Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1650 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26197
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15827)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10370)
Hodnotenie: (46 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (153)  [Verzia pre tlač] Tlač

Predstavujeme bezpečnostnú kampaň "Pozri dvakrát, zachrániš život!"

 Zdieľať

Pridané: 04.06.2014 Autor: Tomáš Hajduch - Awia
Čitatelia: 18900 [Novinky - Oznam]

Bezpečnosť motorkárov nám nie je ľahostajná, aj preto sme už rozbehli viacero kampaní na túto tému. Teraz pri príležitosti desiatich rokov Spomienkovej jazdy na Šturci chceme osloviť vás, motorkári, aby ste sami spravili niečo pre osvetu a vašu vlastnú bezpečnosť! Idete do toho?

Kampaň Pozri dvakrát, zachrániš život!

Štatistiky nehodovosti hovoria jasne, za väčšinu nehôd si motorkári na cestách môžu sami. Napriek tomu je na Slovensku žalostne veľa nehôd, ktoré majú podobný scenár, do ktorých sa motorkár dostane nezavinene a cestu mi skríži vodič iného vozidla. Ten zvyčajne povie tradičné: "Ja som vás nevidel!"

Kampaň Pozri dvakrát... je inšpirovaná zahraničím, kde podobné kampane prebiehali už dávno a nálepky podobného zamerania sa stále šíria. Tieto krajiny často investujú aj do značiek popri ceste či tvorbe videoklipov, ktoré vyzývajú vodičov k obozretnosti, ohľaduplnosti k motorkárom sloganmi ako: "Dávajte pozor na motorkárov", "Motorkári sú zraniteľní" a podobne. Cieľom nie je poukazovať na to, kto je na cestách ten dobrý a kto zlý, a ani riešiť žiadne konkrétne prípady. Cieľom je hlavne upozorniť verejnosť a vodičov, aby dávali na motorkárov viac pozor. Aj preto by podľa nás mala prvá iniciatíva štartovať práve OD MOTORKÁROV! Bez vás to nepôjde! A ja dúfam, že pôjdete do toho.

 Nálepka na auto/motorku
Nálepka na auto/motorku

Kampaň rozbiehame s podporou Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky prostredníctvom jeho oddelenia BECEP.

Ako sa zapojiť?

Je to veľmi jednoduché. Zapojiť sa môžeš tak že na svoje auto/motorku umiestniš v zadnej časti nálepku kampane. Nálepky sú dostupné v dvoch rozmeroch: 10 x 10 cm a 16 x 4,5 cm a sú navrhnuté tak, aby si ich pozreli ľudia napríklad počas státia na semaforoch či v zápche. Ako sa vraví, ak sa za každým nad obsahom vodič zamyslí a uvidí nálepku aj viackrát za deň, účinku sa to určite neminie.

 Nálepka obdĺžnik 16 x 4,5 cm
Nálepka obdĺžnik 16 x 4,5 cm

Ako pomôcť viac? No a potom už len šíriť info o kampani cez svojich známych, motorkárov, kolegov v práci. Ponúknuť nálepku aj im. Samozrejme šíriť informácie aj cez čoraz viac populárne sociálne siete, šíriť fotografie miest a áut, ktoré už nálepku majú atď. Aj pre tieto účely sme vytvorili špeciálnu microsite pozri2x.motoride.sk a tiež Pozri2x stránku kampane na Facebooku.

Nová grafika iný piktogram (vzor 2) - dizajn by justride:

Člen justride navrhol trochu exprésivnejší piktogram. Grafika je už k dispozícií na stiahnutie a je na firmách akú grafiku si zvolia pre tlač.

Pozri dvakrát, zachrániš život! - Nová grafika iný piktogram (vzor 2) - dizajn by justride

Pozri dvakrát, zachrániš život! - Nová grafika iný piktogram (vzor 2) - dizajn by justride

Video: Lepšie raz vidieť...

Známe video z ministerstva dopravy Spojeného kráľovstva: Ako blízko musí motorkár byť aby ste ho videli?

Video: Rozmýšľaj - ako blízko - bezpečnostná kampaň vo Veľkej Británii

IDEM DO TOHO! Kde môžem zohnať nálepku?

Na začiatok a rozbehnutie kampane pripravíme pilotnú sériu nálepiek, ktoré budú k dispozícii na 10. ročníku Spomienkovej jazdy za zosnulých motorkárov - 7. 6. 2014. Následne veríme, že sa zapojíte a ukážete váš záujem o vec a nasadenie.

S kampaňou oslovíme slovenské motofirmy, ktoré si budú môcť objednať nálepky za cenu výrobných nákladov a poskytnúť ich v svojich predajniach pre vás grátis. Pozor, tu nejde o žiadny biznis, redakcia poskytne grafické podklady firmám, ktoré môžu nálepky tlačiť. Motofirma si potom objedná nálepky priamo u výrobcu, resp. dá si ich vyrobiť u svojho lokálneho výrobcu. Grafika nálepky je navrhnutá tak, aby cena výroby nálepky bola minimálna - rádovo v centoch.

Po rozbehu kampane teda bude na stránke pozri2x.motoride.sk vždy aktualizovaný zoznam firiem, ktoré sú partnermi kampane a kde nálepky nájdete. Tieto firmy tak dávajú jasne najavo posolstvo, že im osud ich zákazníkov nie je ľahostajný a že im na nich záleží.

Motofirmy/tlačiarne - chcem kampaň podporiť

Motofirma - je to jednoduché. Dajte nám vedieť váš záujem, pošlite vaše logo a objednajte si nálepky. Po potvrdení, že máte nálepky na firme dostupné, vás pridáme na stránku medzi partnerov projektu.

Tlačiareň - máte záujem nálepky vytlačiť za lepšiu cenu? Pošlite nám vašu ponuku. My ju rovnako zverejníme na webe a potenciálny záujemci si budú môcť nálepky u vás objednať.

Grafické podklady zašleme samozrejme zdarma každej firme/tlačiarni, ktorá o to prejaví záujem. Grafiku nálepiek nie je povolené akýmkoľvek spôsobom meniť či pridávať do nej logá.

Mediálna podpora

Samozrejme, veľkou súčasťou celej kampane je jej mediálna podpora. Aj preto sme sa rozhodli jej štart spojiť s 10. ročníkom Spomienkovej jazdy, ktorý rozhodne nezostane bez povšimnutia médií. Kampaň taktiež podporuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky prostredníctvom oddelenia BECEP (BEzpečnosť CEstnej Premávky) ktoré prisľúbilo podporu ako pri financovaní nálepiek tak aj v oblasti komunikácie s verejnosťou.

Pridané: 04.06.2014 Autor: Tomáš Hajduch - Awia Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (46 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (153)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria