Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 2074 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28199
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16819)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11380)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

Pozvánka: Majstrovstvá Európy v motokrose 2012 vo Veľkých Uherciach už tento víkend

 Zdieľať

Pridané: 16.05.2012 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 3608 [Šport - Motocross]

Už tento piatok 18. mája 2012 privíta motokrosový areál Veľké Uherce účastníkov majstrovstiev Európy v motokrose tried EMX Open & EMX85 & EMX65.

Motokrosová komisia Európskej motocyklovej únie (UEM) vypracovala pre sezónu 2012 nový model seriálu mladých motokrosových nádejí kubatúr 65 a 85 ccm, kedy rozdelila európsky šampionát na štyri zóny, pričom Slovensko bolo zaradené do severovýchodnej zóny do ktorej okrem nás patrí ČR, Bielorusko, Estónsko, Lotyšsko, Litva, Poľsko, Rusko a Ukrajina. Najlepších 10 jazdcov z každej zóny sa zúčastní finálového podujatia ME EMX65/85, ktoré budú uskutočnené v rámci majstrovstiev sveta MX1/MX2 vo Veľkej Británie v auguste 2012.

Hlavným cieľom tohto rozdelenia je zníženie nákladov rodičov/sponzorov mladých jazdcov na účasť v ME a taktiež i zníženie času, kedy sú školopovinní jazdci mimo školy.

Pre zatraktívnenie seriálu sa spolu s podujatím ME tried EMX65/85 konajú i majstrovstvá Európy seniorov triedy EMX Open.

Usporiadateľský Motocrossclub Veľké Uherce , na základe poverenia Slovenskej motocyklovej federácie, pripravil na víkend 19. - 20. mája 2012 pre 92 prihlásených jazdcov z 8-mich krajín Európy vynovenú trať, ktorá len pred pár týždňami prešla schválením motokrosovou komisiou UEM.

Šampionát je zaiste i veľkou príležitosťou pre slovenských jazdcov, ktorí sa hlavne z ekonomických dôvodov v poslednom období v menšom množstve zúčastňujú na podujatiach ME a MS. Na štarte v o Veľkých Uherciach sa zo slovenských jazdcov o.i. predstavia v triede MX Open napr. Tomáš Šimko a Martin Kohút, členovia úspešného slovenského tímu, ktorý obsadil na európskom motokrose národov v roku 2011 historické tretie miesto. V triedach EXM65 a EMX85 bude štartovať až 18 mladučkých Slovákov (10 v triede EMX85 a osem v triede EMX65), medzi ktorými je i Richard Šikyňa, ktorý je vedúcim jazdcom ako MM SR tak i MM ČR.

Pevne veríme, že jazdci a usporiadateľský Motocrossclub Veľké Uherce pripravia pre priaznivcov motokrosu v dňoch 19.-20.mája 2012 veľmi zaujímavý športový zážitok a že k tomu namalou mierou prispejú i naši jazdci štartujúci na šampionáte.

Časový harmonogram podujatia: MXE_Velke_Uherce_2012_timetable.pdf

Zdroj: SMF

Pridané: 16.05.2012 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

tuareg-09-side

stelvio-09-side

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »