Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 2304 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28206
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16823)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11383)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

MiniGP a Scootre bojovali o body na Pannoniaringu

 Zdieľať

Pridané: 15.08.2013 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 1590 [Šport - Cestné Motocykle]

V dňoch 10. a 11. augusta sa uskutočnilo 5. podujatie šesťdielneho seriálu MM SR MiniGP a Scooter 2013 na kartingovej dráhe na maďarskom Panoniaringu. Jazdcov po príchode v piatok večer privítalo nevľúdne veterné a daždivé počasie, ktoré sa ale cez víkend umúdrilo a preteky prebiehali za krásneho slnečného počasia.

Technicky náročný okruh merajúci 1070 m poskytol divákom zaujímavé súboje jazdcov vo všetkých triedach. Už po meraných tréningoch bolo jasné, že v popoludňajších jazdách sa bude bojovať o každý centimeter na trati.

V triede Sport, ktorá je výlučnou záležitosťou slovenských jazdcov si prvenstvo odniesol Lukáš Há pred Michalom Nemčovičom a Lukášom Hypským. Títo traja jazdci zvádzali súboj na ostrie noža počas obidvoch jázd. Aj na ďalších pozíciách poskytli jazdci divákom zaujímavé súboje.

V Streetoch bol najúspešnejším jazdcom Adam Bednár.

V triedach Racing a Open slovenskí jazdci bojovali a dosiahli v súčte bodov oboch jázd pódiové umiestnenia.
Víťazstvo v racingoch si vybojoval maďarský jazdec Attila Magda, na druhom mieste skončil jeho brat Sándor Magda a tretie miesto si vybojoval slovenský jazdec Boris Korčák.

Víťazstvo v triede Open vybojoval Attila Gáspár, na 2. mieste bol náš Martin Gudaba, ktorý napriek pádu v prvej jazde stratil šancu na celkové prvenstvo v podujatí. Tretie miesto vybojoval nestarnúci Skaličan Jaro Pecúch.

Trieda MiniGP 50 bola bohatá na účasť jazdcov z Českej republiky, Maďarska a Slovenska. Celkové prvenstvo si odniesol súčasný líder priebežného poradia Martin Gbelec, ktorý v tejto triede nemá konkurenciu. Na druhom a treťom mieste skončili jazdci z Čiech, Jirka Mrkývka a Lukáš Simon.
Zo slovenských jazdcov príjemne prekvapil v prvej jazde Miško Búlik, ktorý sa z posledného miesta dravou a disciplinovanou technikou jazdy prepracoval na 4. miesto v cieli. V druhej jazde mal po štarte v prvom kole nešťastný pád, po ktorom už v jazde nepokračoval.
Solídny a disciplinovaný výkon v oboch jazdách predviedol Adam Barus, ktorý skončil na celkovom 6. mieste. Dominik Michalovič skončil celkovo siedmy a Marek Pipaš hneď za ním na ôsmom mieste.

V triede MiniGP 80 bol suverénom v oboch jazdách aktuálny líder priebežného poradia, maďarský talent Máté Laczkó. Príjemným prekvapením tejto triedy boli vlaňajší absolventi Junior Moto Academy, Ronald Csóka, celkovo druhý a na treťom mieste Ákos Szabó. Lukáš Kvaček získal taktickým výkonom štvrté miesto.

Spestrením programu tohto podujatia bola trieda vychádzajúcich nádejí motocyklového športu PW 50, kde si podiové umiestnenia vybojovali maďarskí jazdci v poradí Gorbe Soma, Ketesdy Levente a Csáky Konor.
V tejto triede štartovali aj naše vychádzajúce hviezdičky (tohtoroční účastníci Junior Moto Academy). Na 5. mieste skončil Adam Majerov a na ôsmom Maťko Čermák.

Zdroj: Richard Karnok, Motomedia Agency s.r.o

Pridané: 15.08.2013 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

tuareg-09-side

stelvio-09-side

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »