Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1605 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26132
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15796)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10336)
Hodnotenie: (4 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (4)  [Verzia pre tlač] Tlač

MotoGP 2015 - VC Japonska - skvelý deň pre Pedrosu

 Zdieľať

Pridané: 11.10.2015 Autor: Beal
Čitatelia: 4518 [Šport - MotoGP]

V Japonsku vyhral Dani Pedrosa a bolo to jeho päťdesiate víťazstvo, ale to je vedľajšie, Yamahy zobrali ostatné dve miesta na bedni.

Seriál článkov - MotoGP 2015:

| Seriál článkov: MotoGP 2015 |

Veľká cena Majstrovstiev sveta cestných motocyklov sa po dvoch týždňoch presunula do Ázie, kde jazdcov čakajú tri preteky nasledujúce hneď za sebou. Prvým z nich bol pretek v Japonsku túto nedeľu.

Na náhodu sa nenecháva nič a podľa toho vyzerala aj kvalifikácia. Prvú priečku na štarte si vyjazdil Lorenzo, druhú Rossi a tretím v prvom rade bol Marc Marquez. Na mokrej trati najlepšie odštartoval Rossi, prvú zákrutu prešiel bok po boku s Lorenzom. Marcov štart nebol jeho vysnený, motorka sa mu trošku zdvihla a to ho spomalilo.

MotoGP 2015 - VC Japonska

Rossi maličké vedenie o pár centimetrov dlho neudržal, už prvou ľavou išiel druhý za Lorenzom, a ten nasadil neskutočné tempo, veď už po prvom kole mal na Rossiho náskok 0,9 sekundy. A to sme si mysleli, že najlepší na vode je Valentino. Tretie miesto jazdil Dovizioso so zaveseným Pedrosom, potom nasledovali Iannone a Marc Marquez.

Trvalo len päť kôl pokým sa Lorenzov náskok na Rossiho nazbieral na 3,4 sekundy. Nabudení diváci sa v nedeľu ráno po siedmej hodine pomaly menili na driemkajúce medvedíky koala, očakávaná dráma bola preč a do konca preteku ich čakalo už len nudné krúženie, veď medzi prvými dvoma bol taký rozostup, že ak by sa chceli vidieť, potrebovali by Hubblov teleskop.

MotoGP 2015 - VC Japonska - Jorge Lorenzo

Z hibernácie nás nečakane vytrhol Dani Pedrosa počas trinásteho kola, keď sa prehupol na tretie miesto cez Doviziosa. To by ešte nič nebolo, ale jeho tempo neustále gradovalo. Stačili mu iba ďalšie štyri kolá k tomu, aby sa dotiahol na chvost Valentina Rossiho, ktorý mu svoju striebornú priečku odovzdal takpovediac zdarma. Ťažko povedať, či z obáv o zdravie divákov nebolo v tomto momente prerušené premietanie na námestí v Tavúlii, no ľahko prišla otázka, či sa Danimu podarí doletieť aj Lorenza?
Otázka trvajúca len kolo, po troch ďalších boli prví traja jazdci opäť spolu. Čoraz viac bolo zrejmé, že Jorge si svoj balík slávy na dnes už vybral a v zásobe ostáva len trpkosť porážky. Stopa bola čoraz viac suchšia a jeho predná pneumatika pripomínala handrovú bábiku.

MotoGP 2015 - VC Japonska

Vynikajúci Dani Pedrosa sa sedem kôl pred koncom preteku pretlačil na prvé miesto, druhým bol Lorenzo no jeho šialený náskok na Rossiho 3,4 sekundy sa scvrkol na 0,6. Ešte pár metrov držal Valentina za svojim chrbtom, no potom prišla chyba, nepodarilo sa mu nabrzdiť do ľavotočivej zákruty a mal čo robiť, aby zostal aspoň na trati. Z prvého miesta behom piatich kôl padol na tretie, a čo horšie, vyzeralo to, že v celkovom poradí bude na Valentina strácať už len deväť bodov, miesto toho je to 18.

MotoGP 2015 - VC Japonska - Dani Pedrosa

Celkové poradia šampionátu

Pos.RiderBikeNationPoints
1Valentino ROSSIYamahaITA283
2Jorge LORENZOYamahaSPA265
3Marc MARQUEZHondaSPA197
4Andrea IANNONEDucatiITA172
5Dani PEDROSAHondaSPA154

foto: motogp.com

Pridané: 11.10.2015 Autor: Beal Zdieľať

Seriál článkov - MotoGP 2015:

| Seriál článkov: MotoGP 2015 |

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (4 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (4)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria