Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 6167 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26373
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15911)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10462)

Modely motoriek MAISTO? - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuModely motoriek MAISTO? - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 |

10.03.2013 10:05

Re: Modely motoriek MAISTO?

vytecny9
 Turista 

Ikona

nejako mi blbne upnito... sa mi v mojom účte objavili fotky ktoré som v živote nevidel...volado ma hackol asi...ale aj tak nie sú moc kvalitné foto :-P ...
Pozri obrázok
Pozri obrázok
teraz by to malo už ísť.


10.03.2013 10:19

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

vytecny - bardzo super [dobre]


10.03.2013 10:58

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Vytecny-Qualita fotiek slaba,ale pracicka vyzera fajnovo. [dobre]


10.03.2013 12:02

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Vytecny, pekné [dobre] Teším sa na celú mašinu.

Lako, 99% vynikajúcich CZ/SK modelárov používa na bežné práce Fengdy v cene 40-50€. Profi pištple Iwata a spol za vyše 200€ vlastní a používa len niekoľko z nich a aj to len na špecialne účely. Všetko je v rukách a v kvalite a príprave farby. Oveľa doležitejšie ako značka pištole je jej nastavenie. Napr. je doležité mať vycentrovanú trisku. Ak si niekto nedá poradiť a trisku, či už pri čistení alebo menením za iný priemer, stále z pištole vyberá a skrutkuje, nech sa potom nečuduje...
A ta strieborná... Od stola sa to nedá povedař na 100%, ale podľa toho čo píšeš, maš zgrstnutú farbu. Staromou, nevhodným riedidlom, zamrznutím... Vyhoď ju a kúp si novú. Inak kovové Tamiye nie su práve príkladom dobrej farby.
Rovnako sa domnievam, že kvalitná farba nariedená kvalitným riedidlom dá lepší výsledok ako drahá pištoľ a priemerná farba s lacným riedidlom. Nie je náhoda, že taký Mr. Color Leveling Thiner od Gunze je takmer trojnásobne drahší ako Tamiya Thiner a že ich 10 ml fľaštička C-čok je drahšia o euro.
Ale samozrejme, každý čo mu vyhovuje. Na súťažiach sa objavujú aj špičkové modely striekané Humbrolkami. Lenže to nieje pištoľou. Chlapci to majú v rukách. Ja by som Humbrolky dobre nenastriekal ani s tou najdrahšou pištoľou.

A som rád, že sme sa prehupli do novej strany. To už stíha aj hotelove wifi...


10.03.2013 12:30

Re: Modely motoriek MAISTO?

vytecny9
 Turista 

Ikona

Dík páni! Fotiť sa ešte len učím a fotím mobilom tak asi to nikdy nebude ono :-) čo sa migu tíka tak bude otvorený motor aj zbraňové systémy ...ešte vela roboty ma čaká a pri mojom tempe neviem neviem kedy to bude :-D najviac sa bojím hliníkového povrchu :-~ ....(bude môj prvý)


10.03.2013 17:37

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Pilgrim - [dobre]


10.03.2013 20:36

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

prave sme so synom dohrali asi 20 bitku vo World of Tanks - bilancia: 1 zniceny nepriatel, 20x znicili nas :-((((((

musime viac trenovat :-~ :-D, asi po veceroch v zamestnani ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil milosZX9R (10.03.2013 20:36)


11.03.2013 16:26

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

Pozri obrázok

tak tento KV1 to uz naozaj nevydrzal ;-)

"O nebezpečenstve, ktoré v sebe skrývali sovietske ťažké tanky KV1 jasne hovorí aj fakt, že jedným z argumentov pre obsadenie Leningradu bola likvidácia Kirovského závodu, ktorý pred vojnou ako jediný tieto tanky vyrábal. Zaújmavosťou je to, že časť výroby tankov ktorá zostala v meste tanky vyrábala počas celej blokády. Za najkritickejšie obdobie vtedy leningradskí robotníci považovali to, kedy vyrábané tanky viedli paľbu cez diery v stenách, ešte pred tým, než boli celkom dokončené."

Upravené 1 krát. Naposledy upravil milosZX9R (11.03.2013 16:29)


11.03.2013 19:04

Re: Modely motoriek MAISTO?

vytecny9
 Turista 

Ikona

milos : tiež hrávam WoT . nebaví ma hrať hry na PC ale na WoT som závislý :-D


12.03.2013 21:26

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Lako: Airbrush ... a problémy čo si spomínal sú na chlp rovnaké ako u mňa. Zasekávanie ihly, nevracanie spúšte, vygrcávanie farby atď. Pištoľ som rozobral do botky. Vyčistil vymenil tesnenia, dokonca kúpil špeciálne mazadlo pre Airbrush pištole ... pár striekaní a všetko zase od začiatku. Dokonca aj farba začala pretekať z pištole von cez opačný koniec. Mám dve Fengdy. Tak som tú jednu najpoužívanejšiu odložil. Zobral druhú a ... to isté na chlp tie isté problémy po pár mesiacoch. Nešťastný :-~ :-~ :-~ Nasral som sa kúpil Harden and Steanback najvyžšiu radu aká sa dala kúpiť a uvidíme. Strašné peniaze to stálo, neverím že som to urobil. Ale to, čo teraz držím v rukách a s čím pracujem je ale že absolútne neporovnatelné. Uvidíme čo ukáže čas. Ale to ako automaticky teraz o mnoho presnejšie jemnejšie a hlavne na JEDEN krát nanesiem farbu, nebolo s Fengdami možné. Je to kus fajnového železa a NEĽUTUJEM tie nekresťanské peniaze. Ľutujem, že som si kúpil dve Fengdy aj s náhradnými dielmi. Mohol som mať polovicu H&S Infinity už zaplatenej.
Pilgrim má pravdu. Dobrý modelár nepotrebuje extra náradie aby urobil super model. Ale ja ako nie moc dobrý modelár čo chcem ostať pri modelárčení a mám naň minimum času. nechcem stráviť 90% času čistením a nadávaním nad lacnými pištolami. Dosť že si kupujem lacné modely. p.s.: ... tiež nemá Fendu ;-)

LAKO
Teraz držím v jednej ruke Fengdu a v druhej HaS. A je to taký rozdiel ako medzi Jawou 350 a Goldwingom. Kúpiš = neoľutuješ. Kúpil som špeciálnu edíciu s možnosťou prestavby na 0,15 a 0,4mm a dvoma kalíškami 4 a 7 ml a dvoma difúzormy. Fengdy používam už len na striekanie laku na vlasy a rozprašovanie blata. [dobre]


12.03.2013 22:50

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Cistic-mne ta moja pistol strieka perfektne,len striebornu plulo.Ale mohlo to byt farbou.Lebo ine,aj bielu,co je najhaklivejsia koli pigmentu,strieka fajn.A ta stuhnuta spust je len otazkou par sekund na zaciatku.Ked zacnem striekat,vsetko sa premaze,rozhybe a ide fajn.Az take extremi ako pretekanie farby zo zadu nepoznam.Cize dufam,ze este co to s nou postriekam.A aj ked budem kupovat,asi pojdem do Fengdy.Poznam a pocul som vela modelarov,ktori ju specifikovali,ako najlepsiu zo spodnej,lacnej triedy.Dizajnovanu a vhodnu prave na amaterske,zbezne pouzivanie.
Kedze pistol,vzhladom na jej jemnu konstrukciu je velmi nachylna na poskodenie,/som tiez zastancom nazoru,ze pri starostlivosti,udrzbe a cisteni tu plati dvojnasobne,ze menej je viac/ nieje mozne,ze nieco robis nespravne a neposkodil si si Fengdy pri udrzbe?Ja len ked ma celkom dobry feedback a tebe blbnu obe.
Inac k tomu cisteniu,co som sa na sebe naucil,je lepsie zakupit kvalitny cistic,a po striekani len preplachnut tymto pripravkom pistol,ako juu znasilnovat,rozoberat a secko pucovat po kazdej praci slabym rozpustacom,alebo vodou.Kazdopadne neviem,ako a cim to robis ty,predpokladam,ze dobrym cisticom.Zas na druhej strane,co ta z netu poznam,ako pedanta,viem si ta zivo predstavit,ako pistol precizne rozoberas a cistis secko co sa da.A prave to pistole radi nemaju.Len moja uvaha ;-)


12.03.2013 23:03

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Tak mladez,KO-NE-CNEEE po 3 mesiacoch v novom byte som sa dopracoval k pracovni.Sice to nieje zvlast miestnost na lepenie,zvlast na striekanie ;-) Len kutik v spalni /za to milujem moju mazelku nekonecne :-* /

Pozri obrázok
To sa bude smrdkat po nociach :-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Lako (12.03.2013 23:04)


13.03.2013 8:00

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Cistic, hlavne že si spokojný, lebo modelarčina je o radosti nie o strese. [dobre]

Napadá mi tu jedna úvaha K. Frenkla, ktorý povedal: "Je prospešné, ak sa veda špecializuje, ale je nebezpečné, ak špecialisti zovšeobecňujú"
K PS. Ano, ja nemám Fengdu, lebo pred cca 18-timi rokmi, keď som kupoval svoju prvú pištoľ, na našom trhu ani neboli a jedinou cenovo dostupnou pištoľou bola Schneider. Aj to za vtedy strašnú cenu 5.000,- Sk. Nakoľko mám Schneider aj kompresor a firma má zastúpenie a servis v Prešove, aj druhu pištoľ som kúpil od nich. A nakoľko pri neriešitelnom probléme zbehnem k nim, viem čo znamená dobrý servis a správne používanie pištole. U nich som rovnako videl, ako dopadnú poštole po nesprávnom používaní.
O čistení som už písal. Mne čistenie pištole po striekaní trvá cca 2-3 minúty a jediné čo rozoberám je, že vytiahnem ihlu a pretiem ju utierkou. Pištoľ rozoberám max. raz ročne, ak sa do trisky dostane nečistoto a nechce von. Netvrdím, že je to ten najsprávnejši prístup, ale nakoěko mi dobre slúži ešte aj moja prvá - 18-násť ročná pištoľ, tak niečo na tom bude.

Pretekanie farby okolo ihly do zadnej časti pištole: pri častom striekani a používaní agresívnych čističov časom (pár mesiacov až 2 roky) stvrdne tesnenie v strednej časti pištole, cez ktoré prechádza ihla. Tesnenie treba čas od času vymeniť či naštelovať. (dotiahnutím prítlačnej matice). Druhotným problémom netesnosti tohto tesnenia je, že pretekajúca farba zaleje ventil spúšťania vzduchu a pružina ho nevládza potom uzatvárať. A to sa už do povodného stavu asi dať nedá. Teda ja som to nedokázal.
Lenže to nie je problém pištole, ale údržby. Pri rovnakej údržbe sa časom zničí aj drahá pištoľ. Len možná o trocha neskor.

Lako: blahoželám k samostatnemu kútiku. To už je iný level práce [dobre]
Inak samozrejme, ak sa zastavíš, moje náradie si kľudne mozeš vyskúšať. Len si nájdi na to viac času. Však minule si ani soletky nedojedol ;-)


13.03.2013 9:39

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Prave pozeram pistole na eBay a vyzera ,ze tu su len 2 cesty.Bud cina za £10-20 alebo Iwata za £130+ .ziadna stredna zlata :-~
Pozna niekto znacku Veda???


21.03.2013 18:05

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Je to mozne? :-O Sa mi nechce


22.03.2013 7:36

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Nie je to nádherný námorník?

Pozri obrázok


22.03.2013 8:21

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Kukam,ze mas dost narvano v praci po ranu :-D


22.03.2013 10:48

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Lako, keď som si prečítal ako si 22 roční zasrani "hľadajú" 4 roky prácu a stále nič, tak aj mňa, starého uja prešla chuť ;-)

Ale povedz, nie je krásny :-)
A kamoša v pozadí poznávaš?

Pozri obrázok


22.03.2013 16:21

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

L-39 Albatros? keby bol sikovny v 48-micke uz ho mam na policke ;-)


22.03.2013 16:39

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Az teraz som sa dostal "k obrazu" horevyssie uvedeneho-22 rocnej Crevetke :-D [dobre]


24.03.2013 10:46

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

A z namornikov je stejne najkrajsi A-1H Skyrider ;-)


25.03.2013 9:47

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Môžme sa dohadovať akurát tak o treťom mieste, nakoľko prvé dve sú už obsadené. Hawkeye a Viking ;-)


25.03.2013 12:32

Re: Modely motoriek MAISTO?

PetoBB
 Edvenčr 

Ikona

len tak dnes pozerám na nete...fishki.net/comment.php?id=135124


25.03.2013 15:54

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

petoBB - super fotky [dobre]

ja som cez vikend dorabal Me 109 - napustanie panelaze a nejake dalsie zabordelovanie

praca na Pantherovi ide tiez zatial celkom hladko - kedze som synatorovi slubil ze ho spravime "v bojovom nasadeni" tak som trosku upravoval podvozok (akoze prechadza cez nerovnosti) ;-) + som mlademu dovolil nastriekat interier nech ma pocit ze modeluje :-D


27.03.2013 15:53

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Wirbelwind

Kolesá.
Kvôli pásom musím na teraz model odložiť do vitríny, lebo si ich chcem neskôr objednať ako "prevýsajúce" spolu s doplnkami pre iný model.

Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok









04.04.2013 17:06

Re: Modely motoriek MAISTO?

egres2
 Bahniak 

Ikona

Pozri obrázok
:-O


04.04.2013 20:35

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Egres-take momentky z vane Ti"nasekam" za vagon :-D
Cistic-Matildu mam rad :-) Ale mas tam tych picovn malych :-)))

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Lako (04.04.2013 20:36)


06.04.2013 22:21

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

K vyrobe diorami sa vzdy odhodlam za stejnych okolnosti.A to,ze sa s modelom na ktorom prave pracujem,dostanem do mrtveho stavu/do stadia,kedy ma na nom caka nudna,neoblubena operacia,jednoducho,ked zamrznem na tmeleni,alebo maskovani :-}
ako tuto
Pozri obrázok
A vtedy sa utiekam k predoslim modelom,a skusam co-to vylepsit/resp pustim sa do diorami
ako tuto
Pozri obrázok
Heslo-lespie sa zajebat od sadry,ako maskovat okna :-D

Upravené 2 krát. Naposledy upravil Lako (06.04.2013 22:25)


07.04.2013 18:34

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Lako ...a tú sadru si riedil s vodou v akom pomere, že by si to nemal riedke?


07.04.2013 18:44

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Viktor-Naaa sak od oka ne :-D mutis,mutis nez to nemas take lepive ;-)
Inac to sfarbenie matildy je uzasne,este som taku nevidel [dobre] Tiez mam zalusk na ten tak,lebo poskytuje paradnu podu na povrchovky na tych velkych bocnych plochach.Paradne steceniny a prach [dobre] Vidiet,ze si s novou pistolkou rozumies a maz s nej radost ;-)


08.04.2013 11:36

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

Lako - pravdu mas s tym maskovanim [dobre] nenavidim maskovat kabinu :-((((((

mne sa v poslednej dobe nijako nedari slusne zamaskovat a nastriekat kolesa na Me 109 tak tam chudak stoji na policke na "holych"nohach kym zas nechytim trpezlivost

ale zato sa hrajkam s Pantherom - tam mi zas kolesa celkom idu :-D

inac, tankoborci - ako striekate to blato a fixujete pigmenty? na Me som bordel z vyfuku naniesol stetcom a prelakoval ale s blatom to asi tak nepojde ze .... ?


08.04.2013 12:51

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

mas 2 cesty
1-cesta milionara.Nakupis 300 flasticiak so sajrajtom od AK alebo MIG a fixujes tiez ich pripravkom,alebo X-20.
2-cesta lacneho Jozka /moj sposob/
olejove farby na jemny prach a spinu,alebo zmiesas sadru s farbou na hrube blato,alebo zmiesas normalnu hlinu z vonku so starym lakom ....alebo hlina s PVA.....je 1000 lacnych ciest ;-)
Vyber je na tebe
Nemaj zly pocit z druhej cesty,pouziva ju mnoho svetovych modelarov aj na modeloch v magazinoch 8-)


08.04.2013 18:18

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

Lako - sak ma poznas, ja mam vzdy radsej 2. cestu :-D ani nie tak kvoli cene ako kvoli tomu ze musis rozdumovat a improvizovat ;-)

to "zadymenie" na Me 109 som robil z jemne nastruhanej tuhy nanasanej stetcom a fixnutej matnym lakom

Upravené 1 krát. Naposledy upravil milosZX9R (08.04.2013 18:25)


08.04.2013 18:25

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

milosZX9R
Keď že ťa zaujíma skôr tá druhá cesta, tak ti nebudem hovoriť ešte možnosti čo tu Lako nespomenul. Ja ako druhú cestu volím zmes tvorenú púdrom (sadrou ho nahrádzam keď chcem vytvoriť kusy blata) prachom z vonku zo suchej hliny piesku ale ozaj veľmi preveľmi jemným zrnom a toto všetko zafarbým nejakou syntetickou farbou, ktorú zmiečam s riedidlom tak 6:4 (farba : riedidlo). Ako že celkom to aj drží a keď to ešte potom prelakuješ tak to udrží bez problémov :-*


08.04.2013 18:57

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Milos-sak ta poznam nejeden piatek ;-)
Inac trosku ma/sa/ pleties lebo pytas sa na jednu vec
-ako striekate to blato a fixujete pigmenty?
a diskutujes o druhej
-zadymenie
Blato ako som pisal,
1-jemne olejovkami a tupovanim a rozmyvanim a tupovanim a...
2-hrube sadra,hlina,puder
a zadimenie si myslim ze je bez airbrush-u najpriatelnejsie dosiahnutelne suchym stetcom.
BTW-preco ale preberame zadimenie,ked uz mas gun? :-}


08.04.2013 19:09

Re: Modely motoriek MAISTO?

egres2
 Bahniak 

Ikona

Cistic:
Kedže mám prestavku v stavaní tak aspoň podrypnem. K tomu opotrebeniu. Keď to nemáš urobené ako "odhrdzavenú farbu" ale opotrebenie, tak to musíš urobiť na miestach, kde k takému opotrebeniu môže fakticky prísť. Hrany poklopov, dvierok, krytov, madlá hrany zvarov a miesta, kade sa behá po tanku plus miesta, ktoré sa môžu oškrabať náradím, konármi atď.
Inak techniku máš zmáknutú [dobre]


08.04.2013 19:11

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

to zadymenie bolo pouzite len ako demonstrovanie alternativneho pristupu :-D

kupil som si s tankom aj pigmenty (sa to asi vola myslim) - flasticky s kadejakym prachom - tehla, prach a este volajaku inu - a dumal som ako ich "prichytim" na model

potom som si raz struhal ceruzku, napadlo ma tu nastruhanu tuhu suchym stetcom "natriet" na Messera a streknut lakom a dym bol hotovy

nasledne som sa hrabal v tych flastickach a zistil som ze ten "prachovy"pigment je nieco ako nastruhana siva tuha ;-)


09.04.2013 17:28

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

egres 2

Ja viem ja viem ja viem priznávam máš absolútnu pravdu. Stále zas a znova pri každom ďaľšom modely si hovorím. Menej menej menej ešte menej už stačí dosť a zase to preseriem. Podľa doterajšeš štatistiky ešte aspo 5 modelov a už mi potom povieš že keď to ešte vydelím dvoma tak to bude akurát [dobre]
Ale zase na druhú stranu dôležitá veta. Baví ma to ale že fest to preháňať :-D

milosZX9R
Na fixáciu pigmentov je chémia ktorá sa volá Pigment Fixer. Na rozpustenie pigmentov postačí akékoľvek akrylové riedidlo alebo White Spirit. Po rozpustení ich pokojne ešte dokážeš zotrieť prstom. Po pigmet fixery už len kefkou na zuby ich dokážeš zodrieť. Pigmentyy zafixuješ
pokojne aj keď ich prestriekaš lakom.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Cistic (09.04.2013 17:29)


15.04.2013 22:58

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Moj prvy pokus o blato.Mokru,lepkavo-blativu cestu.
Den 1.-nastrek 4 odtienov hnedej,prva faza laku
Pozri obrázok

a prvopokus o mlacku,zatial len taku skromnu,uvidime,ako sa to zachova :-}
Pozri obrázok


15.04.2013 23:08

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Cistic-chcem sa pripojit k pripomienke a prosbe Pilgrima / a poznam viac clenov so stejnym problemom/ a to,ci by neslo vkladat do jedneho prispevku menej fotiek pls?Keby si namiesto 8 fotiek vkladal npr.3,vyrazne by si tym ulahcil nacitavanie stranky mobilom,co uzivam casto :-}
Vdaka [dobre]


16.04.2013 11:51

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

tiez sa pripajam k prosbe vyssie - pouzivam sice server samsung.com ale aj ten uz ma obcas problemy ;-)

ale zas robota super !!! [dobre]

Lako - ta to kelo roky mas ze se s blatom bavis ??? :-D [dobre] [dobre]


16.04.2013 18:29

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Vážení páni kolegovia v zbrani. Vaše želanie je mi rozkazom :-P :-D :-* [dobre]


20.04.2013 17:11

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Matilda 08

Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok


21.04.2013 12:20

Re: Modely motoriek MAISTO?

vytecny9
 Turista 

Ikona

cistic: na veži ten znak je dekál alebo striekaný ? ( [dobre] pekne olúpaný )


07.05.2013 20:39

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Vam na Slovensku Fico pustil nejaky nervovy plyn do ovzdusia,po ktorom vsetci len lezite v krcoch s penou u huby? :-O :-D
Kde su fotky chamrat leniva???


07.05.2013 23:28

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

OK tak zacnem ja :-}
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok


07.05.2013 23:43

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok


09.05.2013 8:06

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

. . .


09.05.2013 21:25

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

... --- ...


10.05.2013 11:11

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

... --- --
- -.-
..-. --- - -.- -.--
-. . --- - ...- --- .-. .. --


10.05.2013 19:07

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

.../-.-/..-/.../.-/.---/


11.05.2013 8:35

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Pozri obrázok


11.05.2013 11:43

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

:-D


13.05.2013 13:47

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

chlopi vasim ...---... nerozumiem ani hovno ale Lako celkom pekne si to polepkal a pomaloval ;-) [dobre]

az dojdem domov nafotim vam moj najnovsi model - sachovnicovu dlazbu 5x4m v mojej dielni mnou vlastnorucne polozenu ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil milosZX9R (13.05.2013 13:49)


15.05.2013 0:16

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

To sme sa len nejak plynulonechtiac prehupli do morzeovky :-D
Ale inac to tu je s moralkou prestrasne.Asi najhorsi utlm aky tu kedy bol.De je problem???
Neserte sa lebo nam to tu vymazu cele,jak Londyn pokec a budeme si fukat praskovy cukor kazdy sam
:-(


15.05.2013 8:15

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Lako neboj, a ver vo svetle zajtrajšky.
Dame letný model-tabor na Sigorde a dohodneme čo a ako ;-)


18.05.2013 21:01

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Pilgrim-dojdem koncom jula na 3 tyzdne.Mam tvoje cislo,ozvem sa ked budem doma a dame posedenicko [dobre]
Dufam,ze aj Milos sa pride ;-)


26.05.2013 10:43

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Podstavec pre Matildu

Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok


27.05.2013 14:47

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

Lako = ked das vediet kedy tak sa zastavim ;-)

k modelom som za 3 tyzdne ani nepachol, leda som na nich ofukol prach :-~
ale zato som si vcera dal na moto prelet Sp. Hrhov - Blava ..... super cesta, trosku poprsalo ale to nam "Britom" vobec nevadi :-D , za 3,5 hodky som uz parkoval v penzione, akurat ma rit krute bolela :-((((((


28.05.2013 9:32

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Na náš trh sa dostali detailne prepracované stavebnice fy. ZOUKEI MURA (1/32).

Pozri obrázok

Pozri obrázok


28.05.2013 9:54

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

Pilgrim - vdaka za foto tej Dory [dobre] , presne s tymito castami interieru sa u nej hrajkam

oprava: teda foto Hcka ale malo by to byt cca rovnake aj pre Doru ako som cital, a ak nie tak som sa rozhodol ze bude ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil milosZX9R (28.05.2013 10:04)


28.05.2013 12:44

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

:-D So spojitostov k fy Zoukei Mura,ma napadol jeden citat z Modelar-a od Zdenka Bugana.Predstavoval stavebnicu A-1H Skyrider 1/32
Citujem-"Ak vam vadi,ze sa vase deti venuju modelarskemu konicku,kupte im na vianoce tuto stavebnicu.Zarucujem vam,ze ich tym dokonale demotivujete" :-D
alebo-"Pohlad na hotovy model neskutocne hreje pri srdci.Je to pocit,ktory horolezec citi po narocnom vystupe,ked spokojne zasadne na vrchole" :-)))

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Lako (28.05.2013 12:47)


01.06.2013 8:08

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Matilda - The End

Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok

:-*


02.06.2013 12:39

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Na CZ/SK začína vychádzať nový licenčný časopis

www.press.sk/modelarstvo/the-weathering-magazine-blato...

Pri objednávke do 14.6. poštovné zdarma.
Casopis nebude v stánkoch,musí sa objednať predom. Podľa licenčnej zmlúvy bude vytlačený len počet preobjednaných kusov bez možnosti dotlače v budúcnosti


02.06.2013 12:43

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Cistic, fotky ako s časopisu [dobre]


02.06.2013 16:20

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Pilgrim
Ďakujem

Inak ten časopis The Weathering si už kupujem. Teda mám dve čísla v angličtine. DUST a CHIPPING. RUST mi unikol. Blato som si už objednal v CZ reedícii. Je to inak super časopis a veľa som sa z neho naučil.


02.06.2013 19:42

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Ja som si ho tiež objednal, aj keď "Blato" asi moc nevyužijem. Teším sa práve na "Hrdzu", lebo rád by som si už postavil aj nejakú lod.


05.06.2013 22:00

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Len objednavajte a skupujte [dobre] aby mal co Lako na dovolenke citat :-D
Cistic-kedysi si ma inspiroval,dnes ma uz odradzas :-@ pri tvojich fotkach mam zas pocit,akoby som zacal lepit vcera :-}
Pilgrim-mas paypal konto,alebo nieco,prostrednictvom coho by som Ti vedel zaslat penaz a Ty by si mi objednal tie casaky?A vazne to nepojde spatne?Ak nie,nevedel by mi tie stare cisla vederingoch- DUST , CHIPPING. RUST niekto poziciat/presvietit/predat apod :-*
Lebo mam vazny dojem,ze v lete prevetram Pilgrimovy kniznicu s aparatom v ruke :-)


06.06.2013 7:25

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

:-( Lako, zostaň v kľude, ide o prvé číslo, nič si nezmeškal. Cistic píše o anglickom orig., ktorý bude vychádzať na CZ/SK v českom preklade. Za podmienok, ake som napísal. Viac sa dozvieš na predposlednej strane Modelára 5/2013. Takže postupne sa dostaneš aj k ostatným číslam.
Objednávka nie je problém, ostatné v ss.

A súhlasim, že Cistic je uz ina liga. Aj ja si pri ňom zacinam pripadať ako babrak... :'(

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Pilgrim (06.06.2013 7:33)


06.06.2013 11:16

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

Cistic: :-O :-O klobuk dole [dobre]
ides s tym na sutaze? alebo daco take? ;-)

PS: lietadielka nikto nic? :-D


10.06.2013 9:00

Re: Modely motoriek MAISTO?

Wildman
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Pár pekných fotiek:

poprad.korzar.sme.sk/c/6829594/v-obrazoch-vystava-model...


12.06.2013 21:34

Re: Modely motoriek MAISTO?

hruso25
 Geriatrik 

Ikona

Idem si tak v PP po chodníku a z ničoho nič sa na mňa vyrútil T34 a za ním popradský trolejbus. :-D
Pekná akcia,na mňa trošku moc ľudí,ale pokochal som sa.Stretol som sa pánom Ladislavom Jakubčom a trošku sme porozprávali.


18.06.2013 9:43

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Ešte tu niekto stavia, alebo zatvárame? :'(
Ja on júla budem po polroku konečne doma, tak by som rád pokračoval...
Na zahriatie a osvojenie si starých schopností mám pripravené toto:

Pozri obrázok

a toto:

Pozri obrázok

a malo by z toho vzniknuť toto:

Pozri obrázok

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Pilgrim (18.06.2013 9:45)


18.06.2013 12:06

Re: Modely motoriek MAISTO?

vytecny9
 Turista 

Ikona

pomaly pracujem na Migu ale zatial len také drobnsti :prerívanie, tmelenie ,brúsenie...úpravy !!krivých!! dielov...nič fotitelné :D


18.06.2013 21:31

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Ja som sa zasekol s MI-24 Hind na maskovani :'( Neviem sa premost to omaskovat ,uz som aj jednu diorama zmakol,aj Hyakushiki Japonca som zacal,len nie ten vrtulnik omaskovat.Ale nechcem sa silit,nech to je o poteseni.vsak aj na neho dojde raz :-)
Tak ze tiez nemam co fotit :-}


19.06.2013 7:43

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Lako, to poznám, keď na začiatku je viac chcenie ako síl... Aj mne sa to stáva. Preto v tejto ťažkej dobe som prešiel na jednoduché Airfixi a nekladiem si žiadne vysoké ciele. Myslím, že aj v tejto diskusii sa to stalo. Na začiatku sme sa bavili a prinášalo nam to radosť. Potom sme začali súťažiť...


24.06.2013 18:55

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

Pilgrim - to bude pekne Zero [dobre]

ja som sa zas zasekol na kolieskach Me109 pana Hardera :-~ , uz 2x som ich maskoval a striekal a furt je vysledok nahovno

ale idem teraz aplikovat ;-) modelarske dovednosti pri patinovani kovaneho plotu a zabudovani motora ZX10R do ramu ZX7R ....

okrem toho mi modelarsku izbu anektovala mala 9mesacna slecna ktorej sa tam naaramne dobre spi a ja mam preto ZAKAZ SMRADIT RIEDIDLOM !!! :-(


02.07.2013 18:49

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

KV-2

Hobby Boss. 1/48. Cena 12,50-€ Fantastická kombinácia veľkosti ceny a kvality.

Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok



02.07.2013 19:55

Re: Modely motoriek MAISTO?

FaDe
 Edvenčr 

Ikona

Cisticko: ten podstavec pod matildu s tym sudom kanistrami a travickami vyrastajucimi z prachu a sotoliny sa mi tusim lubi viac ako cely ten tank. [dobre]
Pekna praca, fakt ta obdivujem.

Chlapci ked chcete byt ako Cisticko dajte si ukradnut motorku a potom budete mat tolko casu na zdokonalovanie modelarskych technik ako on :-D :-~ :-( :'(

PS: tie drevene podstavce si tiez robis sam, alebo to sa kupuje?


02.07.2013 21:10

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

FaDe-To radsej budem nadosmrti babrak s motorkou :-D
Dodnes mi je z celej tej frasky s Cisticovou motorkou nevolne :-(


03.07.2013 18:38

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

FaDe: El Presidente sleduje moje kroky ;-) Ten drevený podstavec kupujem taký ako ho vidíš.


14.07.2013 23:27

Re: Modely motoriek MAISTO?

Devildriver
 Čoprák 

Ikona

S otcom sme konečne dokončili priestory kde modelujem, začal som zdobiť miestnosť zozbieranými predmetmi zo železnice a taktiež naplno upravujem a skrášľujem koľajisko :-) Existuje oveľa krajšia variácia trávy- hotové naozaj realisticky vyzerajúce foliáže, ale ja sa držím svojich finančných možností, nemôžem si dovoliť 8€ na 25cm2 :-O :-P
pár fotiek tu:
rail-model.webnode.sk/products/foto-prace-na-kolajisku-...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Devildriver (14.07.2013 23:31)


27.07.2013 9:37

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Wespe
1/35 Tamiya
Lepty Eduard
Pásy Bronco

Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok


27.07.2013 11:08

Re: Modely motoriek MAISTO?

milosZX9R
 Turista 

Ikona

cau boys,

moja "odpoved" na premakanu stavebnicu Zoukei Muira - moja interpretacia interieru FW190D11 od Papagei Staffel

[img]imageshack.com/scaled/large/200/zuit.jpg
[/img]
[img]imageshack.com/scaled/large/62/fa9y.jpg
http:/[/img]
Pozri obrázok

uz som to cele zavrel a nastriekal spodok - cervena + beiel pasy ale momentalne je to zamaskovane lebo robim na hornych plochach
vazne netusim ci trafim farebne odtiene ...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil milosZX9R (27.07.2013 11:12)


27.07.2013 14:38

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Pekne chlapci [dobre]
Moje Zero je už v šedo-modrom kabáte, čaká na lak a decaly.
Keby som ešte tak našiel kabel od faťaku :'(


30.07.2013 17:49

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Wespe
Interier
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok


01.08.2013 7:53

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Takže v rekonštrukčno-stavebnom neporiadku sa mi podarilo nájsť krabicu s káblom.
Síce nic-moc, ale pri prácach na dome som rád, že sa tomu môžem venovať aspoň v takej forme.

Pozri obrázok

Pozri obrázok

Pri maskovani kabíny Zera sa vždy zaprisahávam, že Zero a Japoncov nikdy viac. Aj napriek tomu je to za posledný rok a pol už tretie...

Pozri obrázok


01.08.2013 7:58

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Zjednotenie surfom:

Pozri obrázok

A aktuálny stav po včerajšku:

Pozri obrázok

Pozri obrázok

Cistic, rád by som pochválil tvoju prácu, ale fotky nevidím. Doma nemám momentálne net (zo stien mi trčia len káble :-( ) a v práci je stránka blokovaná. Ale určite to máš super. Zhodnotím na buducí piatok, ak sa elektrikárovi podarí všetko zapojiť. ;-)


| 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.