Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1572 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26219
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15840)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10379)

Pridaj videoBMW F 650 CS Scarver (2004) - neštartuje - Video

 Zdieľať

Pridané: 05.07.2010 Pridal: Pyorailija
Čitatelia: 4910 [Vaše videá - Motorka] Dĺžka: 00:29

BMW F 650 CS Scarver (2004) - neštartuje

Diskusia:

Zobrazujem diskusiu k videu: BMW F 650 CS Scarver (2004) - neštartuje

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

Značky: Problém, Motor, Elektrika.

05.07.2010 9:34

BMW F 650 CS Scarver (2004) - nestartuje

Pyorailija
 Turista 

Ikona

Ahojte,

mam BMW F 650 CS rocnik 2004 (dvojsvieckova verzia so striekackou) a neviem ho nastartovat. V motorkach sa velmi nevyznam (toto je moja prva velka moto).

10.6. som bol na 20 000 km prehliadke a ta dopadla vporiadku. Od tej prehliadky som jazdil cca 2 tyzdne (cca 800 km) takmer bez problemov (vysvetlim nizsie). Minuly vikend som bol s priatelkou na dvojdnovom vylete v nedalekom kempe (340 km dokopy). Pocas cesty bolo vsetko bez problemov. O tri dni na to (minuly utorok) som chcel rano nastartovat motorku. Zapol som zapalovanie, pockal chvilku a stlacil starter (proste ako vzdy) ... a ticho. Starter sa ani nepretoci. Tak som to zopakoval este dvakrat a stale nic.

Vysvetlenie “takmer vporiadku":
Uz dlhsiu dobu mam problem, ze ked motorku nastartujem za studena, tak sice naskoci, ale po 3-10 sekundach (kedy ako) zhasne. Nestava sa to vzdy, ale velmi casto. Ak je motor teply, tak ziaden problem. Ked motor nastartujem, vacsinou uz viem podla zvuku ci o tych par sekund zdochne alebo nie. Mechanik pri 20 000 km prehliadke povedal, ze "je to mozno normalne" pre tuto motorku. Ze vyskusame updatnut softver a uvidime (mal som tam ist v ten utorok co som nenastartoval).

Vcera som sa konecne dostal ku motorke (mal som ine povinnosti) a zacal som problem skumat.

Moje zistenia:
1. Ked otocim klucom do polohy ON, tak pocujem dvojite cvaknutie (dole je link na video, je to tam pocut). Spravne by som mal pocut jemne zabzucanie, ale teraz sa neozve. Miesto toho len cvaknutie.
2. Poistka to nie je. Nebola prepalena, ale aj ked som dal novu (pre istotu), tak stale ziadna zmena.
3. Baterka to nie je. Cez noc som nabil a dnes rano vyskusal. Ziadna zmena.

Co sa chcem spytat:
1. Stretol sa uz niekto s takymto problemom? (hlavne majitelia BMW F 650 GS/CS)
2. Co by mohol byt potencialny problem?
3. To bzucanie co pocut po otoceni kluca do polohy ON je co? Striekacka?

Video (aj v HD):

Video: BMW F 650 CS Scarver (2004) - neštartuje



Vdaka za pomoc!

Len pre info: Zijem vo Finsku, ak to nieco meni na veci.


05.07.2010 11:27

Re: BMW F 650 CS Scarver (2004) - nestartuje

JuriK
Darca Krvi  Turista 

Ikona

To ze studeny motor skapne po 5-10 sekundach je OK, nie je to teda OK ale vela majitelov tychto motoriek s tym ma problem. Mne to tak isto robilo a zil som s tym a motorka inak isla na 100%, ja som to pripisoval starej baterke, bola tam original kyselinova este od vyroby 11/2004 a vidim, ze Ty tam mas este asi tiez od vyroby, najlepsie by ju bolo treba vymenit za AGM baterku, teda roztok nasiasknuty v rune, je to bezudrzbove a nemusis dolievat vodu, lebo na nasich masinach je baterka nad motorom a je vystavena velkym teplotam a casto sa odparuje voda z nej a urcite sa stane ze clanky su casom suche, lebo tak casto sa baterka nekontroluje a nedolieva a suche clanky vystavene zatazi = nenavratne poskodena baterka, ktora sa uz neda nabit na plno.


BMW 650 GS/CS su velmi spolahlive motorky, ale nachylne na baterku. Staci ze nema potrebnu kapacitu a elektronika ma problem a mozno aj so startovanim. To ze si baterku nabil neznamena ze je naozaj nabita, uz ma asi svoj vek a nie je OK a elektronika ma problem.

To bzucanie po zapati klucika je palivove cerpadlo/vstrekovanie, ktore natiahlo benzin a caka na start.

Pozri toto: faq.f650.com/GSFAQs/Photos/FuelInjectorPhotos... je tam srobik, ktorym nastavujes doraz volnobehu, dokazes tym postelovat volnobezne otacky, ale ked motorka ide ok ked je tepla, radsej by som s tym nehybal.

Na Tvojom mieste by som vsetky snimace odpojil, prestirekal kontakty a konektor riadiacej jednotky (cierna krabicka pod sedankou) Contactolom alebo niecim podobnym, skontroloval kabelaz okolo krku riadenia lebo tam sa vela kablov streta a su stiahnute dokopy a mozu byt moc stlecene, poskodena izolacia pri otacani riadidlami a hlavne by som sa povenoval kontaktom na baterke a baterke samotnej.

Ak Ti nazabzuci striakacka po zapnuti klucika, je to problem, neverim, ze by cerpadlo odislo len tak zo dna na den, tak isto skontroluj kabelaz a nudzovy vypinac pri riaditkach.
K tomu cukaniu, ked mas nudzovy vypinac na pravej strane riaditok vypnuty a zapnes iba klucik zapalovania, tak sa ozve iba to 2x kliknutie, to robi elektronika a je to OK, ked zapnes aj nudzovy vypinac az vtedy by sa malo dat do cinnosti palivove cerpadlo/vstrekovanie a pocujes to bzzzzzzzzzzz natiahnutie benzinu.
Ak mas hned nudzovy vypinac hned zapnuty a zapnes klucik zapalovania, malo by sa sucasne ozvat 2x kliknutie aj cerpadlo pri natiahnuti benzinu. Skus rozobrat pravu cast riaditok, tam kde je ten nudzovy vypinac a skontroluj kable.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil JuriK (05.07.2010 11:32)


05.07.2010 11:55

Re: BMW F 650 CS Scarver (2004) - nestartuje

Pyorailija
 Turista 

Ikona

Vdaka za rady. Som rad, ze niekto odpisal.

Ked som si to cele precital, tak mi napadla jedna vec: Ja som ten nudzovy vypinac neskontroloval. Uplne som na to zabudol! Boze, ak to bude ono, tak sa od hanby prepadnem :-O . Teraz som v praci, takze az poobede to budem moct vyskusat ... sakra az mam chut skocit domov a skusit to hned teraz.

Kazdopadne vdaka [dobre] ! Tie rady sa mi zidu aj do buducnosti.


05.07.2010 11:59

Re: BMW F 650 CS Scarver (2004) - nestartuje

Pyorailija
 Turista 

Ikona

Este jedna vec. Baterku by som mal mat relativne novu. Majitel ju menil mozno pred dvoma rokmi, pretoze raz zabudol alarm v pohotovostnom stave celu zimu a na jesen musel menit baterku. Na to ma upozornoval. Preto alarm nechavam v servisnom mode (zere o dost menej), len niekedy v pohotovostnom. Cize alarm ju nemohol tak vycucat.


05.07.2010 12:34

Re: BMW F 650 CS Scarver (2004) - nestartuje

JuriK
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Na BMW CS vidim, ze mas lepsi pristup k baterke ako je na BMW GS .
Takze nemas problem raz za mesiac zhodit lavy plast a skontrolovat hladinu destilovanej vody v baterke. Naozaj je baterka vystavovana velkym teplotam od motora + je zakrytovana a voda sa rychlo odparuje, raz za mesiac skontrolujes a dolejes a je to OK. Vybitie od alarmu nie je az taky problem ako ked mas baterku bez vody a startujes s nou. Vtedy sa olovene clanky pokrutia a uz ju nikdy poriadne nenabijes.

1 rada do buducnosti, aj na serveri bmwgs.cz sa to preberalo, nudzovy vypinac nechavaj stale zapnuty, ten sa pouziva iba v nudzi, ked Ti padne moto na zem a potrebujes zhasnut rychlo motor alebo podobne. Odporucam Ti, nechat nudzovy vypinac stale zapnuty a zapinat a vypinat motor/startovanie iba s klucikom a mas po probleme. ;-)


05.07.2010 12:49

Re: BMW F 650 CS Scarver (2004) - nestartuje

Milo
 Kávičkár 

Ikona

Mal som podobný problém.Problém bol v odpojenom kontakte pod štartovacím tlačítkom. Stačilo zapojiť -preletovať. Inak to štartovanie za studena nie je na 1x. Cca na 2x3. Pomáha mi 2-3x zapnúť núdzový vypínač /červené tlačítko alebo otočiť kľúčikom-striekačka naťahá palivo/a párkrát otočiť plynom naplno.Potom skúsim štartovať-trošku dlhšie podržím štartér. Väčšinou chytí hneď. Inak to zopakujem.Prípadne si pomôžem s plynom. Keď už chytí,tak neskôr štartuje v pohode celý deň.


05.07.2010 12:59

Re: BMW F 650 CS Scarver (2004) - nestartuje

JuriK
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Vidim to tak, ze treba naozaj rozobrat prepinace na pravej strane riaditok.

Nudzove cervene tlacitko po zapnuti zapne palivove cerpadlo/stiekacku.
Startovacie tlacitko da pokyn cez vykonove startovacie rele pre elektricky starter.

Ak jedna z tychto veci nefunguje, motorka nikdy nenastartuje a na to staci jeden odpojeny kablik v riadidlach. >:-)

P.S. k tomu startovaniu, mne to robilo tak isto, ale nastartovat nie je problem, ved je to striekacka, ale problem je udrzat to na volnobehu, ked ale pomozete studenemu motoru hned po nastartovani jemne s plynom a drzite otacky na cca 2000/min a pockate tak 20 sekund, motorka uz by nemala zhasnut.


05.07.2010 13:07

Re: BMW F 650 CS Scarver (2004) - nestartuje

Pyorailija
 Turista 

Ikona

Prave som sa prepadol pod zem! :-}

Nevydrzal som to a skocil som domov na priatelkynom skutri. Bolo to ozaj iba v tom, ze som zabudol na nudzovy vypinac. Teraz to ide bez problemov, dokonca ani nezdochla a vydavala zdravy zvuk (no, teraz mame takmer 30 stupnov).


Inak, na bmwgs.cz som sa pozeral, ale je tam toho strasne vela. Pozrel som sa len na temy, ktore sa podobali na moj problem a nic som tam nenasiel. Nedavalo mi to zmysel, pretoze ako JuriK povedal, zo dna na den by sa snad nic nepokazilo. A spolahlivost tychto motorov bol jeden z dovodov preco som sa pre nu rozhodol.

Ku vypinaniu moto: Ja takmer vzdy pouzivam kluc a nudzovy vypinac nechavam len tak. Problem je, ze ked vypnem kluc, tak po minute sa zapne alarm, cize do minuty musim nacuvat na parkovacie miesto, poriadne ju ulozit apod. Po tom vylete sme boli nalozeni, tak som to vypol tym nudzovym vypinacom a asi som to zabudol zapnut. Mea culpa!

Este jednu vec by som sa chcel opytat:
Cital som, ze je rozumne po priskrutkovani baterie namazat srubky vazelinou kvoli korozii. Suhlasite s tym alebo mate nejake argumenty proti? Chcel by som to mat potvrdene z viacerych zdrov predtym nez to urobim.

Sorry, ze som vas okradal o cas a vdaka za prispevky!


05.07.2010 13:10

Re: BMW F 650 CS Scarver (2004) - nestartuje

Pyorailija
 Turista 

Ikona

JuriK: Ano, empiricky som prisiel na tu istu techniku: 2000 otacok na 15 sekund a potom to drzi ako nic.

Inak, co si myslite o tom, ze prepalenie softveru by mohlo pomoct pri tom zdochynani?
Povedal, ze to bude stat tak 75 EUR :-O ... BTW, to je u nich hodinova sadzba (typicka finska cena).

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Pyorailija (05.07.2010 13:11)


05.07.2010 13:18

Re: BMW F 650 CS Scarver (2004) - nestartuje

Pyorailija
 Turista 

Ikona

Milo: Prosim Ta, kolko ma najazdene? Som zvedavy, lebo mna mozno podobny problem so startovanim caka a chcel by som vediet kedy sa to moze vyskytnut.


05.07.2010 20:54

Re: BMW F 650 CS Scarver (2004) - nestartuje

Milo
 Kávičkár 

Ikona

Najazdené mám cca 21 000 km.


06.07.2010 0:05

Re: BMW F 650 CS Scarver (2004) - nestartuje

JuriK
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Ja som nabehal na motorke 37000 km za 2 roky (teraz ma 41000 bez jedineho problemu ) a jediny obcasny problem bol s udrzanim volnobehu po nastartovani studeneho motora a objavilo sa to mozno po 30 000 km od vyroby. Stale je tam povodna origo baterka, tiez uz bola jeden krat vybita kvoli alarmu a par krat chybala destil voda na vrchu clankov, pripisujem to jej.

Dal som tam aj sportovy filter K&N aj Iridiove sviecky pre lepsi start, ale stale sa obcas stane ze zdochne po nastartovani. Prepalenie softu podla mna nepomoze, uz to skusali a vysledok ziadny, vela ludom pomohlo vymenit baterku. Treba skusit resetovat riadiacu jednotku a prestriekat vsetky kontakty a skontrolovat lambda sondu vo vyfuku a teplotny snimac v sani (to potrubie pred vzduchovym filtrom). ;-)

P.S. vazelinou na kontakoch baterky nic nepokazis [dobre]

Upravené 2 krát. Naposledy upravil JuriK (06.07.2010 0:14)


06.07.2010 10:02

Re: BMW F 650 CS Scarver (2004) - nestartuje

Pyorailija
 Turista 

Ikona

Milo: Zaujimave, ja mam teraz 20 300 km. Kupil som ju koncom aprila a vtedy mala cca 15 500 km, cize o jej historii do tej doby vela neviem. Zatial nemam problem s nastartartovanim (mozno len par krat), len s udrzanim otacok.

JuriK: Ten postup co si napisal (resetovat jednotku, vycistit kontakty apod.) vyriesil u niekoho problem?

Inak, stranka bwmgs.cz je fajn, ale vyzera to tak, ze ich vyhladavanie funguje len na hlavnej stranke diskusie, cize vysledky dostavam aj ohladom 1200GS apod. co je dost neprehladne.


06.07.2010 10:11

Re: BMW F 650 CS Scarver (2004) - nestartuje

Pyorailija
 Turista 

Ikona

Este som sa zabudol opytat:
Viete o nejakej stranke, kde su informacie o jednotlivych verziach firmwaru s chybami a vylepseniami? Na zaklade toho by som sa rozhodol ci prepalit alebo nie. Pozeral som aj na advrider a nic zaujimave som nenasiel. Google furt ukazuje diagnosticku jednotku GS-911, ale ta sa na to nepouziva (podla jej vyrobcu), cize ani o verziach firmwaru tam nic nie je.

Ine riesenie je skocit ku dilerovi BMW. Mozno sa dnes pojdem opytat.


06.07.2010 10:53

Re: BMW F 650 CS Scarver (2004) - nestartuje

JuriK
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Takze resetovanim riadiacej jednotky RJ nic nepokazis, len vynulujes hodnoty a vymazes pripadne chybove hlasenie ABS, ktore zaplnaju RJ a RJ si sama nastavi fabricke stredne hodnoty.
Je mozne ze niektory snimac ma zly kontakt alebo je chybny a posiela zle informacie RJ a ta nasledne zle vyhodnoti informaciu.

Prestriekanie sprejom na kontakty sa tiez nic nepokazi, vlhkost je svina, staci maly prechodovy odpor a uz je tu velky problem.

Kazdemu pomohlo nieco ine aj ked problem mali mozno rovnaky, najviac problemov robila baterka.

Skor ako novy software by som dal motorku napichnut na diagnostiku (ak si to nemal pri tom servise) a nechal si skontrolovat motor a snimace.

Mozem uz len polemizovat, ja uz BMW 650 nemam :-(


06.07.2010 12:15

Re: BMW F 650 CS Scarver (2004) - nestartuje

Pyorailija
 Turista 

Ikona

Pri tej 20 000 km prehliadke som to mal napichnute na diagnostiku. Na to som sa specialne pytal, pretoze som si myslel, ze sa tam vyskytne nejaka chybova sprava ohladom toho startovania. Chlapik povedal, ze napichnute to bolo, ale ziadna chybova hlaska sa nenasla.

Skusim este ten sprej. Ono, nie ze by ma to az tak otravovalo, len mam lepsi pocit ked vsetko funguje ako ma ;-) .

Coze tak smutne ohladom motorky? Nebodaj si mal havariu?


06.07.2010 23:02

Re: BMW F 650 CS Scarver (2004) - nestartuje

JuriK
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Nie, nie, bola a stale je to vyborna motorka, usporny spolahlivy jednovalcek [dobre] :-* ale uz to chcelo zmenu, uz mi nestacila a tak tesi noveho majitela, ale je mi smutno za nou, nikdy na nu nezabudnem.

Mna zas potesi asi BMW F800ST. ;-)


07.07.2010 10:52

Re: BMW F 650 CS Scarver (2004) - nestartuje

Pyorailija
 Turista 

Ikona

Vidim, ze zmyslas podobne :-))) . Ja tiez uvazujem, ze jeden z buducich kandidatov bude F800 ST. Nejako som si na ten remen zvykol :-) .

Vela stastia pri kupe!


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Dzešec učinkoh šľivovici na hlopoh :...
1.- Perše poldeci : - prestaňe ci šmerdzec zos papuľi ...
2.- Druhe poldeci :- prestaňu ce ozjabac nohi ...
3.- Trece poldeci :- prestaňe ce boľec bruh ...
4.- Štrvarte poldeci :- prestaňu še ci kľepac ruki ...
5.- Piate poldeci :- prestaňu ci ciskac boganče ...
6.- Šeste poldeci :- prestaňeš še mračic ...
7.- Šedzme poldeci :- začňeš špivac ...
8.- Osme poldeci :- začňeš mladnuc....
9.- Dzevjate poldeci :- začňu še ci pačic druhe ženi ...
10.- Dzešate poldeci :- začňe še ci pačic Tvoja manželka ..

Ďalšie vtipy »