Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1554 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26149
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15804)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10345)
Hodnotenie: (18 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (22)  [Verzia pre tlač] Tlač

Zhodnotenie Dalmatia rally 2015 1/4

 Zdieľať

Pridané: 11.06.2015 Autor: Landal
Čitatelia: 6328 [Šport - Rally]

Pohľad na pretek očami 3 súťažiacich a jednej manželky. Jožov vtipný pohľad na začiatok, potom trochu Samovej smoly, za tým Laňďalkyne nenaplnené obavy a zakončenie Laňďalovými suchými kecami. A krásne foto!

Seriál článkov - Dalmatia rally 2015:

Josip

Dalmatia rally 2015
Čím viac orinďž, tým viac rally

Nakoľko o tejto rally sa nedalo nájsť na nete nič (okrem Bebovho reportu spred pár rokov, ešte pod iným organizátorom), mal som trošku obavu do čoho to vlastne ideme. Obavy sa rozplynuli už pri príjazde do Primoštenu - popri ceste všade bilboardy RALLY CRAOATIA a sponzorov, kopa profi strojov v depe. Celková organizácia bola na vysokej úrovni. Prvý brífing ku vysvetleniu roadbooku a propozíciám mal vyše 2 hodiny... A my traja sme tam boli ako exoti zo Slovenska v záplave šialených Talianov na ujacanych dvojtaktoch, ubermenschov z Reichu a Švajcu na Rally Replikách... Brífing bol primárne vedený v taliančine a potom Luigi prekladal do nemčiny. Takže srandy kopec! A po každej dôležitej info aj kontrolná otázka smerom ku nám, že či „Porozumeli aj slovakian gajs“ :)

Josip in action - Kvôli týmto momentom to stojí za to - Dalmatia rally 2015Josip in action
Kvôli týmto momentom to stojí za to

Trate: už na brífingu bolo povedané, že celú trasu prešli na terénnej Toyote, takže pohoda... Ale keď som videl tie vytrhane gumy, tak som tušil že to bude hardkurek. Kopa skál, makadamu, štrku, miestami niečo podobné piesku a hlina. Páčilo sa mi, že po nejakom strašne nakladacom alebo viac technickom úseku trate nasledovala chvíľka kľudu, kde si človek mohol aspoň cucnúť v kľude z camelbagu.

K roadbooku sa nedá povedať jedno krivé slovo. Všetko sedelo. Niekedy som sa zdesil, že na pár sto metroch bolo aj 10 odbočiek, ale je to orientačná súťaž :)

Dalmatia rally 2015

Z jednotlivých etáp mi utkvelo v pamäti par úsekov, ktoré boli obzvlášť fajné. Napr. 1 etapa, SS2: hneď po štarte tuším 7 km rovno po širokej šotolinovej vypaľovačke, 5-ka po obmedzovač... A za odbočkou som stretol v protismere Golfa... 2.etapa, zase SS2: práce na ceste, obrovský báger ukladal šutre do tvaru cesty (myslel som že chystajú tankodrom) a zase za zákrutou si po tejto ceste hrkoce Golf, dedko v klobúku, ťažký pohodák :) 3.maratónska etapa: 2/3 etapy v prietrži mračien, na hrebeni hôr fajný vietor, že som si myslel že mi motorku vytrhne z rúk... Pri hraniciach s Bosnou okolo ciest všetko zamínované, zbombardované domy... V 4. etape som sa dal oklamať vyjazdenými stopami a keď som stretol Laňďa v protismere (štartoval o 10 minúť za mnou) tak som hneď vedel že je niečo blbo :) Technika:
    - RNS fungovalo a rátalo ako malo.
    - roadbook F2R mal nejakú divnú chorobu. V depe fungoval, na štartoch a ceste fungoval, ale po štarte špeciálok vydržal vždy isť asi 7 previnutí a potom som si užíval manual mode za jazdy. Smrť v očiach a bomba bola, keď sa mi podarilo odkrútiť aj koliesko na manuálne pretáčanie...
    - motorka v pohode zvládala aj pomalšie pasáže počas horúčav a nehriala sa.
    - Najviac som nahnevaný na seba kvôli môjmu pokusu na rally používať Tubliss systém. Vydržal iba prológ a odporúčal sa do večných lovísk v 2 etape v polovici SS1. Najskôr som mal pocit, že vytiekli tlmiče, chytal som strašné pecky do riadidiel. Ale neuberal som až do cieľa špeciálu. Dokonca sa mi podarilo dať dolu 2 motorky štartujúce predo mnou. V cieli pozriem na kolesa a v zadnom som mal klasicky 200-ku klinec cez obidve komory a predný halter Tublissu mi vyrazil dieru do rafiku. Takže prezúvačka na páliacom slnku, žobranie vody od orgas, škodoradostné fotenie pri robote a odchod na dušiach. Po 500 metroch ďalší klinec v prednom kolese, takže repete. Takto som prezul 3x predok a raz zadok... Potom mi už došli aj záplaty a zvyšných 200 km som išiel na prázdnom predku. Musím pochváliť Mitas C21, prežila to a nikde som sa na nej nezavraždil. V cieli SS2 ma už čakali orgas na dodávke s tým, že ma už nepustia do poslednej spojovačky z bezpečnostných dôvodov (nepomohlo vysvetľovať, že to bolo už iba 60km... kua). Chytil som dobrú penalizáciu a šance na nejaké rozumné umiestnenie sa rozplynuli.
Na rally už len mousse - Dalmatia rally 2015
Na rally už len mousse
Hneď večer som za dobrý financ vyšmelil od dolámaného Nemca nove BIB Mousse aj so zánovnou prednou gumou a cez Rest day (skôr repair day) sme ich s Laňďom prezuli. A odvtedy do konca rally iba pohoda, klídek a tabáček... Celkovo hodnotím RALLY CROATIA veľmi pozitívne.
    - Zázemie výborné, dobré žrádlo, ubytko v hoteli, bazén, iba jeden bivak bez nutnosti presúvania.
    - Výborný výber tratí (na budúci rok sa asi zmení objazd okolo niektorých oblastí)
    - Terény podobné ako v Albánsku, aj keď tu sa najazdilo menej kilometrov (cca 1400 km offroadu) ale na Rally Albania to bolo umelo naťahované dlhými presunmi po asfalte typu „kochacia vojenská cesta 60 km“ na záver dňa a podobne.
    - V špeciáloch sa mi podarilo občas zajazdiť aj celkom slušné časy (best je 17. miesto celkovo) aj medzi ľahkými, takže po tejto stránke som tiež spokojný.
    - Slovak 4 Rally Team fungoval na jednotku, škoda Samovej poruchy a odstúpenia. Pred Laňďom klobúk dolu, že to dal na Afrike a ukázal dosť veľa ľuďom na oveľa ľahších motorkách, že keď sa to vie, tak to ide aj na mastodontovi. Kto si chce zajazdiť a zároveň svojej rodine zalepiť oči pobytom pri mori, tak tato rally je dobra voľba :)
A diky aj Pavlovi za doping v podobe ovocných etanolov a návštevy v bivaku v Primoštene :) Ak sa podarí, tak RALLY CROATIA 2016 určite nevynechám....

>

Pridané: 11.06.2015 Autor: Landal Zdieľať

Seriál článkov - Dalmatia rally 2015:

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (18 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (22)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria