Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1526 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26140
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15799)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10341)
Hodnotenie: (2 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (4)  [Verzia pre tlač] Tlač

Dexshell - Predstavenie produktov

 Zdieľať

Pridané: 06.05.2013 Autor: Milan Mikulík - mikulec
Čitatelia: 5776 [Testy a predstavenia - Predstavujeme]

Ako už isto viete, v redakcii nám zakotvili nepremokavé ponožky a rukavice od firmy Dexshell. Niektorí ich už aj máte a čo som zatiaľ čítal, tak spokojnosť. Viacerí sa ma už pýtali a pýtajú o čom to vlastne je, ako si vybrať, ako ich prať, ktoré sú na čo...

Tento článok mal byť prvý a až potom mal nasledovať test. Nakoniec sme to urobili inak a myslím, že to nebolo na škodu. Keď mi eRHá dal typ na tento produkt, potešilo ma to a nevedel som sa dočkať, kedy ich budem mať. Preto si myslím, že tí čo ich už máte doma, niektorí aj na základe našich testov, ste tiež privítali najprv test.

No ale poďme si teda predstaviť produkty Dexshell a napíšeme si aj niečo o membráne Porelle.

DEXSHELL

DexShell je značka zaväzujúca sa k vývoju a výrobe výkonného a funkčného príslušenstva pre outdoorové a náročné pracovné využitie. DexShell produkty sú nepremokavé, priedušné a zároveň udržujú komfort pri nosení. Spolu s kvalitnými materiálmi ako sú THERMOLITE ®, COOLMAX ®, či PORELLE ® zabezpečujú požadované vlastnosti.

COOLMAX

Dexshell - coolmax
Coolmax je ochranná známka a obchodný názov pre sériu vlhkosť odvádzajúcich technických tkanín vyvinutých v roku 1986. Coolmax vlákna nie sú okrúhle, ale sú mierne podlhovasté v priereze, s drážkami prebiehajúcimi pozdĺž závitov. Sú vyrábané buď v štvor- alebo šesť kanálovom prevedení. Rad blízkych kanálov vytvorí kapilárny odvod vlhkosti cez jadro a von do širšej oblasti na povrchu tkaniny, ktorá zvyšuje odparovanie.

Vlákno COOLMAX® vďaka svojmu patentovanému 4-6 kanálovému profilu a vylepšenej vláknovej technológii odvádza enormné množstvo vlhkosti z povrchu pokožky na vonkajšiu stranu textílie, pričom túto rozvádza do plochy a tým zefektívňuje jej odparovanie. Svojimi mimoriadnymi vlastnosťami redukuje priamo teplotu pokožky, znižuje srdcovú frekvenciu pri telesnej činnosti a udržuje hydratáciu organizmu na požadovanej úrovni. Zabezpečuje komfort chladivého pocitu v každej situácii. Vďaka výbornej elasticite a optimálnej jemnosti materiálu vyniká vysokým komfortom a pohodlím pri nosení. Výrobky sú použiteľné celoročne na športové aktivity, bežné nosenie a oddych, ako prvá vrstva v zime, alebo jediná vrstva v lete.

PORELLE

Dexshell - porelle
Porelle membrány sú vyrábané s viac ako 30 ročnou históriou na trhu. Spoločnosť je pravdepodobne výrobcom toho najširšieho portfólia membrán na svete - s radom membrán zahŕňajúcich:

• mikroporézna polyuretánová membrána
• hydrofilné polyuretánové membrány
• PTFE bi-komponent membrány
• sieťované polyuretánovej membrány
• priedušná membrána
• membrány odolávajúce ohňu

Porelle membrány pre šport a voľný čas zahŕňajú rad filmov (12 - 55 µm hrúbky), určené pre použitie do oblečenia pre športové aktivity. Každá membrána ponúka množstvo výhod, ale sú tiež navrhnuté tak, aby splnili vyššie požiadavky pre konkrétne aplikácie odevu.

Nepremokavosť môže byť až nad 10 000 mm a priedušnosť až 18 000 g/m²/hod.

Membrána pre šport zahŕňa filmy 25 a 40 µm, membrány sú odporúčané pre viac odolné použitie ako napr. rukavice, obuv a ponožky.

Video: Dexshell nepremokavé priedušné ponožky

MERINO

Dexshell - merino vlna
Merino vlna je omnoho jemnejšie než tradičná vlna. Jemnosť vláken je meraná v mikrometroch. Čím nižšia hodnota, tým jemnejší materiál. Merino vlákna využívané v odevnom priemysle majú zvyčajne hrúbku na úrovni 15 – 25 mikrometrov. Väčšina z nás pociťuje škriabanie pri hrúbke 28 mikrometrov. Merino je 100% prírodný materiál a preto vo väčšine prípadov nevyvoláva alergické reakcie.

Vlna Merino dokáže zahriať aj ochladiť ľudské telo. Merino je tak teplé preto, lebo milióny drobných vzdušných vrecúšok sú zachytené medzi šupinkami, ktoré sú na povrchu vlákna, samozrejme po celú životnosť vlákna. V teplom prostredí merino udržiava povrch pokožky chladný pocit prostredníctvom "ochladzovania vyparovaním". Má totiž vynikajúcu schopnosť odvádzať vlhkosť od tela aj v plynnom skupenstve (para). Syntetické tkaniny odvádzajú pot až po skvapalnení a preto môžu chladiť.

Každé vlákno môže absorbovať viac ako 1/3 svojej vlastnej váhy bez pocitu navlhnutého alebo mokrého dotyku. Každé vlákno vlny merino dýcha cez svoju vnútornú štruktúru.

Vlna merino nie je vhodným prostredím pre život baktérií. Dôvodom je vysoká schopnosť pohlcovať vlhkosť a nesúrodosť vlákna s veľmi členitým povrchom. Nezapácha ani po opakovanom prepotení.

Prirodzenou vlastnosťou vlny je vysoká ochrana proti UV žiareniu. Skoro všetky zdroje uvádzajú že merino je aj nehorľavé.

PRODUKTY

Pozri si aj redakčný test ponožiek:

18.02.2013 - Milan Mikulík - mikulec Čitatelia: 10240 [Testy a predstavenia - Oblečenie]

-

Otestovali sme DexShell Overcalf Merino - nepromokavé podkolienky v ľade aj na Elefantentreffen-e

Ako som už písal, do redakcie sme si zadovážili nepremokavé produkty od firmy Dexshell. Len čo sme Vás o tom informovali, rozprúdila sa k článku slušná diskusia. Určite aj to je znak toho, že takéto niečo zaujíma viacerých motorkárov. Tak sme sa pustili do testovania - doma v ľadovom potoku ale aj na cestách na zimnom zraze Elefantentreffen.

 

Začnime ponožkami, tie nás zaujímajú najviac. V ponuke je zatiaľ šesť druhov a každý typ je trochu iný.

Dexshell - Overcalf
Overcalf Merino – podkolienky, kvôli ktorým som to celé začal robiť. O nich ste si už mohli čo to prečítať. Hlavná vlastnosť je samozrejme nepremokavosť. Tú zaručuje membrána Porelle, ktorá je po celej dĺžke ponožky. Membrána je z vrchu krytá oderu vzdorným nylonom (98%) a elastanom (2%). Na vnútornej strane pre zaistenie nielen pohodlia ale aj určitých tepelných vlastností, je v ponožke 40% merino vlny. Ďalších 40% tvorí antibakteriálna akrylová tkanina proti plstnateniu a zvyšných 20% je nylon.

Vhodné na: Zrejme by som sa stotožnil s tým čo píše výrobca na svojej stránke. Vhodné na lyžovanie, snowboarding, brodenie, rybárstvo...a hlavne motokros, enduro, prípadne štvorkolky a podobné aktivity. Tam ponožky slúžia presne tak, ako majú.

Menej vhodné na: Už som ich skúšal aj pri behaní v hlbokom snehu pri odmäku. Všetko funguje ako má, nepremokli, nebola v nich zima, dokonca odsávali výborne pot, ale sú dosť hrubé a v bežeckých teniskách to nebolo bohvie čo. Keď som behal v letných sieťových Salomonoch, bolo to OK.

Nevhodné na: Ešte som nemal možnosť otestovať ponožky v letných horúčavách a pri rôznych aktivitých, ale predpokladám, že v nich bude ozaj prikurovať...

Čo ponožky dokážu ste si už prečítali, ale čo nedokážu? Už viem aj z toho niečo, niečo ešte len chystám a tom budem písať v ďalšom teste.

Dexshell - Hytherm
Hytherm PRO Merino - Veľmi teplé ponožky strednej dĺžky. Tak ako Overcalf, aj tieto majú membránu Porelle, 40% merino, 40% akrylová tkanina a 20% nylon. V oblasti chodidla a prstov je merino vo zdvojenej vrstve, pre lepšiu tepelnú izoláciu a pohodlie pri nosení. Použitie v chladných podmienkach pri rôznych outdoorových aktivitách.

Dexshell -Trekking
Trekingové Merino - Stredne teplé ponožky s merinom, určené hlavne na zimu, jar a jeseň pri rôznych outdoorových aktivitách. Zloženie ako aj pri Hytherm, ale tu nie je zdvojené pletenie.

Dexshell - Thermlite
Thermlite - Ponožky strednej dĺžky, určené na pracovné a outdoorové aktivity pri ktorých požadujete nohy v teple a suchu. Zloženie presne ako u trekingových ponožiek.

Dexshell - Coolvent coolmax
Coolvent coolmax - Ľahké ponožky nadkotníkovej dĺžky, určené do teplých dní. Zloženie 80% coolmax a 20% nylon. Vďaka coolmax vláknu ponožky udržujú nohu v suchu aj pri zvýšenej aktivite.

Dexshell - CoolventLite
Coolvent coolmax lite - Ľahké ponožky nadkotníkovej dĺžky, určené na občasné použitie do teplých dní. Ponožky majú pre ešte lepšie „odvetranie“ o niečo menšie vnútorné pletenie, tak sa môže stať, že pri častom a náročnom použití, sa rýchlejšie opotrebujú.

Iné produkty Dexshell

Okrem ponožiek má firma Dexshell v ponuke aj nepremokavé rukavice a čiapky. Rukavice sú nie len nepremokavé a zateplené, ale na výber sú aj neprerezateľné a odolné voči baktériám a slabým kyselinám.

Thermfit – Rukavice na outdoorové aktivity, kde potrebujete ruky v teple a suchu. Sezóna jar, jeseň a zima. Na vnútornej strane sú dlaňové a prstové bodkovania pre zlepšenie úchopu.

TouchFit – Sú menej teplá verzia nepremokavých rukavíc. Určené hlavne na jar, leto a jeseň. Obsahujú Coolmaxové vlákno pre lepší odvod vlhkosti.

ToughShield – pracovné rukavice, sú určené hlavne pre pracovné vyžitie. Zvršok je zložený so 68% Para-aramidového vlákna (kevlar), 15% spriadaná oceľ, 7% Nylon, 5% Spandex elastické vlákno a 5% elastan. Rukavice majú piaty stupeň ochrany proti prerezaniu a chránia proti úrazom popálením. Sú absolútne nepremokavé, vysoko vzdušné, chránia proti slabým kyselinám, chemickým a nebezpečným kvapalinám.

TechSchield – novinka v ponuke určená hlavne na pracovné využitie. Vhodné do potravinárskeho a lekárskeho alebo farmaceutického priemyslu. Vrchný materiál je zložený s 52% UHMWPE vlákna (podobné Teflónu), 38% Nylon, 8% Spandex elastické vlákno a 2% elastan. Chránia proti porezaniu (stupeň 3), pred baktériami, vírusmi a krvou prenosnými patogénmi. Porelle membrána zaručuje nepremokavosť a coolmax ideálnu vnútornú klímu.

V ponuke sú ešte tri druhy čapíc, ktoré sa viac menej líšia len prevedeným. Zvršok je 100% akryl, v strede je vložená porelle memrána a vnútro tvorí micro fleece.

Dexshell - Thermfit
Dexshell - oughSheild
Dexshell - nepremokavá čiapka preliv
Dexshell - nepremokavá čiapka čierna

Údržba

Samozrejme treba aj tieto nepremokavé veci prať, ale ak chcete, aby vám slúžili čo najdlhšie, dodržte prosím postup určený výrobcom.

Ponožky sa všetky odporúčajú prať najlepšie ručne alebo v pračke na 40 stupňov, otočené na ruby. Nežehliť, nežmýkať, len nechať odkvapkať a sušiť nie na priamom zdroji tepla.

Rukavice a čapice sa perú v podstate rovnako, ale len pri 30tich stupňoch. Tak isto aj sušenie ako pri ponožkách. Žiadne krútenie ani žehlenie, stačí ich nechať odkvapkať a počkať kým nepreschnú.

POZOR: Ponuka pre členov Motoride.sk:

Výhradný dovozca pre Slovenskú a Českú republiku, Marek Simonides - siMMar, sa rozhodol motorkárom (aj nemotorkárom), ktorí si objednajú tovar na základe článku z Motoride.sk, poskytnúť zľavu na každý tovar 20%. Stačí ak do objednávky dopíšete poznámku: "Motoride". Poprípade si na stránke pozrite aj sekciu "AUKCIE", kde sú vkladané produkty za akciové ceny, ktoré si môžte dražiť. Stačí sa len zaregistrovať.

Pridané: 06.05.2013 Autor: Milan Mikulík - mikulec Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (2 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (4)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria