Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 4925 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26419
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15930)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10489)

Motorkarska kultura na Kamenaku - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuMotorkarska kultura na Kamenaku - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

Predchádzajúce | 1 2 |

27.08.2006 22:09

Motorkarska kultura na Kamenaku

Otvaram tuto temu, pretoze naozaj neviem....neviem ci chcem byt "organizovany motorkar" , po tom co som videl priznam sa na mojom prvom zraze. Kamenak bo podla mna super zorganizovana akcia , organizacia aj organizatori boli absolutne profesionalny, a je fakt , ze ma v milom prekvapili ( naozaj som to necakal.. to viete novacik), myslim ze to zvladli absolutne spickovo , hodnotene skolskou terminologiou " na vybornu". Co ma vsak absolutne pekvapilo bolo uplne nieco ine. Stale tu piseme o nehodach , zlych plechovkaroch, a tom, ako my vsetci vlastne sme nevinne obete a stale nam niekto usiluje o zivot. Priznam sa , ze chvilu som tomu aj veril (ved scasti je to aj pravda) , ale na zraze som si naplno uvedomil , ze casto sme to my sami ,ktori si najviac ohrozujeme vlastny zivot. Mnohi z nas sa potrebuju predvadzat a vobec im nevadi , ze v ich tesnej blizkosti chodia nevinny ludia , ktori na to mozu skaredo doplatit . Co ma vsak uplne rozhodilo bolo to , ked sa islo na vyjazd , ze asi pat minut co som videl partiu ( a asi nebola jedina) chlapov sediet pri pive , uz sedeli na masinach a radili sa do kolony ( samozrejme bez prilieb , a pripadne aj s ladvinkami ..taktiez bez tej trapnej pokryvky hlavy). Nadobudol som dojem , ze len ja som taky priblbly , ze si nedovolim dat ani male pivo ked viem , ze budem jazdit. Vo chvili , ked som si uvedomil , aki z nas asi budu v tej kolone , tak ma presla chut sa do nej zaradit ( nie, nemyslim si , ze by tym nejakym sposobom utrpela kvalita kolony), pretoze takyto hazard ja naozaj nemusim ... clovek co len s jednym pivom ma pomalsie reakcie , s niekolkymi ma navyse aj znizenu schopnost vyhodnocovania krizovych situacii a tim ohrozuje nielen seba ale aj vsetkych naokolo . Kludne ma kamenujte, ze to tak ma byt, a tvrdi motorkari si musia pred jazdou vypit a ze prilba na čoper nepatri ...,,
Ono je to asi kacirska myslienka, ale aj tak si myslim , ze vacsina je nezakomplexovanych motorkarov , ktori si vazia svoje zdravie aj zdravie inych , a preto by som vzdy pred vyjazdom dal kazdemu fukat a kto nafuka nech si ide sadnut radsej na dalsie pivo... pripadne rada panom policajtom : postavte sa pred vyjazd z arealu zrazu a tvarte sa , ze budete davat fukat , pripaden dajte prvym piatim bez prilby pokuty a som si isty , ze tí vsetci dasli budu cistí aj aj s potrebnou vystrojou .(tot asi plati pre vsetky zrazy , nielen pre Kamenak)
a teraz do mna .... ;-)


Poznamka: Joker s stal pravdepodobne hlavnym bagristom zrazu , lebo len ja som ho videl dva krat zakopat motorku do hliny az po retaz ( predpokladam , ze tí, co ho v nie velmi triezvom stave hecovali ,su jeho kamarati a ked bude menit retazovy kit tak mu prispeju aspon polovicou)

Upravené 2 krát. Naposledy upravil ricci (27.08.2006 22:20)


27.08.2006 22:22

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

T1000
 Kávičkár 

Ikona

Absolútny súhlas.


27.08.2006 22:24

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Ajdina
 Jogurťák 

ss


27.08.2006 23:05

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

FaDe
 Edvenčr 

Ikona

Kamenak a bez Jokerovej zakopanej GSX-ky? To snad ani nie je Kamenak :-D

Co sa piva tyka, suhlas, co sa prilieb tyka, nesuhlas, je to kazdeho osobna vec a ohrozuje tym tak maximalne sam seba... Ak si chce niekto vychutnat vitr ve vlasech nech sa paci. Policajti by na zraze mali maximalne brat kluciky od masin vsetkym ozratym co chcu na nich niekam vyrazit a zabasnut vsetkych lopkarov. Buzeracie za prilby a lekarnicky by nemuseli byt... Tot moj nazor na Ricciho prispevok...

FaDe-MARAUDER


27.08.2006 23:11

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

FaDE: suhlasim, ze prilba je kazdeho vec, ale ja strasne nerad citam prispevky , ktore koncia R.I.P.. Ja som za to aby sme pomohli tym,ktori nemaju riadne vyvinuty pud sebazachovy..akymkolvek sposobom , mozno to raz ocenia ;-)


27.08.2006 23:16

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

FaDe
 Edvenčr 

Ikona

Ricci: vies ako sa hovori: "Komu niet rady, tomu niet pomoci" ;-) ked niekto nechce, tak ho nepresvedci ani svatena voda. Zaplati pokutu a ide dalej bez prilby... A zase, taka kolona, je jedinym miestom kde sa da naozaj v pohodicke v pomalej rychlosti vychutnat jazda bez prilby. Otazne je, nakolko je kolona bezpecnejsia/nebezpecnejsia nez normalna premavka a to uz je debata na strasne dlhe polemiky... a zavisi to hlavne od zucastnenych ludi...


28.08.2006 0:09

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

rudiger
 Kávičkár 

Ikona

to ricci - promin,ale moc premýšlaš.jak ti povedal FaDe... jak by niečo malo vypadat,je jedna vec a nikdy nedopadne podla učebnice.netreba to žrat podla učebnicových predstáv,ale podla reality i ked to niekedy býva smutné... to je osud,ktorý ty meníš.každy ide po svojom...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil rudiger (28.08.2006 0:57)


28.08.2006 0:28

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

dual
Darca Krvi  Jogurťák 

Ikona

suhlas,ked sa zabije dakto s alkoholom,takmu treba.


28.08.2006 0:37

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

MajoKE
 Skútrista 

Ikona

...aj preto, chodim sam a zrazy nemusim.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil MajoKE (28.08.2006 0:38)


28.08.2006 1:20

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

WILLY Halmeš - blekac
Darca Krvi  Jogurťák 

Ikona

Ahoj ricci , už som si myslel že len ja viem vypisovať litánie - som rád že nie som sám.
Čo sa týka Tvojho postrehu , myslím si že každý ozajstný motorkár by Ťa za to nemal ukameňovať .Okrem tvrdej zásady Buď pijem alebo jazdím , sa snažím zatiaľ zdarne už cca 25 rokov jazdiť na dvoch kolesách tak aby som jazdil a nie ležal v nemocnici. A tí čo ma poznajú vedia že si rád zajazdím celkom slušne rýchlu "turistiku"
Ja viem, že sa to na 100 % nedá nikdy predvídať ,ale ak si sami budeme tú predvídavosť znižovať napr.chlastom tak sa potom netreba čudovať že pribúdaju "lišaje cestné".
Čo sa prilieb týka je to ako FaDe napísal. Ak ju nemá jazdec tak v prvom rade ohrozuje sám seba - kdežto s alkoholom v krvi to hrozí každému okolo neho.
A velmi ma teší Tvoj poznatok o profesionálnej organizácii zrazu chlapsi z Red Devils MC sú fasa chalani a už majú s tým aj skúsenosti - Takže ešte raz - dobre sa to číta.
Dúfam že aj nám sa podarí dobre zorganizovať MEGARACE na KOMOČI popri hlavných organizátoroch MOTOFESTU - INTRUDERS MC a že tiež aj ostatní napíšu niečo podobné o organizácii ako Ty. Čo viem tak chalani majú spoluprácu s Policajtami aby zbytočne nás motorkárov zbytočne nepérovali - lekárničky , výfuky , zásterky... Ale aby dozreli práve na podobných "samovrahov" akých opisuješ aj Ty.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil blekac (28.08.2006 1:24)


28.08.2006 1:35

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Junior
 Kávičkár 

Ikona

Ak si niekto rosekne lebku o obrubnik.. preto ze nemal helmu a mohol si ju dat.. tak to je jeho problem a myslim, ze ho netreba riesit.... Co je podla mna nepripustne je alkohol... je jedno ci je to malotraktor niekde na lazoch, motorka alebo auto na dialnici... Najlepse by bolo keby za to ze nafukas davali pokutu aspon 20tis :-P


28.08.2006 2:15

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

tini
 Edvenčr 

to all: myslim si ze ricci ma pravdu v oboch veciach. Na chlaste ako citam sa zhodneme asi vsetci. Ten jednoducho ku jazdeniu nepatri.
No a co sa tej prilby tyka. Na jednej strane chapem Vase nazory ze jazdec ohrozuje sam seba. Ale iba pokial ma okuliare resp. nejaky iny dostatocny chranic oci. V opacnom pripade tazko ohrozuje vsetkych ostatnych ucastnikov cestnej premavky. Staci, ze mu nieco vleti do oka, k tomu nespravna reakcia a nestastie sa pritrafi zo sekundy na sekundu.
Ako by basnik povedal: Muska jenom zlata :-D
Mam napriklad podobny nazor na pasy v aute. Nerozumiem preco je vo vyhlaske ze dana povinnost sa zapasat. V tomto pripade vodic naozaj ohrozuje iba sam seba. Ale aj ked to pisem, zapasem sa pomaly aj ked idem len 20 metrov. Jednoducho sa citim bezpecnejsie a pasy mi nevadia. Ale to je uz ina story.


28.08.2006 7:49

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

widow
Darca Krvi  Turista 

Práve z dôvodu ožranov v kolóne som tiež radšej vynechal spoločnú jazdu :-(((((( .


28.08.2006 8:15

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

rapid
 Turista 

Ikona

pokial nepili nealko pivo, tak nemali nad jazdou ani len rozmýslat


28.08.2006 8:23

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

IvanB
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Skoda toho alkoholu a kradnutia (dokonca priamo v noci zo stanu - ako sa pise v inom prispevku); bol som na KM prvykrat a osobne sa mi ten zraz pacil; organizacia skutocne na urovni, dokonca v sobotu vyslo krasne aj pocasie. Vdaka vsetkym z Red Devils za prijemne stravenu - aspon - sobotu.


28.08.2006 8:26

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

rapid: mozno , ze to bolo nealko capovane pivo ;-) :-)))


28.08.2006 8:31

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

misobiker
 Edvenčr 

Ikona

Ricci, vitaj v realite, kedže si bol na svojom prvom zraze tak ti môžem povedať, že takto je to na každom...
Na KM som tentokrát nebol, ale snad som o vela neprišiel :-~


28.08.2006 9:44

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Nuke
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

v pohodicke to o tych coprakoch berem ale ty co vonku saskuju a bavia publikum to by bolo o hovne keby prestali radsej nech jazdia po zadnom ako chlastaju v bufete


28.08.2006 9:51

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

zxr5ka
Darca Krvi  Ľadvinka 

Ikona

ricci.. nic moc, prvy zraz a taketo dojmy.. ale taka je realita. na kazdom zraze to je takto. ked nejdu ozrati na spanilu jazdu, tak idu do najblizsieho mesta/dediny zhanat mieste -nastky. ked sa rozbije niekto, kto ma v zilach viac alkoholu ako krvi, moja lutost je minimalna. asi sa tyka skor jeho rodiny, kamosov.. ale priamo jeho velmi nie. kazdy je svojpravny. kto si neuvedomuje, co sa vsetko moze stat, ozere sa, pri stole ma huste reci, potom sadne na moto a ide sa predvadzat, je u mna chudak.
prilba.. suhlas aj nesuhlas. je to kazdeho osobna vec, jasne, kazdy z nas vie, aka je prilba dolezita a mal by ju mat.. a ked ju nema, znizuje sa mu moznost prezitia v pripade buracky. takze pokuty by za to mozno nemali byt. ale pravda je aj to, co pise tini .. zazila som ake je ked vlati za jazdy do otvorenej prilby /vyklapacky/ osa. keby nebola prazdna cesta, neviem... :-~


28.08.2006 9:52

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

AAAAAAROBO
 Kávičkár 

Ikona

čo sa týka prilieb: každého vlastná vec! ked to nechce, nech si nedá! ale aspon spolujazdcovi by bola treba! čo sa týka alkoholu: NO COMMENT
Ináč na Kameňáku bolo super! Dakujem Red devils že dokázali zorganyzovať taký fajn zraz! Klobúk dole!
A na záver: Joker bol super! >:-)


28.08.2006 9:53

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

zxr5ka
Darca Krvi  Ľadvinka 

Ikona

AAAAAAROBO ... myslim ze kto nema v hlave nasrate, si prilbu da... ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil zxr5ka (28.08.2006 20:07)


28.08.2006 12:09

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Barborka
 Kávičkár 

Ikona

ricci co sa tyka toho alkoholu uplne s tebou suhlasim, bud chces pit, alebo jazdit...helma...hmmm, kazdy nech si robi co chce, je to jeho vec, ale mala by byt na hlave podla mna, ked uz ju mame, no nie?
ja som na vyjazd isla a s tych neviem kolko motoriek co sa tam vybralo, bolo len minimum tych co isli bez helmy, ale tych co si dalo aspon pohar piva bolo dost....
co sa tyka JOKERA, ten nastastie na jazdu nesiel, kedze si uvedomil ze toho dost popil, no aspon jeden.....


28.08.2006 13:44

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

GUNAR
 Turista 

Ikona

prilba na moto urcite ano ... zdravie alebo image ... esteze mame predpis
barborka: u nas podobne zmyslal jeden manik ... a skoncilo to tak ze si tak zabil frajerku lebo nemala prilbu - naraz totiz smeroval do hlavy ktora nebola chranena
(rychlost pri naraze cca 65 km/hod.)

a komu sa nepaci nech sa tesi na reflexne vesticky


28.08.2006 13:58

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Barborka
 Kávičkár 

Ikona

GUNAR, ved preto som napisala, ked tu helmu mame, mali by sme ju mat teda na hlave, ved na to sluzi.....


28.08.2006 14:24

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

gunar : co s vsetickami , nechces mi povedat , ze budu povinne .. ved ma v nich vietor odveje .... nepoviem reflaxna nalepka na prilbe , ale vesta?


28.08.2006 15:12

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Je jasné, že alkohol :-((((((
Ale to isté platí aj pre jazdu bez prilby, alebo pásov.
Ak chce niekto jazdiť s vetrom vo vlasoch, nech si potom vycapí na čelo prehlásenie"Neželám si lekárske ošetrenie", alebo "Akékoľvek ošetrenie pri nehode si uhradím z vlastného !!!"
Ako k tomu prídu ostatní "magori", ktorí si platia poistné, dodoržújú predpisy a ak sa im niečo stane, ani nie vlastnou vinou, lekári skončia pri tom, že na lepšie ošetrenie akosi neostali peniaze... lebo...
Andoo by asi vedel rozprávať, ako potom taká zdravotná starostivoť vyzerá... :-O


28.08.2006 17:13

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

trojko
 Turista 

Za organizatorov mozem povedat len jedno.Plne suhlasim ze ked niekto pije tak nema co sadat na motorku a ma ostat v areali zrazu.Ale skontrolovat kto v tej kolone si dal pred vyjazdom pivo alebo nie sa naozaj asi neda.


28.08.2006 17:41

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

duky5
 Skútrista 

Ikona

bacilko, suhlasil by som, ale potom by vsetci tucni ludia museli mat na cele nalepku, ze vsetky operacie srdca a drahe lieky na cukrovku si budu hradit zo svojho, vsetci fajciari su budu hradit liecenie rakoviny zo svojho, vsetci co sa opaluju na kupalisku a v solarku si hradia liecenia rakoviny koze zo svojho a mohol by som pokracovat.....


28.08.2006 18:07

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

manana
 Edvenčr 

Ikona

ricci vidim, ze sa nudis.
absolutny suhlas s alkoholom. s prilbou sa tu uz viedli diskusie, bol som zastancom teorie o kazdeho slobodnej voli, ale niekto tam hodil do placu argument, a co ked sam v napr meste na plechovke sundas banalne motorkara pri 40tke a on zomrie, de facto len preto, ze nemal prilbu... to je pruser. takze teraz uz neviem. (len hlupak nemeni nazory - konfucius :-~ )
vietor vo vlasoch uz len na vodnom skutri a kabriolete


28.08.2006 18:08

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Kwasak
 Turista 

Ikona

Ricci, mas pravdu, ale vzdy to tak na zrazoch bolo, je a bude. Vsetko je to v ludoch, ta nezodpovednost a lahostajnost voci sebe, aj inym. Ludia sa sami musia zmenit vo svojom vnutri, my s tym nic nespravime...


28.08.2006 18:55

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

bysto
 Kávičkár 

Ikona

k tomu alkoholu v kolone by som dodal len tolko - za 8 rocnikov akcie na Kovacovej organizovanej Dragon riders, sa nam nestalo (dufam ze ma pamat neklame) ze by sa namn dakto v kolone vytrepal. ono prave ta kolona drzi pivkarov v norme. policajti nam s kolonou problem nerobia, asistuje nam asistencna zachranna sluzba ako doprovod a policajti riesia osamostatnenych pacientov. nic sa nezmenilo ani tento rok. v sobotu rano sa rozflakal na dialnici miestny zasran s cca 3promile aj s dakou trubkou bez prilby za sebou (obaja asponze ziju) tak prisli dodatocne upozornit policajti na pretek na Ostrej Luke, ze kto ma vypite, nex sa neodvazi ist sam, ale caka a ide v kolone. ostatnyx bez milosti odzbroja. taka je realita a aj ked do beznej premavky alkohol nepatri, dovolim si tvrdit ze prave organizovane zrazy su miesto, kde sa to da do urcitej mieri sklbit. to si ale musia strazit ako samotny jazdci, tak aj organizatori, aby do kolony nepustili typkov co su uz "napadrt".


28.08.2006 19:02

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

bysto: prepac ale to co pises je pomylene, a znacne ... ked chces kludne sa voz v kolone s ozratimi kamaratmi , ale to potom mozete chodit naprati kedykolvek ked vas bude viac ako dvaja , ved to uz je kolona.Je super ked tam mate sanitku a policajtov , ale ked mi niekto v kolone zramuje chrbat alebo ma zboku sunda pretoze je napraty a nedokaze ovladat stroj tak mi je vcelku jedno ci idu pred kolonou policajti. S alkoholm sa odburava miera uvazovania a ludia si myslia ze vsetko je pohode a pod kontrolou , ale vacsinou to je velka chyba ....


28.08.2006 19:06

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Kwasak: preco myslis , ze my stym nic nespravime? ved ked vidis , ze kammarat nasava tak ho do kolony nepustim pripadnemu v jeho zaujme vezmem kluce , alebo do tej kolony nepojdem ... mozno potom v kolone budu len tii napiti a triezvi nech si urobia vlastnu kolonu a idu inym smerom ;-)


28.08.2006 19:08

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

carmen
 Čoprák 

duky tie tvoje reči ..
cukrovka.. aj dedičná
vrodené chyby srdca..
rakovina kože a vôbec všetky.. otázka znie či by ju dotyčný nedostal aj tak..
Rici.. že Ti to stojí za ten čas sem písať, tí čo májú niečo v hlave vedia že máš pravdu
a zvyšok sa poučí na vlastných chybách..
bysto.. a možno sa dožijeme ,že jedného dňa budú na zraze ožratý všetci v kolóne aj s doprovodom policajtov :-D


28.08.2006 20:00

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

duky5
 Skútrista 

Ikona

carmen, nepochopila si co som tym chcel povedat....ked ma niekto vrodenu vadu srdca, je to nestastie. ja som mal na mysli cloveka, co zere jak prasa a ma 160kg a VDAKA tej strave dostane infakt a musi ist na drahu operaciu - to som daval do suvisu s bacilkovym tvrdenim ked si motorkar neda helmu ma si vsetko platit...


28.08.2006 20:09

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

bysto
 Kávičkár 

Ikona

ricci : co je pomylene? zorganizuj zraz, kde sa bude pit ostrolucka a hlavnym programom bude celodenne modlenie za celosvetovy mier a bezpecnost na cestax s vyjazdom kolony ku vsetkym krizom pri ceste - a mas hned triezvu kolonu. mam dojem ze si trosku mimo reality - bez urazky. keby si cital do konca co som napisal, aj s ostatnymi co na mna reaguju, tak by si svoj dalsi prispevok ani nenapisal. lebo si vlastne zopakoval co som napisal na konci.

"ved ked vidis , ze kammarat nasava tak ho do kolony nepustim pripadnemu v jeho zaujme vezmem kluce "

ja som napisal "to si ale musia strazit ako samotny jazdci, tak aj organizatori, aby do kolony nepustili typkov co su uz "napadrt""

a ked si clovek za 5-6 hodin da klobasu, kura a 2-3 piva, tak je na jazdu do kolony celkom v pohode.

carmen : tiez si trosku mimo. nehovoril som nic o ozratyx. mat vypite a byt ozraty je rozdiel.

a urcite je ovela menej nebezpecnejsia organizovana kolona 150 motoriek s 30timy co maju vypite, ako 1 opity "napadrt a na vlastnu past"
a mozte teoretizovat kolko xcete, to ze nepojdete do kolony s tym nic nespravi. ked xcete proti tomu bojovat, nexodte na zrazy, tie sa casom prestanu robit a nebudete mat problem.


28.08.2006 20:11

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

zxr5ka
Darca Krvi  Ľadvinka 

Ikona

bysto to akoze ked sa ide v kolone, nevadi, ze je tam skupinka ozratych? ved idu s vami fizli a zachranka??? ja neverim!!!!! :-O


28.08.2006 20:36

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Kwasak
 Turista 

Ikona

Ricci, ja ani moji kamarati ked chlastame, nejazdime a predsa nebudem cudziemu cloveku brat kluce a branit v jazde, este mozem po hube dostat...


28.08.2006 20:47

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Kwasak: prepac ale ja som nepovedal , ze cudziemu ale :ved ked vidis , ze kammarat nasava tak ho do kolony nepustim pripadnemu v jeho zaujme vezmem kluce " cize dolezite slovo je Kamarat, ved nikto tam nikdy nie je uplne sam a ma okolo seba kamaratov a znamych , ....


28.08.2006 20:55

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

bysto : clovece nepoznam ta a ani ta nechcem nejak analyzovat , a nechcem ta ani urazat (naozaj) ale to co si napisal mi nedava logiku :"a urcite je ovela menej nebezpecnejsia organizovana kolona 150 motoriek s 30timy co maju vypite, ako 1 opity "napadrt a na vlastnu past""
Takze ked ide sam nadrbany motorkar tak pravdepodobne moze ohrozit seba a pripadne nejake protiiduce vozidlo alebo chodca , teda predpokladam okolo (prezeniem to) 10 nevinnych ludi. Ak ide v kolone o 150 ludoch , 30 podnapitych , tak jeden z nich moze ohrozit 120 nevinnych ... oprav ma ak sa mylim
Neber to , ze by som mal nieco proti tebe ale tieto tvoje nazory asi nikdy zdielat nebudem

Alen tak na okraj : 3 piva za 5-6 hodin z organizmu nedostanes ani ked budes jest klobasy z krokodila ;-) :-))) ( myslim , ze vseobecna norma je 1 pivo 4 hodiny)


Trojko: musim zopakovat ..organizacia bola podla mna na najvyssej urovni ( nie neprihrievam si polievocku , aj tak ziadne zlavy nedostanem :-))) ) a je mi jasne , ze sa neda kontrolovat kazdeho jedneho ci je triezvy , to ba ste museli stat pri brane a kazdemu dat dychovu skusku , ale na to su policajti ( aj ked niekto bude namietat , ze ich nemame radi atd.) tak ako som napisal staci aby tam niekde stali a dali fukat nahodne piatim a ono sa to roznesie a ostatni , ktori maju nejake to pivo v sebe, sa sami vratia radsej k stankom s pivom ... ;-)

Upravené 2 krát. Naposledy upravil ricci (28.08.2006 21:13)


28.08.2006 20:56

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

hrac
 Edvenčr 

Ikona

ricci: raz som si robil v jednom českom časopise motorkársky psychotest a vyšlo mi že som len človek ktorý nadovšetko miluje jazdu na motorke,ale niesom motorkár lebo nejazdím ožralí,nebezpeče,na doraz a ešte neviem čo :-~ tak potom ked toto je obraz pravého motorkára tak sa ním asi nikdy nestanem :-~ a nechcem stat,ale možno to len naši český bratia tak berú...neviem nerozumiem tomu či to bolo myslené vážne alebo čo...?

Upravené 1 krát. Naposledy upravil hrac (28.08.2006 21:00)


28.08.2006 20:57

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

carmen
 Čoprák 

bysto..medzi ožratým a mať vypité je asi taký rozdiel ako vyskočiť zo štvrtého poschodia alebo z ôsmeho!!!!!...... veľa šťastia,ale hlavne tým, čo budú na ceste s tebou keď budeš mať len vypité :-O


28.08.2006 21:44

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

dzonyem
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

ricci: súhlasim s tvojim názorom. Tiez som mal podobný názor po mojom prvom motorkárskom zraze. Tiez som vela veci kritizoval. Potom to vedie len do zamotanej výmeny názorov ako som práve cítal a k nicomu inemu. Ak nemas zo zrazov pocit perfektne prezitej akcie, na ktorú sa isto zasa vrátis, tak tam nechod.
Urobil som to iste a som rád. Na zrazy ma to vôbec neláka a ani mi nechýbajú. Jazdim s ludmi ktorých poznám, pohodová turistika a je to fajn.


28.08.2006 23:51

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Kwasak
 Turista 

Ikona

ricci, sak hovorim, ze ja ani moji kamarati ked jazdime, nechlastame, mam ti to zakricat? :-D


29.08.2006 1:01

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Carlos
 Edvenčr 

Ikona

Bysto: Ty vole, Ty si úplne mimo. Na motorke a vypité??? Pôjdem Ti raz zapáliť sviečku...


29.08.2006 12:16

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Kwasak:kludne kric , ja som zvyknuty .. :-))) takze teba sa to netyka a ani tvojich kamaratov , a cudzim fakt radsej kluce neber aby si nemusela pouzivat hrubsi make up :-D :-D :-D


29.08.2006 14:57

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Kmotr
 Kávičkár 

Ikona

ricci : na to, ze si absolvoval tvoj prvy zraz, mas tusim az prilis vela zazitkov a podla mna si ich este nestihol poriadne spracovat. Chod este na par a uvidis, ze tvoj pohlad sa urcite zmeni.
Co sa tyka alkoholu a prilieb, nekomentujem.


29.08.2006 15:09

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Kmotr: prepac ale nechapem...ako sa zmeni moj pohlad??? na co konkretne sa zmeni??? podstane co sa mne nepaci je alkohol za volantom cohokolvek aj ponorky ... tak fakt neviem co som to nepochopil .. :-@

Ja uz nie som mlade ucho( bez urazky kohokolvek) absolvoval som v zivote x akcii podobneho charkteru , len tam neboli motorky, a organizaciu viem zhodnodtit aj ked budem porovnavat s inymi podobnymi akciiami

Upravené 1 krát. Naposledy upravil ricci (29.08.2006 15:11)


29.08.2006 15:25

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Rišo Renzi
 Geriatrik 

Ikona

ricci-sorry ale podla mna je to kazdeho osobna vec. Ludia sa chodia na zrazy zabavat a kazdy ma iny druh zabavi,tak im to neber! Ked je hazarder tak si to zodpovie. Nechaj to proste tak.


29.08.2006 15:29

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Renta: nemozem to predsa nechat tak , ved taki ludia ma ohrozuju a uvedom si , ze ohrozuju aj teba a ostanych :-@


29.08.2006 15:39

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Rišo Renzi
 Geriatrik 

Ikona

az take zle to nie je a myslim,že sa zatial nič strašne nestalo(aspon o tom neviem) tiež ma to sere,ale čo stym narobim, ja ani ty nič! každy si to musi od**bať sam. keby som sa bal všetkeho čo ma može ohroziť tak nevyleziem z postele.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Moderator (29.08.2006 16:35)


29.08.2006 15:47

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Kmotr
 Kávičkár 

Ikona

ricci : myslim to tak, ze ked uvidis niekoho, kto je napity, ako sa radi do kolony na vyjazd, tak tam proste nepojdes a povies si, ze ti to nestoji za to a iba si pomyslis, ze by tam nemusel ist, kedze nasledkom toho tam nejdes ty a povies si, ze ti je to vlastne jedno a ze s tym nic nebudes robit, lebo aj tak sam nic nezmozes, aj ked na druhej strane ta zaskoci stare zname, ze ked sa na to vsetci vyseru, tak sa s tym naozaj nic nespravi, ale ono sa vzdy najde niekto, kto nebude suhlasit a preto aj tak v konecnom dosledku naozaj nic nezmozes. Preto si vyberies - bud pojdes na vyjazd spolu s opitymi motorkarmi a potom budes davat bacha aby ta niektory nenabral, alebo si sam sadnes k pivsonu a povies si, jaaaaj, esteze som nesiel na ten vyjazd, aspon si mozem dat do rypaka, alebo si len jednoducho povies, ze ti taky vyjazd za to nestoji. Ale nezabudni, ze s tym nic nespravis.

S tou prilbou je to asi tak, ze ked vidim jogurtaka s ladvinkou, obaja tricenka a slnecne okuliare, tak to je podla mna hazard, ale ked tak isto vidim panka s presedivelou bradou, lenonkami, ktory si prdka na V-cku cca 80-kou, tak to som schopny tolerovat.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Kmotr (29.08.2006 15:49)


29.08.2006 15:57

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Kmotr:vidis a prave preto som otvoril tuto diskusiu aby sme s tym(myslim hlavne alkohol) nieco spravili spolocne, ved ked si to tak povie kazdy, ze radsej tam nepojdem tak tam nakoniec budu len ti napiti...a potom sa nemozme divit , ze na kazdeho z nas sa okolie bude pozerat ako na (mozno trochu expresivne) ozrateho motorkara...
Tato diskusia je o to aby sme spolu nasli cestu ako s tym nieco urobit


29.08.2006 16:00

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

kuky
 Kávičkár 

Ikona

ricci hras sa na spasitela? :-D kazdy ma predsa svoju hlavu...... :-D na motorku bez prilby nikdy a ani s alkoholom,ale aby som poucoval inych co sa ma a co nie?su predsa svojpravny.... ;-)


29.08.2006 16:10

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

kuky : vobec nie , nechcem byt spasitel ,poviem ti pravdu , ked sa niekto chce zabit je to jeho vec , ale nech pri tom neohrozuje mna a ostanych nevinnych (ale to uz tu pisem tisici raz)
A je an ans ostatnych aby sme sa nejak chranili pred nezodpovednymi .... to sa fak musi nieco stat aby sme precitli???


29.08.2006 16:11

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Kmotr
 Kávičkár 

Ikona

ricci : vela zalezi aj od natury a povahy cloveka. Je jasne, ze vnutri mojho ja si som vedomy, ze ked sa jazdi, tak sa nema chlastat a ze prilba je nielen povinna ale aj dobra. Ale, ked raz clovek pride na taky zraz, aky bol tento, tak ho chyti akasi euforia a spravi aj veci, ktory by mozno inokedy nespravil. To je o tom, ze ked si motorkar aj dusou, rozum moc nezmoze, x-krat som si hovoril, ako budem dodrziavat predpisy, ale ked prislo na to, vedel som ist aj cez 200 kmh (samozrejme, ze zase zalezi od jedinca ako dokaze situaciu ohodnotit z hladiska bezpecnosti, je ine ist 200 medzi ludmi v zakrutach a ine na dialnici, kde nic nejde). V takomto pripade tvoj rozum nahradza uz iba pud sebazachovy a prirodzeny zmysel pre zodpovednost, lebo ak niekto jazdi iba s rozumom, nie je to ono. Jazdit treba hlavne srdcom.


29.08.2006 16:17

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Kmotr: ja som asi uplne mimo , asi som z inej dimenzie alebo co ..ked idem na zraz chlasta s kamaratmi tak prosim , odstavim motorku sadnem si niekde blizko nej aby vsetci vedeli , ze je prave moja a nemusim ju ukazovat pri vyjazde.. a kedze som srdcom motorkar tak nebudem ohrozovat svojich kolegov...A prepac ak niekto jazdi len srdcom a rozum necha doma v garazi , tak prajem vela stastia aby sme sa nevideli na jeho pohrebe

Ja mam masinu , ktora vie ist teda dobre rychlo ale zaroven je to aj nevdacna mrcha, ktora ti nic neodpusti hlavne v zakrutach , moje srdce mi casto hovori aby som jej popustil trochu uzdu , ale zatial vzdy vyhral rozum stale ju na uzde drzim , tada ja som panom situacie , myslim , ze keby nie tak by sme tu asi nediskutovali

Upravené 1 krát. Naposledy upravil ricci (29.08.2006 16:19)


29.08.2006 16:19

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

kuky
 Kávičkár 

Ikona

ricci ked pozries nehody,tak kazdu chvilku tam je nova,ale aj tak si kazdy jazdi ako uzna sam za vhodne....preto vravim,ze kazdy je zodpovedny sam za seba...ked vidis,ze sa do kolony zapajaju aj ludia,co by radsej nemali,tak mas dve moznosti...bud ho upozornis,alebo ak nechces riskovat,tak sa nezucastnis..ja by som volil tu druhu moznost ;-)


29.08.2006 16:21

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Kuky: vies co ? vlastne mas pravdu , naco o tom polemizovat. Nech idu do kolony len ti opity a mozno sa zadari ten prvy spadne , ostatny to polozia na nom a mame od nich pokoj. ;-) :-)))


29.08.2006 16:29

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Kmotr
 Kávičkár 

Ikona

ricci : asi uz nechces ani pochopit, nikde som predsa nenapisal, ze schvalujem to, ze niekto ide na vyjazd ozraty a ohrozujem inych, ale to, ze s tym nic nespravis, ze sa to jednoducho bude diat stale a ked som napisal, ze na takom zraze spravis aj veci, ktore by si inokedy nerobil, myslel som tym, ze napr zagumujes, vytocis motor po obmedzovac, hoci inokedy to nerobis, o polnoci pod podiom laškuješ s uplne cudzou babenkou, napiješ sa do nemoty a pod. A toto robis preto, ze rozum si nechal pred vstupnou branou, ale nastastie mas este ten pud sebazachovy a zmysel pre zodpovednost.


29.08.2006 16:37

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Kmotr : ok , uz je toho asi moc ;-) ja ale stale asi naivne dufam , ze by sme mohli najst nejake riesenie ako tomu (teda jazdeniu na zraze v podnapitom stave) zabranit .


29.08.2006 19:11

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

veverak
 Ľadvinka 

- treba jazdiť v stave nadnapitom. 8-)
ricci, ak hľadáš nejaké riešenia, kúp si krížovky.
Jedna múdra veta: "Jesť treba, ale piť sa musí! " :-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil veverak (29.08.2006 19:15)


29.08.2006 20:57

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

bysto
 Kávičkár 

Ikona

no mne kvoli alkoholu tazko budete zapalovat niekto sviecku raz pri ceste, nakolko nepijem alkohol. z casu na cas si dam tak 2 piva, ale nejazdim.


29.08.2006 21:03

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

COUNTRY
 Čoprák 

Ikona

A co mi radite ak zraz pre mna je akurat ta atmosfera spolocnej jazdy ale zdielam nazor ze opity motorkar na moto nepatri nakoniec ved su to zbabelci ktory sa schovavaju do kolony, dokazali by utvorit vlastnu kolonu ako oni myslia tych pravych silnych my triezvy urcite ak aj vy dvoj-troj pivovy tak rad primem vyzvu TAK CO HRDINOVIA :-P


29.08.2006 21:12

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

veverak : prepac , ale to co si napisal nebolo ani vtipne a bohuzial ani velmi mudre (bez urazky)


29.08.2006 21:14

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Kmotr
 Kávičkár 

Ikona

Country, v tom pripade najlepsie spravis, ak sa zaradis bud na celo kolony alebo este lepsie, na uplny koniec, aby si mal prehlad co sa deje pred tebou.
Bysto, inak ani ja neslopem, ked jazdim, ci na moro, alebo plechovke. Iba MPR niekedy >:-) nedodrziavam (mimo miest).
ricci, uistujem ta, ze veverak svoj prispevok nemyslel vazne.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Kmotr (29.08.2006 21:16)


29.08.2006 21:30

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

COUNTRY
 Čoprák 

Ikona

rici ale to si nepochopil veverak ked napisal pit tak myslel vodu nie alkohol >:-)


29.08.2006 21:39

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

all: ok ja uz nic radsej nepoviem... veverak sorry asi som to fakt nepochopil spravne


29.08.2006 21:54

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Ricci...pekne sa musis nudit,ked takto pekne doma meditujes a rozozeras si v hlave zraz z Kamenaku.Co nato stara tvoja?Nebola by radsej keby si sa venoval jej a nie "zbytocnemu" vylievaniu si svojho srdca? :-D Nezabudaj,ze zijeme na Slovensku kde ludom moc nezalezi na ostatnych..hlavne ze ja som king,co ma po ostatnych :-P ...inac,neboj nezabudam,mam ta na zozname :-D >:-) :-P


29.08.2006 21:57

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

ustama bin ladin ,ustama :-D :-D :-D

Upravené 1 krát. Naposledy upravil ricci (29.08.2006 22:00)


30.08.2006 6:45

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

MajLanKoSK
 Štvorkolkár 

Ikona

ricci: ze ta vobec nieco trapi.... kasli na to a chod na pivo...


30.08.2006 8:04

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

spirit
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Usama , tvoj príspevok obraz o tebe .
Presne preto je to tu na slovensku také aké je , lebo si každý povie " ja s tým aj tak nič nespravím" .


30.08.2006 12:42

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Nesprávny názov témy. Nie motorkárska kultúra na Kameňáku, ale motorkárska kultúra na zrazoch všeobecne. Aj v zahraničí. Kto na zraz ide, musí s týmto všetkým rátať. Možno prizvať policajtov a nechať ich "sa uplatniť", ale za rok na taký zraz asi nikto nepríde. Ani ja, aj keď zásadne nejazdím, ak mám vypité. Bez prilby už skôr, ale len na zrazoch občas a nikdy nie na nadupanej šeststovke. Je to moja vec, nechcem byť nikomu príkladom. Musím však upozorniť, že ak si pozrete štatistiky "zrazových" nehôd, väčšinou tie vážnejšie sa stali pri sólo jazde a nie na výjazde. Výjazdové nehody sú väčšinou s miernejšimi následkami, pomoc býva okamžitá a som na vlastné oči videl viackrát, že účastníci už večer tancovali pred javiskom. Bodaj by to tak vždy bolo. A JOKER patrí ku koloritu, ak by tam nebol, už by nám chýbal. >:-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil papiboy (30.08.2006 12:45)


31.08.2006 8:36

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Cornelius
 Bahniak 

Ikona

Tak buď pijem, alebo jazdím. Ale v žiadnom prípade to nebudem kombinovať !!!
Podla mna, ale tieto zrazy to je dosť psycho. Mnoho ludí sa nechá strhnúť a idú jazdiť aj ožratí, čo by normálne nešli...


31.08.2006 9:26

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

yamaxx
 Turista 

Ikona

kultura sa neda oddelit na motorkarsku a inu.....na SK je to tak, ze ked zabava ,tak alkohol.....je to tak a asi sa stym nic neda spravit...bohuzial....
pekny den


31.08.2006 10:01

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Jura
 Motarďák 

Ikona

....aj zbytkový alkohol je sviňa.... ráno sa zobudím a polka ludí už je preč.... to si myslia že to tak rýchlo vyprchá keď ťahajú dorána???... /nie že by som ja nepil, ale radšej počkám aj do obeda a potom sadám na mot./
nazdraví...
/na zrazoch sa pilo, pije a bude piť - protože tak je to správné tak to má byt... do necse nech si dá kofolu - ale bacha - od kofoly k...t bolí/ :-D


31.08.2006 10:40

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

egres2
 Bahniak 

Ikona

Sused sadil ovocné stromčeky a keď som sa ho pýtal načo, veď v hypermaketoch je dostať aj v zime čerstvé ovocie tak povedal, že chce mať ekologicky dopestované ovocie.Po dvoch rokoch, keď stromčeky začali prvý krát rodiť som zrazu zbadal suseda ako behá po zahrade s postrekovačom a strieka stromy.Pýtam sa suseda a to čo má znamenať?A on že je to síce pekné snívať o dopestovaní nestriekaného ovocia ale že sa mu nič neurodilo lebo mu kadejaké pliagy všetko zničili a že sa bohužial musí prispôsobiť a že keď chce mať akékoľvek ovocie že musí striekať aj on.


31.08.2006 10:47

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

manana
 Edvenčr 

Ikona

egres, neuslo sa ti trochu z toho postreku?


31.08.2006 12:39

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

yamaxx, nebuď smutný. Pozri si videá z nemeckých, maďarských, rakúskych, amerických (atď) zrazov. Nie len Slováci pijú. Ale je fakt, že nevidím tu veľkú šancu, aby sme my prestali piť ako prví. Na správneho Nemca ale aj tak nemáme >:-) >:-) >:-) .


31.08.2006 16:14

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Astacus
 Čoprák 

Ikona

Chlapi, Vam uz musi nacisto j***t. Slovac a prestat pit? :-O :-O :-O


31.08.2006 21:28

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Spirit...diky za kompliment.Asi si dobre nepochopil moj odkaz riccimu,ale to je v pohodicke. :-D Spirit a ty si co urobil pre slovensky hip-hop??? :-D Astacus...mozno ze prestanu ked ich osvieti svaty Spirit :-D


31.08.2006 22:00

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

moderator uz je asi nacase vymazat tuto temu, vzdavam sa , idem na pivo a potom sa pojdem povozit..aj ja chcem byt pravy motorkar.. ;-) 8-) :-P


31.08.2006 22:18

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Ricci..a nezbehneme spolu???Aspon take 2 promile nech nas je pri jazde viacej.Uvidime sa trojmo...aspon si budeme mysliet,ze sme na nejakom supr zraze. :-D


01.09.2006 16:20

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Jarik
 Čoprák 

Ikona

Nie som zrovna typ, co ked nema v sebe 3 piva, na motorku ani nesadne. Ale ked si dam stejk a ku tomu jedno pivo, pripadne ked je kosa, caj s frtanom rumu, myslim, ze po hodinovom posedeni je to ok. Mozno raz bude aj tu platit europska legislativa a 0,5 promile bude dovolene....Ked navstivis viac zrazov, vsimnes si partie co pri jednom pivku rozmyslaju, kde odparkuju stroje...A ci ma niekto prilbu, hlavne ccc, nech ta netrapi...nejedna sa o tvoju palicu! Poznam ludi, co na vlastnej kozi testovali tvrdost travertinu lebecnou kostou.... >:-)
Btw: asi 6% nehod sposobia vodici pod vplyvom alkoholu! nemali by sa nad tym ti zvysni 94% zamysliet?? :-O Ono zasadovi ludia maju relativne kratku zivotnost! >:-)


01.09.2006 21:07

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

jarik :"Ono zasadovi ludia maju relativne kratku zivotnost!k" tak toto je dost smutne


01.09.2006 23:16

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Simson51
 Edvenčr 

inak, mam pre vas taky postreh: vo štvrtok som si tam bol kupit vstupné a pozriet sa ako to tam vyzerá ! pri vstupe som dostal za 250SK zdarma porno časopis LEO a typek tam stal s tackou, na nej poldecaky s chlastom. Ponukal ich kazdemu kto prišiel, spolujazdcom, a samozrejme aj vodičom! hovorím tomu typkovi, že dnes večer idem ešte domov, že nemôžem piť. A viete čo mi na to povedal ? " Nevadí, daj si "asi trikrat som povedal nie a on potom išiel k daľšiemu motorkarovi... ako zdá sa vam toto dobra vec ?? (( RADSEJ NAMIESTO PORNA A CHLASTU MOHLI DAT TRICKO NA PAMIATKU AKO NA TOMKOCH ))


02.09.2006 11:38

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Jarik
 Čoprák 

Ikona

Ricci, pravda vacsinou boli....bohuzial uz nemam sladkych .....nast! Moj SUKROMNY nazor nie je axioma....skratka, zivotne skusenosti. >:-) Zaver si urob sam. Na to, ze si absolvoval prvy zraz a nerobis "ramena" si rozputal slusnu diskusiu. Drzim ti palce! ;-)


02.09.2006 11:43

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Jarik
 Čoprák 

Ikona

Ricci a este nieco: plasty na ccc je nieco ako Sladkovicova Marina v rukach prostitutky....Ty traktorista.... ;-) :-D


02.09.2006 18:00

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

copy
 Skútrista 

Ikona

ricci: aj ked som si vedomy toho, ze ma zas milion ludi zdrbe sukromnymi spravami, napisem ti svoj nazor.

Zabudol si na jednu podstatnu vec: vela ludi nadobuda ake take sebavedomie, az ked maju urcitu hladinu alkoholu (resp. ineho posilnenia - ale to je bezne skor v Cechach) v krvi. Za triezva sa prilis kontroluju, a nedari sa im zapadnut do partie. Dokonca maju pocit, ze nemaju ziadnych kamaratov. To mas to iste, ako ked ide partia niekam do baru, a cast partie si odbehne este niekam na zopar poldecakov, pripadne vypiju po pol litri vina v parku na lavicke, a zabavat sa idu az potom. Pricina je lahko pomenovatelna - komplexy.

A u motorkarov je to este znasobene: mnoho ludi ma motorku prave z rovnakeho dovodu, teda aby mali nejake sebavedomie, a kamaratov. Lokalni exoti. Krali sidliska ci dediny. No a potom zrazu dojdu na zraz, motoriek je tam plno, prave ta jeho nikoho nezaujima a ani mu ju nechvalia, ako je zvyknuty, k tomu nejaka baba ktora nejavi zaujem - a vtedy jedine riesenie je zase alkohol.

K motozrazom: motozraz, na ktorom sa vybera vstupne, je vzdy komercna akcia, ktorej ucelom je zarobit. Takisto existuje tuningovy zraz, alebo Pohoda, Hodokvas, technoparty, hocico podobne. Organizator ma napad a organizaciu, po zraze si spocita, ci sa mu to oplatilo. Jasne ze niekoho moze bavit organizovanie zrazu - moze to byt dokonca jeho srdcova zalezitost - ale urcite sa nebude ostatnym skladat z vlastneho ci rodinneho rozpoctu, aby sa zabavali. To uz by mohol radsej spravit grilovacku u seba na zahrade, a len pre tych ktorych pozna a povazuje za priatelov.

Reci o nejakej motorkarskej jednote, alebo jeden za vsetkych, vsetci za jedneho - take neplati. Motorkari su jednotni, ked maju proti komu bojovat - napriklad ked spolocne nadavaju na policajtov ci plechovkarov, ked treba votrelcovi rozbit drzku a pod. Inac si medzi sebou bezne kradnu veci, suciastky z motoriek, pobiju sa navzajom, pretahuju cudzie frajerky a podobne. Nejake organizovanie a posluchanie "vyvoleneho" vyhovuje len tym, ktori potrebuju byt clenmi stada. Lebo sa niekam potrebuju zaradit. No a tym pomaha na zvysenie sebavedomia zase ten alkohol, a "byt drsny"...

Co sa tyka mna, nie som svatuskar. Tiez si obcas vypijem. Byval som na stredoskolskom aj na VS intraku - spolu 12 rokov. Priznavam, ze boli aj doby ked som netusil ako som sa dostal rano domov - a potom som sa pozrel z okna a pod oknom nezamknute auto, baterka vybita lebo som zabudol vypnut svetla.. . Nastastie ma to uz davno preslo. Lebo si uvedomujem dosledky. Staci si polezat v nemocnici - a vies o com to je.


03.09.2006 20:10

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

copy
 Skútrista 

Ikona

zvlastne.. zatial ma nikto nezdrbal.. ani sukromnou postou :-O


03.09.2006 20:27

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Rišo Renzi
 Geriatrik 

Ikona

copy to asi preto,že za taku picovinu co si napisal sa ani zdrbat neda :-)))

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Rentar (03.09.2006 20:39)


03.09.2006 20:37

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

copy: myslim , ze si celkom vystihol podstatu .. ja uz to vzdavam ..nech si kazdy robi co chce

jarik : ake ccc .... v max je obycajny nahac , aspon pre mna ;-)


03.09.2006 20:41

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Ricci...nejako rychlo si to vzdal :-(


03.09.2006 20:48

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

copy
 Skútrista 

Ikona

rentar: ty si na tom ako? :-)


03.09.2006 20:58

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

ústamabinladin: nie som asi prvy, a vsetkym je to aj tak jedno, co ja chudak, sam jediny mozem ?? Vsetci na to kaslite a ja si budem jazdit sam a na zrazy kalsem , pre sa tam navzajom pozabijajte .. ;-)


03.09.2006 21:16

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

..ale niekto musi byt prvy.S tymi zrazmi robis dobre,ja tam tiez nechodim a vobec mi to nechyba.Ja nas asi 10 co sa stretavame a jazdime,grilujeme,kecame a to nam staci...mne osobne nerobia moc dobre miesta kde je vela ludi


03.09.2006 21:25

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

usama: ja sa budem chodit pozerat na zrazy autom , len tak na chvilu , pozriet motorecky a pripaden nacerpat nejaku inspiraciu a tak... inak jeto skoda lebo aj tam sa urcite najde kopec skvelych ludi , ale ...... ved vies ;-)


03.09.2006 22:43

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

copy
 Skútrista 

Ikona

ricci: neboj nie si prvy.. ani jediny..
ja som uz parkrat zakladal podobne temy ako ty.. napr
"Mikla na Tomkoch" www.motoride.sk/?P=phorum&tema=lentak&ID=73396

"Zodpovednost za motorky a motorkarov na zrazoch" www.motoride.sk/?P=phorum&tema=turistika...

atd atd


04.09.2006 13:54

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

Jarik
 Čoprák 

Ikona

ricci: S niekym si ma pleties.....Suzuky VZ 800 Marauder nie je nahac...Ja so z KE ;-)


04.09.2006 13:58

Re: Motorkarska kultura na Kamenaku

jarik: neviem asi sme sa nepochopili reagoval som na tvoj prispevo citujem:Ricci a este nieco: plasty na ccc je nieco ako Sladkovicova Marina v rukach prostitutky....Ty traktorista....


Predchádzajúce | 1 2 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.