Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1942 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28183
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16812)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11371)
Hodnotenie: (3 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (5)  [Verzia pre tlač] Tlač

Životný úspech Martina Kohúta na MS v motokrose v Šenkviciach

 Zdieľať

Pridané: 28.06.2011 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 7181 [Šport - Motocross]

Životným úspechom slovenského motokrosového jazdca Martina Kohúta a celkovými víťazstvami favo-ritov Švajčiara Juliena Billa a Nemky Stephanie Laierovej sa skončilo piate podujatie tohtoročných maj-strovstiev sveta v motorokrose tried MX3 a WMX.

O najväčšie prekvapenie podujatia sa postaral Kohút, 23-ročný rodák z kysuckej obce Rudina po minu-loročnom zdravotnom výpadku je znovu schopný konkurovať v medzinárodnom merítku.

"Ešte nie som zdravotne v poriadku, lebo po zlomenine lopatky mi ochabli nervy a v bežnom živote mám ešte problémy, ale pri jazde na motorke problémy nepociťujem," vyznal sa jeden z najväčších mo-tokrosových talentov v minulých rokoch na Slovensku, ktorý si pripísal po víkende na svoje konto 38 bodov. V prvej finálovej jazde mu patrila na šenkvickom okruhu 5. priečka, v druhej jazde ešte vystup-ňoval a zaváhanie v 2. jazde Milka Potiseka z Francúzska mu prinieslo cenné miesto na pódiu.

Menej sa už darilo ďalšiemu slovenského jazdcovi Tomášovi Šimkovi, ktorý v druhej jazde zaostal a 11. miesto v prvej jazde mu pomohlo len k celkovému 17. miestu, za čo si pripísal prvých 10 bodov v tohto-ročnej sezóne MS MX3.

Medzi ženami kraľovala líderka svetovej Top 10 Nemka Stephanie Laierová, s ktorou dokázala držať krok len Talianka Chiara Fontanesiová. Jediná slovenská pretekárka Miriam Závacká ešte na medziná-rodnú konkurenciu nestačila a v premiére na majstrovstvách sveta skončila na 25. mieste, Účasť na uve-dených MS žien bol pre ňu hlavne veľkou inšpiráciou zdrojom získania skúseností na medzinárodnom poli.

Výsledky a umiestnenie jazdcov SMF:

Muži MS MX3: 1. Julien Bill (Švaj./Honda) 47 bodov, 2. Martin Michek (ČR/KTM) 42 b. 3. Martin Kohút (SR/KTM) 38 b.... 17. Tomáš Šimko (SR/KTM) 10 b...20.Vít Stránsky (ČR-lic.SMF/KTM)...22.Andrej Bilčík(SR/Kawasaki)...25.Richard Szolga (SR/Honda)...28.Radek Bohuslav (SR/KTM)...32.Jakub Hruška (SR/KTM), 33. Juraj Popovicz (SR/Honda)...35.Tomáš Valach (SR/Kawasaki)

Ženy WMX- 1. Stefanie Laierová (Nem./KTM) 47 bodov, 2. Chiara Fontanesiová (Tal./Yamaha) 47 b., 3. Britt Van Der Wekkenová (Hol./Honda) 36. b. ...25. Miriam Závacká (SR/Honda) 0 b.

Pridané: 28.06.2011 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (3 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (5)  [Verzia pre tlač] Tlač

stelvio-09-side

Horúca jeseň s Yamahou

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »