Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1849 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26227
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15845)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10382)
Hodnotenie: (1 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (5)  [Verzia pre tlač] Tlač

Svet Motocyklov 8-9/2010

 Zdieľať

Pridané: 19.08.2010 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 5728 [Novinky - Čo nového v tlači]

Nové dvojčíslo Sveta motocyklov je na pultoch novinových stánkov. Čo zaujímavé v ňom môžete nájsť?

Test: Honda VFR 1200 FD

Novú Hondu VFR 1200 F, tak túžobne očakávanú priaznivcami konštrukčného princípu V4 (v Honde s ním už viac ako 35 rokov slávia úspechy) sme vám predstavili už začiatkom roka. Prednedávnom prišla na trh verzia vybavená automatickou prevodovkou DCT, ktorá sa má v budúcnosti objaviť aj u ďalších noviniek Honda.

Test: e-superbike Mission One

Podobne ako veľa ďalších vecí, ktoré sa zdajú pre človeka zdravé a dobré a pritom moc nechutia, môžete vnímať aj jazdu na elektrickej motorke. Je to ako niečo medzi bicyklovaním do práce a začiatkom diéty. Uspokojujete sa s dávkou pokrytectva, že pomáhate Al Gorovi zachrániť planétu, ale veľmi zábavné to asi nie je...

Test Suzuki VZ 800 Intruder (M800)

Po vzore minuloročných veľkoobjemových prírastkov (VZ 1500, VZR 1800N), sa v rodine Suzuki zjavuje objemovo menšia verzia VZ 800 Intruder. Na rozdiel od klasických tvarov modelu VL 800 - stredná objemová trieda VZ prináša ďalšiu verziu ktorá opúšťa retrovzhľad minulých rokov a do nového desaťročia vstupuje v avantgardnom šate. Pozrime sa čo všetko prináša táto lákavá vstupenka do sveta vyšších objemov.

Profil: Marián Kiss senior & junior

„Do školy pôjde po zadnom kolese,“ smeje sa Majo Kiss, keď hovorí o svojom 6 ročnom synovi Majkovi.

Porovnávací test: Superbike 2010

Do nemilosrdného súboja o nadvládu v prestížnej triede litrových superbikov, kde donedávna tvrdili muziku hlavne japonské štvorvalce, vstúpila tento rok bavorská značka BMW. Je zaujímavé sledovať ako jej novinka S 1000 RR začína nemilosrdne valcovať silnú konkurenciu svojim perfektne vyladeným podvozkom a neuveriteľne výkonným motorom. Naviac vďaka aplikácii najmodernejších technických systémov je tento super rýchly motocykel prístupný širokému spektru športovo založených jazdcov.

Test: Honda PCX

Honda PCX je novinkou čerstvejšou než teplé pečivo priamo z pekárne, ale vďaka svojej vyspelej technike a priaznivej cene sa o nej už veľa hovorí. Poďme sa pozrieť čo tento vzhľadovo vydarený skúter dokáže ponúknuť svojmu majiteľovi.

Test: Benelli Tre-K 1130 Amazonas

Trend premeny svojich športových modelov na univerzálne cestné endurá s cieľom doplniť rady dobrodružných cestovateľov chytil viacerých výrobcov a výnimkou nebolo ani Benelli. K oplastovanému Tornadu a nahému TNT-čku pred rokmi pribudol endurovo ladený Tre-K a pre sezónu 2007 ho doplnil dobrodružnejší brat s prívlastkom Amazonas. Práve tento kúsok, krásne žltý ako pytón z povodia Amazonky sme mohli vďaka dovozcovi, firme GVP Moto vyskúšať.

Test: Yamaha BW´s 125

Strohé modely so strohým názvom BW´s si získali veľkú popularitu práve svojim nezameniteľným štýlom - v tomto prípade dvojnásobne platí, že v jednoduchosti je krása. Množstvo 50 kubíkových verzií tohto skútra teraz doplnila novinka, štvortaktná 125-ka.

Dámska jazda

Keď príde rodina a okolnosti nedovolia inak, koníčky idú bokom. Určite to už zažila nejedna z nás. Po niekoľkých rokoch však prichádza čas oprášiť starú kombinézu, namazať reťaz a vyraziť do ulíc. Prípadne rovno na okruh!

Radíme: GPS navigácie

Hoci je v ideálnom prípade pri jazde na motorke cieľom samotná cesta, občas sa stane, že cieľom môže byť aj konkrétne miesto kdesi v diaľke, kde to nepoznáme. V takom prípade nám môže aj na motorke pomôcť GPS navigácia. Ako si však vybrať takú, s ktorou budeme spokojní?

Test: Yamaha T-Max White Max

Ani sa to nezdá, že odvtedy čo sme prvýkrát testovali vtedy horúcu novinku T-Max ubehlo už desať rokov. Za ten čas si Max stále udržal hodnosť maxiskútra, ktorý patrí k tým najšportovejším na trhu. Pri príležitosti desiatich odslúžených rokov sa obliekol do slávnostnej bielej uniformy a presvedčil nás, že do výsluhového dôchodku sa ešte rozhodne nechystá.

Tuning: Vikings

Jedným zo zakladajúcich členov púchovského chopper klubu Vikings je Ľubo Rosina, medzi kamarátmi prezývaný Rypák. Je to motorkár telom aj dušou, ktorý si nevie predstaviť jazdu na sériovej motorke bez toho, že by jej vtlačil svoj vlastný rukopis.

Jazdené moto: Kawasaki ZX-6R Ninja

Je to zelené a jazdí to po meste rýchlosťou blesku?

  • A: Zelený Ikarus,
  • B: Ninja korytnačky na dodávke,
  • C: Kawasaki ZX-6R Ninja.

Šport: Cestné preteky

Slovenskí priaznivci cestných pretekov motocyklov sa konečne dočkali, keď po rokoch mohli na Cene Slovenska, ktorá sa išla v rámci UEM majstrovstiev Alpe Adria, privítať tých najlepších jazdcov z celej Európy.

Šport: Motokros európskych národov

S potešením si vám dovoľujeme oznámiť, že Európska motocyklová únia UEM poverila po prvýkrát Slovensko organizovaním jedinečného motoristického podujatia. Áno, je to tak, získali sme príležitosť v dňoch 25. a 26. septembra 2010 reprezentovať Slovenskú republiku usporiadaním Motokrosu európskych národov v sidecarcrosse a quadcrosse.

OFF ROAD ŠPECIÁL:

Test: Husqvarna TXC 450

Medzi motokrosovou a enduro motorkou nezainteresovaný laik len ťažko nájde rozdiely. Tí aspoň trochu zbehnutí však vedia, že ide o úplne iné stroje, každý z nich je ladený pre potreby konkrétnej disciplíny. Všetko v živote však nie je len čierne, alebo biele, tak prečo neurobiť kompromis - nespojiť výhody každej z motoriek do jedného univerzálneho celku?

Test: Husaberg 2011

Keby ste pred dvadsiatimi rokmi niekomu povedali, že ste videli dvojtaktný Husaberg, boli by ste za blázna. Vtedy bol žlto-modrý Švéd synonymom hrubej sily a dunivého štvortaktného zvuku. Husaberg nedal spávať tým, ktorí túžili po väčšom „kladive“, s väčším objemom, hrozivým dunením a s neskrotnou silou.

Test: BMW G450X

Na začiatok treba povedať, že bavorácka 450-ka síce sama osebe až tak veľmi revolučná nie je, ale okrem niekoľkých zaujímavých technických riešení sa jej nedá uprieť určité prvenstvo... Terén síce „súdruhov z NDR“ vždy lákal, okrem celej rady univerzálnych GS-iek to so svojimi veľkými boxermi pred rokmi skúšali na viacerých enduro súťažiach, vrátane šesťdňových, ale ľahkonohé a pritom slušne ostré enduro? Tak to tu zatiaľ nebolo. Treba uznať, že vlaňajšia novinka G450X bola poriadne očakávaná a ostro sledovaná.

Pridané: 19.08.2010 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (1 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (5)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria