Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1976 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26288
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15870)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10418)

Cena benzínu - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuCena benzínu - Diskusné fórum - Len Tak

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 1 2 3 4 |

17.01.2011 21:35

Re: Cena benzínu

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

No a čo, že sme OT ... zima nám bije na hlavu... :-D


17.01.2011 21:37

Re: Cena benzínu

Mole
 Kávičkár 

Ikona

Vypadok financi sa da urcite najst v statnej sprave. Armada,pracujuci dochodcovia, ....

ak môže pracovať, nech pracuje aj v štátnej správe. len lieky stoja dôchodcu 1/2 príjmu. a ak si myslel výsluhových dôchodcov, tak ak si niekto odmaká 15 rokov v uniforme (hasičskej, vojenskej alebo policajnej), tak si myslím, že má nárok na pár evri. a nevidím dôvod, prečo by nemohol pracovať v štátnej správe, koniec koncov, bolo by diskriminačné, keby niekto bol perzekuovaný za to, že predtým bol policajt alebo za to, že pracuje v štátnej správe (a nemôže poberať dôchodok).

Rorschach, a pracuje tá pani? asi nie ;-)


17.01.2011 21:39

Re: Cena benzínu

kalupko
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

nzprx: niektorí jazdiť musia.. koľko ľudí dnes cestuje za prácou dennodenne? (hovorím aj za seba) VEĽA!!! Plat ti nezvýšia, ale náklady ti rastú z mesiaca na mesiac.. nespokojnosť je na mieste


17.01.2011 21:47

Re: Cena benzínu

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

Mole: Si predstav že hej :-) pracuje (presnejšie podniká) a tiež veľa cestuje. Hovorí, že za sociku sa nikde ísť nedalo, tak si to teraz vynahrádza. :-)


17.01.2011 21:55

Re: Cena benzínu

Archie
 Edvenčr 

Ikona

1. Prečo treba šetriť práve na štátnej správe ?
2, Je naša štátna správa drahšia, ako štátne správy i. krajín ?


17.01.2011 21:59

Re: Cena benzínu

SokyPo
 Turista 

Ikona

Najspolahlivejsie to mas ako pocitas tankovania .. palubny pocitac je tiez len clovek :-P , moze sa mylit. Spominana fabia ak si dobre pamatam vykon, ma spotrebu 4.2l/100 mimo a v meste nieco okolo 5L (cca 8 rocne auto).Ak porovnavas spominanu starsiu fabiu s novym Suv s euroV tak mas pravdu,ze ta spotreba nebude polovicna. Ci ta odvezie rovnako,alebo neodvezie je subjektivne. Z bodu A do bodu B ta dovezie, len s uplne inou reziou :-). Ak ju mas vo vybave tak cena uz nebude tretinova,ale to meni znova iba subjektivny pocit z jazdy. ( fabiu som bral len ako priklad ) .

S tou 206 to bola ako som pisal hypoteticka otazka. Netusim ako to je v sucastnosti,ale byva zvykom ze s normou klesa spotreba, ked take malicke a lahke auto zje tolko PHm tak to je chyba asi vo Fr. Favorit na ktorom som jazdil vykazoval o troska lepsie cisla. :-~ . (mal skoro tolko rokov ako ja)

Vratim sa nazaciatok,kde som prvy krat reagoval na SUV
,,ohromne rozmery,vaha,objem motora a s tym suviaci hluk,vysoka spotreba, emisie, mnozstvo surovin spotrebovanych na vyrobu, ... . V premavke a na parkovisku to zavadzia,lebo je velke. V rukach nezodpovedneho cloveka sa plechovka takychto rozmerov stava zbran s ohromnou efektivitou. A hlavne,ze sa nestane nic tomu hlupakovy za volantom. Efektivnost takehoto vozidla v premavke je podla mna miziva az zanedbatelna. ,,


17.01.2011 22:01

Re: Cena benzínu

Mola
 Edvenčr 

Ikona

Lebo statna sprava nic neprodukuje preto


17.01.2011 22:03

Re: Cena benzínu

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

:-D Joj, Oto nedáš si povedať... píšem ti SS.


17.01.2011 22:06

Re: Cena benzínu

maxipayne
 Kávičkár 

Ikona

tie štátne spravy pochovaju celu EU
nevidím dovod aby nejaka pinda čo sa fláka po kancloch na DI poberala po 20rokoch služby v 38rokoch veku 600eur výsluhu / a možno má len maturitu /
to už nehovorím o byrokratickom aparáte EU kde vyprodukuju yza celý rok 20 vyhlášok s celým 50 tisícovým ansáblom pri priemernej mzde 3000euro

Upravené 1 krát. Naposledy upravil maxipayne (17.01.2011 22:08)


17.01.2011 22:11

Re: Cena benzínu

SokyPo
 Turista 

Ikona

Predosli prispevok bol adresovany rorsc.. .

Mole : Byvam v bytovke s vysluzilimi vojakmi ... a myslim a bez urazky ,ze su to vyhodene peniaze. Platy luxusne, dochodky takisto, za odstupne si kupi auto, zemiaky a ine suroviny som bezne videl ako im uniformovani vojaci vynasaju do vchodu.

Statna sprava beru luxusne dochodky a pracuju dalej niekde na urade a beru nadalej luxusny plat a potom ako tu bolo pisane mladi ludia robia za 300-400 € ak maju ,,stastie,, . Pochybujem, ze nejaky clovek zo zavodu, ktory si odmakal peniaze bude este v 65 chciet robit ak nebude musiet.

nzprx.... dakujeme za tvoj prvy a neuveritelne hodnotny nazor do tejto zbytocnej diskusie :-)


17.01.2011 22:12

Re: Cena benzínu

SokyPo
 Turista 

Ikona

maxipayne : na nieco take som narazal.


17.01.2011 23:00

Re: Cena benzínu

Archie
 Edvenčr 

Ikona

Mola : Bez štátnej správy by si si ani riť nemal čím utrieť a to doslovne. História nepozná spoločnosť fungujúcu bez "štátnej správy". Majú ju aj mnohé ďalšie spoločensky žijúce organizmy (vrátane hmyzu), či komplikované ekosystémy.
SokyPo : A nemáš aj nejakého kamaráta/rovesníka, čo pracuje v štátnej správe ? Aby sa Ti zdôveril aký kozmický plat berie...
maxipayne : Počítaj noviny a zistíš, že bruselská administratíva je, naopak, povestná tým, aké ozrutné množstvo papierov vyprodukuje. I. vec je, že by nemusela, ale práve na nej je vidieť efekt krčmových lobistov - aby sa im páčila, vymýšľa si novú a novú prácu, prácu, na ktorú potrebuje nových a nových ľudí... Aby pred verejnosťou mohla prezentovať koľko toho robí, umelo tvorí zbytočnú agendu a multiplikuje slová.
Ak štátna správa nič netvorí, čo spravíme s ostatnými neproduktívnymi odvetviami (príp. odvetviami, ktoré produkujú len virtuálne hodnoty) a čo s tými, ktoré dokonca tvoria záporné hodnoty ? Svetovú hospodársku krízu predsa nespôsobili na mestskom úrade v Michalovciach ani na Ministerstve kultúry Islandu...


17.01.2011 23:13

Re: Cena benzínu

SokyPo
 Turista 

Ikona

Archie : kamarata tam nemam, ale typujem, ze aspon priemerny plat tam maju vsetci. A urcite ich tam je dost s podobnou naplnou prace ako pises ,ze maju v europ...

V statnej sprave sa najviac plytva ...


17.01.2011 23:29

Re: Cena benzínu

Archie
 Edvenčr 

Ikona

SokyPo : Pokecaj o platoch s niekým relevantným, fakt - budeš možno prekvapkaný :-) Bude veľa tých, čo zarobia menej, ale aj veľa tých, čo zarobia viac.
Plytvať sa tam plytvá, a kde nie ? Podľa mňa sa viac plytvá v IBM, Orange, bankách atď. atp., len k tomu sa médiá nedostanú, tým do hrncov nevidíme... Keď zo štátnej správy vyhodíš 20 tis. úradníkov (plytvajúci menežment zostane, to si buď istý), problém plytvania to nevyrieši, na Tvoju peňaženku bude ešte väčší nápor, lebo sa o nich bude musieť štát postarať (aj) z Tvojich peňazí a budeš dostávať rozsahom i kvalitou menší/horší servis, keďže ich bude menej - budeš dlhšie čakať, ich výsledky budú horšie (lebo budú vystresovaní a nervózni atď.).
Kedy sa prepúšťa vo výrobnom podniku ? Keď je menej objednávok, i. slovami menej roboty, tak ? Mne sa to zdá prirodzené. Ale keď sa prepúšťa v štátnej správe, znamená to aj menej objednávok/menej roboty pre tých, čo zostanú ? Nieeee... A uznaj sám - nemôžeš čakať od motora 150 ccm toľko isto, čo od motora 900 ccm... Fyzika nepustí. A to sa mi nezdá prirodzené...


17.01.2011 23:40

Re: Cena benzínu

Mole
 Kávičkár 

Ikona

v sociálnej poisťovni prepustia 10% ľudí a zavedú im nový platový systém. časť platu fix a časť variabil. vraj majú šancu zlepšiť si príjem. neviem prečo to potom vedenie poisťovne ohlásilo ako úsporné opatrenie a vyrátali, koľko eurokorún ušetria.

vysokoškolsky vzdelaný človek dostane v štátnej správe cca 650EUR brutto. čiže menej ako priemerný plat v národnom hospodárstve.

Mola, tak ako Archie hovorí, bez štátnej správy by to skutočne nefungovalo. buď si ortodoxný anarchista alebo si to nedomyslel :-)

SoKyPo: ako kde, ja zase poznám pár policajtov, ktorí tie dôchodky majú a viem, že si ich zaslúžia.


opakujem sa, je jednoduché zrušiť fungujúce, ale domyslieť to alebo vytvoriť nové sa už nikomu nechce.


17.01.2011 23:53

Re: Cena benzínu

Mole
 Kávičkár 

Ikona

spravy.pravda.sk/privatizer-potvrdil-ze-s-vedenim-vodar...

myslím, že v týchto veciach by sa dali šetriť chýbajúce peniaze za výpadok daní z PHM, problém je v tom, že sa na Slovensku ešte stále nenašiel nikto, kto by odolal tučným obálkam a bol ochotný robiť na ÚVO.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Mole (17.01.2011 23:54)


18.01.2011 0:00

Re: Cena benzínu

SokyPo
 Turista 

Ikona

Plytvanie v orange a Ibm ma co spolocne so znizovanim ceny benzinu??

To s plytvajucim managementom mas pravdu. Pokial nebudu stihani a nebudu to kradnutie mat zosobnene tak ... . KEd vyhodia nejakych ludi, ktory nevykazuju vykona ich funkcie su umelo udrziavane tak to problem riesi. Znizis byrokraciu a nepotrebujes tolko uradnikov - ak sa chces bavit o nich.

Mole: ja som spominal vojakov ... policajt, poziarnik vykonava nejaku osoznu cinnost,aku vojaci?? Vsimni platy v odkaze nizsie :-(

Priemerne platy v statnej sprave :
www.naseplaty.sk/prehlad-platov/statna-a-verejna-sprava...


18.01.2011 0:16

Re: Cena benzínu

Mole
 Kávičkár 

Ikona

v štátnej správe má referent 580, čo je ešte menej, ako som hovoril

vojaci nie sú zbytoční, minimálne pri krízových situáciach v krajine (živly...) majú zmysel. každopádne zahraničné misie, ktoré sú pre nás totálne zbytočné stoja peknú kopu peňazí, tam by zoškrnutie výdavku vlastne ani nikomu nevadilo.


18.01.2011 0:20

Re: Cena benzínu

Archie
 Edvenčr 

Ikona

SokPo :"Plytvanie v orange a Ibm ma co spolocne so znizovanim ceny benzinu??" - to, čo aj plytvanie v štátnej správe ;-)
Mole : Máš recht - s tými misiami. [dobre]

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Archie (18.01.2011 0:22)


18.01.2011 0:26

Re: Cena benzínu

SokyPo
 Turista 

Ikona

vojaci pri zivloch ... mozno niekedy .. teraz poskytnu techniku ... malokedy vydno profesionalnu armadu niekde zasahovat ... no a koli zivlom si tu drzat tolko ludi .. .efektivne ;-)

Archie : precitaj si este raz koli comu sa zacala spominat statna sprava ... ak by stat znizil dane na PHM , rozdiel by mohol stat ziskat spat efektivnenim v statnej sprave.

Takze ten orange ???


18.01.2011 0:31

Re: Cena benzínu

Mole
 Kávičkár 

Ikona

nemôžeš dať ľuďom 500 eur plat a chcieť od nich 120% výkony.
SokyPo, máme aj nejaké medzinárodné záväzky, takže bez armády byť nemôžme a keďže naši behajú po afgánskych jaskyniach, musí byť nejaká časť aj doma. a keď ich prepustia 50, tak to nič nespraví.
inak ja som už dávno hovoril, že sme mali dávno vyhlásiť totálnu neutralitu na švajčiarsky spôsob a vojakov nechať výlučne pre spomínané domáce krízové situácie.


18.01.2011 0:36

Re: Cena benzínu

SokyPo
 Turista 

Ikona

zavazky ... jj suhlas. Videl si tie platy? Zniz napr. byrokraciu a nemusis chciet 120% vykony. Bavime sa tu vo vseobecnosti ...

Bordo : [dobre] , zaujimavy doplnok k palivu.


18.01.2011 0:38

Re: Cena benzínu

Archie
 Edvenčr 

Ikona

Čo si Orange vykáže ako náklady na reklamu/spoločensky prospešnú činnosť/sociálne zabezpečenie zamestnancov/charita a i., z toho nezaplatí daň. Ples v opere - mínus daň, slávici, superstáristi, talentisti atď. - míus daň, XIII., XIV. plat - mínus daň, "team-building" víkendy v Tatrách - mínus daň, nové uniformy pracovníkov - mínus daň, 200 reklám v TV denne - mínus daň, blbnutie tínejdžerov na svahu - mínus daň...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Archie (18.01.2011 0:39)


18.01.2011 9:43

Re: Cena benzínu

maniak
 Geriatrik 


Poriešiť by to trocha mohli vodiči z tejto skupiny... ( Bacil [dobre] BA, 5.01.2011 18:47 )



„Tí istí, ktorí nás potľapkávali po pleciach, keď sme blokovali cesty za Ficovej vlády a hovorili nám,
že mýto je skorumpované a zlé, vrátane pána Figeľa, dnes obhajujú mýtny systém v Bruseli a odporúčajú,
aby sa tovary vozili po železnici.
Prečo nepovedia to isté, čo hovorili, keď neboli vo vláde?."



pýta sa Jana Sarvašová (UNAS)
-----------------------------







17.01.2011 21:27 Reči a kecy,
komu je benzín drahý ten nemusí jazdiť.
Toto je naozaj zbytočná téma.
A tiež si myslím, že niektorí z vás by si mohli odpustiť prezentáciu svojich svetonázorov v tomto fóre fanúšikov motoriek.
-----------------------------------


Pozri obrázok


Camarilla practe sa !!
( pozdravuje, ptk )


18.01.2011 12:23

Re: Cena benzínu

templar
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

... opatrne s nazormi, lebo rychle zrusia aj tuto temu... :-~


18.01.2011 12:41

Re: Cena benzínu

diwi
 Edvenčr 

Ikona

no ked to pojde takto dalej tak budeme vozit hadam vsetci babety, a benzin si destilovat doma z hrusiek pred sezonou. :-D :-D :-D


18.01.2011 13:16

Re: Cena benzínu

datadive
 Kávičkár 

diwi ... cez zimu budeme prdet do sackov ...a v lete jazdit na bio plyn


18.01.2011 13:54

Re: Cena benzínu

fitko
 Kávičkár 

Ikona

dalšia téma :-D konečne Len Tak: Benzín je najdrahší v historíí


18.01.2011 21:57

Re: Cena benzínu

titanik
 Kávičkár 

Ikona

Ja som dnes prestrihol dráty ja jednom valci vstrekovania kôli šetreniu len neviem či srávne predný alebo zaný poradte :-D

Upravené 1 krát. Naposledy upravil titanik (18.01.2011 21:57)


19.01.2011 15:29

Re: Cena benzínu

gixerak
 Kávičkár 

Ikona

Nič sa nezmení ani keď bude stáť liter 3 eurá... A to onedlho bude.


19.01.2011 16:02

Re: Cena benzínu

maxipayne
 Kávičkár 

Ikona

mole nie si ty náhodou zelený ?


19.01.2011 16:37

Re: Cena benzínu

Archie
 Edvenčr 

Ikona

A preto musia byť revolúcie... >:-)


19.01.2011 16:46

Re: Cena benzínu

hopyke
 Kávičkár 

Ikona

Áno, technické revolúcie... >:-)


19.01.2011 16:49

Re: Cena benzínu

Za menej ako 0,619 €/liter benzín nedostanete

Predstavte si situáciu, že čerpacie stanice sa dnes rozhodnú dávať ľuďom benzín zadarmo. Všetky náklady súvisiace s výrobou a predajom presunú na svoje plecia a nebudú si pýtať ani zisk.

Pre dane a poplatky nebude benzín na čerpacích staniciach zadarmo. Najnižšia suma, ktorú by sme dnes za liter benzínu 95 Natural zaplatili, je 61,9 centu za liter. Tato suma je zložená zo spotrebnej dane, z poplatku na núdzové zásoby ropy a to všetko je ešte zdanené 20-percentnou DPH.

Všimli ste si? Suma 61,9 centov za liter je viac, ako cieľová suma uvádzaná v správe e-mailu.

Celý článok: natankuj.sme.sk/c/5720520/internetom-znovu-koluje-vyzva...


19.01.2011 16:49

Re: Cena benzínu

Archie
 Edvenčr 

Ikona

To sú skôr evolúcie :-P ;-)


19.01.2011 16:51

Re: Cena benzínu

Archie
 Edvenčr 

Ikona

Koľko je, napr., 20 % z 0;- EUR...?


19.01.2011 16:57

Re: Cena benzínu

Archie: To nie je matematická, ale ekonomická úvaha.

edit: Matematickým spôsobom predávam benzín o cca 1,40 € lacnejšie, ako Slovnaft, pretože ho (ne)predávam za 0,0 € >:-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (19.01.2011 16:59)


19.01.2011 16:59

Re: Cena benzínu

hopyke
 Kávičkár 

Ikona

Evolúcie vývinu?

PS: Arčí: že ty si chceš postaviť nejakú tu barikádu a hodiť si dlažobnou kockou? Že? Už Ťa svrbia dlane >:-) ;-) .

" ....to víš, taky sem si vystřelil....." film Obecná škola.


19.01.2011 17:11

Re: Cena benzínu

Archie
 Edvenčr 

Ikona

hopyke : ... si ma dostal... :-} V ´89 som to podcenil a namiesto angažovania sa vo VPN som sóloval v prázdnom bazéne plavárne - takže v strednom veku mám tendencie niečo zameškané doháňať... >:-)


19.01.2011 18:53

Re: Cena benzínu

Tu nejde iba o benzín, aj keď to vyčíslenie nižšie je práve v téme o benzíne. Dávam to sem copy-paste z natankuj.sk. Ak by Ťa štát neobral o 2/3 príjmu, tak nemusíš riešiť cenu každej jednej položky, ktorú nakupuješ: :-~

zvysovanie dani a inflacie
je vdaka zachrannym balickom z nasich dani, ktore zachranovali jedine skorumpovani politickobanksterski kartel...ako funguje statne vypalnictvo alebo čo sa stane so sto korunami vášho príjmu Ako prvé si náš štát strhne 26,04 Sk a nazve to odvody zamestnávateľa. Sú síce ľudia, ktorí tvrdia, že tieto odvody platí zamestnanec a nie zamestnávateľ, ale to je hlúposť. Žiaden zamestnávateľ predsa nebude doplácať zo svojho zisku na odvody. To znamená, že síce sa to volá odvody zamestnávateľa, ale v skutočnosti je to suma, na ktorú musíte zarobiť vy a ktorú platíte vy z vašich celkových príjmov. Ostáva vám 73,96 Sk (tejto položke sa hovorí hrubá mzda) z ktorých musíte zaplatiť odvody zamestnanca vo výške 9,91 Sk. Potom vám štát strhne daň z príjmu (z príjmu nad vašim nezdaniteľným minimom) vo výške 12,17 Sk a vy dostanete na ruku 51 korún a 88 halierov. Štát vám doteraz strhol takmer polovicu vášho príjmu, no štátne výpalníctvo ešte zďaleka nekončí. V závislosti od toto, ako vaše peniaze miniete, sa štát priživuje ďalej. Za vašich 51,88 Sk čistého príjmu si kúpite povedzme chlieb, 1,5 litra nafty, 2 deci borovičky alebo 13 cigariet. Keď si kúpite chlieb, štát vám zoberie ďalších 9,86 Sk ako DPH a vám ostane 42,02 Sk. Táto suma vám ostane pri takmer všetkom, čo kúpite. Pokiaľ si ale kúpite 1,5 litra nafty, štát vám okrem 9,86 Sk DPH zoberie aj 23,25 Sk na spotrebnej dani z nafty, ktorá je mimochodom druhá najvyššia v Európskej Úniu, zjavne preto, lebo Slováci sú tak nesmierne bohatý národ. Vám ostane v čistom 18,77 Sk. Pri borovičke vám odoberie okrem DPH aj 20 Sk na dani z liehu, vám ostane 22,02 Sk. Pri cigaretách je to daň z tabakových výrobkov 30,68 Sk a vám ostane len smiešnych 11,34 Sk na kúpu tovaru. Vy ste ale vašou prácou vyprodukovali a zarobili 100 Sk, lenže štát vám viac ako polovicu zoberie. Pokiaľ si náhodou myslíte, že nech bohatí kľudne platia, tak ste na veľkom omyle. Štát najviac zaťažuje riadne zamestnaných pracujúcich (a to odvodmi), ktorí robia za mzdu. Tí mu totiž nemajú kam utiecť. A aké je riešenie? Namiesto sociálnych balíčkov, vianočných almužien a zvyšovania pôrodnosti našich počerných bratov, treba výrazne znížiť dane a odvody. Možno sa stane zopár úradníkov zbytočnými, možno zopár našich ctených politikov si nebude môcť kúpiť jachty a lietadlá, ale vám ostane citeľne viac.

Nick: | smeromklupom | 19.01.2011 11:24


19.01.2011 19:33

Re: Cena benzínu

bordo
 Skútrista 

Ikona

AK SA BEDE ORGANIZOVAŤ ŠTRAJK 2 Z NITRY IDEME


19.01.2011 19:51

Re: Cena benzínu

maxipayne
 Kávičkár 

Ikona

chodte meniť žiarovky do brat. vodárenskej spoločnosti po 590€ za kus a nebude Vám Slovákom vadiť ani 3 eurový benál
hlúpejší národ sú len hotentoti


19.01.2011 21:35

Re: Cena benzínu

titanik
 Kávičkár 

Ikona

No a takto sa nechávame vedome okrádat hamba nám pome pred úrad vlády na motorkách.


20.01.2011 11:33

Re: Cena benzínu

Perno
 Kávičkár 

Ikona

s tými cenami za pohonne hmoty je to uz nehorazne a to budu ceny este urcite rast I-GRR


20.01.2011 20:32

Re: Cena benzínu

robin282
 Kávičkár 

Ikona

politikom by som videlil plat cislom 3 a to by som im dal...a co sa tyka uradnikov v statnej sprave,clovek ide nieco vybavit,vypisuje miliony zbytocnych papierov,chodi z dveri do dveri...
PRIKLAD: tatko si minuly rok vybavoval zivnost + dotaciu od statu. peniaze mu mali prist do tyzdna na ucet. prisli mu za3.5 mesiaca lebo to tam doplietli... a zivnost napisali na jeho jeho BRATA! tym ze mu muskali peniaze niekolko mesiacov a zivnost uz mal, stratil niekolko zakaziek, lebo nemal na naradie a material,samozrejme odvody platit musel z nuloveho zarobku...inak robi kovane brany,ploty,zabradlia, mreze ;)


21.01.2011 7:52

Re: Cena benzínu

Perno
 Kávičkár 

Ikona

poitici maju zbytocne nadhodotene platy za to co rabia iba hanbu by si zasluzili 500e a neeste imunitu a ostatne hovadiny!su na dovolenke a beru plat jak hovado a to 2mesiace to je neskutocne :-(((((( povesat ich vsetkych darmozracov


21.01.2011 9:39

Re: Cena benzínu

templar
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

... myslite si dalej, ze na SK je demokracia... politicke , vladne a bankove vypalnictvo prekvita ... a co povie porobeny Slovak?... nalozte mi este ... ohne chrbat a ide dalej zhrbeny a... nespokojny ale drzi hubu... mozno si potichu zasomre... to sme my... ale viete co?... tak nam treba... ;-)


21.01.2011 9:48

Re: Cena benzínu

Perno
 Kávičkár 

Ikona

to mas PRAVDU!tak podme do ulic a spravime prevrat aj v tunisku [dobre]
Lenze to hned zmari nasa policia,lebo v policajnom state sa toto nebude tolerovat I-GRR


21.01.2011 10:30

Re: Cena benzínu

datadive
 Kávičkár 

Perno ... ok ... a kto sa upali ako prvy ? ... tak to tam totiz zacalo ;)


21.01.2011 10:40

Re: Cena benzínu

majomi
 Edvenčr 

Ikona

na UA nafta 0.76 cent a benzín 0.80 cent za liter ceny sú aktuálne z dnešného rána 8-)


21.01.2011 10:41

Re: Cena benzínu

Perno
 Kávičkár 

Ikona

upalime niekekoho z luniku :-) :-((((((


21.01.2011 16:11

Re: Cena benzínu

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

Perno: Áno! Áno! [dobre] A každú hodinu jedného, pokiaľ benzín neklesne na 0,10€ za liter. :-D


23.01.2011 15:11

Re: Cena benzínu

Perno
 Kávičkár 

Ikona

keb sme ich vsetkych upalili tak b sme tankovali zadarmo :-)


23.01.2011 16:51

Re: Cena benzínu

maxipayne
 Kávičkár 

Ikona

alebo vyvinúť nejakú technológiu novú ako robiť z morgošov ropu a následne krakovať benál
suroviny by sme mali dosť :-D


24.01.2011 8:19

Re: Cena benzínu

Perno
 Kávičkár 

Ikona

tiez zaujimave riesenie :-)
tieto nase riesenia su aj humanne ;-)


24.01.2011 9:29

Re: Cena benzínu

plastic
 Skútrista 

Ikona

maxipayne: Kofoly aby išli robiť? Veď to je do neba volajúci rasýzmus a dyskrymynácýja!!!


24.01.2011 11:27

Re: Cena benzínu

MarkoLM
 Turista 

Ikona

robin282- o akých odvodoch je tu reč prosím ťa?ako začínajúci živnostník má tvoj otec tzv.odvodové prázdniny v trvaní jedného roka.čo sa finančného príspevku týka, nikde nieje napísané, že ho určite dostane,musí spľnať všetky podmienky a aj potom zasadá komisia a schvaľuje jednotlivých žiadateľov.
takže nieje namieste tvrdiť, že prišiel o zákazky vďaka živ.úradu.a okrem toho sa predsa nemal 100% spoliehať na nich,ale prostriedky na náradie už zháňať vopred.pokiaľ mi je známe,minimálne v mojom prípade to tak bolo, prostriedky od úradu práce budú vyplatené po predložení už zaplatených faktúr.to, či si faktúru na náradie dá vystaviť kamarátovi alebo to naozaj kupil, to je už na ňom...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil marko353ZE (24.01.2011 11:28)


24.01.2011 14:13

Re: Cena benzínu

titanik
 Kávičkár 

Ikona

Dobre teda 02.04.2011 ideme štrajkovať pred urad vlády.Len do riti nech tam neprídem sám ešte mi dajú pokutu že zle parkujem >:-) :-D


24.01.2011 14:33

Re: Cena benzínu

Mole
 Kávičkár 

Ikona

vadim: úchvatná logika :-D 20% z nuly je nula matematicky, ekonomicky a hociako inak. daň je vyjadrená relatívne (percentami), nie absolútne (fixnou číselnou hodnotou).

maxipayne: som zelený. ak si myslel ekológiu ;-)


24.01.2011 15:59

Re: Cena benzínu

maxipayne
 Kávičkár 

Ikona

Mole, ja som myslel ako fízel


24.01.2011 16:14

Re: Cena benzínu

Sektor
 Čoprák 

Ikona

BacilBA to rozumne napisal...
volakedy sa daval statu desiatok a teraz mu dame viac ako polovicu... nevadilo by mi to keby stat narabal s tymi peniazmi ako ma...
je zvlastne ze aj ked sa na slovensku spiskal protest kamionistov proti mytnemu - tak ti zeleni pandrlaci ich dokazali iba pokutovat a brat im vodicaky.

Kamonisti by sa mali kurevsky nasrat a zablokovat polku bratislavy a stat tam aspon tri tyzdne.. a vsetci by sme ich mali podporit.. Ale na druhej strane nedavno bolo referendum o tom ci zobrat poslancom imunitu - a ludia boli natolko hlupi ze nesli povedat svoje ano, ci nie.. bolo im zatazko vstat a pohnut svojou ritou.
Ked sa ako narod nevieme dotrepat ani na referendum - co mozme spolocne protestovat??? ale pokial budeme takyto aj nadalej - tak nam budu ti hore iba stale srat na hlavy :'( :'(

Kua pokial je narod v srackach - tak treba konat... vyhadzat tych buzerantov z parlamentu von oknami a dat tam druhych... budu kradnut aj tiii??? vyhadzat aj tych... :-(((((( sorry trocha som sa sam nasral - samonasieraci efekt :-D


24.01.2011 16:26

Re: Cena benzínu

templar
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

...sektor... mas pravdu, pretoto sa na SK robia lahko aj" reformy" / zdrazovanie /, lebo Slovak drzi hubu a ti vyj....ci si plnia vrecka... :-((((((


24.01.2011 16:37

Re: Cena benzínu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Deoknácia.


24.01.2011 16:48

Re: Cena benzínu

Mola
 Edvenčr 

Ikona

Mole pri spotrebnej dani nejde o % ale dan z kusu popripade litra.


24.01.2011 17:36

Re: Cena benzínu

>:-) >:-) >:-) 23.01.2011 -16:51 : ..."z morgošov ropu"... [dobre] :-D :-D :-D

Teraz niekde v telke dávali stotretí krát Vodný svet, tam tiež skoro recyklovali Costnera, ale útok naftárov ho zachránil >:-)


02.02.2011 8:13

Re: Cena benzínu

Perno
 Kávičkár 

Ikona

nasiel si na to velmi dobre slovo "recyklovat",to by sme mohli zacat realizovat :-)


22.03.2011 8:36

Re: Cena benzínu

Perno
 Kávičkár 

Ikona

neskutocne zdrazovanie som velmi zvedavy na akej cenovej hranici sa to zastavi :'(


22.03.2011 8:54

Re: Cena benzínu

marceld
 Turista 

Ikona

Perno, nebud blahovy.. ono sa to nezastavi nikdy.

Uzivajte si kazde ho dna! Zajtra bude vsetko drahsie a budete zavidiet vcerajsku :-)))

Upravené 1 krát. Naposledy upravil marceld (22.03.2011 8:56)


22.03.2011 9:44

Re: Cena benzínu

Perno
 Kávičkár 

Ikona

tak to mas teda uplnu pravdu [dobre]


22.03.2011 12:18

Re: Cena benzínu

yoffo
 Geriatrik 

Ikona

Včera som sa bol tróchen previezť v Rakúskej kapitalistickej republike a kuk na pumpy(Hainburg)
............zase sú lacnejší,,,,,,(B95),,,,,,,1.37 € tuším, a v Szlowenszkej džamahiríji je u rusa (Lukoil) 1,434 €..... :-O :-O :-O


22.03.2011 21:12

Re: Cena benzínu

Perno
 Kávičkár 

Ikona

Co narobime,ked sme v takej blbej republike,kde chcu vsetci zarobit na ludoch :-((((((


22.03.2011 21:17

Re: Cena benzínu

123talis
 Turista 

Ikona

to ja už jazdím aj s motorkou na spotrebu... avizované znižovanie koncom minulého týždňa bolo zníženie z 1,399 na 1,420... hlavne že na tých deravých tankodromoch mi dnes 2x vypol motor kvôli polohovému čidlu (vypne keď moto padne)


22.03.2011 21:20

Re: Cena benzínu

Perno
 Kávičkár 

Ikona

Take brutalne zlacnenie :-))) to je do placu.
Teraz som cital o zlacneni PHM,ale ked sa cim dalej tym viac bojuje v Lybii tak to pojde este viacej hore :-(((((( I-GRR


22.03.2011 21:40

Re: Cena benzínu

Dejvo
 Jogurťák 

Ikona

benzin ide stale hore, a ja coraz menej tankujem kvoli tomu :-((((((


22.03.2011 22:09

Re: Cena benzínu

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

123talis: To kde si natankoval za 1,42? Ja som dnes v KE pod 1,44 nevidel...


22.03.2011 22:23

Re: Cena benzínu

MaTDR
 Jogurťák 

Ikona

Rorschach ;-) Tesco pumpa 1,409 osobne dneska ...


22.03.2011 22:58

Re: Cena benzínu

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

aha :-~


22.03.2011 23:03

Re: Cena benzínu

MaTDR
 Jogurťák 

Ikona

zase ta kvalita toho benzinu ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil MaTDR (22.03.2011 23:03)


22.03.2011 23:15

Re: Cena benzínu

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

MaTDR: No veď toto... asi radšej nie, možno ešte do starého karburátorového Bandita možno niekedy, ale do auta radšej nie. Viem, že niektorí majú iný názor a neberiem im ho. Hlavne dúfam, že to tu niekto nezačne riešiť, lebo téma je o inom. ;-)


23.03.2011 7:43

Re: Cena benzínu

Perno
 Kávičkár 

Ikona

Na tekej tesco pumpe by som velmi nerad tankoval.
bol by som zvedavy,keby sme na SVK nasli tucny zdroj ropy,aka by bola potom cena PHM myslim,ze este vyssia podla toho kto by ten zdroj objavil [zle]


26.09.2011 16:24

Re: Cena benzínu

pasmir
 Turista 

Vcera som tankoval na shell pumpe v Trstenej za 1,369 eur.Tak uvazujem ,je Trstena na Slovensku?


27.09.2011 12:40

Re: Cena benzínu

klaso
 Kávičkár 

Ikona

len tak pre zaujimavost - cena benzinu v Dubline dnes 1.52, mimo Dublina aj 1.55. pamatam si 4 roky do zadu som tankoval za €1/l !


27.09.2011 22:42

Re: Cena benzínu

Mole
 Kávičkár 

Ikona

hm, chalani, tuším ste úspešne blokovali tie pumpy, cena benzínu klesá, krátkodobý výhľad tiež priaznivý...
dobre, že ste ten slovnaft chytili za gule a celé leto tankovali na iných pumpách [dobre] :-D :-D
a ja blbec som vám neveril :-D


28.09.2011 7:39

Re: Cena benzínu

chrobakx
 Turista 

Asda Workington 1.307 libier.


06.10.2011 22:03

Re: Cena benzínu

MarkoLM
 Turista 

Ikona

Dnes,Poľsko 1,22€/L. Najbližšia benzínka za hranicami u nás, SHELL 1,36€/L, čo je tiež nie v norme.


06.10.2011 22:13

Re: Cena benzínu

Yamahak
 Kávičkár 

Ikona

Lukoil pumpa 1,430 Bratislava Petržalka,Dubravka, a Slovnaftská cesta jak sa ide na Podunajské Biskupice [dobre]


07.10.2011 16:08

Re: Cena benzínu

1,350 JET Hainburg ;-)


08.10.2011 17:33

Re: Cena benzínu

falconsix
 Kávičkár 

Ikona

1,383 Wolfstad...hned za HP Berg


08.10.2011 17:41

Re: Cena benzínu

WarLord
 Jogurťák 

Ikona

ako nezarabam vela ale cenu vobec neriesim a ani netusim kolko stoji benzin... proste to kaslem... keby som mal riesit cenu tak mozem motorku predat...


09.10.2011 12:53

Re: Cena benzínu

motoman95
 Bahniak 

Ikona

marko353ZE dal som si námahu z prečítaním toho .... [zle]
ja to úplne zbytočné [zle] možno to pozavesuje kopa ľudí na Facebook a zaspamujú e-maili, a povezd či sa podarí zosynchronizovať toľko ľudí? a tý ľudia nebudú kupovať benzín len raz za rok :-P

a keby sa aj talk stal zázrak a nejakému debilovi ktorý sa do cien na burze vôbec nerozumie podarilo zosynchronizovať tých ľudí, z cenou by to nič neurobilo, slovnaft je len "malá" firma ktorá neovláda svetové burzy, burzy ovládajú majitelia zásob ropy- "šejkovia" 8-)

podľa mňa je úplne zbytočné zdržiavať sa tým, viac sa oplatí kupovať špinavý benzín z UK :-D


10.10.2011 10:58

Re: Cena benzínu

wawa
 Edvenčr 

Ikona

8-) aktuálne rozdiel cien benzínu v BA a v Rakúsku, (v blízkom pohraničí) cca 10 - 12 centov/liter... kua nie je to len inou sadzbou - spotrebná daň a DPH-čka ! :-(((((( sme zdieraní a necháme sa zdierať ! :-(((


13.05.2012 6:09

Re: Cena benzínu

rohan
 Bahniak 

Ikona

www.aktuality.sk/clanok/206491/dobra-sprava-benzin-opat...

celkom pekne rano po prečitani tohoto prispevku ;-) len keby nebolo zamračene :-((((((


13.05.2012 8:55

Re: Cena benzínu

slobo
 Bahniak 

Ikona



Pozri obrázok


13.05.2012 9:54

Re: Cena benzínu

rohan - pred dvomi mesiacmi zdraželi o 10 centov, lebo "mali obavu z vývoja cien". Teraz sú ceny nízke, tak už druhý týždeň zlacňujú o 1 cent. Vieš kto sa smeje? Si z nás robia srandu. Vieš koľko to musí byť miliónov zisku pri ich obrate? I-GRR


13.05.2012 10:11

Re: Cena benzínu

peeticek
 Turista 

hnonline.sk//2-22699335-k00000_detail-0a

starsie ale k teme..

Takto ziskany zisk je nepomerne vyssi ako pokuta, takze sa to oplati - 10% z toho co si nahrabem bezdovodne drzanou vysokou cenou dam na pokutu a som furt vyskereny..
Obe strany su spokojne - stat aj rafinerka, spotrebitel je nepodstatna nula.. :-(

p.


13.05.2012 10:32

Re: Cena benzínu

1605
 Turista 

zdravym ja som tu novy , nechce sa mi čitat všetko o cene benzinov, ale ta myšlienka o ignorovani jednej zo siete predajcov paliv vobec nie je zla, a je už aj pomerne stara,myslim že dobrych par rokov, zakladom je sa zjednotit minimalne na europskej urovni a ignorovat jednu spoločnost ktora ma vplyv na svetove ceny ,teda ako je shell,BP, agyp,možno aj OMV,ti maju všetko od tažbi až po predaj a myslim že naozaj aj vplyv .slovnavft a sk trh to je priliš malo
ta myšlienka samotna vobec nieje zla a určite by sa pridali aj ostatni ,myslim všetci motoristi, len totreba naozaj niekoho kto ma organizačne schopnosti a je už dostatočne nasraty

Upravené 1 krát. Naposledy upravil 1605 (13.05.2012 10:39)


13.05.2012 11:02

Re: Cena benzínu

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

pani, pani.. tusim v kosicoch to jeden profak vymyslel. nejaku baterku s kyselinou solnou, ci jakym frasom a auto bezi na vodu. vyraba si z nej vodik. zevraj to uz ma aj tak vymyslene, ze vie co a ako na motor 1.6, 1.2, 2 liter a podobne. len ho hned stahuju z netu, umlcuju. do tohoto treba ist. setrite tisice tisice euro rocne.

dufam, ze toto admin tiez nevymaze :-)))


| 1 2 3 4 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.