Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 2240 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26267
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15861)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10406)
Hodnotenie: (2 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (15)  [Verzia pre tlač] Tlač

Továrenský jazdec KTM Kurt Caselli zomrel po nehode na Baja 1000 2013

 Zdieľať

Pridané: 18.11.2013 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 8297 [Šport - Rally]

Tím KTM s veľkou ľútosťou oznamuje, že americký továrenský jazdec KTM Kurt Caselli zomrel v dôsledku zranení pri nehode počas preteku SCORE / Baja 1000 tento víkend.

 Kurt Caselli: navždy členom KTM rodiny
Kurt Caselli: navždy členom KTM rodiny

Kurt, jazdiaci v tíme Factory FMF/Bonanza Plumbing/KTM bol na popredných pozíciach v tomto púštnom preteku, keď utrpel nehodu, ktorá zapríčinila ťažké poranenia hlavy. Zomrel na následky zranení v Ensenada, Baja California, Mexiko.

Tím KTM sa už dostal k motocyklu a objavil stopy na stroji, ktoré naznačujú, že sa zrazil s nejakým zvieraťom, ktoré zrejme spôsobilo nehodu.

 Ride in Peace, Kurt Caselli
Ride in Peace, Kurt Caselli

Kurt (30) bol dokonalý americký offroad a rally jazdec, a mal za sebou aj úspešný prechod na medzinárodné rally súťaže pre KTM Factory Team. Bol obdivovaný a rešpektovaný v závodných kruhoch pre jeho zručnosti, talent a príkladný športový duch ďaleko za hranicami svojej vlasti. Kým Kurt bol jedným z najpopulárnejších postáv v KTM, bol tiež bezkonkurenčným vzorom pre mladých jazdcov a fanúšikov.

Video: R.I.P Kurt Caselli (1983 - 2013)

Kurt získal niekoľko po sebe idúcich titulov v šampionáte WORCS a pretekoch National Hare and Hound a bol vedúcim jazdcom v národnom tíme USA pre medzinárodnú šesťdňovú súťaž za posledných desať rokov. V januári 2013 Kurt nastúpil do oficiálneho KTM rally tímu na Dakar, keď nahradil zraneného priateľa a továrenského jazdca Marca Comu. Kurtov debut na Dakare v roku 2013 bol pôsobivý. Následne dostal trvalé miesto v Rally tíme KTM a intenzívne sa pripravoval na Dakar 2014 a šampionát FIM World Cross Country Rallies v nadchádzajúcej sezóne.

Info a foto: KTM Rally team

Pridané: 18.11.2013 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (2 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (15)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Pridze Jean Claude Van Damme do Prešova nakrucac film a po calim dňu je lačni jak taki pes.Ta idze hladni do večerki sebe daco pod zub kupic. Predavačka na ňeho kukne a hvari mu: „Ta co vam dam?“

Ďalšie vtipy »