Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1416 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26124
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15792)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10332)
Hodnotenie: (6 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (22)  [Verzia pre tlač] Tlač

MotoGP 2015 - VC Malajzie - dianie pred štartom

 Zdieľať

Pridané: 24.10.2015 Autor: Beal
Čitatelia: 4152 [Šport - MotoGP]

Veľmi v rýchlosti si zopakujme pred zajtrajším pretekom dianie posledných dní. Pretože rozhodne máme čo rekapitulovať.

Seriál článkov - MotoGP 2015:

| Seriál článkov: MotoGP 2015 |

Ostatná Veľká cena v Austrálii nepriniesla len dramatické dianie na trati, ale aj napätý týždeň. O zisk titulu medzi sebou bojujú Jorge Lorenzo a Valentino Rossi. Práve druhý so zmienenej dvojice na tlačovke rozbehol psychologické hry, keď obvinil Marca Marqueza, že pomáha k zisku titulu Lorenzovi. Podľa Rossiho bol Marquez oveľa rýchlejší a súbojmi medzi nimi len pomáhal Lorenzovmu úniku. Jorge k tejto myšlienke poskytol len krátke stanovisko v zmysle, že pomoc od Marqueza bolo vidieť najmä v poslednom kole. To bolo to, keď Marc Lorenza predbehol pár zákrut pred cieľom zoral mu tak päť bodov na Rossiho.

marquez MotoGP 2015 - VC Malajzie

Tak či onak, táto polemika sa ujala, a obletela svet skôr ako správy o imigratoch. Isté je, že pred poslednými dvoma cenami potrebuje Valentino Rossi Marqueza niekam upratať. Buď za svoj chrbát, alebo pred priezor Lorenza.

Marc sa ku konšpiračnej téme moc nevyjadroval, no slovami Rossiho bol zaskočený. Kto vie, ale ak si pamätáte fotky z Rossiho ranču, kde spolu jazdili bok po boku pre zábavu, tak si ich pamätajte aj ďalej, nové zrejme tak skoro neprídu. V dnešných tréningoch jeden vyčkával na druhého a moc sa k sebe rozhodne nemali.

Valentino Rossi - MotoGP 2015 - VC Malajzie

Hoci tento najnovší „konflikt“ vedú proti sebe Rossi s Marquezom, pokojne nespáva ani Lorenzo. Počas kvalifikácie bol v boxoch viditeľne nervózny, alebo povedzme, nervóznejší od Valentina. Ten sa na druhú stranu javil vyrovnane a pokojne. Nejazdili spolu.

Pole position na zajtrajšom preteku si hneď v úvode kvalifikácie vyjazdil Dani Pedroa, druhým na rošte bude Marc Marquez a tretí bol Jorge Lorenzo. Spokojne sa blížil k červenému kobercu pre troch najrýchlejších jazdcov, vypol motor, lenže vzápätí sa pred nos modrej Yamahy postavil pánko v oranžovej veste a odmával ho preč. To preto, lebo v poslednom kole zajazdil rýchlejší čas Valentino Rossi a Lorenza tak v štarte zajtrajšieho preteku odsunul do druhého radu. V sprievode technikov, ktorí ho tlačili, sa zabral do boxov. Réžia nám poskytla aj pohľad onboard kamery na jeho prilbu, kde bolo evidentne vidieť, že si v prilbe nepospevuje ódu na život.

lorenzo MotoGP 2015 - VC Malajzie

Boj o titul majstra sveta je stále otvorený, kvalifikácia sa vydarila Rossimu, menej spokojný je určite Lorenzo. No zajtra nebudú pretekať len oni. Marc Marquez hoci na titul už nedosiahne, určite sa bude snažiť preteky vyhrať a napraviť tak trošku pošramotený úvod sezóny. Zabudnúť nemôžeme ani na Daniho Pedrosu, nenápadný chlapec môže zajtra tiež zamiešať karty, no a pohľad z bedne určite zachutil aj chlapcom u Ducati, tí si tiež pôjdu zajtra svoj boj.

Čo myslíte, ako to skončí? Sledovať môžete naživo už v nedeľu ráno o 7:45.


Pridané: 24.10.2015 Autor: Beal Zdieľať

Seriál článkov - MotoGP 2015:

| Seriál článkov: MotoGP 2015 |

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (6 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (22)  [Verzia pre tlač] Tlač

Body a Trasy v tomto článku:

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria