Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1859 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28201
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16820)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11381)
Hodnotenie: (1 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (1)  [Verzia pre tlač] Tlač

Na Silverstone Svitkovi cestu k bodom prekazil pád

 Zdieľať

Pridané: 08.08.2012 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 1788 [Šport - Cestné Motocykle]

Na britskom okruhu Silverstone pokračoval Svetový pohár cestných motocyklov v kategórii Superstock 1000. Pretekár tímu SK Energy, Slovák Tomáš Svitok, túžil po nevydarenom vystúpení v Brne opäť zabodovať.

Jazdci museli na mieste bojovať s premenlivým počasím. Šestnáste miesto v kvalifikácii dávalo Tomášovi nádej na body, počas pretekov sa dokonca na bodovaných pozíciách s istotou pohyboval, ale v snahe vylepšiť si svoje umiestnenie tri kolá pred koncom vo vysokej rýchlosti spadol a preteky nedokončil.

Tomáš Svitok: „Tréningy sa jazdili za hrozného počasia, podarilo sa mi vyjazdiť si 16. miesto na štarte s tým, že vpredu som mal pneumatiku na mokro a vzadu suchú. Nedeľa začala dobre, vo warm upe som bol s časom spokojný a vedel som, že budem môcť byť konkurencieschopný. Štart do pretekov som mal priemerný, v prvej zákrute som sa síce zamotal, ale podarilo sa mi dostať dopredu, šiel som na štrnástom mieste, neskôr na trinástom. Bojovali sme skupinka o 11. miesto, jazdil som aj dvanásty, ale raz pri predbiehaní Browna som bol trochu dlhý. Mojou snahou bolo získať stratu späť, ale tri kolá pred koncom som v druhej zákrute stratil predok a podľa telemetrie som spadol v rýchlosti 217 km/h. Nakoniec som rád, že sa mi nič nestalo, akurát kombinéza môže ísť do kontajnera... Mám teda za sebou ďalší neúspešný víkend, tímu však patrí vďaka za ich prácu a chcem sa im ospravedlniť, že mi to zasa nevyšlo.“

Pridané: 08.08.2012 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (1 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (1)  [Verzia pre tlač] Tlač
yamaha-10-2024-main

Horúca jeseň s Yamahou

tuareg-09-side

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »