Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1988 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28183
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16812)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11371)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

6. apríl Prvý medzinárodný deň športu - zapojte sa aj vy. udeľte Bielu Kartu

 Zdieľať

Pridané: 02.04.2014 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 2119 [Novinky - Oznam]

6. apríl bol na valnom zhromaždení Organizácie spojených národov (OSN) v roku 2013 vyhlásený za Medzinárodný deň športu pre rozvoj a mier. Toto rozhodnutie znamená historický krok v uznaní športu ako nástroja pre rozvoj a mier. Je to deň oslavy športu a podpory jeho sily v snahe o sociálne zmeny vo všetkých kútoch sveta. V roku 2014 sa uskutoční jeho prvá celosvetová oslava.

Hlavnými cieľmi Medzinárodného dňa športu je propagácia športu a fyzickej aktivity ako univerzálneho jazyka a inovatívneho nástroja vzdelávania, zdravotnej a sociálnej inklúzie, trvalej udržateľnosti, rozvoja mládeže a budovania mieru vo svete.

Joël Bouzy, olympijský medailista a majster sveta v modernom päťboji založil ešte v roku 2007, pod záštitou monackého princa Albert II, politicko neutrálnu medzinárodnú organizáciu pre mier a šport „L'Organisation pour la Paix par le Sport". Organizácia sa snaží vybudovať trvalý mier na celom svete tým, že podporuje štruktúrované projekty športu ako nástroja pre vzdelávanie mladých generácií a posilnenie sociálnej stability a dialógu medzi komunitami. S cieľom vytvoriť celosvetové hnutie okolo Medzinárodného dňa športu pre rozvoj a mier organizácia spustila webovú stránku www.april6.org.

Na uvedenej stránke je možné registrovať všetky aktivity spojené s Medzinárodným dňom šport. Aj vy osobne sa môžete zapojiť do osláv tohto celosvetového športového dňa a to prostredníctvom iniciatívy tzv. BIELEJ KARTY – „CARTON BLANC“

Uvedená webová akcia začala ako vysoko uznávaná putovná výstava fotografií Maude Bernos, ktorá zachytila tváre tých, ktorí sú priamo v srdci organizácie pre mier a šport a ktorí sú jej hnacou silou – DETI. Fotografka nazvala svoju výstavu „ Carton blanc“ a to vo vzťahu s červenou kartou, ktorou sa symbolicky trestá priestupok športovca. V tomto ponímaní biela farba symbolizuje čistotu a mier, a teda predstavuje pozitíva a konštruktívnosť v športe.

Na oslavu 6.apríla ako Medzinárodného dňa športu je vyhlásená celosvetová výzva tzv. udelenia symbolickej bielej karty, pričom je potrebné hovoriť o význame tohto symbolického aktu, aby ste aj Vy zohrali úlohu v boji za mier na celom svete. Či už sa zapájate do iných aktivít v rámci Medzinárodného dňa športu a bez ohľadu kde žijete, môžete podporiť hnutie „Mier a šport“ všade vo svete.

Zapojiť sa je veľmi jednoduché! Spolu s Paulou Radcliffe, Aisanom Qureshi a inými svetovými športovými šampiónmi sa postavte a zdvihnite svoju bielu kartu ako rozhodca, bez ohľadu na to kde ste a s kým ste a ukážte všetkým, že ...Vy športujete pre mier!

Odfoťte sa, alebo urobte skupinovú fotku držiac bielu kartu. Zaveste svoju fotku na facebookovú stránku April6 ([ https://www.facebook.com/6ofapril www.facebook.com/6ofapril]) s popisom „PLAY YOUR PEACE ON @April 6 !“

Zdieľajte príspevok so svojimi priateľmi, aby ste ich motivovali pripojiť sa k hnutiu a byť tak súčasťou tejto iniciatívy.

Slovenská motocyklová federácia sa zapojí do uvedenej iniciatívy v rámci úvodného majstrovského podujatia športovej sezóny 2014 a to Medzinárodných majstrovstiev SR v endure, ktoré sa uskutočnia v Borskom Mikuláši v dňoch 4.-6. apríla 2014. V piatok 4.apríla sa jazdci - účastníci podujatia zahrajú na rozhodcov a zodvihnú bielu kartu pre podporu športu ako silného nástroja pre mier vo svete. Fotografie budú zverejnené ako na facebookovej stránke April6, tak i v skupine SMF na Facebooku a na webovej stránke www.smf.sk

Pridané: 02.04.2014 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač
yamaha-10-2024-main

tuareg-09-side

stelvio-09-side

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »