Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1143 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26077
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15768)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10309)
Hodnotenie: (8 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (14)  [Verzia pre tlač] Tlač

Film TOUR DE MOROCCO cesta do piesočných dún Sahary je na svete

 Zdieľať

Pridané: 10.02.2014 Autor: Tomáš Hajduch - Awia
Čitatelia: 8184 [Novinky - O motoride.sk]

Po jesennej premiére filmu na filmovom festivale v Žiline sme ešte na filme popracovali, teraz je na svete finálna verzia. Popracovali sme hlavne na komentári.

Film vznikal takmer 3 roky a na jeho tvorbe sa podieľali profesionáli. Jaro Kerner ako režisér zostrihu, Ondrej Lehocký si zobral na starosti strih a na záver Stanislav Šárik zmixoval zvukovú stopu. Premiéra filmu na IV. Medzinárodnom festivale motorkárskych filmov na jeseň 2013 mala pozitívny ohlas, ale ja som stále nebol spokojný s informačnou hodnotou a komentármi, ktoré som v tej verzii celé pripravil a nahovoril. Ešte pred Vianocami som teda na to znovu sadol a komentáre prepísal, navyše som oslovil spolucestovateľa Andre-ho, aby sme výsledný komentár nahovorili obaja. Výsledkom je tak film, ktorý po záverečnom mixe zvuku vyšiel na svetlo sveta koncom januára 2014. Obrazom identický s verziou na filmfeste, s doplnenými komentármi.

Film zachytáva dobrodružné putovanie troch jazdcov po Maroku, ktoré sa neobmedzilo len na návštevu známych turistických destinácií, ale aj na objavovanie miest stratených v púšti. Jazdci sa už na začiatku vydajú mimo ciest do púšte po stopách etáp Dakaru či African race, ktoré ich zavedú aj do najväčšieho dunového poľa Maroka Erg Chebbi. Jazdenie v dunách s ťažkými motorkami je vrcholom cesty podobne ako presun na juh popri Alžírskych hraniciach. Technické problémy trochu skrížia trojici plány, ale v druhej časti vám predstavia Maroko, jeho prírodu, pamiatky, mestá a ľudí: Zagora, Vysoký Atlas, Ouarzazate a filmové štúdiá, Marakéš, Atlantik, Casablanca, Rabat, Meknes, Fes, Tanger, mys Spartel...

TOMÁŠ HAJDUCH, ANDRÉ JANIGA, FERO LORINC v spolupráci s MOTORIDE.SK uvádzajú film "TOUR DE MOROCCO cesta do piesočných dún Sahary", zvuk STANISLAV ŠÁRIK, strih ONDREJ LEHOCKÝ réžia zostrihu JARO KERNER, réžia TOMÁŠ HAJDUCH

DVD TOUR DE MOROCCO cesta do piesočných dún Sahary

  • Formát DVD PAL - všetky regióny
  • Dĺžka 60 min + bonusy (fotografie)
  • Počet diskov 1
  • Jazyk slovenský
  • Pomer strán 16:9
  • Zvuk stereo 2ch

Film vo forme DVD bude možné zakúpiť napríklad na výstave Motocykel 2014 v stánku motoride.sk, alebo na niektorom z premietaní. Najbližšie sme pripravili premietanie v Poprade.

Online objednávka TU

Video: Zostrih Motoride Tour de Maroko 2011

Recenzie filmu od divákov:

Požiadal som niektorých ľudí, ktorí film videli, aby napísali svoje krátke hodnotenie. Postupne to sem budem pridávať. Samozrejme ak ste film videli môžete mi svoje hodnotenie poslať alebo ho dať do diskusie k článku.

Alica Vojtášová, Prešov

Keďže mám cestopisy veľmi rada, či už vo forme čítania knihy alebo sledovaním cestopisného filmu, pozvánka na premiéru filmu Tour de Morocco ma veľmi potešila. O to viac, že dvoch cestovateľov - Tomáša a Andrého poznám osobne. Samotný film je z môjho hľadiska skvelý, prostredníctvom neho som sa preniesla na kontinent, ktorý je veľmi pekný a rovnako veľmi rozpoluplný a rozmanitý. Fajn hudba k filmu, vtipné komentáre chalanov... Mal len jednu chybu - trval iba hodinu. Ja by som kľudne zvládla pozerať a počúvať dlhšie.

Majo Marhulík (MajoKE), Košice:

Príjemný amatérsky film s profi spracovaním a skvelou hudbou. Odporučiť možno každému motocestovateľovi.

Pilgrim, Košice

Hodina pohodového a veselého túlania s veselými túlavými chalanmi. Vhodné pre každého s chlapčenským srdcom.

Ivan Kuzevič, Košice

Premietanie v zaujímavom priestore, s príjemnou atmosférou sľubovalo dobrý zážitok ešte pred začiatkom filmu. Aj sa tak stalo. Podarené zábery, dobre zostrihané, vhodná hudba. Samozrejme netreba čakať žiadne akčné scény plné efektov, je to predsa len amatérsky film, ale na vysokej úrovni. Len pozor na jednu veľkú nevýhodu. Po skončení som smutne skonštatoval: "Ach jaj, Maroko, tam som tiež nebol".

Pallika:

Amatérsky natočené materiály sa podarilo spracovať do pekného cestopisu s dobrou hudbou. Andreho zmysel pre humor (aj suchý) často obohatil cestopis. Aj keď si viacerí nevieme predstaviť Vaše osobné pocity z cesty, tento dokument nám trocha priblížil život a rozmanitosť krajiny.Myslím si že je super inšpiráciou pre podobných dobrodruhov.

Premietanie filmu Tour de Morocco - 15. 2. 2014, Poprad:

Po premietaní v Žiline na filmfeste a komornom premietaní v Košiciach sme pripravili premietanie filmu pre záujemcov v Poprade. Premietanie sa konalo v sobotu 15. 2. 2014 v priestoroch firmy Touratech SK na Alžbetinej ulici v Poprade.

Premietanie filmu Tour de Morocco - 15. 2. 2014, Poprad
Premietanie filmu Tour de Morocco - 15. 2. 2014, Poprad
Premietanie filmu Tour de Morocco - 15. 2. 2014, Poprad
Premietanie filmu Tour de Morocco - 15. 2. 2014, Poprad

Premietanie filmu v iných mestách:

Radi by sme pripravili premietanie aj v iných mestách ak bude záujem. Určite ešte pripravíme premietanie pre verejnosť v Košiciach. Podľa záujmu potom aj v iných mestách a to buď vo vybraných motoshopoch, ktoré na to majú kapacity, alebo v iných vhodných priestoroch. Ak by ste mali záujem o premietanie u vás dajte nám vedieť.

Pridané: 10.02.2014 Autor: Tomáš Hajduch - Awia Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (8 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (14)  [Verzia pre tlač] Tlač

Body a Trasy v tomto článku:

Galéria ku článku:

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria