Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 3287 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 27004
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16220)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10784)

Harley-Davidson

Modely motoriek MAISTO? - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuModely motoriek MAISTO? - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 |

29.12.2011 19:59

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Jo a je rozdiel lietadlo z Európy a z Pacifiku..., z Nemecka a z Ruska...
Tak ako je rozdiel medzi panelážov od Hasegawy či Tamiye a ad Airfixu...


29.12.2011 20:03

Re: Modely motoriek MAISTO?

eNeM
 Geriatrik 

Pilgrim, čo sa hneď čertíš >:-) ja netvrdím, že som nejaký super modelár, práve naopak, som prachobyčajný poličkár ;-) , na nič viac ani neašpirujem, akurát keď sa pozriem na to, čo vidím na výstave ako model a pozriem sa aj na reálne kusy na letisku, akosi mi to príde až umelecky prehnané. Pri všetkej úcte, koľko taká mašina vo WWII mohla byť v reálnej službe? Rok, dva? Toto boli dve mašiny, ktoré dnes lietajú už pár rokov po airshow, P38 a zero, pôvodné, zrepasované do pôvodného stavu. Po letisku som tiež čo to nabehal a napriek tomu nemám pocit, že by to bolo až tak výrazné. ;-) Výsledok je pekný, ba až umelecký, akurát môj osobný názor je, že nereálny ;-)

U techniky ani nehovorím, keď vidím ohrdzavené a špinavé zablatené tanky, zíde mi na um tá scéna z tankového praporu: Ten kanón bude čistiť až do rána :-D :-D ;-)


Upravené 1 krát. Naposledy upravil eNeM (29.12.2011 20:06)


29.12.2011 20:13

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Ono záleží s čím porovnávaš. Je pravda, že dnes sa u "modelárov" stali populárne orgie s pištoľou a tu sa zhodneme, že výsledok je nereálny. Tak ako španielska škola už model používa len ako podklad na umelecké etudy s farbami a výsledok je viac umelecké dielo ako model. Ale našťastie tu zostala ešte stará škola...
Aby sme sa zhodli, museli by sme rozprávať o konkrétnom modely.
A na veku lietadla, tak ako na veku motorky nezáleží. Niekto ma leštenku, ktorá aj po dvadsiatich rokoch vyzerá ako nová, iný je schopný ju zhumpľovať za pol roka...

A nečertím sa ;-)


29.12.2011 20:28

Re: Modely motoriek MAISTO?

eNeM
 Geriatrik 

inak, ako sa počíta váha v mierke? lebo ak si vypočítam, že P38 váži 13000 libier, 1/72 iba delením by mi vyšlo 180.5 libry :-O :-D :-D


29.12.2011 20:38

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

zeon-pekne ti ide [dobre]


29.12.2011 21:35

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

ja som prave zistil ze stetcovat farbu striebornu sa neoplati :-D ale len na malom kusku.. ten musim prebrusit veru :-~


29.12.2011 21:45

Re: Modely motoriek MAISTO?

Feri Zubal - zeON
 Turista 

Ikona

Pozri obrázok

Inak toť som dostal na vianoce od frajerky a neviem čo s tým. Zlepil som trup a konec, error, amen, neviem ako sa ďalej pohnúť. Poskladať to a vymaľovať až potom, mi príde ako blbý čin s toľkými miniserepetičkami. Tož asi spravím búdku po búdke a až tak ich zlepím dokopy. Ale k čomu ich prilepím, keďže neviem ako vymaľovať drevenú podlahu. Tam je drevených lát dopok...t a nemôžem to spraviť ako s vrtuľou. Ale tak mi treba keď nahlas uvažujem o tom, že ešte som nepostavil žiadnu loď. :-)))


29.12.2011 22:09

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

:-D
Good luck [dobre]


29.12.2011 23:14

Re: Modely motoriek MAISTO?

eNeM
 Geriatrik 

kúp si k tomu taký srandovný lion roar plus drevené paluby ako ja, že 1900 + 600 dielov lode plus paluby a ešte antény :-O :-D :-D


30.12.2011 0:14

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Nasiel som super model forum,kde clovek stava presne tu stavebnicu,ako ja krok po kroku aj s foto.Skoda ze som to neobjavil skor,vyhol by som sa problemom z vlastnej neskusenosti,ako aj problemom z nepresnosti a nedokonalosti stavebnice.
Je uzasne stavat model,ked pilot tohto stroja sa zapoji do diskusie a poopravuje modelara pri odchylkach.Uz co moze byt krajsie,ako ked sa mozes opytat priamo pilota stroja,ktory prave lepis-"ocuj,v akej polohe mas tu packu pri lavom kolene?A naco je ta rurka na strope kabiny?"
Parada [dobre]
Stranka-s362974870.onlinehome.us/forums/air/index.php...


30.12.2011 10:52

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Lako, to kto staval? Neviem tak dobre po ostrovansky. Ale podľa fotiek by som povedal, že Američan. Lebo pre nich je typické, že si dajú spustu práce s interiérom [dobre] a potom to odfláknu na čistote a povrchovke. Pekný model, len škoda tých pás nedostatkov, na odstránenie ktorých chlapík určite mal a zabralo by mu to minimum času. Hold, iná škola, iné priority...
Pre mňa sú vzorom Japonci a pár chlapíkov z CZ/SK starej školy.

Inak s lakom si si už poradil? Išiel si podľa bodov, ktoré som tu napísal pred sviatkami?
Ja som trocha stratil niť diskusie, tak ach niečo chceš, daj konkrétne otázky. telo sa mi pomstilo za prehnané pracovné nasadenie v posledných dvoch mesiacoch a teraz ležím s chorobou v posteli :'(

Chlapci, ja som začal P-38 len ako spoločnú stavbu a vy ste sa na to vykašľali :'(

zeON, gratulujem ku krásnej a slávnej lodi. Uhádol si, lode sa stavajú postupne a jednotlivé poschodia nadstavieb sa lepia po skompletizovaní a namaľovaní.
Spôsob stvárnenia drevenej paluby:
Palubu nastriekaj (v sebaobrane natri) farbou Tan (Tamiya XF-78, alebo si nájdi syntetický ekvivalent Humbrol či Revell na štetec vhodnejší). Po dokonalom zaschnutí jednotlivé dosky zosvetľuj a ztmavuj tenkým štetcom vodou riediteľnými farbami Vallejo. Odtiene približne 819 a 825. (Tu by som naozaj doporučoval Valleja riedené vodou, nie riedidlom) Do špác nakoniec napusti poriadne nariedenú hnedo-čiernu vodovku.
Graf Spee mie je veľká loď, naviac podlahy na nadstavbach sú maľované. To zvládneš [dobre]

eNeM, ja som nehodnotil tvoje modely. Myslel som to tak, že treba tu dať fotku a tak sa môžme baviť, či je tam niečo prehnané či nie. Takto hovorí každý o niečom inom.

Upravené 3 krát. Naposledy upravil Pilgrim (30.12.2011 11:01)


30.12.2011 12:09

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

schladol som.. nevykjaslal.. skusam dat dohromady pistol zasa.. lebo stetcovat sa mi striebro nechce.. je to divne :-D


30.12.2011 12:13

Re: Modely motoriek MAISTO?

Feri Zubal - zeON
 Turista 

Ikona

Och vďaka Pilgrim, tu je pre mňa veru každá rada dobrá. Počas stavby budem mať na teba asi ešte veľa otázok :-))) Aaaaaa aký odtieň odporúčaš na tie nástavby, je to nejaká svetlo sivá ale aká? Podľa toho čo som pozeral do tabuľky farieb v návode a následne do prevodníka to vychádza na XF-54 to je však dark sea gray, tož som z toho jeleň.


30.12.2011 12:50

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

zeON, ja mam Graf Spee od Trumpeteru. S otočenou zadnou kotvou :-~
Ktorý variant ideš stavať? Skorší nekamuflovaný, alebo neskorší s kamuflážou? Lebo ten bez kamufláže ma drevo aj na nadstavbach. Tak nech ťa neuvediem do omylu.
Ja používam farby Gunze. Na bok trupu ide Gunze H308/C308, na steny nadstavieb zosvetlená bielou H12/C33. Žiaľ pomer nieje uvedený. Ja by som dal cca 1/3 bielej a všetko do konečnej podoby dotiahol washom.
Prevodnik na Tamiyu tu nemám, ale to si už poradíš.

Ty máš v návode čo?


30.12.2011 12:58

Re: Modely motoriek MAISTO?

Feri Zubal - zeON
 Turista 

Ikona

Pilgrim: Stavať budem nekamuflovanú verziu. A hej pozrel som na diely, tam sú drevené podlahy skoro všade na "balkónoch". V návode mám čísla k humbrol a GSI Creos(čo ani neviem vôbec aká to je značka).


30.12.2011 13:04

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

Lako - precital som to vrtulnikove vlakno - super vec tak pokecat s pilotom [dobre]

to ja by som musel pri stavbe Hurricana volat bud do krematoria alebo na mestsky cintorin aby som si overil packove detaily s pilotom :-D ;-)

o tejto masine www.aircraftresourcecenter.com/rh/articles.php... pozitivne viem ze na kazdy let letela vylestena ako psie gule ;-) , aspon tak nejak to popisoval jej pilot Francis Gabresky vo svojej knihe ....


30.12.2011 13:08

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

zeON, GSI sú Gunze a GSI Creos sú Gunze Mr Hobby, čiže H-čkova rada Gunze.

Milos, veď ten model P-47čky je naozaj pekný [dobre] Alebo sa ti na ňom niečo nezdá?
Ja som ale tiež písal, že je veľký rozdiel medzi európskym a pacifickým cirkusom. V Pacifiku sa o mašiny tak nestarali ani omylom. Plus podnebie a vyťaženie... Tie stroje naozaj boli o inom.
Inak toto nie je moja parketa, ale čítal som, že v Európe Amíci nepoužívali tie veľké ploché prídavné nádrže, aká je na fotke. Vraj ich mali len stroje v Pacifiku. Vieš niečo o tom?

Upravené 2 krát. Naposledy upravil Pilgrim (30.12.2011 13:22)


30.12.2011 13:09

Re: Modely motoriek MAISTO?

eNeM
 Geriatrik 

u lodiek sa teším na warspita, ktorého chcem okrem zábradlí a pandrlákov stavať čisto z krabičky :-) než sa pustím do yamata, to totiž nechcem dovrzať :-} Warspie od academky je pekný model, keby dali zábradlia leptané už v sérii, niet mu čo vytknúť [dobre]

U yamata som si študoval tú bichľu čo mi prišla s lionroarom a napr. stavba hlavných veží vyzerá dosť cool [dobre] :-D


30.12.2011 15:13

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

u lokodiek sa tesim,ze ziadnu nemam doma :-D zomrel by som pri nej nudou,alebo na nasledky prasknutia lebecnej dutiny :-D
zeON-inac na youtube je par fakt dobrych videi s navodom na imitaciu dreva.Pokukaj [dobre]
Pilgrim-postupoval som krok po kroku,ako si radil,dokonca som zakupil novy lak,keby nahodou,ale furt rovnaky vysledok.Tak som si nastriekal CD obal /ako radil Egres [dobre] / a lakovanie uz slo OK.Tak ze to bude uz dojebanm povrchom prvotneho striekania 1/3,kde 3 bol lak :-D
UZ ju dotiahnem ako je a hura na P-38,len ci Vas este dobehnem :-}
PS-Pilgrim-typek z modelfora je z UK.A pisal,ze prvy krat ide pouzit kovove lepty,mozno aj z toho tie nedostatky.Model nic extra,teda nie v porovnani s mojou tv orbou,ale s inymi foto z netu,ale s interierom sa fakt vyhral,hlavne strop je super [dobre]

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Lako (30.12.2011 15:26)


30.12.2011 15:21

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Inac otazka-Helikop mam v "pieskovej" kamuflazi z saud,arab. zlozenu z dvoch farieb.Pieskova a hneda.Pieskova je OK,ale hneda mi vysla velmi tmava.Cele to mam v plane zaprasit nariedenou farbou.Aku farbu pouzit?Nariedit len tu pieskovu,alebo este pridat bielu,alebo nieco medzi tou pieskovou a hnedou???Chcem hlavne aby ten prach bol realny,ale zaroven,aby mi to zosvetlilo tu hnedu.Nemam kde skusit mimo model a nerad by som ho znicil koli zlemu vyberu farby.Vdaka [dobre]
PS-som v praci,ale vecer prilozim foto realnej helikop,aj mpjho modelu,na porovnanie


30.12.2011 17:38

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

Pilgrim - tu Gabreskeho P-47D som sem dal ako priklad toho, ze podla mna sa modelar prilis pridrziaval nazoru, ze stroje boli predominantne matne

konkretne sam Gabreski vo svojej knihe pise, ze vyslovene vyzadoval po svojich mechanikoch aby mu masinu pred letom celu vylestili do vysokeho lesku kedze predpokladal ze vylestena (t. j. hladka) plocha ma nizsi odpor vzduchu a pridava mu zopar MPH navyse ....

ohladne pridavnych nadrzi - tu je foto Gabreskeho stroja www.flickr.com/photos/15380629@N08/5970403295...
kedze Gabreski bojovo lietal vo WW2 iba v Europe s 315. polskou squadronou (Spit Mk. IX) a neskorsie s 56th Fighter Group USAF (P-47) tak predpokladam, ze ploche nadrze pouzivala USAF aj v Europe

Upravené 1 krát. Naposledy upravil milosZX9R (30.12.2011 17:41)


30.12.2011 17:43

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Dokladam foto,aby sa vam lepsie radilo ,s akym odtienom zaprasit+zosvetlit cokoladku
Pozri obrázok


30.12.2011 20:20

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Milos, ja z tej fotky dokážem vyčítať tri veci:
- veľké nádrže sa skutočne používali aj v Európe
- paneláž je na lietadle viditeľná
- lietadlo určite nie je lesklé

Snaha o hladký povrch tu bola, poniektorí dokonca pilníkmi brúsili hlavy nitov. Hladký sa ale ešte nerovná lesklý. Ale nebudem sa hádať, nakoľko nemám dostatok vedomosti. Aj z toho dôvodu používam výlučne autentické farby. Čo do odtieňa aj lesku. A tam je prevaha matných. Ale napríklad tmavá modrá, ktorú US Navy používala na sklonku vojny a tesne po nej bola naozaj lesklá. A aj po nej prišli kamuflážne schémy v lesklých aj pololesklých odtieňoch.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Pilgrim (30.12.2011 20:24)


30.12.2011 23:17

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Pilgrim-nedalo mi a po dnesnom striekani musim zavesit foto.Toto si uz videl :-((((((
Pozri obrázok
Pozri obrázok
v koncoch som uz z toho laku a robi to aj na vyhladenom povrchu,cize ani tym to nebude,ako som si myslel :'(
KAzda rada dobra tu.Anybody ???
PS-lak tamiya X-22 nariedeny s thinerom tamiya 1:3 /skusal som aj hustejsi,aj redsi pomer/ tlak som skusal od 0,3 az po 2.0 bar ,inu vzdialenost aj uhol dopadu ,vysledok furt len z tej fotky.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Lako (30.12.2011 23:22)


31.12.2011 0:09

Re: Modely motoriek MAISTO?

darth
 Kustomizér 

Ikona

lako: neviem ci som dobre pochopil- 1 diel laku a 3 tuzidla??


31.12.2011 0:16

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Nie,nie,je to 1-lak/3-riedidlo


31.12.2011 1:56

Re: Modely motoriek MAISTO?

darth
 Kustomizér 

Ikona

Ked ten ,,pluzgier"odlupnes a je to len lak,tak nespolupracuju lak a farba.Ak je pluzgier aj s farbou,tak ti farba nedrzi na podklade(na plaste).Zla kombinacia chemie .


31.12.2011 2:16

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Foto som robil hned po nastreku.Po zaschnuti z tych kvapiek ostanu len fleky.Ale v chemii to nebude.
Farba-tamiya acr.
Lak -tamiya acr.
uprava=PS-a je na tom asi 4 predoslich nastrekov laku.Cize podla tvojej teorie by si musel nerozumiet lak s lakom.Z jednej flasticky :-} .Ale vdaka za nite [dobre] niekde len chybu najdeme

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Lako (31.12.2011 2:20)


31.12.2011 9:07

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Lako, čo si predstavuješ pod pojmom "nariedeny s thinerom tamiya"? Pre istotu daj fotku riedidla, s ktorým si posledný lak riedil. To čo napísal darth nemusí byť od veci... Mám tušaka, ale najprv tu fotku.
A priznávam, to som ešte nevidel.


31.12.2011 13:33

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

X-20A
Pozri obrázok


31.12.2011 14:08

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Tak teraz už netuším. Myslel som, že si pri poslednom nástreku použil riedidlo, ktoré som odporúčal. Lebo to sa na podklad riedený s X20-A nesmie použiť.
Každopádne ja tieto ekologické sračky nepoužívam, nemám už na ne nervy. Lacquer síce trocha smrdí, ale pracuje spoľahlivo.
Ten tvoj nástrek vyzerá ako voda na mastnom povrchu. Už ma napadá len obchytaný povrch v spojení s tým ekologickým vodovým riedidlom bez agresívnych rozpúšťadiel, ktoré nedokázalo zabezpečiť naviazanie vrstiev.

Ale to sú len dohady. Vybral si sa vlastnou cestou... (iné riedidlo, neleštenie povrchu pred každým novým nástrekom)

Taký malý dotaz. Prečo na dverách ešte nemáš skla?


31.12.2011 14:10

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

OK guys

kedze sa nam blizi koniec roka a ja sa o cca. hodku odoberiem do miesta "bohapustej chlastacky" kde sa asi ani nebudem snazit pripijit na net tak

VAM VSETKYM ZELAM VESELY SILVESTER A STASTNY NOVY ROK 2012 - a dufajme ze stastny bude ;-)

nech nam motorky funguju, pistole a spreje striekaju, stetce maluju a lepidla lepia ako maju a nech sa nam (pred)kozka tvori len tam kde ma byt a nie na dverach vrtulnika :-D


31.12.2011 14:27

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Pilgrim-Okna tam boli,ale ostali na lepivej gume,ked som dvere neopatrne odlepoval,tak uz ich nalepim az nakoniec.Mam bond od tamiye,cize no problem ;-) Vlastnou cestou idem len preto,ze neskoro som sa dozvedel o lacquer.Uz som zacal tym thinerom,ktory mi predali v shope.Ale po novom roku si zakupim lacquer a skusim tym [dobre]
Tiez sa pripajam a prajem do noveho roka len to najlepsie Vsetkym [dobre]


31.12.2011 14:53

Re: Modely motoriek MAISTO?

eNeM
 Geriatrik 

Tož tak sa pridávam k vinšom
Ja som stihol na p38 akurát interiér + šachty, zavrieť a zlepiť trup a asi tak 1/2 vybrúsenia a tmelenia a leštenia, ešte ani nemám surf, moc práce, málo času :-( potom dokončím rozostavanú I58 a pustím sa do warspita, nech mám doma konečne kus nábytku :-)))

Inak, ultrariedke na plast a disperzné na veľké lepty na nezaplatenie, malé lepty stále sekunďák, asi ešte neviem s diperzom dostatočne robiť :-}

Budúci rok hlavne nech sa darí minimálne tak dobre, ale ideálne ešte aspoň o 50% lepšie, ako tento ;-) [dobre]


31.12.2011 14:54

Re: Modely motoriek MAISTO?

eNeM
 Geriatrik 

Inak, lako, je to zvláštne, lebo mne ani ekobio lak vallejo na GunzeC toto nerobí :-O


31.12.2011 15:49

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

Páni, všetko naj v novom roku ,-)

PS: viac a viac noviniek ako vydal Ed
Pozri obrázok
Pozri obrázok

obe dávam na zoznam želaní :-D 8-)
plus pištoľ :-~ ;-)


31.12.2011 16:05

Re: Modely motoriek MAISTO?

eNeM
 Geriatrik 

stiki, miginu si plánujem kúpiť 1/144 :-))) :-D [dobre]


31.12.2011 18:17

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Stiki-tu 21-tku mam na zozname aj ja ;-)


31.12.2011 18:21

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

Lako.. ja trosku viac tu weekendovku P39 .. v ruskom kabate, ale ten mig sa mi moc paci presne v tej kamo ako je na boxarte [dobre]


31.12.2011 19:00

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Aky je vlastne rozdiel medzi vikendovkou a profipackom?Je to ta ista stavebnica len doplnena leptami a doplnkami,alebo uplne ina stavebnica?


31.12.2011 19:13

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

ta ista len doplnena.. ale aj z nedoplnenej urobis pekny model.... by som povedal plnohodnotny [dobre] a za dobre lowe ;-)


31.12.2011 21:53

Re: Modely motoriek MAISTO?

Coolerman
 Turista 

Ikona

VŠETKO NAJLEPŠIE DO NOVÉHO ROKU PRAJE Coolerman ;-)



Nadravie :-)))

Pozri obrázok


01.01.2012 3:38

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

a je prelomene.
Tak nech nam to slape,ako ma [dobre]
Coolerman-to Befko bolo z tvojej kuchyne?Tesim sa na foto od teba a Ty tu pohare vycapis ;-) Shup-shup s foteckami prace [dobre]


02.01.2012 11:20

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

no takze lidicky.... problem vyrieseny... pistol uz funguje..
idem sypat popol na moju hlavu, zrada bola v udrzbe :-~
myslel som ze v prednej casti je specialne teflonove tesnenie ktore sa nemoze ani tchnut, bol som v tejto teme upozorneny na jeho uplnu absenciu :-~
tak som si povedal ze sak o nic nejde ak idem zlou cestou tak aj tak nefunguje.. hrubsou ihlou som presparal ten predok po zhodeni tenuckej ihly a trysky..
cuduj sa svete bolo tam marasu skoro na pol mojho nechta a to som sa snazil pistol doslovne lestit :-~ cize sem tam nieje naskodu byt aj hruby :-D >:-)

tu je vysledok prveho pokusu po oprave /model este treba pobrusit ;-)

Pozri obrázok

viem nieje to profesionalne , ale potesi.. inac striekane su rewell :-~


02.01.2012 15:05

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Hlasim sa do sluzby 8-)
Faza 1-okukavanie :-D
Pozri obrázok


02.01.2012 15:37

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

heeej jaki frajeri !!! Lightingy tu vytahuju >:-) :-D

mne nedosli pred Vianocami masky na Hurricana tak som sa pustil do Mustanga

a v Mustangovej krabicke som objavil podvesne nadrze ktore budem moct pouzit na Hurricana - uz menusimm modelovat z Miliput

svet je kraaaasny !!!! :-D


02.01.2012 18:22

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Milos-milliput si nechaj na velke prepadlinky/dost draha zalezitost/ a na modelovanie a vyrabanie velkych veci pouzi UK obdobu moduritu.Neviem jak sa to vola a kde to predavaju,ale mam toho plnu igelitku.Nez to je v baglu,je to plasticke/sive,ked sa to dostane na vzduch,do 2-3 hodin tvrde.Brusitelne,vrtatelne,vryvatelne,striekatelne ,no.... hocicotelne [dobre]
Idem z toho vyrabat zaslepky na vstup vzduchu k vrtulniku ;-) a vhodne na vyrobu aj
-plachiet
-sudov
-naradia
-kadehoccoho
-atdatd


02.01.2012 20:30

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

pre dnesok koncim.. zaklad je urobeny.... este tie vrtule dorobit ... a potom uz zacnem lakovat a dekaly.. ale prv nech to preschne riadne

Pozri obrázok


02.01.2012 21:11

Re: Modely motoriek MAISTO?

Doktor79
 Turista 

Tak konecne net aj doma. ;-)
Vidim ze sa vacsinou drzite lietadiel, toto som dostal na vianoce odo mna. Trochu som si nabehol na vidle, lebo je to stara edicia este ked dragon robil korby z kovu, cize su neopracovatelne [zle] , tak som si povedal ze som nejaky modelar a urobil som si novu z plastovych dosticiek. Uz mam vymyslene ako bude vyzerat vigneta, kamo este nie...
Pozri obrázok


02.01.2012 21:48

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

Ooktor: neboj bude to dobre [dobre] aspon prava modelarcina ;-)
PS: v tvojej fotke je to co za moto? ta cervena ;-)


02.01.2012 22:03

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

Lako - hlavne zozen nazov tej zazracnej vecicky bo som v Hobby Craft objavil oddelenie s tym sajrajtom ale maju tam toho plno ta nech nekupim dajaku kompletkocinu ;-)

Doktor - moooc gutt [dobre]


03.01.2012 2:02

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

MH-60 prave ukoncene.Pici a je 1am a na stole mam bordel,ako keby som ozajstnu helikopteru zlozil :-~
Ale dalsia seansa uz P-38 ;-)


03.01.2012 13:42

Re: Modely motoriek MAISTO?

Feri Zubal - zeON
 Turista 

Ikona

No ci beka bol som v modelku kúpiť farby na tú moju plťku nemeckú a ušetril som veru euráče, lebo inventúra do 5.1., takže musím čakať. :-~


03.01.2012 13:48

Re: Modely motoriek MAISTO?

eNeM
 Geriatrik 

mno, ja som tak akurát surf a biele plochy stihol :-D do konca týždňa možno stihme zamaskovať biele pruhy, streknúť čierne, zamaskovať a to bude asi tak vsjo :-~ Ak budúci týždeň dostriekam spodok a vrch a stihnem sa pustiť do podvozkov, budem viac než rád, len na dvere šácht treba robiť leptané závesy a to je prplačka aj an dva dni :-D


03.01.2012 13:57

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

:-D Ze Inventura :-D
Uz som vazne aj zabudol na ten vyraz.Som myslel,ze to len za komunizmu existovalo.Sak to uz aky prezitok ,ta inventura :-)))


03.01.2012 14:16

Re: Modely motoriek MAISTO?

eNeM
 Geriatrik 

Aký prežitok :-O inventúra je úplne bežná vec, skladové zásoby sa inventarizujú v každej firme každý rok, aj v anglii ;-)


03.01.2012 14:37

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

pravda pravduca,kazdy si robi poriadok v systeme,ale mna zaujal jav paralelny s touto cinnostou-tyzden zatvorene ;-)
To uz bezne nieje,ver mi.
Uprava-no a v spojeni s nazvom,ktory som dobrych 10+rokov nepocul vo mne proste vyvolalo nostalgiu detstva ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Lako (03.01.2012 14:44)


03.01.2012 15:58

Re: Modely motoriek MAISTO?

eNeM
 Geriatrik 

názov je názov, aj vadim každý rok v lete vyhlasuje "celozávodnú dovolenku", keď si ide váľať šunky k moru :-D :-D


03.01.2012 16:07

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

MH-60
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
este zaslepky otvorov, bezpecnostne vlajky a kablovacka na rotor.


03.01.2012 17:01

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

Lako: [dobre] [dobre] je pekny. tiez by som chcel mat v zbierke blackhawka .. ale presne z akcie v Mogadishu
chalani ja som uz daval obtisky... ale akosi nemam doma lep tak dnes uz sa dalej nehnem :-D


03.01.2012 17:04

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

stiki-este mas doma toho mucneho apacha?


03.01.2012 17:15

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

mam ale pretrel som ho silnozriedenou zelenou farbou a nieje to tak hrozne.. preco?


03.01.2012 17:23

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

no ja len ze ked som svoj nastriekal vcera s lesk lakom do ktoreho som pridal zmatnovac,asi privela :-} ,mal som to preesne ako Ty.Po zaschnuti ten lak zbielel,jak praskovy cukor.Ale ked som to striekol s dalsou vrstvou riedkeho laku,vratilo to do normalu.Len ci to nechces skusit opravit,ale uz si vlastne skusil,ako pises,tak nist .Tak sa mi ten tvoj apache pacil,tak som si na neho spomenul ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Lako (03.01.2012 17:24)


03.01.2012 17:58

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

minule som tomu peknemu apachoviiiii lepil vrtulu.. mal nehodu :-D :-D [dobre] ;-)


03.01.2012 20:29

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

Stiki - co ho po tebe mlada zena hadzala ??? :-D to ju prejde, alebo nebodaj "kopne do vrtule" ;-) :-D


03.01.2012 21:55

Re: Modely motoriek MAISTO?

Feri Zubal - zeON
 Turista 

Ikona

Tá moja Stuka si dnes zabojovala. Dnes sa mi proste nedarí. Výsledok urvaté krídla (všetky), urvatá anténa, urvatý malý dzindzík na SOP, urvatý guľomet zadný, urvaté zadné kolečko, polámané vzpery zadných krídel (šak logika keď i kridla, ne!?). A to som len vypĺňal špáry tmavou farbou (asi tomu nadávate wash). Sranda čo sa občas zadarí a začalo to tak nevinne, odlomením zadného krídla :-))) Idem radšej spať zajtra opravím.


04.01.2012 20:31

Re: Modely motoriek MAISTO?

Fliperko
 Turista 

Ikona

Ja mam f 14 tomcat a teraz dokoncujem BF109E-4/E1 a esce Hurricane [dobre]


04.01.2012 20:34

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

Fliperko - tak nalep volake fotky nech vidi svet aj my ;-)


04.01.2012 20:48

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

A ja mam kolotoc,satelit, a pstrosa 8-)
Bez fotky neplati :-D


04.01.2012 21:04

Re: Modely motoriek MAISTO?

Fliperko
 Turista 

Ikona

tak mi niekto vysvetlite ako sa to sem pridáva a ja foto pridám [dobre]


04.01.2012 21:07

Re: Modely motoriek MAISTO?

Fliperko
 Turista 

Ikona

[url=postimage.org/image/xwocuoygl/][img]http

F 14 tomcat 1:144 moj uplne prvý model



Začal som len mesiac dozadu............ :-)))

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Fliperko (04.01.2012 21:09)


04.01.2012 21:19

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

maly postup.. chalani pozor.. do nosa som dal zavazie ale asi maaaalo.. tak treba kapanek viac.. inac pojde dozadu

Pozri obrázok

Pozri obrázok

spusta zle urobenych veci ale nevadi, beriem aj posledne miesto :-D

PS1: na mig_u som nedal cierny podklad pod striebro a je to o moc HORSIE

PS2: nabuduce si uz nevyberiem strieborne camo lebo je na tom kazdy nedostatok vidiet, a strasne


04.01.2012 21:27

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Pozri obrázok
Fliperkov prvy model.
PS-kalkulacku zapozical enem :-D
stiki-Ty had,tebe dobre ide .Aj rychlo,aj pekne [dobre] [dobre] [dobre]

Upravené 2 krát. Naposledy upravil Lako (04.01.2012 21:38)


05.01.2012 21:03

Re: Modely motoriek MAISTO?

Fliperko
 Turista 

Ikona

co je co je zle na mojom prvom modely? :-((((((


05.01.2012 21:09

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

precitaj celu temu a zistis o com sa pise.. znacka "eNeM_ova kalkulacka"


05.01.2012 21:40

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

Fliperko - nenaparuj sa a stavaj dalsie ;-)

ten Tomcat vyzera slubne, ak pridas kamuflaz bude sa mat culo k svetu [dobre]


05.01.2012 22:05

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Fliperko-Len som Ti pomohol zavesit tu foto,lebo si s tym chcel pomost.Nesmial som sa z modelu,ale mame tu taku zapletku,prihodu s enemom a jeho kalkulackou. nic spolocne s tvojim modelom ;-)
Sam len zacinam a viac kazim,ako tvorim [dobre]


06.01.2012 9:55

Re: Modely motoriek MAISTO?

Fliperko
 Turista 

Ikona

No no celkovo ta mierka 1:144 bola hlúposť stavat to sú až moc malé dielce to teraz co robim na tej f109 a Huricane tak to už mám 1:72 foto dodám neskor a potom som dostal taku sadu lietadlo dve auta a postavicky ...... ako diorama ma s toho byť............. foto dodam 8-)


06.01.2012 10:15

Re: Modely motoriek MAISTO?

Fliperko
 Turista 

Ikona

[url=postimage.org/][img=s16.postimage.org/3tsj6hjlx/327709_213158742104263_2065...][/url]
[url=postimage.org/]image hosting jpeg[/url]

Upravené 2 krát. Naposledy upravil Fliperko (06.01.2012 10:26)


06.01.2012 10:17

Re: Modely motoriek MAISTO?

Fliperko
 Turista 

Ikona

[url=postimage.org/]Pozri obrázok[/url]
[url=postimage.org/]jpeg image hosting[/url]

Upravené 3 krát. Naposledy upravil Fliperko (06.01.2012 10:24)


06.01.2012 10:20

Re: Modely motoriek MAISTO?

Fliperko
 Turista 

Ikona

[url=postimage.org/]Pozri obrázok[/url]
[url=postimage.org/]jpeg image hosting[/url]


06.01.2012 15:17

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

Fliperko: toto je tiez 1/144 .. ak mas gut oci tak pohoda

Pozri obrázok

v prvom rade..zmen kalkulacku za fotak, to je horsie ako eNeM_ove snimky kalkulackove

PS: ludia kde ste? nijake P38 tu niesu :-O


06.01.2012 16:55

Re: Modely motoriek MAISTO?

Fliperko
 Turista 

Ikona

a tak hej no ale tak prvý model.........

Je to fotene telefonom samsung Galaxy a ta prvá je fotena I phone 4s cize tak nemam doma zrkadlovku tak sorry......


06.01.2012 17:23

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

Fliperko: zrkadlovka ti je na ... ;-) naj je obyc kompakt >:-)

ku modelu..ako prvy model je to [dobre] [dobre]
ked to tu prelistujes tak najdes moju mig a za nou je odfoteny moj prvy model.. hruuuza, ale mal som cca 10 rokov :-D


06.01.2012 17:46

Re: Modely motoriek MAISTO?

eNeM
 Geriatrik 

pekne chlapci, ďaleší sa pridal, stiki dokončil, aj som akurát tak stihol porobiť biele podkaldy pre invázne pruhy, možno zamaskujem pre čierne, dnes som sa miesto modelárčenia venoval vareniu a upratovaniu :-D :-D


06.01.2012 18:23

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

dnes idem do P-38 naostro uz ;-) potiahnem nocnu.Uz som taky nadrzany na nu [dobre]
Asi skusim tiez v striebornom.stikiho je uzasna [dobre] namotal ma.S cim sa potom brusi ta strieborna medzi vrstvmi.Musia to byt len tie utierky gunze,co pouziva Pilgrim,alebo je aj nieco ine.Lebo gunze v mojom obchode nem-drzia :-~
A musi sa lestit po kazdom nastreku,ci ako? dik


06.01.2012 18:24

Re: Modely motoriek MAISTO?

Fliperko
 Turista 

Ikona

sak jasne ja mam tri kompakti ............... jedna s mojich foto kompaktom [url=postimage.org/][img=s7.postimage.org/8io709sxn/216725_194639013930818_10000...][/url]
[url=postimage.org/]image hosting jpeg[/url]


Strašne chcem zrkadlovku ale 600e sa mi vidi dosť toto mi stači no uvidim ked budem na moto behať ake veci budem fotit :-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Fliperko (06.01.2012 18:27)


06.01.2012 19:15

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Tak čaute borci! Aj ja prajem veľa šťastia a radosti v novom roku.
Posledný mesiac sa mi život vyvíjal trocha inak ako som chcel, ale už som späť ;-)
Posledný týždeň som ale dostal ponuku,na ktorú som dlho čakal, takže času bude pomenej. Našťastie sa tu znova, verím že nastálo objavil Doktor a prevezme poradňu. Nakoľko to bol on, kto mi pred rokmi radil, bolo by smiešne mudrovať,keď je tu on.

USAF nie je moja parketa a na P-38 som sa nechal nahovoriť len ako na spoločnú stavbu. Keď sa na to mládež vykašľala, pustil som ju k vode aj ja a dávam dokopy 2-kove Zero z Akagi. Nakoľko sa ale stavba časom rozbehla, po dokončení Zera budem aj ja pokračovať. Takže Lako, máš čas. Dúfam, že a počkáš :'( Veď zbrúsenie nitov a prerytie modelu ťa trocha zabaví :-)

Lako, už naozaj naposledy - max. množstvo zmatňovača v laku je 30%. Inak sa začnú vytvárať biele fľaky.
Nevie akú striebornú chceš použiť, ale platí, čo som už písal. Všetky kovové odtiene akryliek sú nanič. Jediná ešte lacná a nami amatérmi zvládnuteľná cesta vedie cez Gunze C8 (C-čkove Gunze predpokladám, že sú na ostrovoch zakázané - aj preto som ťa na SK volal do obchodu, aby si si zobral u vás nedostupné a pritom nepostrádateľné veci). Alebo ešte cez leštiteľné Agamy, ale s nimi nemám skúsenosť.
Lako a poriadne čítaj :'( Farby a surf, ktoré treba medzi nástrekmi leštiť, neleštíš. Ale kovový povrch, ktorý sa naopak neleští by si chcel brúsiť...
U kovového podkladu je potrebné poriadne všetko vytmeliť, vybrúsiť, nastriekať surfom a ten vyleštiť, lebo na striebornej vidieť aj jemné ryhy po brúsnom papieri.
Utierky na suché leštenie robí aj Tamiya, len majú iné značenie zrnitosti. Použiť sa dá aj karosársky vodný brúsny papier zrnitosti 3000, len ho pred použitím treba nechať 12 až 24 hodín zmäknúť vo vode.
Leští sa jemne, bez tlaku, aby sa surf vyleštil nie zbrúsil.

Fliperko, pri stavbe je dobre používať návod. Aj keď je pravda, že staviame pre radosť a jedna z vetiev modelárstva sú aj vymyslené stroje, kamufáže a označenia.
Ale každopádne vitaj [dobre]

stiki [dobre]
Lako [dobre]


06.01.2012 19:20

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

nechcem sa hrat na neznajboha ale ja som lestil /lietadlo/ smirglom najjemnejsim co som doma mal.. ale moc som tomu nedal.. len zjemna presiel
ale strieborna je moc velka mrdacka :-D

Fliperko: chcel som naznacit ze ti je zrkadlovka naprd.. netreba ak mas kompakt ak si ten vlak fotil svojim kompaktom tak nechapem naco ine.. len sa nauc vkladat obrazok :-D


06.01.2012 19:21

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

inac: mam nedorobeneho wellingtona... toho dolepim a pojdem na jeho divnu bielu kamuflaz :-~


06.01.2012 19:36

Re: Modely motoriek MAISTO?

Feri Zubal - zeON
 Turista 

Ikona

Stroj Huberta Polza

Pozri obrázok

Model stroja Huberta Polza

Pozri obrázok

Nebars sa to podobá ale počas stavby model chytilo nešťastie v podobe mojich rúk o ktorom som písal vyššie a aj nálepky si vlastné vyrobiť neviem. Neviem ako pracujú ľudia v Italeri ale nálepky ktoré dali k modelu hlavne ten had vôbec nepasoval na model. chvost hada presahoval model hádal aj o 3 cm, kríž po boku bol tak veľký až zasahoval na brucho stroja. Nálepka hada z dvoch dielov teda po mojom chirurgisckom zásahu pozostávala zo 6tich kusov ktoré som jak tak pospájal a vzniklo to čo mám ja na modely. Ale do poličky stačí (aspoň pre mňa) :-)))

Stiki: Tvoj Lighting je fasa [dobre] sa teším jak to bude vyzerať po dokončení.


06.01.2012 19:36

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

stiki, v úvode "poradne" som upozorňoval, že nebudem písať univerzálne postupy ale iba to, čo robím a že mnohé popísane postupy musia presne nadväzovať, inak sa môžu minúť účinkom.
Pri kovových povrchoch som popisoval použitie C-čkových Gunze kovových farieb. Tie vytvárajú úplne hladký a tenučký kovový povrch, ktorý podriape aj leštiaca pasta na leštenie kabín. Na ten povrch sa naozaj nešahá.
To samozrejme neplatí pri syntetických farbách a akrylových napodobeninách kovu (Gunze H a Tamiya), ktorým leštenie môže pomôcť. Ale ak by si videl vedľa seba povrch nastriekaný kovovými Gunze "C" a klasikou, tak by si pochopil, že táto diskusia nemá zmysel.
A to sme ešte stále len na základke...
Ty si striekal čím? Lebo máš to naozaj dobre [dobre]

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Pilgrim (06.01.2012 19:37)


06.01.2012 19:56

Re: Modely motoriek MAISTO?

Fliperko
 Turista 

Ikona

zeON palec hore [dobre] Inak na FB mám skupinu Plastikové Modelárstvo tam je toho dost aj Diorám čo postavil PetoBB [dobre]


06.01.2012 20:21

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

Pilgrim: nic viac a nic menej ako toto ;-)
rewell a na vrch sidolux ;-)

Pozri obrázok

inac nieje to vymakane ako bude tvoje :-~

Upravené 1 krát. Naposledy upravil stiki2 (06.01.2012 20:23)


06.01.2012 21:21

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Pilgrim-Vdaka [dobre]
a sorka za duplicitu,ale ked sa opytam na nieco,co tu uz spomenute bolo,je to povacsine preto,ze ked sa to spominalo,tak ja som stetcoval a info odfiltroval v hromade inych info,ktore sa tykali aj mna.A stale skusam najprv najst vo fore,ale 3700 prispevkov nieje brnkacka ;-) Ale teraz tu mame poradnu,tak verim ,ze to prinesie ovocie,co do duplicitnych otazok.Len dufam,ze ti to vydrzi,bo nejaka dlha pauza :-)
PS-daval som zmatnovac od oka,ale urcite to ani zdaleko nepresiahlo 30% farby.To som si isty.Ale skusim este menej,alebo skusim pozhanat ten matt,co si spominal,ze by sa mal objavit na pultoch ;-)
zeon-som rad,ze stuku si uspesne zresuscitoval.Asi ti pribalili 32-kove polepy k nej :-D Skus nejake detailnejsie foto,zblizsia a inych uhlov,nech je vidiet aj pracu.Vyzera super ,Rad sa inspirujem vasou pracou [dobre]
A hura do nocnej 8-)


06.01.2012 21:47

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

chlopi - [dobre] [dobre] pekne veci tu vesiate ;-)

ja som uz dospel do stadia ked som rodinou - presnejsie 5-rocnym synom - tlaceny do modelarstva :-D

Lako mi pred par tyzdnami posunul jeden zo svojich Hyakushiki Shitei III Kai ( ten Jap 2motorak co vraj kupuje velkoobchodne teda po dva ks :-D )

mlady modelar stroj okamzite "adoptoval" - prosto rozhodol, ze bude JEHO, ja mam vsetky ostatne stavebnice OKAMZITE prestat stavat a MODELOVAT iba ten JEHO stroj :-O :-O :-D

takze mi neostava nic ine len docasne zabudnut na Hurricana a Mustanga a na stole sa uz rysuje kokpit KAI ;-) .... inac zaujimave lietadielko [dobre] , idem ho stavat vo verzii s kanonom strielajucim dohora


06.01.2012 21:50

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

milos: a frisko skopciaky to je model.. toto ma zaujima.. to co striela dohora... planek, vyrobca, mierka ... [dobre]

mazec
Pozri obrázok

Upravené 1 krát. Naposledy upravil stiki2 (06.01.2012 21:56)


06.01.2012 22:02

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

stiki - Tamiya 1:48, pravdepodobne v tej kamo a znaceni ako na foto

prave si mi zjednodusil problem interierovej farby - isiel som miesat podla pomerov v navode a podla foto to "by oko"vyzera na Humbrol 120 ;-)

tak to bude Humbrol 120 [dobre]


06.01.2012 22:25

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Milos-Ja asi skusim ten svoj hijakusushi shity postavit ako crash vrak objaveny v trstine po 60 rokoch ;-) Velka vyzva pre mna,furt sa s tou myslienkou pohravam.Laka ma postavit hrdzavy vrak,ale niesom moc na dioramky,tak mam boj v hlave :-)))


06.01.2012 22:34

Re: Modely motoriek MAISTO?

eNeM
 Geriatrik 

krásne éro, mám ho v štvrťke od hasegawy, krásna mašina [dobre]


| 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.