Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1584 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26141
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15799)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10342)

Pre vás:

Povinné zmluvné poistenie - vyber si najlepšiu cenu!

ME EMX65/85, Women + MM SR MX Open - Motocross - Kalendár Moto-Akcí Pridaj akciu

 Zdieľať

Motocross - ME EMX65/85, Women + MM SR MX Open

Kedy:04.06.2023 09:00 - 19:00
Kde:Veľké Uherce
Kto:Redakcia vás pozýva
Kontakt: mxvinohrad.sk/
Prvý júnový víkend (3.-4.6.2023) sa priaznivci motokrosu SMF stretnú vo Veľkých Uherciach, kde organizátor OZ MX Vinohrad pripravil hneď tri významné motokrosové podujatia naraz a to Majstrovstvá Európy v motokrose žien, Majstrovstvá Európy mladých pretekárov tried EMX65 a EMX85 a taktiež Medzinárodné majstrovstvá SR MX Open (bez tried MX85, MX4, MX4+).

Úplne po prvýkrát sa na trati MX Vinohrad vo Veľkých Uherciach predstaví absolútna špička európskeho motokrosu nežného pohlavia v poradí na piatom a zároveň predposlednom podujatí seriálu Majstrovstiev Európy žien 2023. V štart. listine žien figuruje k dnešnému dňu 26 dievčat z 12-tich krajín Európy, medzi ktorými je i momentálne jeden z najväčších talentov nielen európskeho, ale aj svetového ženského motokrosu v súčasnosti – iba 15-ročná holandská pretekárka Lotte van Drunen, ktorá v Uherciach už v minulosti štartovala spolu s chlapcami v triede EMX85. Zo slovenských „motokrosárok“ si s európskou špičkou vo Veľkých Uherciach zmerajú sily tri dievčatá a to Nina Bullová #3, Vanessa Zimmermanová #12 a Sarah Suchardová #144.

V triedach mladých európskych pretekárov EMX65 a EMX85 sa v Uherciach pôjde v poradí 4 podujatie tohtoročného seriálu centrálnej zóny šampionátu starého kontinentu. V štart. listinách uvedených tried sú jazdci z 8-mich krajín Európy. Možnosť konfrontácie so zahraničím využijú i tento rok slovenské motokrosové nádeje. Medzi 65-tkami sa predstavia Alex Papanecz #435, Matej Masár #537, Peter Janči #546, Simon Malec #552, Šimon Ochodnícký #588 a skúsený Maxim Zimmerman #520, úradujúci medzinárodný majster SR 2022 v triede MX65, ktorý minulý rok skončil v severozápadnej zóne na 3. mieste a postúpil do finále, kde sa umiestnil na 27. mieste. V prebiehajúcej sezóne ME EMX65 2023 je po troch podujatiach Maxim na priebežnom 8. mieste.
V triede EMX85 budú diváci fandiť dvom slovenským jazdcom a to Jakubovi Ceplákovi #443 a Matúšovi Bielemu #514.

Spolu s európskymi šampionátmi sa na trati MX Vinohrad vo Veľkých Uherciach uskutoční aj druhé podujatie tohtoročného seriálu MM SR SR MX OPEN 2023 tried MXjunior125, MX2 junior, MX2 a MX Open. Okrem slovenskej motokrosovej špičky sa tu predstavia i vynikajúci jazdci zo susednej Českej republiky či Maďarska.

Obdobne, ako z podujatia MX Open v Gbeloch, aj z Veľkých Uheriec si budú môcť priaznivci motokrosu pozrieť zaujímavú reportáž na stanici RTVS SPORT 10.júna 2023 o 15:21 hod.

Určite sa máte na čo tešiť a preto, ak máte radi adrenalín, vôňu benzínu, napínavé súboje a krásne skoky, nezabudnite, že 3. a 4. júna 2023 bude motokrosový “sviatok” na trati MX Vinohrad vo Veľkých Uherciach.

Program motokrosového víkendu začína v sobotu od 8:30, kedy sú naplánované voľné tréningy jednotlivých kategórii. Po voľných tréningoch budú nasledovať predkvalifikačné so skúškami štartov (od 12:30). O 14:45 začínajú ostré kvalifikačné tréningy/jazdy. Nedeľa bude patriť čisto finálovým jazdám – prvé finálovky odštartujú úderom 10 hodiny a 30 minúty. Štart druhých finálových jázd je naplánovaný na 14:30 hod.

Bližšie informácie k podujatiu ako aj kompletný časový harmonogram nájdete vo zvláštnych ustanoveniach k pretekom, ktoré nájdete po kliknutí sem… alebo aj na oficiálnom webe organizátora: MX Vinohrad

Diskusia:

Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Dzešec učinkoh šľivovici na hlopoh :...
1.- Perše poldeci : - prestaňe ci šmerdzec zos papuľi ...
2.- Druhe poldeci :- prestaňu ce ozjabac nohi ...
3.- Trece poldeci :- prestaňe ce boľec bruh ...
4.- Štrvarte poldeci :- prestaňu še ci kľepac ruki ...
5.- Piate poldeci :- prestaňu ci ciskac boganče ...
6.- Šeste poldeci :- prestaňeš še mračic ...
7.- Šedzme poldeci :- začňeš špivac ...
8.- Osme poldeci :- začňeš mladnuc....
9.- Dzevjate poldeci :- začňu še ci pačic druhe ženi ...
10.- Dzešate poldeci :- začňe še ci pačic Tvoja manželka ..

Ďalšie vtipy »