Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 2144 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28212
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16825)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11387)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Slovenský motocyklový reprezentant Jaro Černý si z Red Bull Ringu priviezol body za 6. miesto

 Zdieľať

Pridané: 25.08.2011 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 5261 [Šport - Cestné Motocykle]

Na novootvorenom rakúskom okruhu Red Bull Ring, pokračoval predposlednými pretekmi, prestížny šampionát medzinárodných majstrovstiev Nemecka -IDM.

Popri IDM usporiadatelia zaradili do programu i rakúsky šampionát, ktorý sme využili ako ďalšiu možnosť Jarovej prípravy. V tréningoch IDM Jaro zaznamenal slušný progres, vyskúšali sme oba motocykle, rôzne nastavenia. Černý sa zúčastnil i meraného tréningu rakúskeho šampionátu a do preteku sa kvalifikoval 2. najrýchlejším časom, čiže by štartoval z 1. rady . Jaro nejazdil v plnom nasadení, pretože to nebola naša priorita a šetrili sme motocykel.

Bohužiaľ, kvôli poruche musel pre IDM použiť motorku so slabším motorom.

Tento víkend bol mimoriadne náročný, pracovalo sa od rána do noci a cez deň panovali tropické teploty. K zvládnutiu náporu nám pomáhali energy drinky od výrobcu rovnakého mena, ako je názov okruhu, na ktorom sme štartovali.

V prvej kvalifikácii IDM Černý obsadil 10. priečku, v druhej svoj čas vylepšil, no klesol na 11. pozíciu, čo znamenalo štart z tretej rady. Štart sobotného preteku bol na programe až o 17:25 hod. Na tribúnach bolo množstvo divákov, ktorí čakali na 17 kolové napínavé dobrodružstvo. Černý mal dobrý štart a darilo sa mu i v preteku. V úvode jazdil v skupine o 7.-13. miesto v ktorej sa prepracoval na čelo a postupne sa od nej odpútal.

V poslednom kole sa dostal na 6. pozíciu, na ktorej i prešiel cieľom. Na preteky nás prišli podporiť i naši partneri, ktorí mali veľkú radosť z výborného výsledku. V sobotu sa do neskorých nočných hodín ešte pracovalo na motore, pretože jazdec si sťažoval na slabší výkon.

V nedeľu sme ale už toľko šťastia nemali. Štart sa celkom vydaril a Černý prechádzal cieľom prvého kola na 10.mieste. Tlačil sa dopredu a bolo len otázkou času, kedy sa postupne dostane pred ďalších súperov. Bohužiaľ v 6. kole prišla porucha motocykla a Jaro musel odstúpiť z 9. miesta. Reálne sme mohli uvažovať o umiestnení ako v sobotňajšom preteku.

Odchádzali sme so zmiešanými pocitmi, lebo zažiť toľko smoly v jednej sezóne je priam neuveriteľné. Chceme sa ale čo najlepšie pripraviť a úspešne reprezentovať na finále IDM, ktoré sa bude konať 16.-18.9. na nemeckom Hockenheime.

Tomáš Motyčka, BRT

Pridané: 25.08.2011 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač
yamaha-10-2024-main

stelvio-09-side

Horúca jeseň s Yamahou

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »