Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1131 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26078
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15768)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10310)
Hodnotenie: (2 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (5)  [Verzia pre tlač] Tlač

Enduro aktuál motoride 8/2008

 Zdieľať

Pridané: 05.08.2008 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 4116 [Novinky - Čo nového v tlači]

V ôsmom číslo časopisu Enduro aktuál motoride opäť nájdete najaktuálnejšie podujatia uplynulého mesiaca všetkých motocyklových disciplín a ako bonus pre našich čitateľov veľký poster Jara Katriňáka, víťaza Rally Transorientale a plagáty slovenských klubových tímov, ktoré budú štartovať na tohtoročnej ISDE v Grécku.

 Veľký poster Jara Katriňáka
Veľký poster Jara Katriňáka

Chýbať nebude ani inzertná príloha. Z obsahu nového čísla ponúkame:

Prašný Žaškov prekvapením i pre „pamätníkov“

V súvislosti s country crossom v Žaškove má väčšina endurákov vžitý septembrový termín podujatia, ktorý za minulé roky sprevádzalo bez výnimky upršané počasie, a tak gumáky, dáždniky a pláštenky sa stali takpovediac nepísanou „povinnou“ výbavou. Tohto roku sme však na Oravu cestovali v skoršom termíne a za netradične slnečného počasia.

Považie bodovalo technickou a rýchlou traťou

Záver mesiaca júna a začiatok júla bol pre endurákov náročnejší, lebo ich čakali s odstupom len jedného týždňa dve podujatia. Poniektorí ani nestihli vybaliť veci po pretekoch v Žaškove a už v piatok 4. júla opäť balili kufre a cestovali na Považie.

Invázia za zvuku motoriek

Zrušený jubilejný ročník tradičného a medzinárodne uznávaného Dakaru bol živnou pôdou, pre uskutočnenie prvého ročníka Rally Transorientale, ktorá je pokračovaním prvých nesmelých krokov týchto pretekov. Veľkú zásluhu na ich usporiadaní z Petrohradu do Pekingu v celkovej dĺžke viac ako 10 000 km má Rene Metge, bývalý pretekár a trojnásobný víťaz Rally Dakar, ktorý spolupracoval aj pri organizovaní pretekov Paríž – Moskva – Peking v roku 1992.

Enduro Šumperk – povedená premiéra

Na druhý červencový víkend se vypravila elita i přebor Českého Endura do jizerských hor. Ve vesničce Alojzov, nedaleko Šumperku se nachází fabrika Olšanské papírny. Ty se stali hlavním partnerem podniku a poskytly také místo pro depo motorek. Pan Coufal, který se zřejmě nedohodl na podmínkách pořádání soutěže s agenturou CPA, vzal vše do svých rukou a uspořádal závod se svými známými pod názvem Olšanské papírny enduro 2008.

Xchallenge - výzva od BMW

To, že BMW to myslí s prienikom do sveta endura vážne, svedčí nielen jeho momentálna ponuka off-roadových modelov, zameriavaných viac a viac aj do ťažkého terénu, ale aj ich úspešné nasadenie v tých najprestížnejších pretekoch, ako sú MS v endure, či v imidžovom Erzberg rodeu, kde ich jazdec Letenbicher skončil v tomto ročníku s G 450 X na vynikajúcom druhom mieste. Akýmsi medzistupňom, preklenujúcim medzeru medzi cestnými endurami radu GS a spomínanými ostrými modelmi G 450 X, je práve modelová rada G 650.

V Bardejove "odpískali" prvý polčas

Áno – čas beží neuveriteľne rýchlo – práve pretekami v Bardejove sa zavŕšila prvá polovica tohtoročného seriálu medzinárodných majstrovstiev v triale 2008, takže je čas zhodnotiť, ako to doteraz dopadlo a aké sú vyhliadky na druhý polčas. Všetci sme vedeli, že Bardejov je pre väčšinu z nás ďaleko, no že sa nás nakoniec zíde na štarte až tak málo, nikto nepredpokladal.

Motokrosové divadlo ako sa patrí

Takmer presne do roka a do dňa sa pod Tatrami opäť zišla motokrosová kavaléria bojujúca o svetový titul v triede MX3 a európsky titul v triede MX2. Sverepec sa stal miestom súbojov v poradí už 11. dielu tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta. Dar z neba, v podobe ideálneho počasia počas celého víkendu, dotvoril krásu motokrosového divadla v Lúčnom údolí.

V polčase českého šampionátu dominuje Čepelák a Kohút

Motokrosový areál „Rapotínská stráň“ bol v predposledný júnový víkend dejiskom tretieho podujatia 6 - dielneho seriálu „PROFI AUTO IVECO CUP 2008. Vopred bolo jasné, že pod horúcou oblohou čakajú jazdcov neľahké súboje.

Cestné preteky v polovici sezóny

Podujatiami v Brne a v Rijeke pokračoval slovenský a alpsko-jadranský šampionát cestných pretekov motocyklov. V niektorých triedach sa už vykryštalizovali jasní favoriti, v ďalších je všetko ešte otvorené.

Svetové superbiky v Brne

Masarykov okruh v Brne privítal účastníkov deviateho podniku majstrovstiev sveta superbikov a bolo to podujatie vo viacerých smeroch výnimočné. Piatkové tréningy sa niesli v duchu víťazstva domáceho matadora Jakuba Smrža, spečateného novým traťovým rekordom 1'59.125 a prísľubom špičkových súbojov o méty najvyššie.

„Bez otca by to nešlo...“

Už keď sa stal v roku 1990 Michal Puškár starší majstrom ČSFR, mohli ste v depe stretnú ť jeho syna, malého Miška, ktorý o niekoľko rokov neskôr prebral po otcovi rodinnú pretekársku štafetu a dotiahol to až na titul šampióna v medzinárodnom seriáli UEM Alpe Adria Championship v triede 125 Sportproduction.

V Žarnovici sa pôjde o Zlatú prilbu SNP

Tak ako v iných motoristických disciplínach aj na plochej dráhe prebiehajú preteky o rôzne trofeje. Jednou z nich je aj Zlatá prilba. O trofej tohto mena sa v súčasnosti ale aj v minulosti jazdilo vo viacerých krajinách. Najznámejšou je určite Zlatá prilba mesta Pardubice. Taktiež známe sú aj Zlatá prilba Nemecka, Škótska, Veľkej Británie, Holandska a iné. Medzi ne môžeme zaradiť aj Zlatú prilbu SNP, ktorá je najstarším motoristickým podujatím na Slovensku.

Chrumkavé novinky Suzuki na Hungaroringu

Ochutnať športové novinky 2008 značky Suzuki na Hungaroringu je ponuka, ktorá sa neodmieta. Napriek tomu, že paddock tohto okruhu je v prestavbe, akcia pre novinárov bola dobre pripravená. Pristavené boli GSX-R 600 a 750, vynovená Hayabusa, kráľovský svalovec B-King a tiež nová GSX 650F.

Pridané: 05.08.2008 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (2 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (5)  [Verzia pre tlač] Tlač

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Dzešec učinkoh šľivovici na hlopoh :...
1.- Perše poldeci : - prestaňe ci šmerdzec zos papuľi ...
2.- Druhe poldeci :- prestaňu ce ozjabac nohi ...
3.- Trece poldeci :- prestaňe ce boľec bruh ...
4.- Štrvarte poldeci :- prestaňu še ci kľepac ruki ...
5.- Piate poldeci :- prestaňu ci ciskac boganče ...
6.- Šeste poldeci :- prestaňeš še mračic ...
7.- Šedzme poldeci :- začňeš špivac ...
8.- Osme poldeci :- začňeš mladnuc....
9.- Dzevjate poldeci :- začňu še ci pačic druhe ženi ...
10.- Dzešate poldeci :- začňe še ci pačic Tvoja manželka ..

Ďalšie vtipy »