze si to sutis medzi plechovkami a nevies co pride..no hej znie to choro :-D ale ja stale hovorim ked si niekto kupi motorku tak mozno v kutiku duse by sa s tym mal zmierit aspon trochu ze mozno na tej motorke umrie a ked ti mam pravdu povedat ja s tym zmiereny som...radsej nez v nemocnici na lozku :-D ale ne nesom samovrah len realista 8-)


03.09.2010 2:49

Re: Riskantná jazda

queric
 Kávičkár 

fox001 [dobre] [dobre] [dobre] [dobre] asi dakedy musime dat kofolu a pokecat si :-D


13.09.2010 23:31

Re: Riskantná jazda

fox001
 Turista 

Ikona

Ahoj všetkým! Som rád, že sa tu našli ľudkovia s podobným názorom [dobre] Som oslavoval 40-ku, tak som tu dávno nebol :-D
Dúfam, že ešte počasie nám troška zapraje a natočíme ešte pár km na túto sezónu :-D

samozrejme... len predpisovo :-D :-D :-D


15.09.2010 17:37

Re: Riskantná jazda

Archer66
 Kávičkár 

Ikona

Riskantná jazda nie je iba o rýchlosti. Cca2-3 dni dozadu išiel za mnou chlapík na skútry. Tak zvláštno mu klingala hlava , reku čo mu je. On držal v ruke mobil ... len potom hore Pražskou zrazu otvoril plexáč a šupol si mobil pod plexáč do prilby a zrejme telefonoval. Radšej som uhol do vedľajšieho pruhu. Keď som to videl v späťáku neveril som . Tomu hovorím riskantná jazda.
:-D :-D :-D


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.