Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1623 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26139
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15799)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10340)

Pridaj videoChris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla! - Video

 Zdieľať

Pridané: 21.01.2015 Pridal: janoval
Čitatelia: 4908 [Iné moto videá - KTM] Dĺžka: 02:52

Chris Birch, X-treme Enduro šampión a víťaz RedBull Romaniacs predviedol svoje jazdecké umenie na KTM1190 Adventure R.

Pozri tiež: Chris Birch a jeho nízke prelety na KTM1190 Adventure R

Ďalšie videá od tohto autora:

Diskusia:

Zobrazujem diskusiu k videu: Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 
21.01.2015 10:27

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Dava aj nejaky iny vyrobca na svoje pneumatiky farebne pasiky, alebo ten chalan tam vyvadza na MITASkach?

Inak je to az neuveritelne, co s tou motorkou tam stvaral [dobre]


21.01.2015 10:41

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

HoGo80
 Edvenčr 

Ikona

Tak táto úroveň jazdenia by mi úplne stačila (aj to moto). >:-)
Ale k tomu by som asi potreboval vyhrať lotto :-(


21.01.2015 10:45

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

Menton
 Skútrista 

Ikona

a to je ta moto vraj uz dost cestna :-D ale zaujimalo by ma, kolko dni tocili ten klip a kolko padov bolo...
kazdopadne dobre sa na to pozera [dobre]


21.01.2015 11:54

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

Re: janoval: tiež ma napadlo že je to Mitas.

Inak predpokladám že tento spôsob jazdy nie je vďaka MSC a tej elektronike :-) Ono to bude skôr asi jazdcom. ;-)


21.01.2015 12:02

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

tu je ešte jedno ;-)

[

Video: Chris Birch a jeho nízke prelety na KTM1190 Adventure R

]


21.01.2015 12:39

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

wow.. paráda. s takou ťažkou kravou. som to kukal s otvorenou hubou.


21.01.2015 12:59

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

awia: ak toto dokaze MSC, tak take chcem!
U KTM by som si asi nevedel vybrat, ci adventure, alebo adventure R.


21.01.2015 18:34

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

Risiak
 Edvenčr 

Ikona

Janoval - vybral by si si... pretoze su to dva odlisne motocykle.
Adventure je o dost nizsia a na ceste podstatne zivsia a obratnejsia ako je eRko. V offroade adventure je taka priemerna nakolko ma male kolesa a hlavne ten elektronicky podvozok nenastavis inak ako len do troch rezimov co prave nemusi vyhovovat kazdemu a pokial viem neda sa to inak prestavit. No oproti eRke je zmena nastaveni otazka par sekund kedze to zariadia servomotori.

Rko je rovnako dobre ako na ceste tak aj v offroade a neviem ako ju v KTM spravili ale 230kg vobec nieje problem co dokazuje aj Chris. Manualne nastavitelny podvozok ponuka vzadu odskok, a obe kompresie plus predpatie a predna vidlica odskok, predpatie a jednu kompresiu (zrejme kombinaciu aj pomalej aj rychlej - neviem ale mohli byt samostatne co je skoda...).
Co sa tyka motora tak dravejsia za vykonom je adventure to moze byt tymi mensimi kolesami ale u zastupcu ktm mi tvrdili ze tam je ina prevodovka ako v eRke...

Vykon motora je brutalny 0-100 je to dost pod 4 sekundy na 3prevodovom stupni to ide 180km/h a maximalka je 250km/h. Su tam dve sviecky na valec ide to od 2500rpm po 11tisic plynulo bez kopania. Adventure verzia pri 6500rpm viac ozije ako eRka ale to som uz pisal ze je pocitovo zivsia aj ked finalny vykon je rovnaky.

ktej bezpecnosti:
Motorka je vybavena uz seriovo tlmicom riadenia ale nieje nastavitelny a je dost slabo nastaveny od vyroby takze na ceste je to sice lepsie ako nic no ziadny zazrak.
MSC (motorcycle stability control) je super - to reguluje brzdny ucinok a je zapnute stale. MTC (motorcycle traction control) sa vypnut da ale na figu je to ze pre jeho vypnutie ci zapnutie treba zastavit motocykel aby sa v menu tato moznost najskor objavila to iste plati aj pre prepnutie ABS do offroad rezimu. Problem je aj pri jazde na zadnom kolese - tam motorka vyhodi poruchu abs a mtc a treba motorku znovu prestartovat aby system opat nabehol ale to je oficialne uvedene aj v uzivatelskom manualy.
Palivove mapy sa daju prepinat pocas jazdy. Najsialejsia je SPORT - tam skrtiace klapky reaguju takmer priamo na rukovat plynu ale aj tak sa elektronika dost do toho stara. K motorke sa vraj da oficialne u KTM dealera zakupit aj nejaky kluc ktory ju kompletne odblokuje ale je to aj s nejakym tlacivom kde sa majitel podpise ze si uvedomuje mozne rizika - detaily neviem.

Takze tak super masina - velmi bezpecna aj pre menej skusenych jazdcov - avsak vykon je ale aj tak vzdy kontrolovany elektronikou aj v pripade ked je trakcna kotrola vypnuta.

Ma ale dve chybycky a prva ze diagnostika sa na nu neda zakupit ina ako originalna za strasne prachy cize aj s vymazanim blikajuceho service na displayi musite ist do KTM autorizaku.
A druha len tak okrajovo - 2013tky mali problem so vzduchovymi filtrami a 2014 to ma sice opravene ale pri nespravnej instalacii filtra - co sa skutocne da velmi lahko zle nainstalovat si motor potiahne aj neprefiltrovany vzduch bohuzial... dost trapne za tie peniaze ze? :'(
No a este aj tretia sa najde a to je ta ze vyhrievane sedadla sa nenastavuju z menu ale maju samostatne tlacidla ktore menia podsvietenie v troch rezimoch vypnute - 1 a 2 stupen vyhrievania. Za prve to vidno len v noci a za druhe oba stupne hreju tak ze si clovek raz dva uvari gule a rit. [zle]

tak dufam ze som vam ju aspon takto v kratkosti trosku detailnejsie priblizil...

Upravené 2 krát. Naposledy upravil Risiak (21.01.2015 18:39)


21.01.2015 18:50

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

Risiak
 Edvenčr 

Ikona

este doplnim k predchadzajucemu prispevku ze je zo zaciatku celkom problem si zvyknut na ten elektronicky plyn lebo v rezimoch street a hlavne sport je jazda v obci rychlostou 50km/h dost kruty oriesok a to preto ze motor zacne velmi rad sklbat retazou - proste ten plyn treba vediet drzat velmi pevne aby sa elektronicke klapky v sani zbytocne nehybali. Ale ak by s tym niekto mal velky problem staci motor prenut do rezimu Rain a tam je chod klapiek velmi utlmeny a tak sa da jazdit komfortne aj v mestskej premavke.


21.01.2015 18:59

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Dobra recenzia: [dobre]
k tomu: "vybral by si si... " ti poviem asi tolko, ze ja sa neviem rozhodnut medzi KTM 990 a novym litrovym versysom (to len taky extremny priklad) a este cakam aka bude afrika ak bude.

Chcem moto aj na cestu, aj do terene. Ale viem, ze ked by som kupil funglovicu, tak mi ju bude luto v terene drat. Cize R-ko by mi bolo mozno zbytocne, navyse terennu motorku mam. Ale casom by ma to viac a viac tahalo do toho terenu a to by mi Rko vyhovoalo viac... Zas na ceste s 21" kolesom to nie je uplne ono a aj preto poskulujem po tom versyse. A viem, ze ani s tym mojim Transalpom do terenu moc nechodim, ked mam husku. Prejst nejaku polnacku, alebo sotolinu zvladne aj versys a urcite aj Adventure. Obycajnu cestnu motorku nechcem prave koli tomu, ze na vyletoch obcas stretnem nejaku peknu sotolinku a nerad by som sa otacal koli tomu, ze to motorka neprejde.

Poviem pravdu u adventure ma zaujal aj ten vykon. U versysa 120 koni je sice urcite nad hlavu dost, ale so 4valcami mam minimalne skusenosti a bojim sa ci by ten 4v motor nebol nudny. Ale mozno naopak, mozno bude zabavny a tocivy. U KTM sa bojim spolahlivosti, draheho servisu a kopy (pre mna) zbytocnej elektroniky.

Na jar poskusam, mozno aj afrika uz bude a mozno ani nic nekupim a zoderiem tranda po stupacky....


21.01.2015 19:22

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

... akurat predvcerom som sedel na jednej 1200-ke a dumal, ci do blizko/daleko-buducna by to bolo nieco pre mna. A rozhodnutie padlo, ze nie. No ale jak teraz pozeram na Chrisa, fakt ze hlavnym limitujucim clenom je jazdec, nie motorka...

Pekne Chris, bolo na co pozerat. [dobre]


21.01.2015 19:24

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

demmoo
 Edvenčr 

Ikona

dobre jazdí, pánko...

to je tak, ked nemusis pozerat na to, ci masinu rozflakas, ci tymto stylom jazdy budu casom odpadavat jednotlive diely, ci vymlatis podvozok, ci.......na cudzom sa dobre robia chujoviny...

každopádne jazdí naozaj krásne [dobre]


21.01.2015 19:39

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

Risiak
 Edvenčr 

Ikona

chapem...
...na tej motorke si ja osobne cenim najviac prave to MSC a aj ho jazdci chvalia - neviem ci mi uz pomohol ale domnievam sa ze ano a nie raz. Ale ostatna alektronika je tam asi "zbytocna". Su tam uz lambda sondy a katalyzator rozne elektronicke veci ako ventile sekundarneho vzduchu ci elektronicke skrtiace klapky a mnoho cidiel atd... K tej motorke treba uz aj tu diagnostiku mat ak si to clovek chce servisovat doma. Napriklad pre BMW sa da kupit u cechov DIAG4 bike diagnostika za cca 300ecok - no na KTM ukoncili vyvoj kvoli nizkemu zaujmu. Zial uz to asi coraz castejsie len tak bude ze si ani sviecky nebudeme moct vymenit sami.
Jedine na co sa ja spolieham u tej Adventure 1190 je ze kedze vychadza konstrukcne motor z rc8 tak ze volaco vydrzi.
Ale netreba sa na to pozerat tak pesimisticky ale treba sa tesit hlavne z jazdy. Koniec koncov co sa tyka novych motoriek - tak ak mechanika v nej nieje uplna novinka tak si myslim ze so slusnym zaobchadzanim by masina nemala niecim prekvapit.


21.01.2015 19:56

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

alexa7
 Kávičkár 

Ikona

Mne by bola stacila aj 990 keby na nej ešte trocha zapracovali, aby nežrala tolko ;-)

Ešte by k nej mohli pridať elektrický zámok, veko nádrže a bezklúčové štartovanie.
GS to už má. A potom už aj "bežím si ju kúpiť" 8-)

Dôvod úpravy: Len tak.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil alexa7 (21.01.2015 20:00)


21.01.2015 20:12

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

Risiak
 Edvenčr 

Ikona

Ked tu uz padla spotreba tak co sa tyka Adventure 1190R tak:

-velmi kludna jazda predpisovo - 5l/100km
-normalna predpisova jazda v obci a s rychlostami mimo obce do 130-140km/h 5,5l/100km pripadne s obcasnym nesetrenim vykonu 5,7 - 6l/100km
no a cestne zverstva ci offroad to uz je za hranicami 8-9l/100km


21.01.2015 21:57

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

rmacko
 Skútrista 

Ikona

To : alexa - a kolko podla Teba taká 990 adva žere ? Mne bežne medzi 6,2 až 7 litrov ( dialnica s bočnými plecháčmi, rýchlosť cca 140 ...) čo mi dojde úplne v pohodke ...


21.01.2015 22:21

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

alexa7
 Kávičkár 

Ikona

Re: rmacko: No mal som jednu 1 víkend a mal som 7,5 - 8. A ani som jej moc nenakladal.
Síce boli tam nejake polné cesty priznávam. Bola to 2007.


21.01.2015 22:29

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

rmacko
 Skútrista 

Ikona

... hmm, tak to je fakt troška dosť, asi mám nejakú lahkú ruku :-} ...


22.01.2015 16:19

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

salli
 Turista 

mna vzdy tieto temi bavili .chcem sa len spytat kedze sam by som si nevedel co si mam kupit, o kolko viac ci menej je tato ktm spolahliva a tie elektronicke veci co su v nej.kedze kazda masinka uz ma toho vela.porovnavam s xtz 1200 a gs.kedze medzi tymito troma by som sa asi rozhodoval.moja stara nema da sa povedat v sebe ziadnu elektroniku co ma aj svoje pozitiva.soce vyvoj nezastavime ale ani vek motorky.pri teme na bmw gs mnohy vravia ze privela elektroniky a pri tom predajnost vysoka.mna vzdy zaujima na masinach poruchovost udrzba a co si zacne masina pytat po povedzme 50 tisicoch km.??????????ale tato masina s pomedzi vsetkych isto naj fun faktor co sa mi moc paci kedze oproti gs je ako slamka


22.01.2015 16:35

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

Menton
 Skútrista 

Ikona

salli: GS ma kopec elektroniky uz davno, tam sa da realnejsie vyhodnocovat, ake je riziko chyby elektroniky, alebo inych casti moto... KTM s tym zacala len s 1190 modelom a ten sa predava este velmi kratko na to, aby sa to dalo realne posudit... takze to si budes musiet este par rokov pockat aby sa dali seriozne porovnat... ;-)
mimochodom, dnesne bezne auta maju viac elektroniky, ako tieto moto vo fulke, napriek tomu porucha elektroniky sa v dlhodobych testoch objavuje len zriedka... strach z elektroniky je vacsinou preto, ze sa v nej uzivatelia nevyznaju a neda sa jednoducho opravit skrutkovacom, ci velkym kladivom... >:-)


22.01.2015 16:37

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

alexa7; "Ešte by k nej mohli pridať elektrický zámok, veko nádrže a bezklúčové štartovanie".
Dalsie elektricke haraburdy ktore ti len mozu viac skomplikovat zivot,hlavne na masine ktoru ludia beru mimo civilizacie. Majitelia Multistrady 1200 by ti vedeli povedat svoje.


22.01.2015 17:39

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

salli
 Turista 

menton ano mam obavy keby sa mi to povedzme poruchalo niekde v rumunsko na dovolenke.napriklad uz dost ma prekvapilo ked hondy mali problem s hissom v spinacke.a pri tom nenastartovat masinu povazujem za dost velky probelm.nechapem preco vyrobca tam neda aj nejaky nudzovy mod na dojazd pri nejakom probleme.preto sa pytam o spolahlivosti ci taka xtz 1200 by nebola lepsia volba?


23.01.2015 9:44

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

Risiak
 Edvenčr 

Ikona

salli: Vyhoda novych motocyklov je v prvom rade v tom ze predajca resp teda samotny vyrobca v pripade poruchy kryje vsetky naklady spojene s poruchou a je jedno v akom state sa masina pototo. Toto plati samozrejme len v garancnej dobe a ta je konkretne pre KTM 1190 Adv 2 roky. To len u nas su ludia nauceny tak ze ked si clovek nieco kupi tak akonahle zaplati "predajca vypne telefon".
Co sa tyka mimogarancnej doby tak tam nejake to trapenie ulahci dobra poistka. Samozrejme co sa ale neda osetrit je to ze ak aj masina je v zaruke a vsetko chlapci zariadia k spokojnosti zakaznika tak je jasne ze zazitok z vyletu bude kompletne pokazeny ak ti to neopravia na mieste pripadne v nejakom kratkom case bez toho ze by si musel cestovat domov napriklad z toho rumunska ked uz ho spominas. :'(


23.01.2015 10:10

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

PetoDL
 Turista 

Ikona

však rumunsko je tutok kúsok :-}


23.01.2015 12:38

Chris Birch dal KTM 1190 Adventure R krídla!

Menton
 Skútrista 

Ikona

salli: keby si planoval Magadan, tak chapem tvoju obavu, ale Rumunsko? ved tam je v kazdej vacsej dedine slusne vybaveny servis a keby bolo najhorsie, tak do pol dna po teba z Sk pride dodavka, ci auto s privesom... ;-) XTZ je urcite fajn moto, len hrozne tazka a brucho nizko nad zemou... takze off radsej dietnejsie...


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

Súvisiace videá:

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Dzešec učinkoh šľivovici na hlopoh :...
1.- Perše poldeci : - prestaňe ci šmerdzec zos papuľi ...
2.- Druhe poldeci :- prestaňu ce ozjabac nohi ...
3.- Trece poldeci :- prestaňe ce boľec bruh ...
4.- Štrvarte poldeci :- prestaňu še ci kľepac ruki ...
5.- Piate poldeci :- prestaňu ci ciskac boganče ...
6.- Šeste poldeci :- prestaňeš še mračic ...
7.- Šedzme poldeci :- začňeš špivac ...
8.- Osme poldeci :- začňeš mladnuc....
9.- Dzevjate poldeci :- začňu še ci pačic druhe ženi ...
10.- Dzešate poldeci :- začňe še ci pačic Tvoja manželka ..

Ďalšie vtipy »