Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 2786 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26250
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15854)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10396)

12.9.08 na vjazde do Nitry - Diskusné fórum - Nehody

Sú chvíle v živote strážnych anjelov, keď nedokážu pohotovo reagovať prípadne nestihnú dôjsť na určené miesto včas. Preto sa nespoliehajte na šťastie či náhodu a jazdite vždy tak, aby ste vedeli pohotovo reagovať a bezpečne zastaviť.

Nech je toto fórum miestom tichej spomienky na tých, ktorí nedošli do cieľa, ale aj miestom varovania pre tých, ktorí sa chcú učiť na vlastných chybách.

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiu12.9.08 na vjazde do Nitry - Diskusné fórum - Nehody

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 1 2 | Nasledujúce

17.09.2008 14:55

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

Ergo
 Štvorkolkár 

packy: si alibista alebo len zatvaras oci... Ja som manzel a otec a nieco podobne som zazil tak viem ze ziadne R.I.P. nepomoze nikomu, rodina postihnuteho aj tak vie ze vsetci normalny ludia jej prejavuju svoju ucast. Dolezite je o tom pisat, analyzovat, ukazovat fotky aj ked to boli len aby sa ludia zamysleli a ak to pomoze zacharnit v buducnosti aspon jednu "janku" tak to rozhodne malo zmysel.

Strkat hlavu do piesku pri neprijemnych veciach je to najhorsie co mozeme urobit.


17.09.2008 15:00

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

packy
 Kávičkár 

Ikona

jasne, ze to RIP nepomoze a jasne, ze o veciach hovorit treba... Ale nie takym bezohladnym sposobom, jak to riesia tu....


17.09.2008 15:00

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

blade
 Kávičkár 

Ikona

[dobre] Ergo


17.09.2008 15:03

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

blade
 Kávičkár 

Ikona

packy: a preco v stredoveku upalovali carodejnice na hranici, pred zrakmi vsetkych ludi? No asi preto aby co najviac ludi zaujali a aby sa im to dostalo do povedomia. A nieco podobne je to aj s nehodami, je treba o tom na hlas hovorit aby sme sa netvarili ze tu je vsetko v poriadku.

A nehovor mi ze sa tomu hovno rozumiem, uz som mal skusenosti s pani zubatou vo svojom velmi blizkom okoli. Je lepsie o tom hovorit ako tvarit sa ze nic.

blade

Upravené 1 krát. Naposledy upravil blade (17.09.2008 15:03)


17.09.2008 15:10

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

eNeM
 Geriatrik 

Ergo, bohužiaľ, niektorí nič neriešia, len slepo špekulujú. Ja som bol na mieste nehody 15 minút po nej, strávil som tam tri hodiny. Snažili sme sa pomáhať ako sa dá. Jedna naša kamarátka dokonca utešovala aj malé dievča, ktoré bolo v jednom z tých dvoch áut a ktoré sa veľmi vystrašilo. Niektorí sa pristavili, spýtali či je všetko v pohode a či niečo treba. Tým osobne ďakujem. Iní sa len prizerali, čučali, šak vidia niečo extra, nie? (Hlavne tá hyena z JOJ-ky :-(((((( ) Buď si istý tým, že všetci čo sme tam boli rozmýšľame veľmi silne nad tým, prečo sa to stalo, aký bol dôvod. Ani jeden z nás na to nezabudne, je to aj pre nás veľká tragédia. Prišli sme o kamošku, a je jedno či niekoho poznáš rok alebo mesiac, bola to pre nás skvelá kamoška a bohužiaľ nikto ju nevráti.

A ukazovanie fotiek a špekulácie mi skôr prídu ako produkt bulvárnej propagandy, hlavne nech je senzácia a o čom sa rozprávať [zle]

Ja osobne som sa rozhodol že už nikdy nikoho neposadím na motorku za seba, jednoducho toto na mňa zapôsobilo príliš silno. Uvedomil som si, že aj keď niečo nie je tvoja chyba, môže sa ti stať niečo, čo si nikdy neodpustíš a s čím musíš žiť celý život

Upravené 1 krát. Naposledy upravil RoboNM (17.09.2008 15:11)


17.09.2008 16:02

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

MarekZ
 Stuntrajder 

Ikona

Robo, to iste sa ti moze stat ak sedis za volantom, aj ked maju vsetci pasy, je tam milion airbagov a narazis v 40kmh do prazdneho smetiaka na ulici. Na motorke je ale ovela vacsia sanca si vaznejsie ublizit aj v minimalnej rychlosti, moze ist o uplne debilnu nahodu a suhru okolnosti, staci fakt malo a je z toho nestastie. S tymto sa zial ale neda pocitat, su veci, ktore sa ani pri najlepsej voli nedaju predvidat, je to jednoducho to zname "byt v nespravnu dobu na nespravnom mieste". Ked sa nieco stane, vynoria sa tisice "keby", nechcem nikoho obhajovat ani obvinovat, tu asi naozaj neslo o rychlu alebo bezohladnu jazdu. Stalo sa nestastie ake sa moze stat kazdemu. :'(


17.09.2008 16:55

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

kamkoxx
 Čoprák 

Ikona

wwwwww prosim Ťa čo to tu píšeš, a prečo obvinuješ niekoho koho vôbec nepoznáš z nezodpovedného správania a píšeš o niečom čo si nevidel na vlastné oči ako to bolo ! Ani ja som tam nebol a nebudem bezdôvodne niekoho obviňovať pomaličky z úkladnej vraždy , a najmä ak mám "zaručené " informácie ako ty od .... jedna teta povedala, on povedal, ten počul...... ako keby niekto chcel niekomu plánovane ublížit a zabiť ho !!! Zamysli sa nad sebou.
R.I.P. Celej smutiacej rodine :-(


17.09.2008 17:12

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

wwwww
 Štvorkolkár 

polovica diskusie uz bola zmazana, takze to nebudem opakovat... je tu vela ludi, ktori vedia ako jazdil, dokonca je o tom aj dalsi thread... ja som ani nikoho neobvinoval, pisal som povodne o tom jak sa tu vsetci motorkari uistuju, jak "bezpecne" a "podla predpisov" jazdia co je total hovadina... podla policajnej spravy - vodic, z dosledku neprisposobenia rychlosti narazil do dvoch stojacich aut, ktore boli odstavene v dosledku dokumentovania dopravnej nehody - to je myslim dostatocne zrozumitelne


17.09.2008 17:30

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

jazzadelic
 Čoprák 

Pietna spomienka na Janku Pekárovú

V piatok 12. septembra 2008 nás po tragickej nehode opustila kamarátka a kolegyňa Janka Pekárová vo veku nedožitých 28 rokov.

Akceptujeme vôľu pozostalej rodiny zorganizovať pohreb len pre najužší kruh rodiny. Preto sme sa my, jej priatelia, rozhodli zorganizovať pietnu spomienku pre kamarátov, kolegov a známych Janky Pekárovej.

Pozývame vás vzdať česť Jankinej pamiatke v piatok 19. septembra 2008 o 17:00 vo veľkej sále Domu Kultúry Nivy, Súťažná 18, Bratislava.

Prosím, namiesto kvetov prineste sviečku, ktorú spoločne po pietnej spomienke zapálime.


17.09.2008 17:38

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

Jak to vypadá po zdravotní stránce s řidičem té motorky?


17.09.2008 17:41

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

Ergo
 Štvorkolkár 

ja dam len na zamyslenie ze okolo tej nehody dvoch aut min 20 minut jazdili auta a aj motocykle a vsetci sa tomu stacili bezpecne vyhnut...


17.09.2008 18:01

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

eNeM
 Geriatrik 

Ergo, za tú dobu čo som tam stál sa v oboch smeroch takmer stalo viacero nehôd. Niektoré situácie boli veľmi tesné. Predošlá dopravná nehoda nebola nijako označená, obe autá, ktoré sa tejto zúčastnili takisto nič netušiac prešli cez obzor a začali brzdiť. takže bolo skôr iba otázkou času kým sa niečo také ako sa stalo stane. Nechcem nikoho obviňovať, ale nebolo tam žiadne označenie, že by sa o sto metrov za horizontom nachádzala prekážka v jazdnom pruhu. O bezpečnom vyhnutí sa sa nedá ani hovoriť


17.09.2008 18:04

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

eNeM
 Geriatrik 

Dokonca za samotným horizontom neoznačili ani túto druhú nehodu, napriek tomu, že ich na to kamarát opakovane upozornil :-~


17.09.2008 20:39

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

borto
 Kávičkár 

Ikona

Zverejnil som fotky na podnet blizkej osoby vodica auta. On takisto osobne prejavil uctu a polutovanie ci uz nad nebohou Jankou ako aj vodicovi.
Ano, toto nie je bulvar ale forum.
Sluzi na to aby sa ostatnym motorkarom, tragedie ako tato vryli do pameti, aby nejazdili jak .... a trochu zefektivnili pud sebazachovy.
Verim ze to funguje. Kazdy rozumny clovek si dokaze z toho cosi vziat do buducna. Vela ludi co sada na motorku si nuvedomuje co sa moze stat a ake to moze mat nasledky.

Opakujem, toto je diskusne forum, ako je aj pisane v uvode:

"Nech je toto fórum miestom tichej spomienky na tých, ktorí nedošli do cieľa, ale aj miestom varovania pre tých, ktorí sa chcú učiť na vlastných chybách."

Berem do uvahy ze blizsie osoby dotycnej to mozu vnimat negativne.
Nemal som naozaj v umysle nikomu ublizovat.






17.09.2008 20:55

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

PEGE
 Skútrista 

Snad to aspon citajuci v tejto diskusii pochopia. Su urcite pravidla cestnej premavky, ktore maju zivotne dolezite opodstatnenie. K takym patri aj "tak banalne" oznacenie nehody. To je podobne ako si nedat pasy v aute. Snad si viaceri z nas uvedomia, ze nezodpovednym spravanim v doprave neohrozujeme len seba, ale aj mnozstvo inych.


17.09.2008 21:41

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

google
 Kávičkár 

Ikona

Nepochopil som niektorých.
Však motocykel je oficiálne schválený dopravný prostriedok, pričom každý vie, aké riziko obsahuje nestabilnejšie sedenie motocykla na 2 kolesách oproti autu na 4roch a nechránené prostredie bez karosérie auta. Každý kto sadne na motocykel, predsa zodpovedá sám za seba, či je to už vodič, alebo spolujazdec.
Vyčítať, že vodič zapríčinil spolujazdcovú smrť je podľa mňa úbohé. Ktorý vodič úmyselne havaruje so zamienkou niekomu ublížiť a hlavne spolujazdcovi ? To je choré. Však ten vodič bol tiež v ohrození svojho života. Po právnej stránke si to ten chalan asi pekne odpíska... áno, právne bude na tom blbo asi. Ale po morálnej stránke určite nie. Verím, že sa snažil zrážke zabrániť.
Cele mi to pripada, ze su tu 2 tabori.. mozno tri.
1. tí co sa snazia pochopit nehodu a sucitia s pozostalimi - a vezmu si ponaucenie
2. tí co su do toho az priliz osobne zatiahnuty a tu si vybijaju zlost nad tragediou.(prirodzene)
3. tím tretim to je jedno a dufaju, ze ich sa to netýka lebo im sa nieco take nemoze stat (chyba) :-~


17.09.2008 23:14

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

Benny ...
 Kávičkár 

Ikona

...rozum mi zastava nad niektorymi prispevkami....

Janku som uz sice par rokov nevidel, ale poznali sme sa od malicka ako susedia, jedneho davneho casu sme spolu dokonca chodili von.

Je to hrozne, uprimnu sustrast vsetkym blizkym...


18.09.2008 2:34

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

Julke
 Bahniak 

Ikona

All: Neprispievam velmi casto, ale teraz mi to nedalo... niektorym prispevkom proste neviem prist na koren :-~ Clovek na motorke je velmi zranitelny, bohuzial na to doplatila spominana Janka. Som motorkar telom i dusou, jazdim od detstva, no svoj osud si clovek nevybera. Ja som to jazdenie obmedzil a predal som motorku. Mam strach. Nemam sa za co hanbit. Je to neuveritelne, kolko ludskych zivotov vyhaslo na nasich cestach za posledne obdobie... A neboli to iba strelci. Zatial som iba abstinujuci motorkar. Uvidime co ukaze cas, ale zatial sa na moto velmi nechystam. Ci ide clovek 40 alebo 130 nikdy nevies co sa moze stat. Motorkar nikdy nie je na hlavnej ceste!

Este raz uprimnu sustrast ktory Janku poznali a ty co nepoznali, si prehodnotte svoje prispevky co ste pridali :-(


18.09.2008 8:26

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

eNeM
 Geriatrik 

K ľuďom, ktorí hovno vedia o konkrétnej situácii a hneď súdia, majú veľmi silné reči a sú drsní ako šmirgeľpapier sa ani nemienim vyjadrovať. Poväčšinou je to riešenie vlastných komplexov menejcennosti z detstva a mladosti. I-GRR [zle]

Ako vraví pita, neoznačili ani prvú, ani druhú nehodu, dokonca ani na našu výzvu, aby nám dali aspoň trojuholník, že ho tam dáme aj sami [zle] . Nebyť sanitiek s majákmi, nebolo by vidieť ani tú druhú :-~ Ale ja nechcem nikoho obviňovať, nemá to už žiaden zmysel :-(


18.09.2008 9:35

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

Puco
 Kávičkár 

Ikona

Bohužiaľ, táto debata a osočovanie nám Janku nevráti :'( Tak nech je jej nebíčko prívetivé a má tam ľahké kroky.
A Jihiro, tebe skoré uzdravenie, duchom sme s tebou, dufam že to cítiš.
To all, dávajte si bacha na cestách, aj mimo nich.


18.09.2008 14:54

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

Moderator
 Turista 
Virtuálny člen

Pietna spomienka na Janku Pekárovú

Vyjadrujeme uprimnú sústrasť.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Moderator (18.09.2008 19:21)


18.09.2008 17:22

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

Noob
 Kávičkár 

Úprimnú sústrasť pozostalým.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Moderator (18.09.2008 19:24)


18.09.2008 23:04

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

prajem rodicom Janki skore preliecenie duse,aj ked sa z tejto rany nikdy neda uplne vyliecit..dusa boli viac ako telo.iny zraneny a nestastny nech nesu zodpovednost. myslim ze ludia tu by mali mysliet na to dievca a jej neprezity zivot,deti ktore by mozno mala,pre kolkych ludi bola to najcennejsie a co stratili...


30.09.2008 14:19

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

Sektor
 Čoprák 

Ikona

JIHIRO fest ti drzim palce... drz sa chlape. Som rad, ze sme sa vcera po dlhej dobe stretli- aj ked bohuzial za nie moc dobrych okolnosti ...


30.09.2008 19:14

Re: 12.9.08 na vjazde do Nitry

BRACHO
 Čoprák 

Ikona

Ty vole..
R.I.P.


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.