Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 2298 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26263
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15858)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10405)

BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuBMW- Tempus Bawaria,a ich pristup - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 1 2 3 4 5 |

08.06.2007 17:21

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

jaaaaj chlapci moji citam tu same horrory a veru vidim ze v tom nie som sam...ja som pred tromi rokmi urobil podobnu chybu a kupil som si v tejto istej firme ale nie motorku ale auto...a nie zrovna najlacnejsie, sedmu so sestlitrovym 12 valcom...to pisem len preto aby ste mali obraz o co asi ide...a samozrejme chodim do servisu sem aby som mal pokoj so zarukou a podobne...pristup a chovanie prijimacich technikov nebudem rozmazavat, davno som rezignoval...ale nomozem nespomenut absolutnu neodbornost tich idiotov mechanikov ktori su vlastne len menici asi zlych dielov, lebo niekedy vymenia aj dobry odhliadnuc od toho ze by sa po najazdeni 100 tis km asi nic kazit nemalo...rozne ventily, elektronicke hovadiny bez ktorych sa auto neda ani odomknut...a krasne bolo ako mi po mojej staznosti na klimatizaciu asi tyzden po kupe mechanik tvrdil ze to je koli buracke ktora sa asi stala pred mojou kupou...pekny trapas ked ho prijimaci osol musel taktne ukludnit ze to je zaruka a auto je funglovica u nich kupene pred par dnami...viem ze to neni o motorke ale je to tempuse a to je jedna banda...radsej som mal kupit mercedes ale ani tam nemam istotu a skusenosti...inak nekupite 760 li??????...vtipek...


08.06.2007 19:23

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

tazko cakat odbornost vo firme kde ti ponuknu 8000 cisteho fixny plat + % z predaja

ano hovorim o tempuse BA

p.s. aby bolo jasne miso frano pre mna odbornik je

Upravené 2 krát. Naposledy upravil raptor (08.06.2007 19:25)


08.06.2007 20:26

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

copy
 Skútrista 

Ikona

BMW v BA fungovalo, kym to bolo AWT. Odkedy sa toho chytil vychodniarsky Tempus, tak to ide pomaly ale isto do kytek..


09.06.2007 10:03

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

raptor, ale ako inak chces predajcu motivovat? Ak su tie percenta z predaja dostatocne, nevidim ziaden problem. Predajca sa ma snazit. BMW ma reklamu, ma dobre renome, v predaji mu nic nestoji. Uz je to naozaj iba na predajcovi.
V prvom rade si o tych autach zistim co najviac... Ano, byt predajcom aut musi byt pasia. To nieje nakup rozkov. V druhom rade si pojdem pojazdit s konkurenciou, nieje jej az tak vela, zistim si co su ich prednosti, ake ma prednosti moja znacka...Na toto kazdy predajca kasle. Ked sa ho nieco spytas, iba ti odverklikuje nieco z letaka - to mna vobec nezaujima...


09.06.2007 12:03

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

bruno76
 Kávičkár 

Ikona

copy presne toto som tvrdil na zaciatku a preto to aj ta vyzera.vsetci sikovnejsi chalani odtial isli prec kvoli znizivaniu platov.proste jedneho dobreho mechanika nahradia dvomi vychodniarmi a je to.toto je ich logika.


09.06.2007 13:10

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

copy
 Skútrista 

Ikona

matus: ten smiesny platovy zaklad vobec nie je motivacny. To je skor pristup typu: ked chces, chod inde, nikto ta tu nedrzi.. my si najdeme niekoho ineho.. myslis ze napr. v Nemecku funguju takto? Ze na, tu mas 250 EUR zaklad, ostatne si zarob?

bruno76: ani nie ze jedneho dobreho mechanika nahradia dvoma vychodniarmi... skor jedneho dobreho nahradia jednym lacnym.. a keby snad bol niekto ochotny robit este za menej, tak nahradia aj toho.. a tesia sa kolko usetrili na platoch.


09.06.2007 13:17

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

a ako inak chces motivovat zamestnanca ak nie odmenou?
8 tisic je malo, to beriem, ale kolko je dost? 30-50tisic? Daj tolko predajcovi...a myslis, ze on sa potom nejako extremne bude snazit predavat? Nie. Odmena je najlepsi motivator.
Je uplne bezne, ze v predaji sa plati minimalna mzda a mas percenta z predaja. Treba len vyriesit odmenu zamestnanca ked je hluche obdobie (prazdniny, vianoce a pod)

Neviem kolko berie predajca na zapade, ale pozri si kolko na zapade, alebo v usa beru napriklad casnici. Dostavaju uplne minimalnu mzdu, ale cim su viacej slusni a hostia su spokojni, tym viac maju sprepitneho...

Dat niekomu 30 tisic nic nevyriesi. Akurat ked sa bude flakat, tak potom mas problem sa takeho cloveka zbavit, lebo tak mame postaveny zakonnik prace...


09.06.2007 13:29

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

copy
 Skútrista 

Ikona

matus: ja som mal na starosti ine autoznacky a ich dealerov, ale mozem ti povedat, ze takato "motivacia" v predaji aut, ani v servise jednoducho nefunguje.
Das malo predajcovi? Ten si najde cesticky, ako si zarobit (jazdenky, provizie z lizingoviek, z poistovni, hocico). Maly zaklad motivuje akurat tak k hladaniu co najlepsich moznosti na zarobok.
Das malo mechanikovi? Tak si zacne odkladat pouzite diely, a nove ma usetrene.. alebo zopar zakaznikov presmeruje do ineho servisu, napriklad do svojej garaze..


09.06.2007 14:52

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

matus jasne ze motivacia su % z predaja ale musis mat nejaku istotu ak budes mat slabsi mesiac (nebodaj dva tri za sebou)

8 tisic cisteho v bratislave je menej ako minimalna mzda v hocijakej inej casti sloveska... ved obsluha fastfoodu v avione ma 17 cisteho + tringelty... a potom chod robit odborneho predajcu bmw, maj rad svoju pracu a vzdelavaj sa v odbore


09.06.2007 18:11

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

pagy
 Turista 

Ikona

copy, a ako funguju v Nemecku?


09.06.2007 18:31

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

raptor> a co je to podla teba istota? Kolko by teda taky predajca mal zarabat v zaklade a ake by mal mat odmeny za predaj auta?

"ved obsluha vo fastfoode" - hovoris to dost dehonestujuco. Ti ludia stoja cely den na nohach a makaju v teple a smrade. Cely byt im musi smrdiet od spaleneho oleja, lebo toho smradu sa nezbavis ani prezlecenim.


09.06.2007 18:46

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

pagy
 Turista 

Ikona

raptor, nehovor o odbornosti, myslim, ze ty tiez nepracujes vo svojom obore...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil pagy (09.06.2007 18:46)


09.06.2007 20:13

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

samozrejme ze nepracujem... kolko z nas pracuje pagy ;-) neber to ako chvastanie sa ale tuto stredu som dostal ponuku ist robit na ministerstvo podohospodarstva kde by som robil vo svojom odbore a casom asi aj za slusne peniaze... ale nechcem... preco to uz je moja vec

matus vycislit sa to presne neda ale 8 litrov v roku 2007 v hlavnom meste slovenska urcite nie

matus nie nehovorim to dehonestujuco... nemozes vediet ako to hovorim ale pomozem ti na to aby som siel robit do fastfoodu nemusim byt "hlava pomazana" kdezto napr od takeho predajcu bmw sa ocakava asi viac.... ale vies co? naco slova vsak chod robit do tempusu za 8 mesacne a cakaj kym zacnes predavat aby boli premie aspon 10 a ty dostaval 18 litrov zil z ruky do ust... zit za 8 v bratislave si ja predstavit neviem

vazim si kazdu poctivu pracu - na motorku som si zarobil kydanim hnoja a staranim sa o kone.. to myslim hovori za vsetko

Upravené 1 krát. Naposledy upravil raptor (09.06.2007 20:19)


09.06.2007 21:42

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

copy
 Skútrista 

Ikona

matus a pagy: keby sme isli do dosledkov, nakoniec, preco nejdu v tempuse este dalej? ved by mohli vyhodit uplne vsetkych a zobrat ich na zivnost. Ked by nic nepredali, tak by nic od Tempusu nedostali. To by si si dosiel kupit auto, a zbehla by sa okolo teba zmeska roznych typov, ktori by sa predbiehali navzajom v ponukach a ochotnosti - ked by si im povedal po pol hodine ze si to este rozmyslis tak by ta nakopali..


09.06.2007 22:13

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

copy
 Skútrista 

Ikona

inac pagy, celkom dobra otazka. napadlo ma ze si pozriem na nete, aka je teraz v nemecku situacia, v dobe internetovych predajcov, sedych reimporterov a pod.
kto vie nemecky tak tu :
www.auto-treff.com/bmw/vb/showthread/t-48009.html
www.motor-talk.de/showthread.php?s=623590f50951c44bc3cc...
www.auto-treff.com/bmw/vb/showthread/t-114633.html

mozno tie linky pridu vhod prave zamestnancom v Tempuse ;-)


09.06.2007 22:28

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

no, ak som dobre pochopil, tak mesacna pevna sadzba je medzi 1000 a 1500 euro + 8-10% zo zisku predajne.
V prepocte to vyzera ako super peniaze, ale 1000 euro je ekvivalentom nasich 8.000sk cisteho.


10.06.2007 1:01

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

copy
 Skútrista 

Ikona

matus, sice to nie je bmw, ale viem 1 konkretny pripad. jeden znamy ktory predava ojazdene audiny u ofic. dealera audi v passau. nechcel, ale vytiahol som z neho (bol som tam naposledy minuly tyzden).
jeho zaklad je 1500 eur v hrubom, plus 15% z marze na predanom aute.
auto a mobil sluzobne, dostava prachy na oblecenie neviem kolko presne (akoze reprezentacne), dovolenka 6 tyzdnov, prac cas 40hod tyzdenne, pocas slabych mesiacov napr. januar im to majitel dorovnava (neviem na kolko, proste vtedy ma vyssi ten fix) - a pred dovolenkami a vianocami nieco ako premie (alebo 13 a 14 plat)
este som sa pytal ze co ked je chory - vtedy dostava podla priemeru za posledne 3 mesiace

a najlepsie na koniec - ked som sa pytal, ze potom kolko musia zarabat ti co predavaju nove auta - to ma dostalo, ked povedal ze menej nez on, ze zakaznici ovela viac tlacia na cenu, vela sa predava fleetovych aut, cize marza na novom aute je otazna.. ale nevedel presne ako su plateni jeho kolegovia. jazdenky sa predavaju obcas aj stylom ze po celych kamionoch - holandan pride, kupi, nalozi, odvezie - a z holandska to kupuju rusi a ukrajinci, alebo aj cesi poliaci a slovaci

a co sa tyka tempusu, viem ake su tam pomery.. a viem ze to aj tu citaju..

Upravené 1 krát. Naposledy upravil copy (10.06.2007 1:03)


10.06.2007 8:17

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Ta 15% marza ale urcite nebude z ceny predaneho auta, ale z nejakeho zisku predajne. 1500euro v hrubom je, ako som pisal, nieco ako nasich 8 v cistom, je to jednoducho strasne malo - takze voci bmw v ba nevidim ziaden rozdiel.
Mobil sluzobny maju aj predajcovia v bmw ba, ci mozu jazdit aj s autami - to neviem, ale keby som bol majitel tak im to dovolim, lebo je to reklama.
Prispevok na oblecenie - to funguje aj u nas, ale ci to bmw ba zamestnancom plati, neviem.

Dovolenka, pracovny cas a mzda ked je chory je zalezitost legislativy. Nemecko je krajina so silnou socialnou politikou a uz im to zacina prerastat cez hlavu, takze ver mi, ze dlho to tam uz takto fungovat nebude.

Takze, okrem vyhod zo strany statu tu ziaden velky rozdiel v plateni a sposobe platenia nevidim.


10.06.2007 9:51

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

lonelyrider
 Skútrista 

Ikona

fyi takze 29 den ... vymenena prevodovka , spojka , spojkovy kos .... problem vyrieseny a zase sa na seba usmievame ... a zase som spokojny zakaznik .. :-))) takze vsetko je v poriadku


10.06.2007 10:47

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

copy
 Skútrista 

Ikona

matus: 15% zo predajnej marze, cize z hrubeho zisku predajne. A rozdiel vidim, jeden a dost podstatny.
Za rocny plat v cistom mu to vyda na jednu peknu, novu A6 v slusnej vybave, mozno aj na quattro.


10.06.2007 10:53

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

copy, ale to by sme potom mohli aplikovat na vsetky povolania v SR, ze su slabo zaplatene...

Takze aj po exkurzii na temu plat predajcov v nemecku som stale presvedceny o tom, ze 8tis cisteho + motivacna marza z predaja automobilu nieje v rozpore so zauzivanymi pravidlami a pride mi to OK. Sikovny predajca sa musi pekne uzivit.


10.06.2007 11:33

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

copy: Nebudeš mi veriť, ale aj u nás.


10.06.2007 16:05

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

strive
 Turista 

Ikona

Nevidim ani najmensi dôvod platit predajcovi viac ako tych 8000 zakladu ak ma dobre nastavenu vysku odmien/provízií/ za predaj tovaru veď si položme otázku takto- kto zaplatí majiteľovi firmy náklady na chod firmy ked predajca nepreda dostatok tovaru- preco by mal znasat to riziko sam. Nepredáš-Nemáš tak sa snaž a budeš mať ty ako predavač a aj majitel firmy a vsetci budu spokojny. Podotykam toto plati pri dobre nastavenej vyske odmien.


10.06.2007 16:28

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

copy
 Skútrista 

Ikona

vadim: mas sukromnu spravu. o Tempuse uz na sklo nejdem.

strive: "kto zaplatí majiteľovi firmy náklady na chod firmy ked predajca nepreda dostatok tovaru" sa zda byt rozumna otazka.. ale v praxi to tak nefunguje. Ver tomu ze zamestnanci si najdu cesty, ako si prist na svoje. A na provizie sa vykaslu, ak si ich zamestnavatel v hlavnom meste ceni na pausalnych trebars 8 mesacne. Inak sa ta spytam: preco Audi A6 quattro 3.0 Tdi stoji u nas bez DPH tolko co vonku s DPH? 44t. eur. DPH mame rovnaku, 19%, naklady "na Zapade" su urcite vyssie..


10.06.2007 17:53

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

strive
 Turista 

Ikona

Niektory tovar mame lacnejsie iny drahsie napriklad pri tych autach je to riadny rozdiel ktory by sa mal riesit no my sme tu na to maly pani a ovplyvnime to len tym ze ked si budem chciet kupit napr horeuvedenu audinu tak si ju pôjdem kupit do nemecka lebo ten rozdiel je obrovsky a potom sa predajci zacnu zamyslat nad cenami ale to je vec pre zastupenia znacky a nie predajcov lebo ty len predavaju za doporucene ceny a pochybujem ze by sme tu v SK mali vyššie marže ako v nemecku je to velmi malo pravdepodobne a tyka sa to skôr napriklad nakladov na reklamu co ked sa rozrata na predaj v nemecku a u nas vychadza to zrejme lepsie v prospech nemcov lebo tam tych aut predaju predsa len trosku viac 8-) . Tento problem sa tyka kazdeho tovaru dovazaneho z vonku za eura alebo usd. Priklad - tovar na letnu sezonu som kontrahoval v korunach pri kurze cca 38 sk za euro a preberal som ho pri kurze 34 za euro a on nezlacnel ani o 5 % a veru by mali z coho zlavit no ja ako maly obchodnik na slovensku to nedokazem ovplyvnit. :-((((((
A k tomu ocenovaniu zamestnancov - ak sa mu nebude pacit ide inde myslim si ze v BA nie je ziadny problem si najst pracu takze trh prace to vyriesi sam a ak podnikatel bude chciet mat dobrych zamestancov bude im musiet dat dobre podmienky no aj tak si myslim ze najspravodlivejsie je ten system ako tam maju lebo kazdy nesie urcite riziko a bude sa snazit cim viac aby zarobil.


10.06.2007 18:00

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

duggo
 Kávičkár 

Ikona

obsluha fastfoodu je cista drina a ked maju tych 17 cisteho + tringelty co podla mna asi len tak nemaju, tunak kusom odomna ma obsluha NonStou 65sk/hod , tak su to velmi zasluzene peniaze a slovicko "veď" sa tam az tak nehodi...
prevadzkar McDonaldu v Auparku ma mesacne KILO ...


10.06.2007 18:52

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

sorentto
 Edvenčr 

Ikona

no ja som sice nerobil predajcu, ale prijimacieho technika u zastupcu nemenovanej znacky (inteligentnejsi si domyslia z nikcu ;-) ) ale viem ako na tom boli predajcovia a u technika to bolo takmer to iste, lenze som nemal slubene provizie z predaja, ale z normohodin vyuctovanych nad stanoveny mesacny limit

predajcovia nikdy nedostali take percenta, ako mali prislubene a mohli sa ist stazovat na lamparen a ja aj s mechanikmi detto... ked som sa sefa priamo spytal, ako to, dostal som odpoved, ze to co vravel ked som nastupoval bude platit, az ked budem mat pod sebou 5 a viac mechanikov... apropo fix. bol 9000 hrube, tzv. premie podla aktualnej nalady sefa v den ich pridelovania, ale ako vravim, v praxi ziadne pevne stanovene percenta...

apropo, sikovnym lavirovanim so zmenou obchodneho mena a s tym spojenym prepracovavanim pracovnych zmluv sme tam viaceri aj po siedmych mesiacich stale boli defacto v skusobnej dobe, takze ked sa niekomu nepacilo odisiel holy bosy ako prisiel :-((((((

MATUS: ak mas na to gule, skus sa na tri mesiace zamestnat u dealera s posramotenym menom za 8 hrubeho + provizie a potom nam sem napis, ako sa ti to pacilo!


10.06.2007 19:31

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

Ja si myslím, že práve to že taký šikovný predajca ako je Mišo pracuje pre Bawariu je dôkazom, že tie podmienky sú podstatne lepšie. Veď Miša by konkurencia brala všetkými desiatimi. Keby mal 8000, tak by odišiel.

Ale je fakt, že je to jeho súkromná vec...


10.06.2007 19:53

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

ach keby som sem mohol napisat to co viem a neublizit tym misovi tak by som napisal :-((((((
on vie o com hovorim...

poviem vam, bmw su pre mna najlepsie motorky na svete ale v tempuse by som uz robit nechcel


10.06.2007 20:37

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

duggo
 Kávičkár 

Ikona

najlepsie su cernosky, to predca vie kazdy


10.06.2007 20:44

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

copy
 Skútrista 

Ikona

duggo: aziatky 8-)


11.06.2007 11:16

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

primerna mesacna mzda v krajinach zapadnej europy 1100- 1300 eur, na problem by som sa vsak pozrel z inej strany, kolko si moze dovolit zapadoeuropsky clovek za tych 1100 eur a kolko slovensky clovek za 8000 Sk. Ku prikladu 1 izbovy byt v niektorej eur. metropole 350-400 eur, stale zostava 700, elektrina voda plyn 120 Eur, zostava 580 eur, tyzdenne naklady na stravu 70-80 eur, mesacne 280 eur / cert ber nech 300/ zostava 280 eur, ktore si zapadoeuropsky clovek moze v pohodicke strkat do ponozky.

Slovensky clovek 8000 tis - najomne za 1 izbovy byt od 8000 tis /samozrejme ako kde/ A CO DALEJ???


11.06.2007 11:44

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

okrem toho ako spominal copy, na zapade/ze si ho uz tolko beriem do huby/ nepojde ziaden clovek predavat premiovu znacku pod 1400 Eur. Priklad z vlastnej skusenosti:
predajca naj - premiovejsej znacky motocyklov v rakusku: 1600 eur+provizie
veduci predaja: 3000 eur TIETO SUMY SU NETTO!!!

Okrem toho aj na Slovensku su firmy/minimalne jedna/ kde ani jeden zamestnanec, dokonca ani pomocny mechanik nejde pod 2-oj nasobok spominanych 8 tis Sk, preto sa mi zda neuveritelne, ze za teketo peniaze sa niekto pohybuje v moto-branzi. Ak sa vsak taketo veci este deju - no comment


11.06.2007 11:53

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

samozrejme pripustam, ze veduci predaja za 3tis eur je kamikadze so zodpovednostou, ktoru by nechcel mat asi nikto z nas, a v neposlednom rade ma napada otazka:
predaj vozidiel ci uz moto alebo auto, nie je predaj rychloobratkoveho tovaru ako su potraviny, cize kolko musi predat vozidiel predajca ktory ma 8tis zaklad aby sa s proviziami dostal na aky taky plat? a co predajca motocyklov v zime?


11.06.2007 12:03

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

marcell, odkial cerpas tu priemernu mzdu? ale ked uz, bavme sa nemecku. 1100-1300 euro bolo 2500dem a pochybujem, ze to bola priemerna mzda. Skor okolo 3500-4000dem, cize 1700-2000eur.
Neviem odkial cerpas ceny prenajmu, ale zije mi v dachau bratranec (dachau je male mesto) plati cca 700euro za 3i, vratane vsetkych poplatkov (voda, elektrina, telefon,internet,koncesionarske poplatky)
A chcel by som vidiet byt v parizi za 400euro. Mozno tak v cernosskej stvrti... (nic proti ciernym).

U Slovaka je tych 8tis zaklad. Je iba na nom ci chce ostat na tom, alebo sa bude snazit a zarobi si. Verim, ze v nemecku alebo inde je to mozno inac, ale tam je ina mentalita. U nas treba bohuzial ludi stale strazit, lebo potom nemakacenko.
Najlepsie je dat mu minimalnu mzdu a nech si na seba zarobi. Kto je sikovny a bude makat, si na lepsie peniaze dojde. Kto nie, dovidenia.
Skus sa na to pozriet zo strany cloveka, ktory to plati z vlastneho vrecka (ano, pretoze na konci celej tej snury nieje nejaky statny rozpocet, ale majitel, ktory to musi cvakat) a nie z pohladu cloveka, ktory nema ziadnu zodpovednost a iba dostava peniaze.


11.06.2007 12:04

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

cize kolko musi predat vozidiel predajca ktory ma 8tis zaklad aby sa s proviziami
dostal na aky taky plat?


na aky plat? na taky ako je v zapadnej europe? Rozmyslaj logicky chlape. Kedy sa priemerny slovensky plat dostane na priemerny europsky nema fakt nic spolocne s tym, ako sa plati v predaji aut a motoriek.


11.06.2007 12:16

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

matus: cerpam z vlastnych takmer rocnych skusenosti, zijem a pracujem vo Viedni dokonca v odvetvi o ktorom tato tema je, urcite existuju rozdiely medzi Nemecko a Rakuskom, je pisem len to co vidim a mam overene. tot vsjo.


11.06.2007 12:21

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

a pre klud na dusi, netreba brat to co pisem ako precedens. Na zaver predajca ojazdenych automobilov, v bazare ktory ma niekolko pobociek po rakusku 1200 eur + provizie. A dalej by som uz tuto diskusiu nerozvadzal, lebo ani Ty ani ja predajcom, ktori zarabaju 8+ percenta, plat nezdvihneme


11.06.2007 12:47

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

copy
 Skútrista 

Ikona

marccell: ty si ten byvaly predajca od Dzona?


11.06.2007 12:52

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

osobne otazky prosim na SS


11.06.2007 12:56

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

sorentto
 Edvenčr 

Ikona

matus, ty si normalne triedny vykoristovatel :-)))

tak ked sa veduci (majitel) boji, ze bude predajcov platit za nicnerobenie nech si to robi sam... ja osobne nepotrebujem ziadneho typka v kravate ked chcem kupit nieco na vozenie, aby ma presviedcal o niecom comu ani sam neveri... takto som raz dohnal takmer az k slzam zufalstva cloveka, ktory sa mi snazil nanutit Daciu Logan, neverili by ste, ake ody sa na to daju spievat, doporucil som mu, ze by sa mal dat k adventistom :-D

Ale povedz mi, ako by si motivoval prijimacieho technika a mechanikov, ako som mohol ja ako prijimaci technik cakat kvalitnu pracu od mechanika, ktory dostal 9,5 v cistom, pritom mal vyrobene 30% nad normu a mal na krku zenu, trojrocne decko a prenajaty byt... a ked som sa na porade proti takemuto pristupu ohradil, s tym, ze sluby od majitela boli diametralne odlisne, bol som poslany do pecka.. o zneni pracovnej zmluvy radsej ani nejdem hovorit, keby mal clovek cas a chut a vela penazi na pravnika, mozno by mali na Tuhovskej hlavu v smutku...


11.06.2007 13:30

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

sorentto> nechcem riesit platy mechanikov, lebo tam sa musi postupovat uplne inac.


11.06.2007 15:04

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

manana
 Edvenčr 

Ikona

lonelyrider: gratulujem! :-D


11.06.2007 17:17

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

motivovat ku kupe auta a motorky ma maju parametre vozidla a nie obskakujuci predajca. Ja si najprv precitam katalog az potom idem do predajne, kde mi predajca malokedy povie nieco nove a zaroven pravdive (vymyslenych historiek vedia ale vela). Ak predajca dostava % z predaja, casto sa meni na otravneho buzeranta a to zakaznikov odradza. Samozrejme, predajca s lenivymi sunkami je prekliatie firmy, takeho treba vyhodit.


11.06.2007 17:28

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

Máš dva dni po svadbe a riešiš tu chujoviny... :-O :-~


11.06.2007 17:43

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

manana
 Edvenčr 

Ikona

zeby "sa meni na otravneho buzeranta" ? :-D aaale, vidi vela zdaru a gratulujem. sice v inej teme, ako sa patrilo, ale aj tato tema bola o inom ako sa tu uz zo dve strany pise :-P




11.06.2007 18:01

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Vidi, katalog ti nikdy nepovie vsetko, hlavne do detailov nejde ziaden katalog. Od toho je tam predajca, aby to auto poznal do detailu, aby vedel co ktora vybava obsahuje, aby si si neobjednal auto za 2mega a potom zistis, ze si si nedal zadne okna do elektriky, alebo tam nemas fajciarsky suflik, alebo ked si priplatis extra paket tak mas vysvietene pod autom atd atd...miliony veciciek, ktore su uplne lacne, ale ked o tom nevies, tak si to nedas.
Velmi zaberie take ozajstne nadsenie predajcu, zapalenie pre vec, poznanie konkurencie... je hlupost o aute klamat, pretoze ked niekto chce spolahlive a pohodlne auto a kupi si bawora s Mpaketovym podvozkom, tak bude to auto ohovarat donekonecna a tym spravi predajcovi viac skody ako uzitku...


11.06.2007 18:25

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

copy
 Skútrista 

Ikona

matus: preco by ti predajca nenatlacil m-paketovy podvozok a trebars kolesa s profilom pneu 35? Ked je plateny proviziami, jasne ze ti tlaci vsetko najdrahsie. Vyssia cena - vyssia provizia.


11.06.2007 20:43

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

Albion
 Turista 

Ikona

BMW je BMW....
Nemám síl ani nervy písať,čo si o tom myslím.........
Veľa zdaru....
...kvak...


12.06.2007 8:22

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

copy> zasa predajca nemoze byt uplny blbec a ked mas nejaky rozpocet tak ta ma tlacit do inych veci...ale jasne ze proti tomuto sa uz je tazsie branit.


12.06.2007 17:04

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

copy
 Skútrista 

Ikona

matus: mna by este zaujimalo, co robia v pripade, ked k jednemu predajcovi chodi zakaznik trebars tyzden po rozumy, co si vybrat, a zdrzuje nad katalogom. No a potom pride s tym ze ide podpisat konkretnu objednavku, a prave tam nie je ten "jeho" predajca - a tak to s nim za par minut podpise ten, ktory je prave v praci. Kto potom vlastne predal auto?


12.06.2007 17:09

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

ukoncit stretnutie slovami: "vazeny pane/pani, tu je moja vizitka, a ked budete rozhodnoty, dajte mi prosim trosku vopred vediet, ja si spravim cas aby sme to v klude cele spisali a este raz presli aby vsetko bolo k vasej najvyssej spokojnosti."


12.06.2007 17:31

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

albion ty vies len nekonkretne kvakat od veci
ak sa ti nieco nepaci tak napis co alebo bud radsej ticho

mne sa na tebe nepacia tvoje samoucelne citoslovcia ktore pises k prispevkom
ak kritika tak konkretna a konstruktivna a nie kydy typu "nemam sil ani nervy.."


12.06.2007 17:38

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

Aký je obsahový rozdiel medzi týmito dvomi príspevkami? :-O :

1. ach keby som sem mohol napisat to co viem a neublizit tym misovi tak by som napisal
on vie o com hovorim...
poviem vam, bmw su pre mna najlepsie motorky na svete ale v tempuse by som uz robit nechcel

2. BMW je BMW....
Nemám síl ani nervy písať,čo si o tom myslím.........
Veľa zdaru....
...kvak...

Ja som nenašiel žiadny. :-~

Autor prvého, kritizuje autora druhého.
Absolútna strata súdnosti... :-(


12.06.2007 18:02

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

vadim o strate sudnosti ty pomlc, ty si stratil charakter, chrbtovu kost a sudnost uz pri narodeni, ... ozaj komu to zobrali continental? hmmmm zeby vadimovi? hmmmm zeby preco? ze zatal vadimko sekerku cez 200 litrov? ze je vadimko na sude? ... a ver mi diskretne by som o tom mlcal keby si sa do mna neobul... ty nemozes na mna hadzat sracky ked sa v nich sam topis, tak si to uvedom alebo trp!!

ale vysvetlim ti to... moja info je dost chulostiva a misovi by jej zverejnenie ublizilo a pretoze miso je clovek ktoreho si vazim tak mu nebudem robit zle, albion ma dost sil kvakat na bmw ale pritom nema dost sil kvakat konkretne

tato tema sa ta vobec netykala ale ty sa just musis zapojit a pisat o mne kraviny lebo sa nemozes preniest cez to ze na plnu hubu pred vsetkymi o tebe pisem to co si ini iba hovoria pretoze na teba uz rezignovali


12.06.2007 18:07

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

raptor: Doteraz to boli nekonkrétne klamstvá. Teraz si práve prekročil medze.


12.06.2007 18:10

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

bruno76
 Kávičkár 

Ikona

matus strasne sa smejem nad tvojimi teoriami :-D :-D :-D chcel by som ta vidiet v realite a aj striva detto :-D :-D :-D :-}


12.06.2007 18:47

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

rado48
Darca Krvi  Turista 

Ikona

lonelyrider: som rad ze je vsetko OK . Pisal som Ti to uz vyssie ze to bude este goood masinka. ;-)

raptor-vadim vy dvaja matadory motorideru ste vy normalny?
Takymto sposobom ucite tych pubertakov diskutovat.
Do kuta na 10min a hanbit sa :-P


12.06.2007 19:09

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

strive
 Turista 

Ikona

bruno76 ja sa podnikanim zivim uz 16 rokov takze v realite som uvedeny dost. A kto chce moze si to skusit sam na vlastnej kozi za vlastne peniaze.


12.06.2007 19:22

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

o nekonkretnych klamstvach by najlepsie mohli rozpravat vsetci tvoji "spokojni" zakaznici s ktorych si sa nakoniec vzdy pokusil urobit blbeckov

je mi ta luto, si utopeny sam v sebe a zrejme ti nikdy nedocvakne ze keby si do mna nerypol v teme ktora sa ta netykala tak to tu teraz nemas cierne na bielom pred vsetkymi na hanbu sveta!

ci mi spravis?
vyprosis si u vedenia tohto serveru aby zmazali moj prispevok? som zvyknuty :-P
pojdem dole? das ma zjest nutriam? :-P
das ma na sud? poprosim ta aspon na 10 rokov tak ako s tvojou poistovnou dobre? :-P

vies co mas spolocne ty a michael jackson? nie?? ... obaja nemate kozu na tvari :-P :-P :-P


12.06.2007 20:05

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

Albion
 Turista 

Ikona

raptor - keby stále nepísal pičoviny,tak by som na teba celkom slušne reagoval...
Keďže si si vedomý,že si ma ako človek,(o ktorom som si myslel samé pozitíva),sklamal,
nebudem na teba písať nič,čím by som sa tu prezentoval,ako hulvát....
Keď ťa raz stretnem,budeš mať vynikajúcu možnosť mi vysvetliť,ako kvákam....
Ja verím,že sa toho dočkáme...
Si poriadny rypak....len by som si rád overil tvoju trefnú bla-bla zhovorčivosť live....
Teším sa...
...kvak...


12.06.2007 20:29

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

Raptor...dlho si tu nebol..chybali mi tu tvoje prispevky. :-D Nezaprel si sa a prisiel si po dlhsom case vo velkom styyyle ;-) Ale tento krat Vadim trafil presne do cierneho a je to vidiet na tvojich odpovediach...zacinas sa presne spravat ako ludia,ktorych si cely cas kritizoval a zosmiesnoval...ale aj tak ta rad znova vidim ;-) >:-)


12.06.2007 20:48

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

Albion
 Turista 

Ikona

quadracer - máš pravdu. Úplne stráca nadhľad nad svojimi reakciami....
raptor - ja som vždy napísal príspevok tak,ako mal byť....To že si v poslednom čase natvrdlý,znamená,že väčšinou si niektoré príspevky zle vysvetlíš,a neprimerane reaguješ...
Samozrejme u mňa ťa to neospravedlňuje...A hlavne preto,že si to nechceš priznať,(prípadne uvedomiť).
Býval som prchký a tiež som robil podobné chyby a preto to chápem...
Moja antipatia v teba ale vyplíva s nepodmieneních príspevkov na moju osobu,a preto ku tebe zaujímam taký postoj,aký si zaslúžiš.
...kvak...


12.06.2007 21:03

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

MaChr
 Kávičkár 

Ikona

rieste si osobne veci cez SS alebo osobne,prosim..... :-(((
ale vy sa tu xcete asi len ukazovat aky ste velky...pche...ako pubertaci....

toto co sa tu rozoberalo by som v zivote nepovedal o tom tempuse a aj o tych platoch tu a vonku
..diky copy,matus a strive...zas som o nieco mudrejsi...(takto maju vyzerat prispevky) VERY NICE! ;-)


12.06.2007 23:48

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

bruno76
 Kávičkár 

Ikona

strive to je v poriadku,ze podnikas.ale otazne je,ze v com podnikas?neni podnikanie ako podnikanie. ;-)


13.06.2007 0:02

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

duggo
 Kávičkár 

Ikona

ocuvaj raptor, totok sa nerobi ! co ti zajebkava ? co tu pleties sekeru zakaznikov a veci podobne, dokedy budes rypat skrz jedno rypnutie ? do konca zivota a a v kazdej teme asi ... trebars albion len tak napisal nieco co si mysli a ty ho tu zjebes ako keby si bol jeho otec.
si daj jedno na mna a uvolni sa prosim


13.06.2007 6:54

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

duggo :-O ja som zacal rypat? :-O :-O
akoze niekto do mna neapne zajebe a ja mam byt ticho? preco?! :-O

vsak ked sa mi nieco nepaci tak napisem konkretne co a nie "nemam sil a ani nervov"
... ale samozrejme ked som albionovi napisal 4 riadky tak mu zrazu prisli sily aj nervy napisat dva 7 riadkove prispevky na mna.... asi som dajake afrodiziakum na kvakajuce ovce co im dodava sily a posiluje nervy... inak si to vysvetlit neviem

si uvedom ze ked o tebe len zo srandy napisem ze si tepla rit tak sa samozrejme branis


13.06.2007 11:17

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup




je to síce mimo tejto témy, ale nedá mi neopýtať sa. takže v novej predajni, kvôli ktorej nebude tento rok rally Duchonka, si už pneumatiky značky Continetal za dobré ceny nekúpim?


13.06.2007 11:32

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

duggo
 Kávičkár 

Ikona

nebranim sa, ved pre mna to je lichôtka


13.06.2007 11:42

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

Kwasak
 Turista 

Ikona

Albion, nemudruj a nauc sa uz konecne kvakat poriadne, mas tam zasa hrubky... Neviem, z coho vychadza tvoje nutkanie dristat v skoro kazdej teme. Vidim, ze ta to stale drzi. KVAAAAAAAAAAAAAAK

Ja viem celkom presne o com Raptor hovori. Po vsetkych strankach. Nepisem to preto, ze sa ho chcem zastavat, ale som v obraze.

Vadim, na tvojom mieste by som stiahla chvost ako "psík". Vies, Bratislava je jedna velka dedina a vsetko sa tu siri velmi rychlo a na vsetky strany.
Medze si prekrocil ty sam a bolo to uz davno...


13.06.2007 11:57

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

duggo
 Kávičkár 

Ikona

tu sa asi riesia nejake dolezite veci o ktorych nikto nic nenapise, len to vsetci vedia

GinTonic Tempus Bawaria


13.06.2007 13:24

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

brutaldisko: Na Babetu ti skôr odporúčam Mitas. Ten mám aj skladom. Keď sa však niekto rozhodne pre Continental, Metzeler, Pirelli alebo Avon, tak mu samozrejme vyhoviem.

Kwasak: Čo sa babe chcelo, to sa babe zdalo. Už tu boli zaručené reči o mojom vyrazení z Atlantisu (majitel Atlantisu bol u mňa včera večer na návšteve - mimochodom, polovicu zariadenia predajne mi prakticky daroval Atlantis), už tu pán Kladivko Informovaný informoval o rozvrate medzi mnou a Exebatom (pozri sa, či na Exebate nepribudol článok o PZP). O tom, že koho všetkého som ako odrbal sa tu tiež dalo veľa dočítať, ale zatiaľ som len presťahoval predajňu do väčšeho a krajšieho priestoru na hlavnú cestu v širšom centre Bratislavy...

Takže tak. ;-)


13.06.2007 15:27

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

slonnick
 Edvenčr 

Ikona

raptor - vadim....niekedy mam pocit, ze mate viac spolocneho ako toho, co vas robi kazdeho inym.... :-))) ....v kazdom pripade: obaja niekedy "prispievate" do fora, aj ked to nie je zrovna "potrebne"...

...inak je s vami docela sranda...nieco ako Cuk a Huk....Spejbl a Hurvinek..... :-D ....nic v zlom, ale fakt dokazete pobavit....tak zostante radsej pri tom.


13.06.2007 16:18

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

slonnick: Teraz neviem - chcel si mňa uraziť, alebo Kladivkovi zalichotiť?.. :-~


13.06.2007 16:19

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

raptor vs vadim, v tomto momente asi otvorena vojna, ktora nikdy nebude mat vitaza, s tym, ze Raptor asi podava objektivne informacie ohladom kauzy Vadim vs Continental a nie ako Vadim podava kde ake informacie ohladom fiktivnych 100 - tisicovych dlzob len preto, ze niekto sa dotkol jeho silneho ega.
Mimo to tato tema bola myslim o oprave prevodovky, pristupe servisu a veciach s tym suvisiacich.


13.06.2007 16:44

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

slonnick
 Edvenčr 

Ikona

Vadim: nechcel som nikoho urazit a dufam, ze som neurazil ....a lichotit ?....ak ano tak v tom, ze obaja viete prispiet prispevkami, ktore fakt pobavia. Tie nie moc lichotive narazky na seba vsak snad pobavia len vasich neprajnikov a blbcov co sa bavia na vas ukor. Ono chvilu sa to da, ale potom uz jeden aj druhy posobite dost ....povedal by som ...."vselijak"
Pisal som to tu uz raz sice v inej suvislosti, ale niekedy je mudrejsie mlcat ako za kazdu cenu nieco povedat a reagovat na kazdy podnet...
Mne je uplne jedno co je medzi vami, len sa vam ako dospelym ludom divim, ze to obaja riesite na verejnom fore.

A tym prirovnanim som myslel ze napriek vzajomnym invektivam na seba - na tomto webe akosi k sebe virtualne patrite...a pokial sa dotahujete v norme, tak je aj sranda.....nemyslel som tym nic zle... ;-)


13.06.2007 17:00

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

marcel ja s vadimom nepotrebujem bojovat, on sa jedneho dna pochova aj sam

to by som si aj ja vedel prestahovat predajnu do sirsieho centra a vymenit shadow 750 za vtx ked neplatim faktury za 200 litrov a chvastam sa dobrymi cenami na continental

slonnick neurazaj vadima a nelichot mi jasne :-(((((( :-))) ... on je urcite ten charakter a ja ten hajzel... ledaze by opacne

ved je take jednoduche si overit ci ho bohapusto osieram alebo po vsetkych tych "nekonkretnych klamstvach" na jeho osobu som konecne raz napisal aj pravdu 8-)


13.06.2007 17:03

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

Marccell: K tebe sa tu už vyjadril tvoj bývalý zamestnávatel:
"POZOR-Marcel-KLAME,nema HD 883,nie je stavitel, ladic, je clovek, ktory oklamal a obral mnozstvo motorkarov o peniaze.Utiekol do Viedne, kde klamal a pouzil meno fy.zo Slovenska kde pracoval, tvrdil, ze je super mechanik, ale ked zistili, ze vie len komunikovat po nemecky a SK, dali ho do skladu. Zacal sa vtierat medzi Vas. Ponukne , ze vybavi tovar a zlavy a zobere zalohu alebo pozicaj peniaze. Potom obere kazdeho.MARCEL na motoride ta budem sledovat , davaj si pozor motorkari drzia spolu."

slonnick: Nebudeš mi veriť, ale ja som to pochopil. :-)
Ak sa skutočne nudíš, tak nájdi, kde som ja argumentoval všakovakými Hitlermi, chladničkami, odrbanými zákazníkmi, 200-tisícovými sekerami, skrátka úplne mimo tému.

Kua, podľa toho čo o sebe čítam, som mal byť už niekoľko rokov po veľkom krachu. :-(


13.06.2007 17:08

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

ano ano ta lukyho pikoska s chladnickou .... vtedy vadimova mama napisala mail do motoride

mozno aj teraz by mohla :-)))


13.06.2007 18:02

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

slonnick
 Edvenčr 

Ikona

chlopci: ako som pisal - je mi to jedno. Vy sa tu prezentujete. V kazdom pripade mate aj svetlejsie momenty...

raptor: ako pisal duggo - niektore veci sem nepatria.

V tejto teme som skoncil. A ak to zvladnete, urobte tak aj vy. V podstate je tato tema ajtak o niecom uplne inom.


13.06.2007 20:37

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

Albion
 Turista 

Ikona

...som vyučený Ľudo Štúr...
Kto je viac???
:-O
Svoje som už napísal.
...kvak...


13.06.2007 21:53

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

Kmotr
 Kávičkár 

Ikona

Akoze uplne od pici, je to tu cele zadrbane, uz dlhsiu dobu stagnujem tunak na MR (a nielen kvoli Awiovmu imaginarnemu rychlejsiemu serveru) a nebavi ma tu uz vobec pisat. Aj mam schystany jeden clanocek, ale asi ho sem uz ani nebudem davat, normalne rezignujem na uroven MR, stare problemy a stale to iste dookola, preco hned niekto skace do druheho, ser na to kamo, zbytocne si strpcujes zivot, zi pre nieco ine, pre zenu, pre motorku, ale nie pre seba a pre to, aby si zvitazil nad niekym. Bud nikdy nevyhras a ak aj ano, tak to vitazstvo ta nebude tesit a zase len budes hladat iny ciel, zloba v cloveku je zla...Volakedy som sa snazil, aby mali moje prispevky hlavu a patu, ale naco? pre koho? a to o tom hadzani peral sviniam poznate? raptor je kamos, napalil mi cd a nic za to nechcel, aj Vadim je kamos, tento rok mi dal do introsa ultrasealu a caloval som ako minuly rok do maraudera, ktory ma ovela mensie gumy, aj sme sa povozili a dali si zmrzku, aj duggo je kamos, obcas mu dohodim kseft, kwasak, albion, nepoznam, ale to je jedno, kus jak kus, clovek je furt iba clovek, ci ten, alebo onen. amen


13.06.2007 22:20

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

kmotr dufam ze uznas ze tento konflikt s vadimom som nezacal ja, nezijem preto aby som sa vecne s niekym hadal najma ak som uz davno zistil ze tie hadky nikam nevedu, ale jednoducho nenecham na seba hadzat sracky

prosim ta kmotr pozri si moje prispevky do fora motoride a prosim ta najdi
kedy naposledy som sa ja prvy obul do vadima

dalsia prosba, skus tlmocit vadimkovi ze ak da pokoj on mne dam pokoj ja jemu a ze nech premysla ci je vhodne aby o mne pisal ako o kladivkovi... mne to vobec nevadi lebo nema preco ale jemu bude vadit ked o nom zacnem pisat ako o vaginovi


13.06.2007 22:33

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

vadim: nebudem Ta urazat, lebo to nemam za potreby, poviem Ti len tolko, spi dalej, rano je blizsie nez si myslis.Ak si sa svojim skopirovanym prispevkom pokusil dotknut sa ma, si opat a zasa vedla, tak ako Hradska ulica je sirsie centrum Bratislavi.


13.06.2007 22:51

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

duggo
 Kávičkár 

Ikona

raptor si kamos, nikoho sa nezastavam, len ked tak kukam ujo vadim skopiroval len tvoj prispevok a napisal co si mysli ... zato ty si tu pisal o nejakej sekere , blbeckovi, o strate sudnosti ty pomlc, ty si stratil charakter, chrbtovu kost a sudnost uz pri narodeni ...a podobne. Toto ked niekto napise cudziemu cloveku a mysli to naozaj vazne, tak ja by som asi strielal, ale kedze ujo vadim nestriela, berem to tak, ze ta ma v P-cku. Tak naco ...

dost odveci a dalsie prispevky zasa len urazky a tzv. pico.iny . Dojdi za nim do predajne a ujasnite si svoje veci, lebo si stale myslim, ze su to sprostosti... keby to bolo nieco take vazne ako pises, tak by si to asi neomielal stale dokola a isiel riesit hned. Mna tiez uz hocikto ojebkal a oklamal, nevsimam si to, ale pamatam. Aj na vadima viem nieco co sa nerobi a nepisem to, naco sa rozculovat. Denne by som asi zosalel, kolko podobnych prkotin sa mi prihodi.

ani neviem ci je ta prevodovka uz opravena ...


13.06.2007 22:52

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

Vadim: na rozdiel od Teba nebudem ziadat cez SS zmazanie Tvojho prispevku, nemam sa totizto za co hanbit, mimo to bol som predvcerom u ortopeda a potvrdil mi ze mam sice krivu chrbticu, ale stavce su na svojom mieste, dokonca v plnom pocte. Ortoped je taky lekar, co sa zaobera kostami a ludia k nemu chodia hlavne ked maju problemy s chrbticou, resp. laicky povedane s chrbtovou kostou. Tymto Ta nechcem nabadat na navstevu u takehoto uja doktora, ale prevencia znizuje riziko trvalych ochoreni. Ja len tak, ze ci v Tvojom pripade nie je neskoro.....


13.06.2007 23:14

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

duggo ak ti niekto napise ze si absolutne stratil sudnost potom hraj diplomata :-))) ty tepla rit :-D tak ako vadim napisal co si mysli som hadam mal pravo aj ja reagovat a napisat co si myslim ja.... leda zeby ne :-O ale aj s tym som sa tu uz stretol a dokonca som aj 24 hodinovy ban dostal za to ze spamujem forum mojimi nazormi :-P

nemam ziadnu potrebu za nim chodit a nieco si vyjasnovat a uz vobec nie cosi riesit lebo chvalabohu nemam co, je to uplne lahke nech neriesi on mna a nebudem ja jeho

marccell :-))) ... kua ledabolo citam medzi riadkami a riadne sa rehlim :-D


13.06.2007 23:28

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

raptor: nem smej, ked ja nevim na com smejes


13.06.2007 23:31

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

Možno by bolo vhodné sa vrátiť naspäť k téme a to je prístup k zákazníkom:

Ja poskytujem svojim stálym zákazníkom (alebo zákazníkom, ktorý mi robia nadštandardné obraty) nadštandardné služby. Napríklad množstevné zľavy (Schuberth). Každému, kto sa prihlási, že je členom motoride, u mňa patrí tiež zľava. Pri uvádzaní nového produktu na trh (Continental, Metzeler), som preplácal prezúvanie a vyvažovanie. Teraz už nemám pneuservis "poruke", tak plním do u mňa kúpených pneumatík Ultraseal zadarmo.
Je možné, že niekomu z konkurencie to prekáža a snaží sa to riešiť po svojom. S tým ja jednoducho nič neurobím. Už sa mi nedá dať za vinu údajne nekvalitná práca servisu, ani škaredé prostredie "mexickej chatrče", tak sú tu ďalšie témy.

Každý si ideme svojou cestou...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (13.06.2007 23:32)


13.06.2007 23:45

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

mnou otvorena tema nebola otvorena samoucelne napr ako prispevok "s absolutnou stratou sudnosti" bola otvorena ako reakcia

tomu hovorim globalne myslenie ked ma niekto pocit ze zo sirsieho centra bratislavy sa ho snazi vytlacit konkurencia z viedne nebodaj z vrabel

mozno by bolo vhodne ist po ortopedovi aj ku odbornikovi cez dusu s podozrenim na paranoju

ozaj ked pridem do mexickej chatrce cislo 2 dostanem ako clen motoride takisto zlavu alebo to plati selektivne len pre vadim friendly clenov 8-) uz som sa to raz pytal ale na moju otazku mi nebolo odpovedane... ale je samozrejme ciste hypoteticka


13.06.2007 23:52

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

paranoja, to nie je nahodou to juzne ovocie?

jaaaaj uz viem, na dusu sa pouziva ten ultraseal

Upravené 1 krát. Naposledy upravil marccell (13.06.2007 23:55)


13.06.2007 23:54

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

wert
 Turista 

Ikona

kua tu sa clovek ale podozveda veci :-O :-O..a duggo ano uz ju ma opravenu a ze teraz uz mu je sveta zit :-)))


13.06.2007 23:57

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

Kwasak
 Turista 

Ikona

Vadim, ty si budes vzdy a stale tvrdit svoje. Hlavne je, ze ta vsetci maju tak velmi radi a ty si sam so sebou spokojny.
P.S. Tie tvoje posledne riadky, to je reklama??? Ty ides svojou cestou uz davno. Len ci to nie je slepa ulicka...


14.06.2007 0:08

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

ďakujem za čas, energiu a ostrovtip, ktoré mi venujete. ;-)


14.06.2007 0:18

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

trimer
 Čoprák 

Ikona

jj.
mam taky dojem, ze tuto temu si hodim do pdf.
fak perfektna zabava :-}
jeden podjebne a iny sa na to postavi do opozicie a mame tu frontovu liniu.
--------------------
ja ja ja jenom ja
--------------------
inak si myslim, ze to nieje len o prachoch. dobry obchodnik urcite zarobi peniazky navyse, ak sa nenecha od sefa odrbat. je to o tom, ze obchodnik sa musi starat jak vcielka, bo spokojny zakaznik dotiahne dalsieho zakaznika.
dobry obchodnik prehodi zopar viet, osacuje zakzanika a vyuzije ho. beda jak zakaznikovi nevyhovie...


14.06.2007 0:19

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

nuz ak si niekto mysli ze aj negativna reklama je reklama tak potom chapem jeho vykriky s tuzbou uputat

a tak sa mi zda ze ak raz budem chciet šubertu tak pojdem za mišom franom od ktoreho ich kupuje kde kto ( napr aj ten kto ich potom ponuka v mnozstevnych zlavach :-))) )


14.06.2007 0:26

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

Schubert? Poznam - hudobny skladatel


14.06.2007 9:15

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

duggo
 Kávičkár 

Ikona

:-D


14.06.2007 15:07

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

copy
 Skútrista 

Ikona

raptor: navrat vo velkom style >:-)
taky si jak si odchadzal :-)


14.06.2007 18:14

Re: BMW- Tempus Bawaria,a ich pristup

Kmotr
 Kávičkár 

Ikona

raptor: clovece, skus si ten moj prispevok precitat este raz a najdi Ty mne, kde som uviedol Tvoje meno. Kurva, preco si taky vztahovacny? Myslel som to vseobecne, aj to oslovenie "kamo" bolo iba nekonkretne. Takze tak...
A kto zacal konflikt? Aj ja som si volakedy myslel, ze je to podstatne, ale v skutocnosti nie je. Za par rokov prides na to aj Ty (a tym som, prosim Ta, nemyslel, ze si nedozrety, kurva, lebo zase si to zoberies na seba :-((( ). No a na zaver, ja Vadimovi nic tlmocit nebudem, ad1. nie som jeho tlmocnik, ad2. Vadim si to precita aj sam a ad3. fakt uz jebem na to. Najlepsie by bolo, keby ste sa spolu niekedy stretli, povedzme aj v jeho "mexickej chatrci 2", ktora, mimochodom, vyzera celkom reprezentativne, ty si to tam omrknes, das si do gum ultrasealu, vypijete kafco a pojdete sa spolu povozit...


| 1 2 3 4 5 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.