Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1958 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 28199
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16819)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11380)
Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač

UEM Motokros Európskych národov 2012 už tento víkend v Kyjeve

 Zdieľať

Pridané: 12.10.2012 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 1930 [Šport - Motocross]

Ukrajinské mesto Kyjev tento víkend privíta účastníkov motokrosu európskych národov UEM. Len dva týždne po svetovom motokrose národov v Lommeli sa v hlavnom meste Ukrajiny stretnú tímy zo 13 európskych krajín, aby bojovali o európsky titul sezóny 2012.

Usporiadateľská motocyklová federácia Ukrajiny, ktorá tento rok oslavuje 20.výročie vzniku, očakáva na "Pyrogovom" okruhu vysokú divácku návštevnosť.

Medzi štartujúcimi tímami nebude chýbať minuloročný víťazný tím z Holandska, rovnako ako druhý tím Francúzska. Slovensko bude na šampionáte obhajovať minuloročné vynikajúce tretie miesto zo Sevlieva v úplne zmenenom zložení: Tomáš Šimko ( KTM 350), Jakub Hruška ( KTM 250) a Štefan Svitko (KTM 450).

Tomáš Šimko je ako úradujúci medzinárodný majster SR v triede MX2 považovaný za lídra tímu, v Kyjeve bude štartovať v triede MX open so štart. číslom 9. Mladý Jakub Hruška, ktorý sa len pred pár dňami vrátil zo šesťdňovej v Nemecku, kde bol členom juniorského trophy tímu SR, je II. vicemajstrom SR v triede MX2 junior za rok 2012, avšak to sa dvoch posledných majstrovských podujatí v Beckove a Čataji, práve pre povinnosti v juniorke endura nezúčastnil. V Kyjeve sa pri svojom prvom štarte na motokrose národov predstaví v triede MX2 so štart. číslom 8. Štefan Svitko, náš v súčasnej dobe najúspešnejší motocyklový jazdec, sa taktiež začiatkom októbra vrátil z ISDE 2012, kde úspešne štartoval v tíme Unimarco Slovakia Racing a v individuálnom hodnotení jazdcov klubovej súťaže obsadil v triede C2 druhé miesto. Obdobne ako Hruška i Štefan Svitko sa na takomto vrcholnom tímovom motokrosovom podujatí predstaví po prvý. Štefan Svitko bude mať v triede MX1 na drese št. číslo 7.

Z medailovej trojice roku 2011 sa v Kyjeve predstaví len Tomáš Šimko, Martin Kohút pre zranenie nemôže štartovať a Josef Kulhavý tento rok presedlal na súťaže country crossu v Nemecku.

Slovenský tím to nebude mať v konkurencii 14 tímov (13 krajín + Ukrajina má 2 tímy) ľahké. Veľmi silný tím, zložený z jazdcov majstrovstiev sveta, postavilo Taliansko: David Guarneri (12.miesto v MS MX1), Manuel Monni a Sanel Bernardin – obaja jazdci MS. Ďalším silným tímom bude v Kyjeve zaiste tím Slovínska. Tim Gaiser je juniorským majstrom sveta, Klemen Gerčar a Matevz IRT sú v prvej desiatke MS MX3 2012.

V sobotu sú na programe voľné a merané tréningy, hlavné finálové jazdy sa v Kyjeve uskutočnia v nedeľu 14.10.2012.

Zdroj: SMF

Pridané: 12.10.2012 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (0)  [Verzia pre tlač] Tlač
yamaha-10-2024-main

Horúca jeseň s Yamahou

tuareg-09-side

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal: Toman
"Soudruhu plukovníku, během mé služby se nic zvláštního nestalo. Teda...zlomili jsme násadu od rýče, když jsme zakopávali služeního psa."
"Co se mu stalo?"
"Přejelo ho hasičský auto."
"Co tady dělalalo hasičský auto?"
"Jak bouchnul ten muničák..."

Ďalšie vtipy »