Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 2188 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28215
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16825)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11390)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Jantulíkova majstrovská oslava narodenín na Slovakia Ringu

 Zdieľať

Pridané: 03.09.2012 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 1412 [Šport - Cestné Motocykle]

Deň pred svojimi osemnástimi narodeninami si dal Jakub Jantulík darček v podobe zisku titulu Majster Slovenska cestných motocyklov v triede Superstock 600. V rámci podujatia medzinárodného šampionátu UEM Alpe Adria na Slovakia Ringu sa totiž bojovalo aj o posledné tohtoročné body práve do slovenského šampionátu.

Sobotňajšie kvalifikácie boli poznačené premenlivým počasím, jazdilo sa na polosuchej, či mokrej trati. Jakubovi sa v závere prvej kvalifikácie podarilo na oschýnajúcej trati zajazdiť štvrtý najrýchlejší čas spomedzi 28-členného jazdeckého pola a keďže poobede pršalo a nedali sa jazdiť rýchlejšie časy, do pretekov štartoval z prvého radu.

V nedeľu sa pretekalo na suchu, no Jakub už v úvode stratil istotu v pneumatikách a do cieľa prišiel na desiatom mieste. Medzi slovenskými pretekármi bol však v cieli ako prvý a to mu zaistilo zisk celkového prvenstva v seriáli Majstrovstiev Slovenska.

Jakub Jantulík: “Celý víkend prebiehal veľmi dobre, len počasie bolo nepríjemné, keď som mal vyjsť v sobotu na trať, tak vždy začalo pršať. Pätnásť minút pred koncom prvej kvalifikácie sme ale skúsili dať ´suchú´ pneumatiku a vyšlo to. Keďže poobede pršalo, tak som ani nešiel na trať, bolo isté, že raňajšie časy sa nezlepšia. Do pretekov mi štart celkom nevyšiel, bol som šiesty a v treťom kole ma začalo šmýkať, musel som stále viac spomaľovať a mal som niekoľko väčších šmykov. V cieli som bol desiaty, čo ma mrzí. Z pódia v slovenskom šampionáte a zisku titulu mám samozrejme radosť. Som veľmi vďačný našim partnerom a tímu Maco Racing za celú sezónu, cítim sa v tíme veľmi dobre a verím, že naša spolupráca bude pokračovať aj v budúcnosti.”

Pridané: 03.09.2012 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač
yamaha-10-2024-main

Horúca jeseň s Yamahou

tuareg-09-side

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »