Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1458 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26135
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15797)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10338)
Hodnotenie: (21 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (24)  [Verzia pre tlač] Tlač

Motomikuláš v Detskom domove v Bytči

 Zdieľať

Pridané: 12.12.2006 Autor: dzonyem
Čitatelia: 16247 [Novinky - Oznam]

Nejako sme dospeli do stavu, kedy nám robenie dobrých skutkov prináša pocit uspokojenia. O to viac, ak ide o neštandardné dobré skutky. Konštelácia podnebia a počasia bola priaznivá, a tak sme sa rozhodli pridať k tradícii mikulášskych motovýjazdov. Cieľom našej jazdy mal byť Detský domov v Bytči. Aby popri Bratislave a Košiciach nebol zahanbený ani sever Slovenska.

Seriál článkov - Mikuláš na motorke:

Začalo to 26. novembra večer. Počas dňa sme videli veľa motoriek, takže motosezóna sa ešte neskončila. I to prispelo k tomu, že pri večernom surfovaní na nete nás napadla myšlienka uskutočniť mikulášsku jazdu spojenú s návštevou detského domova. Celé sa to malo konať v nedeľu 3. decembra 2006. Najprv bolo potrebné dať echo ostatným motorkárom v okolí. Samozrejme, že sme oslovili motokamošof a na motoride.sk sme využili zoznam členov a ich profil. Rozposlali sme emaily aktívnym členom motoride klubu v okolí a čakali na odozvu. V pondelok sme sa spojili s pani riaditeľkou detského domova. Chceli sme vedieť, aký by bol záujem o takúto akciu z jej strany. Nášmu návrhu sa potešila.

Rozposlali sme asi 50 mailov, na čo prišlo asi tucet odpovedí s prevažne negatívnym ohlasom. V sobotu boli na zozname tri motorky, jedno auto (draciatko) a jeden neistý KillerX. Nedeľňajšie ráno bolo síce kritické, ale z našich zámerov sme neupustili. Stretko bolo pred Hypertescom v Žiline o 10.00. Veru vravím vám ten motogang o dvoch motorkách dračiatko nemohlo prehliadnuť. Usmiate tváre okoloidúcich len zvyšovali našu dobrú náladu. Nasledovalo nakupovanie sladkostí do mikulášskych balíčkov.

 Balenie mikulášskych balíčkov pred Metrom
Balenie mikulášskych balíčkov pred Metrom

Zostava sa skompletovala v Bytči na Slovnaftke: dzonyem na VFR, buell9 na SV 650, killerX na Virago, Viktor na ZX9R, Gabo na Bandite, draciatko s kenny-m a kacatko s bohur-om na Ferrari Punto, kyvacka na brachovom Accorde (ešte že to je Honda). Našu akciu podporil aj Dano (1000 RR), škoda, že sa nemohol zúčastniť. Na nultý ročník a na krátku dobu prípravy je takáto zostava úspech. Feeling bol akurát, nikto nám nechýbal. Rolu anjela obsadila draciatko, kenny bol čertom a mikulášovanie prischlo dzonyemu. Cesta cez mesto bola funny hlavne pre okolidúcich – nemajú to štastie vidiet mikuláša na VFR každý rok.

 Mikuláš, anjel a čert
Mikuláš, anjel a čert

Priebeh v detskom domove bol nasledovný: Najprv Mikuláš trochu vyspovedal deti a rozdal balíčky. Tiež sme rozdali dve vrecia plyšákov, ktoré doniesli kacatko a draciatko.

 Tak čo, poslúchal si?
Tak čo, poslúchal si?

Potom nám deti na oplátku predviedli breakdance. A veru poviem vám, že takú parádu sme ešte nevideli. Ale najväčšiu radosť jednoznačne deťom urobilo vozenie na motorkách. Len neviem, či väčšiu radosť mali deti alebo my.

 Vysmiati Viktor a Diego
Vysmiati Viktor a Diego

Vidieť nadšenie a úsmev na detských tvárach v nás vyvolalo nanajvýš príjemný pocit. Bez tohto vozenia by to nebolo ono. Sám viem čo pre mňa znamenalo keď ma ako malého chalana niekto odviezol na motorke. Alebo keď išla motorka okolo a ja som chcel, aby zastala práve pred naším domom. Pamätáte sa aj vy?

 Obrázok hovorí viac ako tisícich slov
Obrázok hovorí viac ako tisícich slov

Aj tieto príjemné okamihy sa museli skončiť. So zapadajúcim slnkom sa dosť ochladzovalo a my sme museli myslieť na spiatočnú cestu. Pár príjemných slov na záver (ktoré vychádzali zo skutočného príjemného pocitu), rozlúčka a cesta domov.

Dodatočne sme sa stretli s názormi, že prečo sme o tejto akcii nedali vedieť viacerým motorkárom. Niektorí by sa radi pridali. Chybu môžeme napraviť v budúcnosti. Na jar tu máme MDD a o rok zase Mikuláša. Kiež by bola účasť a úspech týchto akcií aspoň ako v nedeľu 3. decembra 2006 v Bytči.

Pridané: 12.12.2006 Autor: dzonyem Zdieľať

Seriál článkov - Mikuláš na motorke:

Súvisiace články:

Hodnotenie: (21 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (24)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku: