Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1913 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28202
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16820)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11382)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Tomáš Svitok v Aragóne nebodoval

 Zdieľať

Pridané: 02.07.2012 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 1258 [Šport - Cestné Motocykle]

Piate podujatie svetového pohára cestných motocyklov v kategórii Superstock 1000 sa konalo za mimoriadne vysokých horúčav v španielskom Aragóne. Túžbou slovenského reprezentanta Tomáša Svitka a tímu SK Energy bolo vybojovať čo najviac bodov do priebežného hodnotenia seriálu.

Najlepšie vyšla Tomášovi piatková prvá kvalifikácia, v ktorej obsadil výborné 12. miesto, v sobotu svoj čas nezlepšil, ale do pretekov aj tak štartoval zo sľubnej pätnástej pozície. Po úvodných kolách plných súbojov sa Tomáš usadil na 12. pozícii aj v pretekoch, no v snahe dotiahnuť sa na súperov pred ním sa v jednej zo zákrut ocitol mimo trate a hoci pokračoval ďalej, prepadol sa na 20. miesto a bez šance vrátiť sa na bodované pozície nakoniec z pretekov odstúpil. Náladu si bude chcieť napraviť o tri týždne na takmer domácej trati v Brne, kde svetový pohár pokračuje v poradí šiestym podujatím. Lepšie dopadli Tomášovi tímoví kolegovia, Talian Marco Bussolotti skončil na siedmom mieste, Ondřej Ježek z Českej republiky bol jedenásty.

Tomáš Svitok:„Po vydarených kvalifikáciách som bol v nedeľu ráno správne namotivovaný, štart sa mi podaril, ale už v prvom kole som sa zamotal medzi súpermi a klesol až na 17. miesto. Dokázal som sa potom odpútať od skupinky súperov a snažil sa dohnať stratu na štvoricu pretekárov, každým kolom som ich stratu znižoval, no v dlhej tiahlej zákrute som bol rýchly až príliš, vyletel som z trate a kým som sa vrátil späť, tak som stratil dvadsať sekúnd a klesol na 20. miesto. Navyše ma to vyviedlo z koncentrácie, nevedel som sa dostať do tempa a keď som štyri kolá pred koncom videl, že bodovaná pätnástka je v nedohľadne, tak som z pretekov odstúpil. Veľmi ma to mrzí, chcem sa ospravedlniť majiteľovi tímu a aj ostatným v tíme, ktorí pracovali na sto percent. Víkend bol totiž veľmi dobre rozbehnutý a veril som, že si domov odnesiem aj pekný počet bodov. Musím sa teraz čo najskôr vzchopiť a myslieť na ´domáce´ Brno, na ktoré sa samozrejme veľmi teším.“

Pridané: 02.07.2012 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Horúca jeseň s Yamahou

tuareg-09-side

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »