Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 2281 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28289
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16863)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11426)
Hodnotenie: (2 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (2)  [Verzia pre tlač] Tlač

Jasenský Alpsko-Jadranským šampiónom, Puškár a Kamenický majstrami Slovenska

 Zdieľať

Pridané: 08.08.2011 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 2601 [Šport - Cestné Motocykle]

V poľskej Poznani sa uskutočnilo predposledné podujatie šampionátu UEM Alpe Adria, ktoré bolo zároveň záverečným dielom slovenského šampionátu cestných motocyklov.

Devätnásťročnému Lukášovi Jasenskému z tímu JLT-Motoracing chýbal k zisku medzinárodného titulu v triede Superstock 600 v posledných dvoch podujatiach len jediný bod, a tak Lukáš do Poľska ani necestoval. O jeho celkovom prvenstve sa rozhodlo už v kvalifikácii, keď jeho hlavný súper Karel Pešek z ČR nedokázal vybojovať Pole Position a tým pádom stratil šancu dobehnúť v tabuľke nášho pretekára. Zo slovenských jazdcov sa v tejto triede predstavil len Martin Durdík z tímu Bily Racing, ktorý skončil dvanásty.

O titule slovenského šampióna nebolo rozhodnuté v triede 125 Sportproduction, no favorit Michal Puškár z tímu SG Fix Racing neponechal nič náhode a druhým miestom v Alpe Adrii potvrdil obhajobu titulu pred Petrom Rauchom, ktorý v Poľsku obsadil tretiu priečku. Aj na štvrtom mieste bol slovenský pretekár, Rauchov tímový kolega z Motovia Motoclubu Jaroslav Čech. Puškár sa stal navyše vicemajstrom v Alpe Adrii, keď pred ním skončil Talian Schillaci.

O titule majstra Slovenska sa rozhodovalo aj v triede Superstock 1000, z ktorého sa nakoniec radoval 43-ročný Jaroslav Kamenický, hoci v cieli skončil až za svojím rivalom Vladimírom Kadom z tímu VT Racing. Kamenický sa do slovenského šampionátu vrátil po trinástich rokoch a hneď úspešne.

Zostávajúcimi majstrami Slovenska pre rok 2011 sú Lukáš Jasenský v triede Superstock 600 a Vladimír Ruža v Superbikoch, ktorí o svojich tituloch rozhodli už pred dvomi týždňami v českom Moste.

Zdroj: SMF.

Pridané: 08.08.2011 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (2 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (2)  [Verzia pre tlač] Tlač

tuareg-09-side

stelvio-09-side

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »