Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1465 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26227
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15845)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10382)
Hodnotenie: (1 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (65)  [Verzia pre tlač] Tlač

2. ročník jazdy za zosnulých motorkárov máme za sebou

 Zdieľať

Pridané: 11.06.2006 Autor: Peter Fischer
Čitatelia: 40283 [Mototuristika - Stredné Slovensko - Moto-akcia]

Veru tak, rok sa s rokom zišiel a stretli sme sa už na druhom ročníku tejto, dá sa povedať, tradičnej akcie.

Spred zvolenského Metra, kde bolo v sobotu 10. 6. naplánované stretnutie, sme sa pohli s menším meškaním z dôvodu neskoršieho príchodu niektorých „regionálnych sekcií“, teda hlavne Bratislavčanov a Košičanov. Treba však objektívne uznať, že počasie po ceste nemali práve ideálne, čo sa dá považovať za ospravedlnenie.

Dá sa hrubo odhadnúť, že v tomto čase sa tam nachádzalo približne 200 kusov motoriek, čo je takmer trojnásobná účasť oproti minulému ročníku, kedy nám počasie prialo slabšie. Tento rok to vyzeralo oveľa lepšie, aj keď nebolo práve teplo a bezvetrie.

 Bolo nás okolo 200
Bolo nás okolo 200

V sobotu sa okrem našej akcie konal aj letecký deň na letisku Sliač a cyklistické preteky. Páni policajti nám preto ponúkli doprovod po celej trase, za čo im patrí veľká vďaka. Svoju prácu odviedli profesionálne a skutočne nám veľmi pomohli od štartu až po cieľ. Veru, správny policajt má pomáhať, nie buzerovať!

O 14.15 sme sa za asistencie policajtov pomaly rozbehli a napojili na cestu do Banskej Bystrice. Kolóna sa pohybovala rýchlosťou 60 – 80 km/h, čo bolo vzhľadom na počet motoriek a zmysel akcie tak akurát. Za Bystricou sme odbočili na Harmanec, teda cestu, ktorá sa vo svojej najkľukatejšej časti nazýva horský priechod Šturec. Pre motorkára je to raj širokých zákrut s kvalitným povrchom – je to pravdepodobne najlepšia a najdlhšia cesta takéhoto „kľukatého“ druhu na Slovensku, takže toto miesto je pre nás symbolické.

Na vrchol Šturca sme prišli krátko pred pätnástou hodinou. Minulý rok sme tu osadili symbolický kríž venovaný zosnulým motorkárom. Tento rok k nemu pribudla aj plaketa, ktorú venoval motoride.sk. A žiaľ, pribudli k nemu aj sviečky za ďalších motorkárov, ktorí predčasne ukončili svoju pozemskú púť. Mnohí z nich boli aj členmi Motoride Klubu...

 Na parkovisko sme sa nevošli všetci
Na parkovisko sme sa nevošli všetci

Poslednú poctu, ktorú sme našim kamarátom jazdiacim v motorkárskom nebi venovali, bola minúta rachotu. Presne tak, žiadna minúta ticha, ale motorkárska minúta rachotu, aby nás tam hore počuli a vedeli, že na nich myslíme, a možno aj aby zistili, kto má nové ladené výfuky.

 Pribudli nové sviečky a fotky
Pribudli nové sviečky a fotky

Som si istý, že nás počuli rovnako ako minulý rok, lebo história sa zopakovala a práve v týchto chvíľach začal na nás padať drobný dážď. Krutá symbolika – lúčia sa s nami so slzami v podobe dažďa. Ahojte o rok!

 Plaketa od motoride.sk
Plaketa od motoride.sk

Jazdi tak, aby ten kríž nestál aj za teba!

Pridané: 11.06.2006 Autor: Peter Fischer Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (1 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (65)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria