Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1817 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28181
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16811)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11370)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Motocyklové seriály Alpe Adria a IMRC pokračovali na autodróme v Moste

 Zdieľať

Pridané: 23.07.2014 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 2294 [Šport - Cestné Motocykle]

Tropické počasie panovalo nad severočeským Mostom, kde sa cez víkend konalo ďalšie podujatie seriálov cestných motocyklov Alpe Adria Championship a Internatonal Motorcycle Race Cup, ktoré sa aj tentoraz uskutočnilo pod organizačnou taktovkou slovenskej agentúry Slovakia Racing.

Preteky, ktorých sa zúčastnilo viac ako 160 jazdcov z dvanástich európskych krajín, boli zároveň súčasťou národných šampionátov Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska a Rakúska.

Aj tentoraz sa mohli pretekári a ich sprievody spoľahnúť na kvalitné zázemie, ktoré už tradične na svojich podujatiach zabezpečuje slovenská agentúra. Tá tento rok navyše do Alpe Adrie prišla s novinkou, finančnými prémiami za umiestnenia, no medzi pretekármi sa dostáva do povedomia aj komunikáciou s nimi a reagovaním na ich podnety, čím medzinárodnému pretekárskemu seriálu navracia toľko potrebnú a v nedávnom čase chýbajúcu dôveru zo strany pretekárov. To je dôležité o to viac, že alspko-jadranský šampionát je zároveň kvalifikáciou na podujatie Majstrovstiev Európy.

V oboch spoločných pretekoch tried 125 GP, Moto3 a 125 SP zvíťazil 14-ročný Čech Martin Gbelec, inak pretekár seriálu Red Bull MotoGP Rookies Cup, ktorého kroky smerujú práve do svetového šampionátu, ktorého by sa o niekoľko rokov mohol stať plnohodnotným účastníkom. Najúspešnejším jazdcom alspko-jadranského šampionátu v triede 125 SP bol Gbelcov krajan Martin Sedlo, v hodnotení IMRC sa z dvoch víťazstiev radoval Maďar Zoltán Aszálos. Zo Slovákov bol najúspešnejší v cieli dvakrát tretí Peter Rauch.

V triede Superstock 600 po oba dni dominoval maďarský jazdec János Chrobák, ktorý bol zároveň najúspešnejším jazdcom hodnotenia IMRC, kde sa v sobotu z tretieho miesta radoval najúspešnejší Slovák Martin Durdík. V rámci Alpe Adrie bol v Moste najúspešnejší Jochen Rotter z Rakúska, ktorý rovnako ako Chrobák, bodoval naplno v oboch pretekoch.

Supersporty sa stali korisťou Čecha Davida Látra, ktorý tentoraz nezaváhal a v oboch pretekoch porazil svojho najväčšieho súpera, krajana Igora Kalába. V seriáli IMRC si plný počet bodov vybojoval Poliak Sebastian Zielinski, zo slovenských pretekárov bol najúspešnejší Martin Klimits, ten preteky dokončil na štvrtom a piatom mieste.

O víťazstvá v triede Superstock 1000 sa podelili Slovinec Marko Jerman a Michal Filla z Českej republiky. Klasifikáciu seriálu IMRC v tejto triede ovládli poľskí pretekári, keď víťazstvá získali Marek Szkopek a Bartolomiej Wiczynski. Medzi Slovákmi sa vďaka dvom piatym miestam najlepšie darilo Jaroslavovi Kamenickému.

Kráľovská trieda Superbike mala svojho panovníka, ktorým sa stal podľa predpokladov český pretekár Jan Halbich. To platí i o hodnotení IMRC, kde sa z dvoch víťazstiev radoval Poliak Janusz Oskaldowicz. Tomu bol v sobotu najväčším konkurentom náš Vladimír Ruža, ktorý bol v sobotu aj v nedeľu zároveň najrýchlejším Slovákom v tejto triede.

V IMRC Cupe, v rámci ktorého si svoje národné pohárové preteky odjazdili Slováci, Česi a Poliaci, sa v triede do 600 cm3 najviac darilo Poliakovi Marekovi Chlopkowskemu, v silnejšej triede zvíťazil Čech Jiří Vališ, no v cieli bol pred ním slovenský pretekár Juraj Knezovič, ktorého výsledok sa však rátal do bodovania kategórie veteránov.

„S podujatím v Moste som veľmi spokojný, boli sme svedkami krásnych pretekov, keď v každej triede bola vysoká účasť mimoriadne kvalitných jazdcov a k tomu všetkému prispelo aj pekné počasie,“ vraví riaditeľ agentúry Slovakia Racing, Peter Šurina. „Chcem poďakovať celému tímu z Autodrómu v Moste za stopercentne odvedenú prácu. Bol to náš prvý spoločný podnik a naša česko-slovenská spolupráca dopadla na výbornú. Svedčia o tom nielen vyjadrenia zástupcov jednotlivých motocyklových federácií, ale predovšetkým jazdcov, ktorým sa vždy snažíme čo najviac vychádzať v ústrety. Práve vďaka našej komunikácii s pretekármi sme nastavili dvoje pretekov triedy 125 v časovom harmonograme podľa ich predstáv. Agentúra Slovakia Racing bude vždy komunikovať s jazdcami a priebežne riešiť ich požiadavky a verím, že takto budeme spoločnými silami zdokonaľovať podujatia Alpe Adrie a IMRC. Viem, že sa nedá vyhovieť každej požiadavke, ale našou snahou je urobiť maximum pre spokojnosť pretekárov. Oni sa nám odmeňujú skutočne kvalitnými výkonmi, na každom podujatí sme svedkami prekonávania traťových rekordov a skvelých súbojov o každú pozíciu. Mám z toho všetkého veľmi dobrý pocit a teším sa na naše ďalšie spoločné podujatia.“

Pridané: 23.07.2014 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač
yamaha-10-2024-main

tuareg-09-side

stelvio-09-side

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »