Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 2249 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28199
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16819)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11380)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Šikyňovci majstrami Slovenska

 Zdieľať

Pridané: 17.09.2012 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 3342 [Šport - Motocross]

V Žaškove sa cez víkend konalo posledné podujatie motokrosových Medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky mládeže jednotlivcov.

Tím MX Slovakia nastupoval do finále s dvojicou pretekárov Richard Šikyňa a Tomáš Kohút, tretí jazdec tímu, Jaroslav Antalič, pre zranenie neštartoval. V drese tímu MX Slovakia sa však predstavil aj brat Richarda Šikyňu, Denis.

S jednobodovým náskokom na čele priebežného hodnotenia prichádzal na miesto ako favorit na víťazstvo v triede 85 cm3 práve Richard Šikyňa, ktorý v prvej jazde aj napriek pádu dokončil ako druhý, v druhej jazde zvíťazil a stal sa zaslúžene slovenským šampiónom. V tíme MX Slovakia a v rodine Šikyňovcov však dnes bola radosť dvojnásobná, titul majster Slovenska totiž v triede 65 cm3 vybojoval aj spomenutý Richardov mladší brat Denis, keď v Žaškove prvú jazdu vyhral a v druhej skončil na druhom mieste.

Tomáš Kohút obsadil v triede 85 cm3 piate a štvrté miesto, celkovo bol štvrtý a rovnaké umiestnenie mu patrí aj v konečnom hodnotení slovenského šampionátu.

Richard Šikyňa, 1. miesto (2. + 1.): „Po štarte prvej jazdy som viedol, ale asi v štvrtom kole som v odklopenej zákrute spadol, narazil do riadidiel a to mi vyrazilo dych. Dokázal som sa však spamätať a pokračovať na štvrtom mieste, z ktorého som sa potom dostal na druhé. V druhej jazde som sa v polovici dostal na prvé miesto, ktoré som už potom udržal až do cieľa. Z majstrovského titulu mám obrovskú radosť, moja vďaka zaňho však patrí rodičom a tímu MX Slovakia, od ktorého som mal navyše k dispozícii nový motocykel.“

Pridané: 17.09.2012 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač
yamaha-10-2024-main

Horúca jeseň s Yamahou

tuareg-09-side

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »