Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1529 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26128
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15794)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10334)
Hodnotenie: (1 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (1)  [Verzia pre tlač] Tlač

Harley-Davidson predstavuje ďalšie tri nové modely pre rok 2014

 Zdieľať

Pridané: 14.03.2014 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 6070 [Novinky - Predstavujeme]

Harley-Davidson si do roku 2014 prichystal návrat ikonického modelu Low Rider, cestovného SuperLow 1200T a rebelského Street Bob Special Edition.

Ihneď po uvedení modelu H-D Street™ 750 a spustení Projektu RUSHMORE, popredný americký výrobca motocyklov dnes odhaľuje tri nové motocykle, ktoré rozširujú už teraz širokú ponuku mestských motocyklov a prináša tak do showroomov každého predajcu Harley-Davidson ďalšie možnosti pre ďalších jazdcov.

Uvedenie retro modelu Low Rider, svižného SuperLow 1200T a nahnevaného Street Bob Special Edition uprostred roka predstavuje dokončenie uvádzania doteraz najväčšieho počtu nových modelov v 110-ročnej histórii spoločnosti Harley-Davidson, čím výrobca udržuje maximálnu rýchlosť pri vývoji produktov orientovaných na zákazníka.

„Je to úžasný rok,“ hovorí Rob Lindley, Vice-President a Managing Director pre oblasť EMEA. „Najskôr Projekt RUSHMORE, potom H-D Street a teraz nové modely Street Bob Special Edition, SuperLow 1200T a Low Rider. To všetko sú výsledky jazdenia s našimi zákazníkmi, vďaka čomu sme na trh priniesli presne to, čo chcú. Každý model predstavuje technickú zručnosť a rebelského ducha, ktorého vkladáme do každého nového motocykla Harley.”

Low Rider

V roku 1977 Harley-Davidson vytvoril custom motocykel založený na filozofii „jazdi drsne, nestaraj sa, vytvor si vlastné hranice“, ktorý sa stal ikonou – Low Rider.

Harley-Davidson Street Bob Special Edition

Dnes sa tento vzdorovitý prístup vracia s odvetou v podobe legendárneho modelu Low Rider, ktorého meno sa vracia na celkom novom cruiseri plávajúcom po ceste v starom štýle s novým vzrušujúcim výkonom. Leštený štít na prednom svetlomete a matná čierna povrchová úprava sú hlavnými štýlovými prvkami prevzatými z originálneho modelu Low Rider. Neslabnúci výkon motora Twin Cam 103 oznamuje odchod uspokojivým hlbokým zvukom prechádzajúcim z motora cez stočené zvody až do spojeného výfuku. Odpruženie je vyladené na celodenný komfort a precíznu ovládateľnosť a predné dvojkotúčové brzdy poskytujú adekvátnu silu na bezpečné zastavenie. Nové nastaviteľné sedadlo a predstavec riadidiel poskytujú dokonalé nastavenie pre ešte širšie spektrum majiteľov. Množstvo originálneho príslušenstva ponúka nekonečné možnosti na vyjadrenie vášho ja, aby každý jazdec bol výnimočným pánom cesty.

harley-Davidson DYNA Low Rider
harley-Davidson DYNA Low Rider
harley-Davidson DYNA Low Rider
harley-Davidson DYNA Low Rider

SuperLow 1200T

Harley-Davidson otvára dvere k cestovateľským dobrodružstvám uvedením nového modelu Super Low 1200T. Tento motocykel spája obratný podvozok so všetkými potrebnými cestovnými vlastnosťami a výkon, s ktorým dosiahnete až za horizont. Odnímateľný čelný štít, uzamykateľné postranné brašne a cestovné pneumatiky Michelin® Scorcher™ 11T sú štandardnou výbavou. Rozširovacie miesta zahŕňajú odnímateľné držiaky príslušenstva a operadlá na jednoduché prispôsobenie motocykla. Nová ergonómia sedadla a ovládacích prvkov je navrhnutá špeciálne pre dlhé trasy, vďaka čomu poskytuje potrebný komfort. Motocykel SuperLow 1200T udržuje tempo skupiny vďaka motoru Evolution V-Twin s objemom 1200 cm3. Vďaka hmotnosti, nižšej o 53,5 kg oproti najľahšiemu cestovnému motocyklu Harley-Davidson Big Twin, je model SuperLow 1200T najľahší cestovný motocykel v našej ponuke. Celok dotvárajú zliatinové disky kolies Harley-Davidson, voliteľný dvojfarebný lak a množstvo žiarivého chrómu.

Harley-Davidson Super Low 1200T
Harley-Davidson Super Low 1200T
Harley-Davidson Super Low 1200T
Harley-Davidson Super Low 1200T

Street Bob Special Edition

Nový Street Bob® Special Edition je custom model, ktorý si zachováva striedmu a nezmenenú esenciu modelu Big Twin Street Bob. V roku 2014 prichádza s množstvom pôsobivých prvkov, ktoré poskytnú jazdcom Harley-Davidson po celom svete ešte viac výkonu a štýlu. Tento motocykel inšpirovaný programom Harley-Davidson Factory Customization je dostupný výlučne na vybraných trhoch, vrátane Európy, Stredného Východu a Afriky.

harley-Davidson DYNA Low Rider

Street Bob Special Edition posúva rebelské custom modely Harley-Davidson na hranice maxima a jeho výkonný motor s objemom 1690 cm3, 5-lúčové zliatinové kolesá a unikátny dvojfarebný lak s grafikou mu dodávajú punc výnimočnosti. Veľmi obľúbené a štýlové 2-miestne sedadlo Badlander®, vpredu umiestnené ovládacie prvky a nízke riadidlá dávajú tomuto chuligánskemu bobberu ešte nahnevanejší vzhľad. Ideálny model pre tých, ktorí si vedia vychutnať čistú esenciu jazdy na motocykli.

Harley-Davidson Street Bob Special Edition
Harley-Davidson Street Bob Special Edition
Harley-Davidson Street Bob Special Edition
Harley-Davidson Street Bob Special Edition

Nový model si uchováva všetky kľúčové prvky štýlu minimalistického Big Twin-u, ktoré zahŕňajú krátky zadný blatník, palivovú nádrž Fat Bob® a tmavú povrchovú úpravu motora. Rozmenené na drobné, tento model začína delenými zliatinovými diskami s piatimi lúčmi s čiernou povrchovou úpravou a kontrastnými brúsenými detailmi. Nízke riadidlá v štýle „Drag“ nahrádzajú štandardné „mini-ape“, čím znižujú profil motocykla. Dvojmiestne sedadlo Badlander nahrádza štandardné 1-miestne a motocyklu dáva plynulú a čistú líniu od nádrže až po zadný nárazník.

Harley-Davidson Street Bob Special Edition
Harley-Davidson Street Bob Special Edition
Harley-Davidson Street Bob Special Edition
Harley-Davidson Street Bob Special Edition

Foto:
 Harley-Davidson DYNA Low Rider 2014 Harley-Davidson SuperLow 1200T 2014 Harley-Davidson Street Bob Special Edition 2014
Všeobecné informácie:
Výrobca:Harley-DavidsonHarley-DavidsonHarley-Davidson
Model:DYNA Low RiderSuperLow 1200TStreet Bob Special Edition
Rok:201420142014
Kategória:Chopper/CruiserChopper/CruiserChopper/Cruiser
Motor:
Typ motora:vidlicový dvojvalec (4T)vidlicový dvojvalec (4T)vidlicový dvojvalec (4T)
Objem:1690 ccm1202 ccm1690 ccm
Max. krútiaci moment:126 Nm / 3500 ot.96 Nm / 3750 ot.134 Nm / 3000 ot.
Chladenie:vzduchomvzduchom
Pohon / Podvozok:
Brzdy vpredu:dvojkotúčovájednokotúčovájednokotúčová
Brzdy vzadu:jednokotúčovájednokotúčovájednokotúčová
Hmotnosť / Rozmery:
Suchá hmotnosť:296 kg
Hmotnosť s náplňami:271.6 kg307 kg
Výška sedla:680 mm702.3 mm670 mm
Dĺžka:2345 mm2224 mm2395 mm
Objem nádrže:17.8 l17 l17.8 l

Pridané: 14.03.2014 Autor: Redakcia Motoride.sk Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Hodnotenie: (1 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (1)  [Verzia pre tlač] Tlač

Galéria ku článku: