Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1797 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28159
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16801)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11358)
Hodnotenie: (11 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (17)  [Verzia pre tlač] Tlač

Predpoveď počasia na hodiny

 Zdieľať

Pridané: 03.04.2008 Autor: Beal
Čitatelia: 7534 [Bleskovky - Predstavujeme]

Zajtra prehánky! Takúto predpoveď už určite pouznáte. Ale čo tak vedieť presnú hodinu?

Nemusíš si ani pamätať učivo základnej školy aby si vedel, že počasie sa najrýchlejšie mení v horách. Keby sme sa tu na severe spoliehali na rosničky z TV tak celú sezónu presedíme doma. Buď sú prehánky hlásené a tak sa človek bojí ísť von, alebo je hlásený lejak a tak sedí doma a čaká naň alebo hlásia jasno a aj tak sedí doma lebo predpovedi už neverí a aj tak príde lejak.

A preto tu máme predpoveď borcov z Poľskawww.meteo.pl/full/ . Zrejme pre stúpajúci záujem pridali podrobné body predpovede pre sever Slovenka. Stránka síce funguje zatiaľ len v poľštine ale aspoň základné veci dokážeš vyčítať určite.

Ako prvé si na mape zvolíte mesto pre ktoré žiadate predpoveď. Na výber je Žilina, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Prešov a Vranov nad Topľou. Samozrejme aj niektoré české a poľské mestá.

Po zvolení mesta sa zobrazí obrazovka, ktorej na prvý pohľad človek nemusí hneď chápať. Keď sa ale pozrieš pozornejšie všetko ide.

Prvé okno nám ukazuje hodiny, dennú teplotu a nočnú teplotu. Hodiny platia aj pre ďalšie okná, kde sú oveľa dôležitejšie.

 Teplota
Teplota

Druhé okno nám prezrádza „opad“, teda zrážky. Spolu s hodinami je to bomba. Dokážeme sa aspoň približne zariadiť. Je oveľa lepšie vedieť, že napríklad o tretej spŕchne ako vedieť len to, že spŕchnuť má dnes. Farba nám napovedá o zrážkach ešte viac. Modré sú sneh a zelené dážď. Čím je stĺpec vyšší tým budú zrážky väčšie.

 Zrážky
Zrážky

Tretie okno nám hovorí o tlaku. Čím nižšie tým horšie. Teraz nehovorím o bio záťaži. Pokiaľ vidíme, že graf tlaku klesá môžeme si za dažďa nechať v pokoji načapovať ďalšie pivo alebo naopak, keď stúpa je čas myslieť na vytriezvenie pretože nádej na slnko a suchú cestu sa zvyšuje.

 Tlak
Tlak

Štvrté okno je vietor. Jeho sila a smer. Smer nám motorkárom môže byť ukradnutý, dôležitejšia je jeho rýchlosť čo je faktor zábavy :).

 Vietor
Vietor

Posledné okno hovorí o mrakoch. Už logicky najväčší dôvod na úsmev máš v prípade keď je celé okno čisto modré. Modrá teda znamená jasno. Biela farba znázorňuje vysoké mraky. To je vtedy keď je celá obloha jednej farby a nedá sa urobiť žiadna poriadna fotka. Svetlo sivá sú stredne vysoké mraky, tuho sivá nízke a žlté stĺpce dole znázorňujú hmlu. Ako pri zrážkach aj tu platí čím vyššie je zafarbený stĺpec od spodného okraja tým viac mrakov na oblohe bude.

 Oblačnosť
Oblačnosť

V orientácii na tejto pomôže aj presná legenda na ľavej strane. Treba však aspoň čo to málo vedieť po poľsky. Keď človek pochopí túto stránku, dá mu veľa.

Slnku a jazde zdar!

Pridané: 03.04.2008 Autor: Beal Zdieľať

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (11 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (17)  [Verzia pre tlač] Tlač

stelvio-09-side

tuareg-09-side

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »