Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1461 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26141
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15799)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10342)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Z redakčného zápisníka (editoriál) 12/2017 - saharské dobrodružstvo za nami, čoskoro je tu Dakar

 Zdieľať

Pridané: 10.12.2017 Autor: Peter Fischer
Čitatelia: 4392 [Novinky - Editorial]

Awia a Feri sa nedávno úspešne vrátili z dvojtýždňového križovania Tuniska. Vzali dve Afriky Twin do prostredia pre ktoré vznikli; tie najzaujímavejšie veci, ktoré sa do živého sledovania nemali ako vojsť, na vás ešte len čakajú. Tešiť sa môžete opäť aj na živé sledovanie Dakaru.

Seriál článkov - Editorial Motoride.sk:

Ksar Ghilane - stolová hora El Mida, prameň a späť - Naživo: Na Afrikách do Afriky - Africa Twin Tunisia Adventure

Dovolím si neskromne tvrdiť, že taká zaujímavá cesta akou bola Africa Twin Tunisia Adventure, sa v priľahlých končinách určite neuskutočnila. Ok, niekoho nemusia zaujímať pamiatky alebo prírodné úkazy Tuniska, ale to, že chalani tam svojpomocne vzali dve Afriky, z ktorých jedna mala manuálnu prevodovku a druhá dvojspojkovú, a vedeli ich porovnať presne v tom prostredí, z ktorého vzišli a do ktorého patria, bez technickej podpory alebo limitujúcej organizácie, to je naozaj unikátne. V nadchádzajúcich týždňoch a mesiacoch na vás vychŕlime oveľa kvalitnejšie fotky než boli v živom sledovaní, 360-stupňové videá, a čo vás bude asi najviac zaujímať, testy oboch Afrík. Mimochodom, jediná technická porucha počas celej cesty nevznikla na motorkách, ale na vozíku, na ktorom sa viezli v Európe.

Relatívne na poslednú chvíľu pred odchodom sme dostali ponuku otestovať aj úplnú tohtoročnú novinku 360-stupňovú akčnú kameru Garmin VIRB 360. V Tunisku sme mali rovno dve kamery tohto výrobcu. Čo ale dokáže 360 s tým sa len teraz pomaly zoznamujeme. Ako ukážka poslúži nasledovné video:

Kamera zaznamenáva všetko naokolo 360 stupňové panoramatické zábery. Okrem panoramatických fotografií, ktoré sme vám už ukázali dokáže zaznamenávať v reálnom čase aj videá. Kamera bola upevnená na motorke a počas celého záberu sa ani nepohla. Celé toto ukážkové video je bez jediného strihu, pohyb ktorý vidíte vo videu je iba natočenie pohľadu počas produkcie.

Video: V dunách s 360 stupňovou kamerou - Garmin Virb 360 pohyb kamery

Zákon schválnosti však zapracoval naplno, pretože len čo chalani odišli zo Slovenska, zostal som dosť výrazne práceneschopný, a ešte k tomu mi ochorela malá dcérka. Pridružili sa aj nejaké technické problémy na stránke, jednoducho všetko naraz, a veru nebolo to jednoduché. Touto cestou ďakujem všetkým tým, čo mali so mnou trpezlivosť a ešte raz sa ospravedlňujem tým, ktorým som nedokázal pomôcť. Vašim správam sa budem venovať v priebehu nadchádzajúceho týždňa.

14.11.2017 - Tomáš Hajduch - Awia Čitatelia: 93988 [Mototuristika - Afrika - Cestopis]

-

Naživo: Na Afrikách do Afriky - Africa Twin Tunisia Adventure končí

Keď Sahara leží Honde Africa Twin pri nohách... - Náš dobrodružný trip Na Afrikách do Afriky prišiel do svojho cieľa. Ak ste nás sledovali máte približnú predstavu čo sme videli ale hlavne kam až sme sa s Afrikami dostali. Motorky si počínali skvele a do Afriky a na Saharu zapadli na jednotku. Máme množstvo materiálu, fotiek a videí. V LIVE sledovaní kvalita fotiek nebola najlepšia, pretože boli problémy so signálom...

 

26.11.2017 20:47 - Naživo: Na Afrikách do Afriky - Africa Twin Tunisia Adventure

O necelý mesiac preskočíme z afrického piesku do juhoamerického, pretože tam začne ďalší ročník kultového Dakaru. Opäť máme pre vás pripravené živé sledovanie. Sami sa nevieme dočkať.

Koncom januára na vás vybalíme naše dojmy z ďalších nových Harley-Davidsonov pre rok 2018, ktoré pôjdeme vyskúšať na Kanárske ostrovy ako jediní zástupcovia zo Slovenska. V tom čase by sme mali mať spracované aj štatistiky predaja nových motoriek na Slovensku za rok 2017, ktoré tradične porovnáme s predchádzajúcimi rokmi. A keď už hovorím o štatistikách, tak pripravujeme aj také "motorajďácke", týkajúce sa napríklad našich testov motoriek, počtu článkov, alebo aj našich osobných top 3 rebríčkov motoriek za uplynulý rok.

Vás však chcem poprosiť, aby ste písali o svojich motorkách a cestách, a aby ste nám vaše články posielali na zverejnenie. Je zima, obdobie oveľa vhodnejšie na písanie aj čítanie, a k tomu všetkému s dobrým cestopisom môžete zabodovať aj v našej ankete Cestopis roka, ktorú vyhlasujeme pred marcovou výstavou v Inchebe. Ak napíšeš dobrý cestopis, môžeš vyhrať skutočne hodnotné a užitočné ceny.

Priatelia motorkári, presne o dva týždne sú tu Vianoce. Prajeme vám ich pokojné prežitie, a možno aj aby ste si pod stromčekom našli niečo, čo súvisí s motorkami :) (Mimochodom, ak by ste tápali čo kúpiť blízkemu motorkárovi alebo aj sebe, mrknite sem na naše Vianočné tipy.)

21.11.2017 - Peter Fischer Čitatelia: 20661 Strany: 2 [Testy a predstavenia - Test]

-

Test všestranného transkontinentálneho krížnika BMW R 1200 GS Adventure 2018

Čoskoro to bude už štyridsať rokov, čo modely s kultovými písmenami GS jazdia po všetkých cestách aj necestách tejto planéty. Nedávno sme sa previezli na najmenšom modeli tohto radu, a teraz je čas na najväčší, najdrsnejší a v najplnšej možnej výbave: BMW R 1200 GS Adventure 2018.

 

Test všestranného transkontinentálneho krížnika BMW R 1200 GS Adventure 2018
Test všestranného transkontinentálneho krížnika BMW R 1200 GS Adventure 2018

30.11.2017 - Peter Fischer Čitatelia: 17618 Strany: 2 [Testy a predstavenia - Vyskúšali sme]

-

Skutočne zábavný športový turista - Yamaha Tracer 700

Motocykle značky Yamaha mávame na test len o niečo častejšie než sa na Slovensku dostane nejaký podmastený politik do basy, a rozhodne to nie je tým, že by sa nám testovať nechcelo. Vďaka jednej dobrej duši sme však mohli po roku a pol opäť nasadnúť na tri ladičky, konkrétne na ďalší derivát modelu MT-07, turistickejšie zameraný Tracer 700.

 

09.12.2017 - Tomáš Hajduch - Awia Čitatelia: 5314 [Mototuristika - Východné Slovensko - Moto-akcia]

-

Mikulášska jazda Košice 2017

Naozaj nevľúdne počasie dnes asi odradilo nejedného bikera aby nechal svoju mašinu pekne oddychovať v garáži. Napriek tomu sa v daždi a v teplote len tesne nad nulou zišla pred Ridersom menšia partia.

 

Editoriál vychádza vždy prvý týždeň v mesiaci; vyjadruje pohľad redakcie motoride.sk na uplynulé udalosti a môže načrtávať pripravované akcie.

Pridané: 10.12.2017 Autor: Peter Fischer Zdieľať

Seriál článkov - Editorial Motoride.sk:

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria