Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1506 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26141
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15799)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10342)

Oblečenie v horúčavách - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuOblečenie v horúčavách - Diskusné fórum - Len Tak

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 1 2 | Nasledujúce

07.06.2011 13:55

Re: Oblečenie v horúčavách

datadive
 Kávičkár 

putyu ... heh mam podobny, ale este viac odlahceny ... a aj tak v tom skapinam ... na druhu stranu ... lahsie sa je osprchovat, ako davat dokopy zosivackou.


07.06.2011 14:51

Re: Oblečenie v horúčavách

mysiakX
 Kávičkár 

Ikona

hopyke Adela má dvakrát tak veľký nos, takže to ona nie je :-D


07.06.2011 15:05

Re: Oblečenie v horúčavách

schimanski1811
 Turista 

Ikona

....v prvom rade bezpečnosť...teplo je potrebné vydržať >:-)


07.06.2011 15:10

Re: Oblečenie v horúčavách

Warmo
 Turista 

Ikona

a čo by ste obliekli na choppra ? :/ myslím bundu... lebo len vo veste jazdiť : 1. nemám na to paprče široké a dotetované :-D a po 2 je to nebezpečné [dobre]


07.06.2011 15:20

Re: Oblečenie v horúčavách

TheBear
 Čoprák 

Ikona

v com ti koza pomoze ked ta sunda plechovkar? akurat ze tabudu nakladat do truhly neoskreneho!!


07.06.2011 16:06

Re: Oblečenie v horúčavách

Warmo
 Turista 

Ikona

mno a ty čo nosíš ? :-P videl som aj koženné bundy s chraničmi preto sa pýtam... a isto si na seba nedám okruhovú kompletku bože :-~


07.06.2011 17:58

Re: Oblečenie v horúčavách

datadive
 Kávičkár 

Warmo .... co si makky? >:-) :-D


07.06.2011 18:06

Re: Oblečenie v horúčavách

TheBear
 Čoprák 

Ikona

ked je teplo tak len tricko plembak okuliare a samozrejme vestu


07.06.2011 18:20

Re: Oblečenie v horúčavách

Warmo
 Turista 

Ikona

datadive: do boha nechcem byť jak nejaký čávo teplý vychrtlý na približovadle čo sa hrá na ramba vo veste :-D :-D :-P


07.06.2011 18:26

Re: Oblečenie v horúčavách

TheBear
 Čoprák 

Ikona

tak sa najedz aby si nebol vychrtli :-))) ja mam 130kg takze taky problem nemam :-~


07.06.2011 18:29

Re: Oblečenie v horúčavách

Warmo
 Turista 

Ikona

TheBear81 : ver tomu že jem viac ako ty... a ako nezdravo :-D len prídem do Mekšitu a vedia čo chcem :-D len proste môj metabolizmus :-}

PS : holky... rád vymením :-(((


09.06.2011 18:47

Re: Oblečenie v horúčavách

Warmo
 Turista 

Ikona

paráda... :D akurát to ma neochráni pred pádom :-P


09.06.2011 18:58

Re: Oblečenie v horúčavách

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

Moja kombinácia do horúčav: motorifle + letná perforovaná textilná bunda a pohoda [dobre]


10.01.2021 19:21

Re: Oblečenie v horúčavách

zostrelenyjogurtom
 Kávičkár 

Cerus,

po dvoch rokoch znova uvažujem nad motorkou na sezónu 2021 a vidím, že 10 rokov sa v tejto téme nepokračovalo. Zaujíma ma čo nosíte v letnej sezóne. Pamätám si, že kožená Alpinestars kombinéza bola nevyhovujúca (z hľadiska ako v nej bolo teplo). Budem kupovať len jedno oblečenie na jazdu v "peknom" počasí len, teda neviem do čoho ísť a zaujímajú ma vaše skúsenosti najmä ak ste vyskúšali viac možností. Koža / Textil / Kevlarové Rifle / nejak to skombinovať ? Jazdiť na Slovakia Ringu ani mimo SR neplánujem, motorka bude buď ninja 250r alebo ak sa neuvážene rozhodnem investovať v tejto situácií (čo je možné) 2019 Yamaha R3 / Kawasaki Ninja 400 (nepýtam radu ohľadne motorky v A2 skupine, ale oblečenie na ňu :-) ) vďaka za rady.


10.01.2021 20:11

Re: Oblečenie v horúčavách

superMIZU
 Turista 

Re: zostrelenyjogurtom:
ja som si 2 roky dozadu kúpil v BA na motosalóne Furygan Genesis Mistral Evo. Je to textilná budna, má chrániče na pleciach a lakťoch, chrbtový nemala, ale dal sa dokúpiť (samotná bunda má na chrbtový chránič to vrecko na vloženie). A cez leto bola super. Na prednej strane na prsiach je len sieťka, aj na časti rukávov, takže teplo mi väčšinou nebolo (pod bundu nejaký nátelník alebo mikina, podľa počasia). Farbu mám hnedú, takže ani keď som stál na slnku, tak to až tak nepieklo. inak materiál je myslím celkom dobrý. Keďže som ju nenosil nonstop, aj po dvoch rokoch je stále ako nová (teda okrem nazbieraných mušiek, ale tie vyriešila čistiareň).
v daždi som s ňou nebol, ale keďže to má vpredu sitko, tak asi nemá význam riešiť nejaké premokanie :-) poslúžila mi pár krát aj na jeseň keď už bolo chladno. Dal som si pod ňu mikinu a termoprádlo a nemal som problém. A cenovo vyšla cca 100€ myslím, teraz neviem po koľko idú.
nohavice mám len nejaké bežné moto rifle, trochu vystužené z motozeme. a keďže mám predkopy na motorke, pekne mi ich podfukovalo cez leto :-)


10.01.2021 20:22

Re: Oblečenie v horúčavách

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Súhlasím


10.01.2021 22:50

Re: Oblečenie v horúčavách

mendo
 Edvenčr 

Ikona

Treba si hlavne vyskúšať strihovo čo sadne . Skúšal som asi 6 značiek a najviac mi sadla revit airwave 2. V horúčavách paráda , pod 20st to už chce niečo pod . Treba rátať z tým že bude treba dokúpiť aj chrbtovú chránič lebo nie všetky majú v základe.
Ktomu som nosil rifle a super. Toto som mal ako druhý komplet pre horúce dni.


11.01.2021 1:14

Re: Oblečenie v horúčavách

X-Bionic Motoenergizer Summerlight - to dam pod kombinezu a som ok od 5 do 35 stupnov.
Bundu mam Vanuci tanami ii (mal som kozu, bose textil a macna taku letnu doteraz) ta vanuci je pre mna top. Pootvaras vsetky zipsy a vetra slusne (hlavne ma zips aj na vetranie pazuch)
K tomu klm rifle.
Zo zaciatku som bral kombinezu na dlhsie vylety, ale nakoniec sa mi najviac osvedcila tato zostava, s tym ze do bundy som prihodil este chrbtovy chranic.
Najvacsiu sluzbu ale u mna urcite robi to funkcne pradlo (otestovane na letnej dovolenke tyzdnovej s tymto aj bez) ta bunda nech ti hlavne pevne sedi, vetra a je pohodlna.


11.01.2021 9:34

Re: Oblečenie v horúčavách

zostrelenyjogurtom
 Kávičkár 

Re: ziskop: To funkčné tričko som našiel s krátkym rukávom len, je to ono a spodný diel, dávaš si ho pod rifle alebo nič už pod ne? Ďakujem, ale všetkým za rady a skúsenosti. Ako najlepšia / osvedčenejšia kombinácia vyzerá teda nejaká priedušná textilná bunda (s dokúpeným chráničom chrbtice) a moto rifle. Pri rukaviciach ste zistili ktoré prvky ako na nejdpodstatnejšie aby na nich boli v lete. Do chladnejšieho počasia mi ostali ešte zateplené gore tex.


11.01.2021 9:50

Re: Oblečenie v horúčavách

demmoo
 Edvenčr 

Ikona

a už ste v tých letných veciach niekto aj padli? Lebo čítam tu samé chvály na to, ako krásne to vetrá a ako je v tom príjemne.. ale to len do momentu, kedy sa v tom prvýkrát riadne zjebkáte..
Mám za sebou čelnú s autom, v letných nohaviciach z Louis, bežná kvalita a bežná cena, ktoré sa v priebehu prvého pol metra kontaktu s asfaltom priamo na koleno rozdrapili, vyletel z nich ten pseudochránič a ostatné metre bol čistý krásny kontakt tela s asfaltom.. koleno otvorené až po kosť, udrapené menisky, vytrhané mäso, 80 vnútorných a 60 vonkajších stehov a doživotná sťažená hybnosť kolena (napríklad si nečupnem už nikdy).. mať vtedy koženú kombinézu... ktorú od toho momentu nosím aj keď je +35, so správnym funkčným prádlom pod ňou a s dobre odvetranou komboškou je jazdenie v lete úplne v pohode, keď teda neostaneš stáť 20 minút niekde na semafóre a nehreje ťa motorka.. tak by som pravdepodobne mohol naďalej plnohodnotne športovať, kľačať na zemi, čupnúť si, chodiť, behať, atď..

čiže chlapci všetky tieto rady na čo najsieťkovanejšie a najlahšie oblečenie sú krásne, ale len do prvého prúseru..

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil demmoo (11.01.2021 9:51)


11.01.2021 10:14

Re: Oblečenie v horúčavách

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Re: demmoo: je mi ľúto co sa ti stalo a ešte aj s následkami. Ale možno si bol iba jedym z tých čo mali smolu. Sú krajiny kde nevedia čo je prilba alebo moto oblečenie a žijú. Sú takisto staty v USA kde nemusis nosiť prilbu. A tí ľudia žijú.
Som z tých ktorí by nikdy nešli von len tak v tricku a slapkach aj keď by to malo byt "len tak za roh". Ale ísť von naobliekany jak na cestu okolo sveta, to tiež nie.
Na KTM ak idem na dlhsie tak komplet oblečenie. Ak nejdem ďalej tak si dávam tenisky, rifle, moto bundu a rukavice (samozrejme tomu prispôsobím jazdný styl). Nenavidim totiž 15 minútové navliekanie sa do handier, potom prísť komplet premoceny od potu a dávať zo seba veci dolu pol hodinu.
Na Breakoute len tak nakratko vybehnut- tenisky,nohavice, tričko. Ísť niekde ďalej tak topánky na moto, nohavice, bundu a rukavice.


11.01.2021 10:25

Re: Oblečenie v horúčavách

demmoo
 Edvenčr 

Ikona

RadoR6, nejde teraz o nejake vyplakavanie, ja som s tym zmierený a v pohode. Rovnako som to videl pred nehodou aj ja, že keď idem len tuto kúsok, tak si dám len tenisky a tričko.. nehoda sa stala 12km od domu.. odvtedy si môže myslieť každý čo chce, ale proste buď na motorku nelezem a isť do mesta pre niečo mi je pohodlnejšie autom, alebo sa proste dám komplet do kože.. výnimku robím len na umyvárku, do kilometra od domu, a to idem jak posratý..


11.01.2021 10:33

Re: Oblečenie v horúčavách

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

samozrejme tu má Demmoo pravdu, že takéto oblečenie chráni menej.
Ja sa nazdávam, že akékoľvek textilné oblečenie je rádovo menej bezpečnejšie ako koža. Aj keď sa textil nepretrhne, tak chránič sa pri páde pretočí, čiže je tam dobrý akurát na kľaknutie pri mazaní reťaze a pod.

Lenže v koži, ktorú mám perforovanú, sa v meste proste spotíš. Tam to funguje len keď ideš.

Mimochodom, moje moto kevlarové rifle majú kevlarové podšitie v jednom kuse od hora až po predkolenie. Tak nejako dúfam, že by sa to v polovičke neurvalo, veď na to tam je ten kevlar.


11.01.2021 10:36

Re: Oblečenie v horúčavách

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Re: demmoo: ja viem ako si to myslel, neber to ze by som to bral ako vyplakavanie (videl som to ako varovanie/opozornenie). A to co si napísal beriem všetkými desiatimi.
Svojim príspevkom som len ukázal ako to robím ja, byt 500m od domu neznamená byt bezpečnejší než 500km. Skratka si v lete si rad vybehnem len tak nalahko (ked je 35+ tak ani to naľahko nie je zabavne) a som si vedomý rizika a následkov (ale podla toho aj jazdím a hlavne sa snažím predvidat). Občas nejaká nepotesujuca situácia bola ale strážny anjel bol nablizku.

Len ako doplnok, za posledných 20 rokov som najazdil dosť vo veľa krajinách ci už autom alebo na moto. Všade sa nájdu na ceste blbci, ale taká arogancia, nevsimavost a sebeckost ako je u našich vodičov, s tým som sa nestretol nikde (nemá to nič s bezpečnosťou, už len taka malickost ako státie v T križovatke a snažiť sa pripojiť dolava z vedľajšej na hlavnú cestu v meste. ABSOLUTNA SEBECKOST aj keď sa ti curaci v autách posúvajú krokom, nikto nezastaví a nepustí.) Hovorí sa ze španieli jazdia ako blázni, u nich som nikdy nemal problém, vždy sa dala predvidat tai ich nepredvidavost, u nás nie je predvidatelne nič.

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil RadoR6 (11.01.2021 10:48)


11.01.2021 10:55

Re: Oblečenie v horúčavách

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

mam ovela menej skusenosti nez tuto pani predo mnou ale asi som pozeral strasne vela jutub crash kompilacii poredtym nez som vobec prvykrat sadol na moto a asi aj preto chodim stale naobliekany...aj v lete ked su max teploty mam hore dole funkcne pradlo moto boty kevlar rifle a kozena perforovana bunda...potim sa a smrdim jak kokot a musim viac stat a pit vodu ale to je asi tak vsetko...tak budem spoteny a smradlavy ako tchor ale pride mi to lepsie ako to co sa stalo demmovi...

aj ked aby som zas bol uprimy bund mam viacero a ked je fakt teplo tak berem taku co ma vpredu na bruchu taku sietovinu ale ruky chrbat atd je normalne cela pevna...ale to len do mesta a okolo

Dôvod úpravy: dopl.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Nozdormu (11.01.2021 11:02)


11.01.2021 13:36

Re: Oblečenie v horúčavách

cruelbody
 Turista 

Tiez som nazoru ze treba sa komplet naobliekat jak na smrt....bo nikdy nevies...Mozno si staci troska zorganizovat obliekanie a pripravu moto na cestu...spociatku som sa najprv kompletne naobliekal HEHE a potom zacal riesit tlak v pneu,olej,batozinu a pod...no mokry som bol hned,este v garazi....teraz nastartujem,vsetko vyriesim este v trenirkach a obleceny na moto uz len sadam a palim het... a ked je moto v pohybe uz neni teplo nikdy :-)


11.01.2021 20:21

Re: Oblečenie v horúčavách

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Nozdormu - píšeš že si naobliekany a potom napíšeš kevlarove rifle. To je oxymoron.


11.01.2021 21:06

Re: Oblečenie v horúčavách

Imidzovka tielko kratase a sandale chodim sa vozit nie padat


11.01.2021 21:29

Re: Oblečenie v horúčavách

:-D cize pad v tvojom pripade neprichadza do uvahy...a ani nijaka ina kolizia... :-D


12.01.2021 7:22

Re: Oblečenie v horúčavách

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: matus: hm tak myslim ze voci borcom na supersportoch v tielku alebo kroksach co ma v lete bezne predbiehaju hore dole fukoty tak sa chranim az az o.O v lete mozno 80% ludi co stretavam maju len nejake kratasy a nromalne tenisky alebo nedajboze chuji slapky jedine co kto ako tak riesi je bunda...tak som si myslel ze som na tom este dobre :-D :-D ale tak ked zacnu vyrabat aj normalne velkosti mozno pozhanam aj nieco kozene :D


12.01.2021 8:27

Re: Oblečenie v horúčavách

cruelbody
 Turista 

Re: Nozdormu: nooo ..vyhaknes sa,myslis jaky si borec chraneny jak rytier v zbroji a pride nejaky bugimen a povie Ti ze...ta nemas hrb :-) ta to o nicom ze ochrana nula bodov a kecy....povies si no hotovo idzem z haňbu domu :-D

Vsetko ma svoje hranice od do..... my sme sa jak deti vozili na panskych ukrajinach s tou rurou tak ze sme boli prestrceni bokom....vozili sa na hocicom chranice prilby nikto nepoznal....po 40 rokoch sa situacia zmenila ..deti maju prilby a chranice... myslim si ze za nejaky cas budu na moto povinne airbagove vesty.....


12.01.2021 9:46

Re: Oblečenie v horúčavách

OKOzMI
 Turista 

Ikona

Nech sa vyjadria tý, čo popadali a skončili s cestným lišajom. Ja osobne iba s koženou kombinézou.


12.01.2021 10:02

Re: Oblečenie v horúčavách

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: OKOzMI: furt som si vravel ze si nejaku objhednam ked schudnem ale nejako sa k tomu nemam :-D :-D :-D :-D asi budem musiet niekde na zakazku si nechat nejaku spravit :-D


12.01.2021 10:04

Re: Oblečenie v horúčavách

pani priznam sa, jebol ako kabela, a to doslovne, jazdim textil, kevlarove rifle, rychlost uz nebola skoro ziadna, motorka suchnuta decentne, ale !!! v rychlosti skoro nic som mal odratu rit pod riflami, rifle cele, bunda cela, prilba pre istotu na vymenu, poucenie ? aj pod handrami to je citit uz od rychlosti padu, takze poobliekat pred padom, po je uz neskoro


12.01.2021 10:50

Re: Oblečenie v horúčavách

EdoX11
 Kávičkár 

Mňa už tiež jedna nemenovaná fešanda hodila o zem v zákrute. Výsledok: Kevlarové rifle vydržali, bežné by šli srať aj s mojou kožou na stehne, koža ostala celá, prilba škrtnutá o asfalt, ale tú nosí každý, letná bunda s lakťovými chráničmi splnila svoj účel, rukavice mierne odreté, ale čo bolo najdôležitejšie čižmy!!! Keby som nemal motočižmy, tak mi stupačka trebárs v teniske prepichne členok a tam by končila sranda. Pamätám si že mašina ma zavalila a stupačka sa nejakým záhadným spôsobom zaborila do čižmy a sakramensky ma tlačila ho chodidla. Nemať tú hrubú ochranu na čižme, mám rozdrvený členok.
Takže bohovia typu Pirrates si môžu hovoriť čo chcú, až sa im raz stane niečo také, že poletia zo strany kde nemali oči a darmo že veď oni majú oči všade, aspoň v kúte duše si určite povedia, že ten obleček a šumné čižmičky sú lepšie ako kožný skalpel.


12.01.2021 11:15

Re: Oblečenie v horúčavách

hruso25
 Geriatrik 

Ikona

Na čerpaciu stanicu a späť to mám cca tri kilometre. Nechce sa mi obliekať len kvôli tým par metrom. Takže len prilba bunda. Zaradim jeden dva a jecham. Idem možno štyridsiadkou a zrazu če če mám taký divný pocit. Bez rukavic, bez topanok. Nemám cit v rukach ani v nohach. Mám taký maličký strach, čo keď mi teraz vbehne plechovka, alebo bábka pod koleso. Čudné, ale je to tak.
Možno keby som tak jazdil častejsie, tak ma to prejde, ale nechcem. Niečo podobné mam s bezpečnostnymi pásmi v aute. Keď ich nemám zapnuté zle sa mi sedi. Niekto to mám tak isto, sle naopak. :-)))


12.01.2021 11:21

Re: Oblečenie v horúčavách

Shimmeron
 Geriatrik 

Ikona

Ja sa tiez pripoim 8-)
Padol som v BUSE Racing kombineze textilnej z louisu. Bolo to na jar uz neviem ktoreho roku, tiez mala rychlost cca 40km/h, nedostanie prednosti a nasledne vyhnutie sa viedlo ku smyku predneho kolesa na bordeli na tej bielej zebre a padol som (radsej ako celovica s autom co slo urcite 50 v meste...), nic mi nebolo, Buse vydrzala, len sa pokrivil chranic na ramene na ktore som padol. ALE nemal som moto boty len cinany, lebo som siel IBA na STK tak kilometer od domu a ako pise EdoX11 stupacka mi pripichla clenok o zem, priamo ako je ta vytrcajuca kost som schytal stupackou (Enduro, tak ta kovova stupacka) a moc sa teda nezohla, lebo sak stara motorka... A do dnes mam clenok na p., mal som popraskane tie male kosticky v nom, nejak sa to spravilo, chodit sa da, aj behat, ale ked beham vela ci idem turu, musim mat na clenku bandaz, inac boli jak fras, a mozem predpovedat pocasie [dobre]

Poucenie, uz nenosim tenisky na moto, uz nosim radsej nizke moto boty v lete... Ale musia mat vystuzeny clenok a chranic! A co sa tyka oblecenia, ak chladno, nosim Buse z louisu kombinezu, ak teplo nosim len bundu a moto rifle, radsej sa trosku spotim ale aspon som nejak obleceny...


12.01.2021 11:24

Re: Oblečenie v horúčavách

randomlogin
 Kávičkár 

Ikona

Re: zostrelenyjogurtom: podla mna je kozena alpinestars uplne najsamfasa (mozno mimo zimy) furt :-) nikto si nevyberie miesto padu (to by asi nepadol) a to teplo.. na to si treba hlavne zvyknut, ukludnit sa, nestresovat, aby si sa este viac neprehrieval a vyhybat sa postavaniu na slnku, zipsovat sa tesne pred jazdou a pod.. "chladive" termo je celkom fajn vec a viac pit kedze sa viac potis, aby neprislo k unave a strate koncetracie... A vzdy je prijemnejsie, ked za jazdy pecie na kombosku ako na tricko, ale niektori masochisti to mozu vnimat inak :-)


12.01.2021 11:33

Re: Oblečenie v horúčavách

zostrelenyjogurtom
 Kávičkár 

Tak ako sa vás tu vyjadrilo viacero, vyzerá to pre mňa na to potenie sa v koži. Tí ktorí nepadli sú za niečo vzdušné, niektorí zase po nepríjemnej skúsenosti už len v koži. Prečítal som aj zopár názorov, že keď ťa niekto zrazí (napr. zrovna tá humorná blondýna :-) ) tak je jedno čo máš na sebe. Na druhej strane aj jeden kde bol niekto zrazený a teraz má doživotné problémy s kolenom pretože nemal na sebe tú kožu, ale moto rifle s kolenným chráničom ktorý z nich rýchlo vyšiel po prvých metroch pri strete s vozovkou. Ale aj prepichnuté členky stupačkou, i keď o vysokých čižmách som nepochyboval nikdy.

Dôvod úpravy: chyba

Upravené 1 krát. Naposledy upravil zostrelenyjogurtom (12.01.2021 11:37)


12.01.2021 13:07

Re: Oblečenie v horúčavách

egres2
 Bahniak 

Ikona

Rado:
Sú krajiny kde nevedia čo je prilba alebo moto oblečenie a žijú. Sú takisto staty v USA kde nemusis nosiť prilbu. A tí ľudia žijú.
Určite?
A nežijú náhodou len tí, ktorí ešte nespadli?
Funkčné prádlo austrálske merino + koža 1,2 mm a bunda s kvalitným vetraním. Leto - zima.
Žiadne potenie ak sa nejedná o teplotný extrém. Francúzka riviera +40C to už mi bolo teplo.


12.01.2021 19:18

Re: Oblečenie v horúčavách

Vlado Híreš
 Kávičkár 

Ikona

A aké ponožky používate ? Hlavne pri cestovaní v čižmách na viac dní lebo ja teda trpím. Dík


12.01.2021 20:49

Re: Oblečenie v horúčavách

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Merino


12.01.2021 21:15

Re: Oblečenie v horúčavách

KAJL
 Kávičkár 

Caute, ja v lete vzdy kozena bunda, mototenisky a kevral. rifle. ak na motorku sadnem obleceny ako na bicykel, tak aj jazdim tak ako by som na nom aj sedel max. 30 km/h. V lete, sa da v kozi vydrzat, ak je perforovana a ma aj zipsy na odvetranie. ak sa sunies v kolone, tak si trosku povolis hlavny zips a vetras sa.


13.01.2021 9:32

Re: Oblečenie v horúčavách

Shimmeron
 Geriatrik 

Ikona

Re: kaugen: Jou, neviem ako iny mne sa v zime osvecia normalne teple ponozky co mam aj na lyze a v lete ponozky cyklisticke funkcne aby sa mi tak ta noha nepotila, ale vysoke nie kotnikove [dobre]


14.01.2021 1:51

Re: Oblečenie v horúčavách

v sandaloch nosia ponozky iba cesi


14.01.2021 7:33

Re: Oblečenie v horúčavách

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

ja som Slovák


14.01.2021 10:50

Re: Oblečenie v horúčavách

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

a v slapkach sa mozu nosit ponozky? Ja mam v kancli kozenne Rieker slapky a nosim ich aj ked mam ponozky. Mozem? :'(

Vlado: "Hlavne pri cestovaní v čižmách na viac dní lebo ja teda trpím" Skus si kazdy den ponozky vymenit, pomaha to >:-)

Ja bez kompletneho oblecenia na moto uz nesadnem. Bez ohladu na teplotu. Na leto som si kupil taku z velkej casti sietovanu bundu a kevlar rifle s chranicni a nosim ju len na HD. Na VFR idem len v poctivej Cordure. Koza nie je pre mna, potrebujem vzduch, vodotesnost a termovlozky. Moje Cordurova vybava ma vyberatelnu membranu, vyberatelnu termovlozku a obrovske mnozstvo nastavitelnych vetracich otvorov. Nedam na tento typ oblecenia dopustit.
Tiez mam 3 rukavice: kratke letne, dlhe sportove a hrube zimne.
Cizmi dvoje, obe vysoke. Nizke boty by som si neobul, kotnik musi byt pevny.
Pod oblecenie bavlna. Neuznavam recyklovane plastove flase, neverim, ze neskodia zdraviu, hlavne v podpazusi. Teraz som dostal pod stromcek moje prve termopradlo (Brubeck), ale to len na zimu, vynimocne. Najprijemnejsie su bavlnene spodky a tricko.

PS: bez ladvinaka ani na krok.


14.01.2021 11:29

Re: Oblečenie v horúčavách

dasto
 Kávičkár 

Ikona

Este je jedna moznost ktoru som pouzival svojho casu. Chranice kolenne a bedrove. Idealne na MTX. Prychytia sa popruhmi a drzia na svojom mieste. Pravda je, ze po 3 hodinach uz zacinali byt riadne nepohodlne.
Po pade na lavu stranu ostal chranic osuchnuty, no drzal na mieste. Vtedy som mal tenisky a po stave v akom skoncili uz nosim len cizmi, nech je akokolvek teplo. Vrchná bunda textil FLM, má plno vetrákov. Lepsie znacky majú aj urcenie do akého pocasia sú a akú majú teplotnú triedu. Tak sa orientuj aj podla toho.


14.01.2021 12:43

Re: Oblečenie v horúčavách

forester
 Skútrista 

Ikona

Skúsil by som pozrieť aj značku RST. Mám RST Ventilator Five už asi piatu sezónu a je super na leto ako aj na miernu zimu. Má všetky bezpečnostné protektory a dve vložky, dažďovú membránu a zimnú. Kupoval som to síce v Británii ale majú to aj u nás a ČR.


14.01.2021 13:26

Re: Oblečenie v horúčavách

egres2
 Bahniak 

Ikona

Vidicon:
Brubeck mám už 8 rokov. Ak máš merino tak vyskúšaj v lete. Keď som v tom išiel prvý krát v lete tak mi synátor hovoril že sa v tom uvarím. Ale pri jazde som mal pocit, že je v tom zabudovaná klíma.


22.01.2021 14:40

Re: Oblečenie v horúčavách

Sogy90
 Kávičkár 

Ikona

Osobne jazdím Jar, leto, jeseň v tom istom :-D moto termoprádlo z lidla, Prilba s dobrým vetraním, kožená bunda s perforáciou na celej spodnej strane rukávov, kevlarky (z trilobite som prešiel na 4sr a držanie kolenných chráničov pevne na svojom mieste je iný vesmír), goretexové čižmy. Podľa teploty už len nahadzujem vložku do bundy.
Neviem či som divný ale v brutálnych horúčavách mi je príjemnejšie v koženej bunde ako v letnej celosieťkovej. Drží nejak prirodzene mikroklímu, kde letná sieťková ten 40 stupňový vzduch púšťa rovno na telo.


25.01.2021 12:01

Re: Oblečenie v horúčavách

cruelbody
 Turista 

ked uz sme sa bavili o obleceni v lete


Video: www.youtube.com/watch?v=XKiSMhxSQLM


25.01.2021 12:27

Re: Oblečenie v horúčavách

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

tiez vyborne skusenosti s Brubeck + ked som sa v lete 2019 vracal z Grecka a v tieni bolo 30+ a na slnku milion tak sa mi osvedcilo namocit si termopradlove tricko (brubeck) na pumpe do vody, vyzmykat a sup s nim na seba

krasny nadherny pocit osviezenia cca 15-20 minut [dobre]


25.01.2021 15:30

Re: Oblečenie v horúčavách

s toho srsnoveho videa ktory inak jazdi ako blazon vyplyva iba to ze NEJAZDITE DO ZATACOK lebo oproti moze ist oktavka a napriek svojmu drahemu oblecku si prisiel k rovnakemu urazu k akemu by si priel aj bez neho lebo ziadne oblecko nechrani pred narazom vdaka pan srsko za upozornenie ked nahodou musim cez horsky priechod moja rychlost nepresiahne 40 km /h na rovine a v zatacke tak 20 km /h inak pan srsnik na niektorych horskych priechodoch mame krize ku ktorym taky ako ty chodia zapalovat sviecky motorkarom ktori boli obleceni a mali homologizovane drahe prilby takze mily srsnik je uplne jedno ci sa zabijem v drahom obleceni alebo v tielku a kratasoch

keby som sa ja vracal z Grecka pri 30 + ta k by som mal obleceny krem na opalovanie a plavky mozno mi to raz nevyjde ale to uz bude jedno :-D

Dôvod úpravy:

Upravené 3 krát. Naposledy upravil Pirrates (25.01.2021 15:36)


25.01.2021 15:57

Re: Oblečenie v horúčavách

KAJL
 Kávičkár 

Re: Pirrates: preco by ti to nemalo vyjst, ono ti to vyjde. neboj prezijes, len tie jazvy na celom tele, plastika kolena, laktov ci ako sa to vola ti to budu pripominat po zbytok zivota, ze mohol som sa ja vtedy trosku lepsie obliect a nemusel som byt PN 3-4 mesiace.


25.01.2021 16:14

Re: Oblečenie v horúčavách

Martin2021
 Kávičkár 

Ahoj, nie je to sice uplne k teme ale tato diskusia mi pripomenula jeden clanok (link nizsie) ktory pekne porovnava jednoduchym experimentom (lowside v 100kmh, suchanie sa 50 metrov) kolko vydrzia kozene kombinezy roznych kvalit vs latkove oblecenie. clanok nie je o obleceni na horucavy ale mozno to niekomu pomoze. [clanok v nemcine]
www.endurowanderer.de/pdf/kombitest.pdf


25.01.2021 17:37

Re: Oblečenie v horúčavách

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

Re: Martin2021: pekny test... aj napriek tomu ostavam pri textile ;-)


26.01.2021 1:21

Re: Oblečenie v horúčavách

Kajl v mjom veku to uz az tak nevadi vela mojich spoluziakou uz su davno tam ja som zmiereny s tym ze zomriem len neviem kedy a kde a ked sa to stane tak ja ma na ten cas po vsetko zabezpecene

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Pirrates (26.01.2021 1:24)


26.01.2021 7:08

Re: Oblečenie v horúčavách

duran1
 Geriatrik 

Re: KAJL: keby Ayrtona Sennu ,hoc mal fajn oblecko v ten den chytilo srani a nesiel jazdit,bol by este zil,keby niektori chlapci na Isle of Man nestihli lietadlo,mozno by zili,hoc v paradnom oblecku,keby si nesiel po prechode ,ked pojde po ceste Lipsic alebo Skrucany,budes zit....zomriet mozes uplne kedykolvek,svojou vinou,cudzou vinou...ostan doma a prezijes a mozno sa preto ani nemusis starat do toho korzara


26.01.2021 7:47

Re: Oblečenie v horúčavách

KAJL
 Kávičkár 

Re: duran1: A ty, KEBY si cital s porozumenim, tak takuto sprostost nenapises.


26.01.2021 8:33

Re: Oblečenie v horúčavách

duran1
 Geriatrik 

Re: KAJL: ja som v mojom komente ziadne urazlive slovo nepouzil,ty ano,ty si co zac ? S porozumenim respektuj ine nazory,tak ako aj ja,ty mu doslova prajes ,aby sa vytrepal a sposobil si uraz,ty si na hlavu ?


26.01.2021 9:58

Re: Oblečenie v horúčavách

KAJL
 Kávičkár 

Re: duran1: a este si prajem, aby sme sa tu nehadali. snad to takto bude stacit a uz sa nebudeme hadat.


26.01.2021 17:15

Re: Oblečenie v horúčavách

duran1
 Geriatrik 

Re: KAJL: [dobre] ,samozrejme suhlasim.


26.01.2021 18:47

Re: Oblečenie v horúčavách

joker9
 Čoprák 

Ikona

Re: Pirrates:

Video: www.youtube.com/watch?v=VfanoeNpj3w


26.01.2021 18:53

Re: Oblečenie v horúčavách

joker9
 Čoprák 

Ikona

Re: Pirrates: Dúfam že na jar ešte zaseješ.....chýbal by si nám tu :-D

Video: www.youtube.com/watch?v=4AvR4oisrAY


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.